Aykart

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Aykart, Türkiye'nin Aydın ilinde kullanılan bir akıllı karttır. Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait belediye otobüslerinde kullanılmaktadır. İlin birçok ilçesinde bulunan başvuru, satış ve dolum noktalarından alınabilmekte ve dolumu yapılabilmektedir. Aykart'a internet üzerinden de başvuru ve dolum yapılabilmektedir.[1]

Çeşitleri[2][değiştir | kaynağı değiştir]

Tam Aykart[değiştir | kaynağı değiştir]

Belediyenin işlettiği merkezlerden ve anlaşmalı bayilerden herkesçe alınabilen anonim karttır. Kart ücreti 40₺'dir.

İndirimli Aykart[değiştir | kaynağı değiştir]

Öğretmen ve öğrencilerin kullanabildiği kişiselleştirilmiş karttır. Gerekli evraklarla birlikte kart merkezlerinden alınabilmektedir. Kart ücreti 40₺'dir.

Ücretsiz Aykart[değiştir | kaynağı değiştir]

65 yaş üstü vatandaşların, engelli bireylerin, engelli refakatçilerinin, gazi ve gazi yakınlarının, şehit ve şehit yakınlarının, milli sporcuların, sarı basın mensuplarının, belediye zabıtalarının, TÜİK üyelerinin ve emniyet hizmetleri sınıfı personelinin gerekli evraklarla birlikte alabildiği kişiselleştirilmiş karttır. Kart ücreti 40₺'dir, bu kartla otobüslere biniş ücretsizdir.

Kullan At Aykart[değiştir | kaynağı değiştir]

Belediyeye ait 58 kart merkezinden herkesçe alınabilen ve 2-4 biniş hakkına sahip olan kartlardır. Şehir içi otobüs seferlerinde karttan bir biniş hakkı kullanılırken, Aydın'ın ilçelerine giden otobüs seferlerinde 2,3 veya 4 biniş hakkı kullanılmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "nasıl alınır". 23 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2024. 
  2. ^ "çeşitler". 23 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2024.