Genshin Impact

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Genshin Impact
GeliştiricimiHoYo
YayımcımiHoYo
YapımcıCai Haoyu[1]
BesteciYu-Peng Chen
MotorUnity[2]
Platformlar
ÇıkışAndroid, iOS, Windows, PS4
28 Eylül 2020
PlayStation 5
28 Nisan 2021
TürAksiyon-rol yapma
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Genshin Impact (Çince: 原神; pinyin: Yuánshén), miHoYo tarafından geliştirilen 2020 yapımı bir aksiyon-rol yapma video oyunudur. Oyun, 28 Eylül 2020 tarihinde tarihinde Android, iOS, Microsoft Windows ile PlayStation 4 ve daha sonra 28 Nisan 2021 tarihinde PlayStation 5 için piyasaya sürüldü.

Hikâyesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Genshin Impact, her biri farklı bir unsura bağlı ve farklı bir tanrı tarafından yönetilen yedi ayrı ulusa ev sahipliği yapan Teyvat'ın fantastik dünyasında geçmektedir. Hikâye, Teyvat'ta ayrılmadan önce ikiz kardeşleriyle sayısız dünyayı dolaşan Gezgin'i takip etmektedir. Gezgin, yoldaşları Paimon ile kayıp kardeşlerini aramak için seyahat ederken, bu sırada Teyvat'ın milletlerinin işlerine karışır.

Oyun, anime tarzı bir açık dünya ortamına ve aksiyona dayalı bir savaş sistemine sahiptir. Oyun ücretsizdir ve gacha oyun mekaniği aracılığıyla para kazanılmaktadır. Benzer bir adlandırma şemasıyla Honkai Impact 3rd (2016) oyunundan sonra geliştirilmiş olsa da, Genshin Impact bir devam oyunu değildir.

Geliştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunun geliştirilmesine, 2017'nin başından 2020'ye kadar olan dört yılın daha iyi bir bölümünü aldı. Oyunu desteklemek için miHoYo, bağlantılı medya için daha fazla planla birlikte bir eşlik eden manga yayınladı. Oyun genel olarak olumlu eleştiriler aldı, eleştirmenler savaşı ve açık dünyayı övdü, diğerleri ise oyunun sığ oyun sonu ve para kazanma modelini eleştirdi. Ticari bir başarı elde eden oyun, piyasaya çıktığı ilk yılda 2 milyar doların üzerinde hasılat elde etti.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Skrebels, Joe (30 Ekim 2020). "Genshin Impact 1.1 Update Details Revealed, Coming November". IGN. 25 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2021. 
  2. ^ Murray, Sean (16 Nisan 2021). "Unity Will Support Nvidia DLSS Natively By The End Of 2021". TheGamer. 16 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]