Dahlak Deniz Millî Parkı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Dahlak Deniz Milli Parkı, Eritre'nin Kuzey Kızıldeniz Bölgesi'nde yer alan bir milli parktır . Dahlak takımadalarının ve çevresindeki suların bir kısmını içerir.

Parka erişim için izin almak gerekmektedir. Park içinde gelişmekte olan bir yaban hayatı mevcuttur ve bölgeyi çevreleyen sularda yaklaşık olarak 325 farklı balık türü yaşamaktadır. Issız adaların çoğu, izole doğaları ve çevredeki zengin beslenme alanları nedeniyle çok sayıda deniz kuşu için yuvalama alanı haline gelmiştir.[1]

Yaban hayatı dışında 4 adada yaşayan 2.500 kişilik küçük bir nüfus bulunmaktadır. Bu insanlar, balık tutmanın yanı sıra keçi ve deve gütme geleneksel yaşam tarzlarını sürdürürler. Bölgede tüplü dalışa izin verilmektedir ve bu etkinlikler Eritre dalış turizminin özünü oluşturan eski özgürlük savaşçılarından oluşan bir grup eğitimli tüplü dalgıç tarafından yönetilmektedir.[1][2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Dahlak Archipelago - Eritrea". www.eritrea.be. 10 Ekim 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2017. 
  2. ^ "10 Places To Visit In Eritrea". AFKInsider (İngilizce). 10 Ekim 2014. 1 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2017.