Axigen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Axigen
Geliştirici(ler)Axigen Mesajlaşma
Güncel sürümAxigen 10.3.2 / Ağustos 2020
İşletim sistemiLinux, Microsoft Windows, Docker
TürSunucu (bilişim)
LisansKapalı kaynak
Shareware
Sınırlı ücretsiz yazılım
Resmî sitesiwww.axigen.com/mail-server/ Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Axigen, Linux, Windows ve Docker platformları üzerinde çalışabilen bir posta sunucusudur. Grup yazılımı ve işbirliği özellikleri ile birlikte gelir. SMTP, IMAP, POP3 ve web posta hizmetlerini destekler ayrıca bir posta listesi sunucusu, antivirüs ve antispam entegrasyon seçenekleri, mobil cihazlarla uyumlu web posta ve Exchange ActiveSync desteği gibi bir dizi özellik sunar. Axigen, veri merkezlerinde, fiziksel sunucularda veya tercih edilen özel veya genel bulutlarda barındırılabilir.

Axigen, yönetilen hizmet sağlayıcıları, iş posta sunucusu ve MSP posta sunucusu gibi çeşitli kullanım senaryolarına uygun olarak tasarlanmıştır ve ücretsiz bir posta sunucusu sürümü de sunmaktadır. Bu sürüm, kişisel düzenleyici ve gelişmiş güvenlik politikaları gibi özellikler içermekte ve MSP'lerin müşterilerine sunabileceği bir dizi özellik sunmaktadır.

Axigen'in taşıyıcı sınıfı ISP posta sunucusu çözümü, kümeleme desteği ve yetkilendirilmiş yönetim özellikleriyle birlikte gelir ve büyük ölçekli ISP'lerin gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmıştır.

Axigen'in en son sürümü olan 10.3.2, 2 Adımlı Doğrulama, SSL sertifikaları yönetimi, Takvim araması ve yeni bir kurulum akışı gibi güvenlik katmanlarına sahip yenilikler sunar. Ayrıca, en son işletim sistemleri olan Red Hat Enterprise 8 veya Windows Server 2019 gibi platformlar için de destek sunmaktadır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Axigen Mail Server'ın geliştirilmesi, 2001 yılında GECAD Technologies adlı Rumen bir şirket tarafından başlatılmıştır. Axigen, ilk olarak Eylül 2005'te piyasaya sürülmüştür.[1]

2012 yılında Axigen ürünü ve teknolojisi, orijinal geliştirme ekibiyle birlikte Axigen Messaging adlı yeni bir şirkete dönüştürülmüştür.[1] Ancak, Ocak 2014'te Axigen Messaging, Romanya merkezli bir IT hizmetleri şirketi olan Modulo Consulting'e bağlı bir yatırımcı grubuna satılmıştır.[2][3]

Referans[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Product Releases | Axigen". www.axigen.com. 29 Nisan 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2023. 
  2. ^ "Telecompaper". www.telecompaper.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2023. 
  3. ^ romaniainsider (11 Mart 2014). "Romanian serial entrepreneur Radu Georgescu marks fourth exit with Axigen Messaging sale". Romania Insider (İngilizce). 31 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2023.