Glee bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Glee, Fox tarafından yayımlanan bir dizidir. Şovun yaratıcıları Ryan Murphy, Brad Falchuk ve Ian Brennan. Baş yapımcılar Murphy ve Falchuk; ortak baş yapımcı ise Brennan. 19 Mayıs 2009'da dizinin 'pilot' bölümü gösterildi[1], ve sezonun geri kalan bölümleri 9 Eylül 2009'dan beri gösterilmektedir.[2] Fox, özgün olarak 13 tane Glee bölümü istemişti, fakat 21 Eylül 2009'da 9 tane daha bölüm isteyerek[3] ilk sezonun tümünü arzu etti.[4] İlk sezonun geri kalan bölümleri 13 Nisan 2010'dan itibaren yayımlanmaya başladı.[5] Şovun ikinci ve üçüncü sezonları için planlar da başlamıştır.[6][7]

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölüm sayısı İlk yayınlanma tarihi Son bölümün yayınlanma tarihi Glee DVD yayınlanmaları
DVD Diskler Bölge 1 Bölge 2 Bölge 4
1 22[3] 19 Mayıs 2009 Glee - Pilot Episode: Director's Cut 1 1 Eylül 2009 25 Ocak 2010 25 Kasım, 2009
Glee - Volume 1: Road to Sectionals 4 29 Aralık 2009 12 Nisan 2010 31 Mart 2010

Bölüm listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

1. sezon: 2009-2010[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Glee (1. sezon)
Bölüm numarası Bölüm adı Yönetmen Yazar İlk yayınlanma tarihi Seyirci sayısı (ABD; milyonlar)
1 Pilot Ryan Murphy Ryan Murphy, Brad Falchuk ve Ian Brennan 19 Mayıs 2009 9,62[8]
2 Showmance Ryan Murphy Ryan Murphy, Brad Falchuk ve Ian Brennan 9 Eylül 2009 7,3[9]
3 Acafellas John Scott Ryan Murphy 16 Eylül 2009 6,642[10]
4 Preggers Brad Falchuk Brad Falchuk 23 Eylül 2009 6,624[11]
5 The Rhodes Not Taken John Scott Ian Brennan 30 Eylül 2009 7,32[12]
6 Vitamin D Elodie Keene Ryan Murphy 7 Ekim 2009 7,30[13]
7 Throwdown Ryan Murphy Brad Falchuk 14 Ekim 2009 7,65[14]
8 Mash-Up Elodie Keene Ian Brennan 21 Ekim 2009 7,24[15]
9 Wheels Paris Barclay Ryan Murphy 11 Kasım 2009 7,53[16]
10 Ballad Brad Falchuk Brad Falchuk 18 Kasım 2009 7,29[17]
11 Hairography Bill D'Elia Ian Brennan 25 Kasım 2009 6,10[18]
12 Mattress Elodie Keene Ryan Murphy 2 Aralık 2009 8,17[19]
13 Sectionals Brad Falchuk Brad Falchuk 9 Aralık 2009 8,13[20]
14 Hell-O Brad Falchuk Ian Brennan 13 Nisan 2010 13,63[21]
15 The Power of Madonna Ryan Murphy Ryan Murphy 20 Nisan 2010 13,5[22]
16 Home Paris Barclay TBA 27 Nisan 2010 12,18[23]
17 Bad Reputation Elodie Keene Ian Brennan 4 Mayıs 2010 11,62[24]
18 Laryngitis Alfonso Gomez-Rejon Ryan Murphy 11 Mayıs 2010 11,57[25]
19 Dream On Joss Whedon Brad Falchuk 18 Mayıs 2010 11,58[26]
20 Theatricality Ryan Murphy Ryan Murphy 25 Mayıs 2010 11,49[27]
21 Funk Elodie Keene Ian Brennan 1 Haziran 2010 9,45[28]
22 Journey Brad Falchuk Brad Falchuk 8 Haziran 2010 10,92[29]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "FOX HOLDS “GLEE” TRYOUTS AFTER “AMERICAN IDOL” TUESDAY, MAY 19 - New One-Hour Musical Comedy Series to Preview Post-AMERICAN IDOL" (İngilizce). Fox Broadcasting Company. 5 Mart 2009. http://www.foxflash.com/div.php/main/page?aID=1z2z2z268z1z8&ID=4793. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  2. ^ Mitovich, Matt (28 Temmuz 2009). "Fox Moves Up Two Fall Premieres; Plus a Glee Video Preview" (İngilizce). TVGuide.com. http://www.tvguide.com/News/FallTV-Fox-changes-1008485.aspx. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  3. ^ a b Schneider, Michael (1 Aralık 2009). "'Glee' co-creator gets big Fox deal - Brad Falchuk signs seven-figure multiyear pact" (İngilizce). Variety. http://www.variety.com/article/VR1118012049.html?categoryId=30&cs=1. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  4. ^ "FOX SINGS PRAISES OF "GLEE" WITH FULL-SEASON PICKUP" (İngilizce). The Futon Critic. 21 Eylül 2009. http://www.thefutoncritic.com/news.aspx?id=20090921fox01. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  5. ^ "FOX ANNOUNCES 2009-2010 MIDSEASON SCHEDULE" (İngilizce). Fox Broadcasting Company. 24 Kasım 2009. http://www.foxflash.com/div.php/main/page?aID=1z2z1z25z1z8&ID=5454. 
  6. ^ Seidman, Robert (11 Ocak 2010). "Gleeks Rejoice! FOX Picks Up Second Season of Glee; Open Casting Call Begins In February" (İngilizce). TV By the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/01/11/gleeks-rejoice-fox-picks-up-second-season-of-glee-open-casting-call-begins-in-february/38368. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  7. ^ Rice, Lynette (23 Mayıs 2010). "'Glee' earns season 3 pickup from Fox" (İngilizce). Entertainment Weekly. http://hollywoodinsider.ew.com/2010/05/23/glee-season-3-pickup/. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2010. 
  8. ^ Seidman, Robert (27 Mayıs 2009). "Top Fox Primetime Shows, May 18-24, 2009" (İngilizce). TV By the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/05/27/top-fox-primetime-shows-may-18-24-2009/19470. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  9. ^ Seidman, Robert (10 Eylül 2009). "Updated TV Ratings: SYTYCD vs. POTUS and Glee premieres nicely" (İngilizce). TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/09/10/tv-ratings-sytycd-vs-potus-and-glee-premieres-nicely/26693. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  10. ^ Seidman, Robert (17 Eylül 2009). "Updated TV Ratings: AGT finale, Leno, Glee and The Beautiful Life" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/09/17/tv-ratings-agt-finale-leno-glee-and-the-beautiful-life/27454. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  11. ^ Gorman, Bill (24 Eylül 2009). "TV Ratings Wednesday: Modern Family, Cougar Town Start Strong; ABC Challenges CBS" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/09/24/tv-ratings-wednesday-cattle/28218. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  12. ^ Seidman, Robert. "TV Ratings Wednesday: Hank, The Middle premiere mediocre, but…; CBS and FOX tie" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/10/01/tv-ratings-wednesday-hank-the-middle-premiere-mediocre-but-abc-and-fox-tie/29141#more-29141. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  13. ^ Seidman, Robert (8 Ekim 2009). "TV Ratings: FOX, CBS tie; Glee steady; Hank, Mercy, Eastwick, Modern Family, Cougar Town slip" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/10/08/tv-ratings-fox-cbs-tie-hank-mercy-eastwick-slip/29923. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  14. ^ Seidman, Robert (15 Ekim 2009). "Wednesday broadcast finals: Glee, The Middle, Jay Leno tick up, CBS comedies, Mercy, L&O:SVU tick down" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/10/15/wednesday-broadcast-finals-glee-the-middle-jay-leno-tick-up-cbs-comedies-mercy-losvu-tick-down/30593. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  15. ^ Seidman, Robert (22 Ekim 2009). "TV Ratings: Modern Family down, SVU hits highs, Eastwick beats The Jay Leno Show" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/10/22/tv-ratings-modern-family-down-svu-hits-highs-eastwick-beats-the-jay-leno-show/31192. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  16. ^ Seidman, Robert (12 Kasım 2009). "Wednesday Broadcast finals: Glee, CMA Awards, SYTYCD tick up, Mercy, Gary Unmarried down" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/11/12/wednesday-broadcast-finals-glee-cma-awards-sytycd-tick-up-mercy-gary-unmarried-down/33546. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  17. ^ Seidman, Robert (19 Kasım 2009). "TV Ratings: Modern Family, Cougar Town rebound , Glee tops with young adults and teens" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/11/19/tv-ratings-modern-family-cougar-town-rebound-glee-tops-with-young-adults-and-teens/34041. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  18. ^ Grieser, Andy (26 Kasım 2009). "TV Ratings: CBS' 'Criminal Minds' overshadows NBC's 'The Biggest Loser'" (İngilizce). Zap2it. http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/2009/11/tv-ratings-cbs-criminal-minds-overshadows-nbcs-the-biggest-loser.html. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  19. ^ Seidman, Robert (3 Aralık 2009). "TV Ratings: Rudolph still beloved, Glee hits highs" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/12/03/tv-ratings-rudolph-still-beloved-glee-hits-highs/35147. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  20. ^ Seidman, Robert (10 Aralık 2009). "Broadcast Finals: Glee rises to season high; Criminal Minds up; The Middle, Gary Unmarried down a tick" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/12/10/broadcast-finals-glee-rises-to-season-high-criminal-minds-up-the-middle-gary-unmarried-down-a-tick/35902. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  21. ^ "'Glee' returns to series high ratings" (İngilizce). The Hollywood Reporter. 14 Nisan 2010. http://livefeed.hollywoodreporter.com/2010/04/glee-returns-to-series-high.html. Erişim tarihi: 14 Nisan 2010. 
  22. ^ Porter, Rick (21 Nisan 2010). "TV ratings: 'Glee' stays strong but 'Idol' uninspired Tuesday" (İngilizce). Zap2it. http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/2010/04/tv-ratings-glee-stays-strong-but-idol-uninspired-tuesday.html. Erişim tarihi: 21 Nisan 2010. 
  23. ^ Gorman, Bill (28 Nisan 2010). "Broadcast Finals Tuesday: Idol, Dancing, NCIS Adjusted Up; Glee Adjusted Down" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/04/28/broadcast-finals-tuesday-idol-dancing-ncis-adjusted-up-glee-adjusted-down/50003. Erişim tarihi: 29 Nisan 2010. 
  24. ^ Gorman, Bill (5 Mayıs 2010). "Broadcast Finals Tuesday: Idol, Lost, 90210 Adjusted Up; Good Wife, V, Parenthood Adjusted Down" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/05/05/broadcast-finals-tuesday-idol-lost-90210-adjusted-up-good-wife-v-parenthood-adjusted-down/50683. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2010. 
  25. ^ Gorman, Bill (12 Mayıs 2010). "TV Ratings: Idol Leads Fox Win; NCIS Pair, Good Wife, Biggest Loser, Parenthood, Dancing, V Up" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/05/12/tv-ratings-idol-leads-fox-win-most-shows-up/51172. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2010. 
  26. ^ Gorman, Bill (19 Mayıs 2010). "TV Ratings: Idol, Glee Win Again, Lost Up, V Finale Down" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/05/19/tv-ratings-idol-glee-win-again-lost-up-v-finale-down/51825. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2010. 
  27. ^ Gorman, Bill (26 Mayıs 2010). "TV Ratings: Idol, Glee Tops; NCIS: LA, Good Wife Hit Lows" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/05/26/tv-ratings-idol-glee-tops-nciss-good-wife-fall/52437. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2010. 
  28. ^ Gorman, Bill (2 Haziran 2010). "TV Ratings Tuesday: 'America's Got Talent' Opens Up; But Hell's Kitchen + Glee Put Fox On Top" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/06/02/tv-ratings-tuesday-americas-got-talent-opens-up-but-hells-kitchen-glee-put-fox-on-top/52900. Erişim tarihi: 3 Haziran 2010. 
  29. ^ Gorman, Bill (9 Haziran 2010). "TV Ratings Tuesday: NBA Finals Rise, Glee Finishes Strong" (İngilizce). TV by the numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/06/09/tv-ratings-tuesday-nba-finals-rise-glee-finishes-strong/53511. Erişim tarihi: 10 Haziran 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]