Bolu Abant Yaban Hayatı Geliştirme Sahası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bolu Abant Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Türkiye’de yer alan yaban hayatı geliştirme sahalarından biridir. Yaban koruma alanı, Bolu ilinde yer alıp Abant Tabiat Parkına ise 8 kilometre uzaklıkta konumlanmıştır.[1]

Bolu Abant yaban hayatı geliştirme sahası yaklaşık olarak 1.900 hektar büyüklüğünde bir bölgeyi kapsamaktadır.[2] Alan, 5 Ekim 2006 tarihinde yaban hayatı geliştirme sahası olarak ilan edilmiştir.[2] Bölgede varlığını sürdüren hayvan türleri ise geyik, yaban domuzu ve karacadır. Ayrıca av korumaya yönelik kontrol çalışmaları bölgede yapılmaktadır.[3] Bölge, bitki türleri açısından oldukça çeşitli olmakla beraber yapılan doğa yürüyüşleri ve kamp gibi faaliyetler ile birçok turistin bu alana gelmesine neden olur.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "▼ Yaban Hayatı Geliştirme Sahaları". bolu.ktb.gov.tr. 13 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2023. 
  2. ^ a b "Tarım Orman Bakanlığı - Ülkemizin Yaban Hayatı Geliştirme Sahaları" (PDF). 8 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 
  3. ^ a b "Bolu Abant Yaban Hayatı Geliştirme Sahası". bolge9.tarimorman.gov.tr. 26 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2023.