Santana Lopez

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Santana Lopez, Fox'un müzikal komedi-drama televizyon dizisi Glee'de yer alan bir kurgusal karakterdir. Karakter, Naya Rivera tarafından canlandırılmaktadır ve Glee'de 19 Mayıs 2009'da ilk kez yayınlanan pilot bölümden beridir yer almaktadır. Santana, dizinin yaratıcıları olan Ryan Murphy, Brad Falchuk ve Ian Brennan tarafından yaratıldı. Dizinin ilk bölümünde küçük bir antagonist ile Quinn Fabray (Dianna Agron)'in yardımcısı olarak göründü fakat Santana'nın rolü, ilk sezon boyunca büyüdü. İkinci sezonda, Santana, en yakın arkadaşı Brittany Pierce (Heather Morris)'e olan romantik duyguları gibi daha yüksek profilli hikâye örgüsünde göründü. Kendi ve Morris'in karakterleri arasındaki aşk hikâyesinin sesli destekleyicisi olan Rivera, canlandırdığı Santana rolü de dizinin merkezindeki glee kulübü New Directions'ta seslendirdiği birçok şarkıyla övgüler aldı.

Santana, dizinin çekildiği Lima, Ohio'daki kurgusal William McKinley Lisesi'deki Quinn ve Brittany ile birlikte en popüler üç amigo kızından biri olarak tanıtıldı.[1] Okulun glee kulübüne katılır ve okulun amigo takımı Cheerios'un koçu Sue Sylvester (Jane Lynch) için kulüpte casusluk yapmaya başlar. Sezon ilerledikçe, diğer glee kulübü üyeleri için daha sempatik hale gelir ve Sue'nun kendisine zorlamasından ötürü kulüpte kalacağını söyler fakat aslında kulübü sevmektedir. Puck (Mark Salling) ile kısa süreliğine, Finn Hudson (Cory Monteith)'ın bakirliğini alması ve Brittany ile olan gündelik ilişkisi gibi birçok romantik ilişkisi oldu. İkinci sezonda, Santana'nın kötücülüğünün ve erkeklere yönelik cinsel saldırganlığının arkasındaki nedenleri ele alındı; acımasız tutumları arkasında Brittany'ye karşı duyduğu romantik duygular vedaha sonra lezbiyen kimliği yatmakta olduğu anlaşıldı. Hikâyesi eleştirmenler tarafından olumlu karşılandı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kelly, Mike (17 Mayıs 2009). "'Glee' series set in a Lima high school has Toledo connection too". The Blade. The Toledo Times. 22 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2009.