Giresun Lisesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Giresun Lisesi, Giresun'un Çınarlar Mahallesi'nde bulunan ortaöğretim düzeyinde bir eğitim kurumu. Lise, aynı zamanda Giresun İl Eğitim Tarihi Müzesi olarak da biliniyor.

Giresun Lisesi
Kuruluş1913
Ülke Türkiye
ŞehirGiresun
İlçeMerkez
TürüAnadolu Lisesi
Yabancı dil(ler)İngilizce ve Almanca
Derslik Sayısı18
AdresiÇınarlar Mahallesi, Şehitler Caddesi, No: 23

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Giresun Lisesi, 05 Aralık 1913 tarihinde "Giresun İdâdîsi" ismiyle kuruldu. 1916 yılında ise farklı bir binaya taşındı. 01 Ekim 1948'de okulun ismi "Giresun Lisesi" olarak adlandırılmaya başlandı. Öğrenci nüfusunun artmasıyla beraber 1964 yılında yeni ve daha geniş bir binaya geçiş yapıldı. Bu sayede eğitim kurumunun daha yüksek kapasiteye sahip olmasına imkan tanındı.[1]

1973 yılında ikinci binaya kavuşan Giresun Lisesi, 2007 yılında ek binadan ayrıldı. 2014 yılından itibaren ise Anadolu lisesi statüsüne girdi. Bu dönemin ardından taban puanla beraber öğrenciler, bu liseyi de tercih etmeye başladı.[1]

Lokasyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Giresun Lisesi, Giresun Kalesi'nin eteklerinde bulunan bir okul. Bundan dolayı şehir merkezinde yer aldığı için ulaşımı da oldukça kolay. Çevresi yeşil alanlarla dolu bu yerin çevresinde tarihi yapılar da insanları karşılıyor. Bu yapılar arasında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Giresun Müzesi yer almaktadır.

Giresun'un merkezinde Çınarlar Mahallesi'nde yer alan kurum, Şehitler Caddesi'nin üzerinde bulunuyor.[2]

Ulaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

Liseye ulaşım oldukça kolay. Öğrenci servisi imkanının mevcut olduğu bu yere aynı zamanda toplu taşıma aracıyla gitme olanağı da var. Sahile yakın olan Giresun Lisesi'ne sahil dolmuşlarıyla gidilebilir. Bununla birlikte şehir içi dolmuşlarının birçoğu da eğitim kurumuna yakın noktadan geçiyor.

Alanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Öğrenciler, 10. sınıftan itibaren istediği alanda eğitim alabiliyor.

  • Sözel
  • Sayısal
  • Eşit Ağırlık

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Giresun Lisesi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "TARİHÎ 100 LİSE KİTABI İNTERAKTİF HARİTASI". ogm.meb.gov.tr. 2 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2024. 
  2. ^ "Google Maps". Google Maps. Erişim tarihi: 22 Nisan 2024.