Doğal yaşam

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Doğal yaşam, Doğadaki tabii, naturel, kendiliğinden oluşmuş bütünle yaşamak. Ya da doğada insan eli deymemiş saf ve doğadaki bulunması gerekenlerle yaşamak.

Açılımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğal[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğada rastlandığı gibi, doğa yasalarına, doğanın düzenine ve doğaya uygun olan, doğa güçlerine, kurallarına uyan,

doğa ile ilgili olan her şey, doğada yer alanlar, doğada bulunanlar.

"Doğum gibi ölüm de doğaldır"

Yaşam[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilimsel araştırmalar neticesinde yaşam somut olmayan temel bir kavrama bağlı olduğu kısıtlı bilgiler ışığında değerlendirilebilir. Yaşam bize çeşitli varlıkları tanıtmaya yarar ve böylece bilimsel araştırılmasını sağlamaktadır. Bütün canlıları (bitkiler, hayvanlar ve insan) inceleyen, araştıran bilim dalında biyoloji adı verilmektedir.[1] Araştırmacı belgesel yönetmeni Gül Tekin Gün,Yaşam Biyoloji yönü ile değerlendirildiğinde biyolojik süreçler sonucu organizmaların üremeden sonraki dönemde canlı varlıkların yaşadığı süreç olduğu bilinmektedir. Fakat bilimsel araştırmalar yaşamı tanımlama konusunda uzun süredir araştırma yapmaktadır. Örneğin Google, yaşamı şöyle tanımlamaktadır:

''Hayvanlar ve bitkiler gibi varlıkları inorganik maddeden ayırt etmeye yarayan; büyüme, üreme, fonksiyonel aktivite ve ölüme kadar giden sürekli değişim sürecine yaşam denir.''

Tanıma göre doğal yaşam[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğal yaşamın doğal tanımına göre olan tanımı birçok tür ve kısımlara ayrılmaktadır.[2]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaşam nedir 21 Nisan 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Yaşam nedir". Sağlıklı Yaşam ve Doğal Yaşam. Gündem Sağlık, 21 Nisan 2014. 21 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Doğal yaşam tanımları". Sağlıklı yaşam-Aile hekimliği. Hekimsel.com. 9 Mayıs 2019. 3 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi.