FARE (Kuruluş)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
FARE
Konum
Hizmet bölgesiAvrupa
Önemli kişilerPiara Powar
Baş yönetici
Resmî sitefarenet.org

FARE (İngilizce Kısaltma: Football Against Racism in Europe) (Türkçe: Avrupa'da Irkçılığa Karşı Futbol), Avrupa futbolunda Irkçılık faaliyetlere karşı kurulan bir platformdur. FARE, Şubat 1999'da Viyana'da, futbol destek grupları, oyuncu birlikleri ve federasyonları arasında yapılan görüşme sonucu kuruldu. Platform, amaçları için UEFA, FIFA ve Avrupa Komisyonu'ndan destek aldı.

FARE, ırkçılık konusuyla ilgili yapılacak açıklamaları hazırlamaktan, futbol maçlarındaki ırkçı-ayrımcı hareketlerin raporlanmasına kadar UEFA adına bir dizi eylemi gerçekleştirir. Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu bünyesinde kurulan ve 2001’den bu yana UEFA’nın resmi partneri olan platform, yaptığı tespitlerin yanı sıra UEFA’nın ırkçılık karşısında atacağı adımları da belirliyor. FARE sözcüleri pek çok kez Avrupa Parlamentosu’nda konuşmacı olarak söz aldı ve futbolda ırkçılık konusunda oturumlarda konuşmalar gerçekleştirdi.[1]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ortaya çıktı! PSG - Başakşehir maçında UEFA kendi kuralını çiğnedi..." Milliyet. 19 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2020.