Atletizmde Olimpiyat madalyası kazananlar listesi (kadınlar)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Athletics pictogram.svg

Bu tablo 1896'dan 2004 yılına kadar olan Olimpiyat Oyunları'nı kapsar.

100 metre[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1928 Amsterdam ABD Betty Robinson (USA) Kanada Fanny Rosenfeld (CAN) Kanada Ethel Smith (CAN)
1932 Los Angeles Polonya Stanisława Walasiewicz (POL) Kanada Hilda Strike (CAN) ABD Wilhelmina von Bremen (USA)
1936 Berlin ABD Helen Stephens (USA) Polonya Stanisława Walasiewicz (POL) Almanya Käthe Krauss (GER)
1948 Londra Hollanda Fanny Blankers-Koen (NED) Büyük Britanya Dorothy Manley (GBR) Avustralya Shirley Strickland (AUS)
1952 Helsinki Avustralya Marjorie Jackson (AUS) Güney Afrika Daphne Hasenjager (RSA) Avustralya Shirley Strickland de la Hunty (AUS)
1956 Melbourne Avustralya Betty Cuthbert (AUS) Almanya Christa Stubnick (EUA) Avustralya Marlene Matthews (AUS)
1960 Roma ABD Wilma Rudolph (USA) Büyük Britanya Dorothy Hyman (GBR) İtalya Giuseppina Leone (ITA)
1964 Tokyo ABD Wyomia Tyus (USA) ABD Edith McGuire (USA) Polonya Ewa Kłobukowska (POL)
1968 Mexico City ABD Wyomia Tyus (USA) ABD Barbara Ferrell (USA) Polonya Irena Szewińska (POL)
1972 Münih Doğu Almanya Renate Stecher (GDR) Avustralya Raelene Boyle (AUS) Küba Silvia Chibás (CUB)
1976 Montreal Batı Almanya Annegret Richter (FRG) Doğu Almanya Renate Stecher (GDR) Batı Almanya Inge Helten (FRG)
1980 Moskova SSCB Lyudmila Kondratyeva (URS) Doğu Almanya Marlies Göhr (GDR) Doğu Almanya Ingrid Auerswald (GDR)
1984 Los Angeles ABD Evelyn Ashford (USA) ABD Alice Brown (USA) Jamaika Merlene Ottey (JAM)
1988 Seul ABD Florence Griffith Joyner (USA) ABD Evelyn Ashford (USA) Doğu Almanya Heike Drechsler (GDR)
1992 Barselona ABD Gail Devers (USA) Jamaika Juliet Cuthbert (JAM) Birleşik Takım Irina Privalova (EUN)
1996 Atlanta ABD Gail Devers (USA) Jamaika Merlene Ottey (JAM) ABD Gwen Torrence (USA)
2000 Sidney ABD Marion Jones (USA) Yunanistan Ekaterini Thanou (GRE) Jamaika Tayna Lawrence (JAM)
2004 Atina Beyaz Rusya Yulia Nestsiarenka (BLR) ABD Lauryn Williams (USA) Jamaika Veronica Campbell (JAM)
2008 Pekin Jamaika Shelly-Ann Fraser (JAM) Jamaika Sherone Simpson (JAM) madalya verilmedi
Jamaika Kerron Stewart (JAM)
2012 Londra Jamaika Shelly-Ann Fraser-Pryce (JAM) ABD Carmelita Jeter (USA) Jamaika Veronica Campbell-Brown (JAM)

200 metre[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1948 Londra Hollanda Fanny Blankers-Koen (NED) Büyük Britanya Audrey Williamson (GBR) ABD Audrey Patterson (USA)
1952 Helsinki Avustralya Marjorie Jackson (AUS) Hollanda Puck Brouwer (NED) SSCB Nadezhda Khnykina (URS)
1956 Melbourne Avustralya Betty Cuthbert (AUS) Almanya Christa Stubnick (EUA) Avustralya Marlene Mathews (AUS)
1960 Roma ABD Wilma Rudolph (USA) Almanya Jutta Heine (EUA) Büyük Britanya Dorothy Hyman (GBR)
1964 Tokyo ABD Edith McGuire (USA) Polonya Irena Kirszenstein (POL) Avustralya Marilyn Black (AUS)
1968 Mexico City Polonya Irena Szewińska (POL) Avustralya Raelene Boyle (AUS) Avustralya Jenny Lamy (AUS)
1972 Münih Doğu Almanya Renate Stecher (GDR) Avustralya Raelene Boyle (AUS) Polonya Irena Szewińska (POL)
1976 Montreal Doğu Almanya Bärbel Eckert (GDR) Batı Almanya Annegret Richter (FRG) Doğu Almanya Renate Stecher (GDR)
1980 Moskova Doğu Almanya Bärbel Wöckel (GDR) SSCB Natalya Bochina (URS) Jamaika Merlene Ottey (JAM)
1984 Los Angeles ABD Valerie Brisco-Hooks (USA) ABD Florence Griffith (USA) Jamaika Merlene Ottey (JAM)
1988 Seul ABD Florence Griffith Joyner (USA) Jamaika Grace Jackson (JAM) Doğu Almanya Heike Drechsler (GDR)
1992 Barselona ABD Gwen Torrence (USA) Jamaika Juliet Cuthbert (JAM) Jamaika Merlene Ottey (JAM)
1996 Atlanta Fransa Marie-José Perec (FRA) Jamaika Merlene Ottey (JAM) Nijerya Mary Onyali (NGR)
2000 Sidney ABD Marion Jones (USA) Bahamalar Pauline Davis (BAH) Sri Lanka Susanthika Jayasinghe (SRI)
2004 Atina Jamaika Veronica Campbell (JAM) ABD Allyson Felix (USA) Bahamalar Debbie Ferguson (BAH)
2008 Pekin Jamaika Veronica Campbell-Brown (JAM) ABD Allyson Felix (USA) Jamaika Kerron Stewart (JAM)
2012 Londra ABD Allyson Felix (USA) Jamaika Shelly-Ann Fraser-Pryce (JAM) ABD Carmelita Jeter (USA)

400 metre[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1964 Tokyo Avustralya Betty Cuthbert (AUS) Büyük Britanya Ann Packer (GBR) Avustralya Judy Amoore (AUS)
1968 Mexico City Fransa Colette Besson (FRA) Büyük Britanya Lillian Board (GBR) SSCB Natalya Pechonkina (URS)
1972 Münih Doğu Almanya Monika Zehrt (GDR) Batı Almanya Rita Wilden (FRG) ABD Kathy Hammond (USA)
1976 Montreal Polonya Irena Szewińska (POL) Doğu Almanya Christina Brehmer (GDR) Doğu Almanya Ellen Streidt (GDR)
1980 Moskova Doğu Almanya Marita Koch (GDR) Çekoslovakya Jarmila Kratochvílová (TCH) Doğu Almanya Christina Lathan (GDR)
1984 Los Angeles ABD Valerie Brisco-Hooks (USA) ABD Chandra Cheeseborough (USA) Büyük Britanya Kathy Cook (GBR)
1988 Seul SSCB Olga Bryzgina (URS) Doğu Almanya Petra Müller (GDR) SSCB Olga Nazarova (URS)
1992 Barselona Fransa Marie-José Perec (FRA) Birleşik Takım Olga Bryzgina (EUN) Kolombiya Ximena Restrepo (COL)
1996 Atlanta Fransa Marie-José Perec (FRA) Avustralya Cathy Freeman (AUS) Nijerya Falilat Ogunkoya (NGR)
2000 Sidney Avustralya Cathy Freeman (AUS) Jamaika Lorraine Graham (JAM) Büyük Britanya Katharine Merry (GBR)
2004 Atina Bahamalar Tonique Williams-Darling (BAH) Meksika Ana Guevara (MEX) Rusya Natalya Antyukh (RUS)
2008 Pekin Büyük Britanya Christine Ohuruogu (GBR) Jamaika Shericka Williams (JAM) ABD Sanya Richards (USA)
2012 Londra ABD Sanya Richards-Ross (USA) Büyük Britanya Christine Ohuruogu (GBR) ABD DeeDee Trotter (USA)

800 metre[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1928 Amsterdam Almanya Lina Radke (GER) Japonya Kinuye Hitomi (JPN) İsveç Inga Gentzel (SWE)
1960 Roma SSCB Lyudmila Shevtsova (URS) Avustralya Brenda Jones (AUS) Almanya Ursula Donath (EUA)
1964 Tokyo Büyük Britanya Ann Packer (GBR) Fransa Maryvonne Dupureur (FRA) Yeni Zelanda Marise Chamberlain (NZL)
1968 Mexico City ABD Madeline Manning (USA) Romanya Ilona Silai (ROM) Hollanda Mia Gommers (NED)
1972 Münih Batı Almanya Hildegard Falck (FRG) SSCB Nijole Sabaite (URS) Doğu Almanya Gunhild Hoffmeister (GDR)
1976 Montreal SSCB Tatyana Kazankina (URS) Bulgaristan Nikolina Shtereva (BUL) Doğu Almanya Elfi Zinn (GDR)
1980 Moskova SSCB Nadejda Olizarenko (URS) SSCB Olga Mineyeva (URS) SSCB Tatyana Providokhina (URS)
1984 Los Angeles Romanya Doina Melinte (ROM) ABD Kim Gallagher (USA) Romanya Fita Lovin (ROM)
1988 Seul Doğu Almanya Sigrun Wodars (GDR) Doğu Almanya Christine Wachtel (GDR) ABD Kim Gallagher (USA)
1992 Barselona Hollanda Ellen van Langen (NED) Birleşik Takım Lilia Nurutdinova (EUN) Küba Ana Fidelia Quirot (CUB)
1996 Atlanta Rusya Svetlana Masterkova (RUS) Küba Ana Fidelia Quirot (CUB) Mozambik Maria Mutola (MOZ)
2000 Sidney Mozambik Maria Mutola (MOZ) Avusturya Stephanie Graf (AUT) Büyük Britanya Kelly Holmes (GBR)
2004 Atina Büyük Britanya Kelly Holmes (GBR) Fas Hasna Benhassi (MAR) Slovenya Jolanda Čeplak (SLO)
2008 Pekin Kenya Pamela Jelimo (KEN) Kenya Janeth Jepkosgei (KEN) Fas Hasna Benhassi (MAR)
2012 Londra Rusya Mariya Savinova (RUS) Güney Afrika Caster Semenya (RSA) Rusya Ekaterina Poistogova (RUS)

1500 metre[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1972 Münih SSCB Lyudmila Bragina (URS) Doğu Almanya Gunhild Hoffmeister (GDR) İtalya Paola Cacchi (ITA)
1976 Montreal SSCB Tatyana Kazankina (URS) Doğu Almanya Gunhild Hoffmeister (GDR) Doğu Almanya Ulrike Klapezynski (GDR)
1980 Moskova SSCB Tatyana Kazankina (URS) Doğu Almanya Christiane Wartenberg (GDR) SSCB Nadezhda Olizarenko (URS)
1984 Los Angeles İtalya Gabriella Dorio (ITA) Romanya Doina Melinte (ROM) Romanya Maricica Puica (ROM)
1988 Seul Romanya Paula Ivan (ROM) SSCB Laimute Baikauskaite (URS) SSCB Tatyana Samolenko (URS)
1992 Barselona Cezayir Hassiba Boulmerka (ALG) Birleşik Takım Lyudmila Rogachova (EUN) Çin Qu Yunxia (CHN)
1996 Atlanta Rusya Svetlana Masterkova (RUS) Romanya Gabriela Szabo (ROM) Avusturya Theresia Kiesl (AUT)
2000 Sidney Cezayir Nouria Mérah-Benida (ALG) Romanya Violeta Szekely (ROM) Romanya Gabriela Szabo (ROM)
2004 Atina Büyük Britanya Kelly Holmes (GBR) Rusya Tatyana Tomashova (RUS) Romanya Maria Cioncan (ROM)
2008 Pekin Kenya Nancy Langat (KEN) Ukrayna Iryna Lishchynska (UKR) Ukrayna Nataliya Tobias (UKR)
2012 Londra Türkiye Aslı Çakır Alptekin (TUR) Türkiye Gamze Bulut (TUR) Bahreyn Maryam Yusuf Jamal (BRN)

3000 metre[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1984 Los Angeles Romanya Maricica Puica (ROM) Büyük Britanya Wendy Sly (GBR) Kanada Lynn Williams (CAN)
1988 Seul SSCB Tatyana Samolenko (URS) Romanya Paula Ivan (ROM) Büyük Britanya Yvonne Murray (GBR)
1992 Barselona Birleşik Takım Yelena Romanova (EUN) Birleşik Takım Tatyana Dorovskikh (EUN) Kanada Angela Chalmers (CAN)

5000 metre[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1996 Atlanta Çin Wang Junxia (CHN) Kenya Pauline Konga (KEN) İtalya Roberta Brunet (ITA)
2000 Sidney Romanya Gabriela Szabo (ROM) İrlanda Sonia O'Sullivan (IRL) Etiyopya Gete Wami (ETH)
2004 Atina Etiyopya Meseret Defar (ETH) Kenya Isabella Ochichi (KEN) Etiyopya Tirunesh Dibaba (ETH)
2008 Pekin Etiyopya Tirunesh Dibaba (ETH) Türkiye Elvan Abeylegesse (TUR) Etiyopya Meseret Defar (ETH)
2012 Londra Etiyopya Meseret Defar (ETH) Kenya Vivian Cheruiyot (KEN) Etiyopya Tirunesh Dibaba (ETH)

10.000 metre[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1988 Seul SSCB Olga Bondarenko (URS) Büyük Britanya Liz McColgan (GBR) SSCB Yelena Zhupiyova (URS)
1992 Barselona Etiyopya Derartu Tulu (ETH) Güney Afrika Elana Meyer (RSA) ABD Lynn Jennings (USA)
1996 Atlanta Portekiz Fernanda Ribeiro (POR) Çin Wang Junxia (CHN) Etiyopya Gete Wami (ETH)
2000 Sidney Etiyopya Derartu Tulu (ETH) Etiyopya Gete Wami (ETH) Portekiz Fernanda Ribeiro (POR)
2004 Atina Çin Huina Xing (CHN) Etiyopya Ejagayehu Dibaba (ETH) Etiyopya Derartu Tulu (ETH)
2008 Pekin Etiyopya Tirunesh Dibaba (ETH) Türkiye Elvan Abeylegesse (TUR) ABD Shalane Flanagan (USA)
2012 Londra Etiyopya Tirunesh Dibaba (ETH) Kenya Sally Kipyego (KEN) Kenya Vivian Cheruiyot (KEN)

Maraton[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1984 Los Angeles ABD Joan Benoit (USA) Norveç Grete Waitz (NOR) Portekiz Rosa Mota (POR)
1988 Seul Portekiz Rosa Mota (POR) Avustralya Lisa Martin (AUS) Doğu Almanya Katrin Dörre (GDR)
1992 Barselona Birleşik Takım Valentina Yegorova (EUN) Japonya Yuko Arimori (JPN) Yeni Zelanda Lorraine Moller (NZL)
1996 Atlanta Etiyopya Fatuma Roba (ETH) Rusya Valentina Yegorova (RUS) Japonya Yuko Arimori (JPN)
2000 Sidney Japonya Naoko Takahashi (JPN) Romanya Lidia Simon (ROM) Kenya Joyce Chepchumba (KEN)
2004 Atina Japonya Mizuki Noguchi (JPN) Kenya Catherine Ndereba (KEN) ABD Deena Kastor (USA)
2008 Pekin Romanya Constantina Tomescu (ROU) Kenya Catherine Ndereba (KEN) Çin Zhou Chunxiu (CHN)
2012 Londra Etiyopya Tiki Gelana (ETH) Kenya Priscah Jeptoo (KEN) Rusya Tatyana Petrova Arkhipova (RUS)

80 m engelli[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1932 Los Angeles ABD Babe Didrikson (USA) ABD Evelyne Hall (USA) Güney Afrika Marjorie Clark (RSA)
1936 Berlin İtalya Trebisonda Valla (ITA) Almanya Anni Steuer (GER) Kanada Elizabeth Taylor (CAN)
1948 Londra Hollanda Fanny Blankers-Koen (NED) Büyük Britanya Maureen Gardner (GBR) Avustralya Shirley Strickland (AUS)
1952 Helsinki Avustralya Shirley Strickland de la Hunty (AUS) SSCB Maria Golubnichaya (URS) Batı Almanya Maria Sander (FRG)
1956 Melbourne Avustralya Shirley Strickland de la Hunty (AUS) Almanya Gisela Köhler (EUA) Avustralya Norma Thrower (AUS)
1960 Roma SSCB Irina Press (URS) Büyük Britanya Carole Quinton (GBR) Almanya Gisela Birkemeyer (EUA)
1964 Tokyo Almanya Karin Balzer (EUA) Polonya Teresa Ciepły (POL) Avustralya Pam Kilborn (AUS)
1968 Mexico City Avustralya Maureen Caird (AUS) Avustralya Pam Kilborn (AUS) Çin Cumhuriyeti Chi Cheng (ROC)

100 m engelli[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1972 Münih Doğu Almanya Annelie Ehrhardt  (GDR) Romanya Valeria Bufanu (ROM) Doğu Almanya Karin Balzer (GDR)
1976 Montreal Doğu Almanya Johanna Schaller (GDR) SSCB Tatyana Anisimova (URS) SSCB Natalya Lebedyeva (URS)
1980 Moskova SSCB Vera Komisova (URS) Doğu Almanya Johanna Klier (GDR) Polonya Lucyna Langer (POL)
1984 Los Angeles ABD Benita Fitzgerald-Brown (USA) Büyük Britanya Shirley Strong (GBR) Fransa Michèle Chardonnet (FRA)
ABD Kim Turner (USA)
1988 Seul Bulgaristan Yordanka Donkova (BUL) Doğu Almanya Gloria Siebert (GDR) Batı Almanya Claudia Zackiewicz (FRG)
1992 Barselona Yunanistan Voula Patoulidou (GRE) ABD LaVonna Martin (USA) Bulgaristan Yordanka Donkova (BUL)
1996 Atlanta İsveç Ludmila Engquist (SWE) Slovenya Brigita Bukovec (SLO) Fransa Patricia Girard-Léno (FRA)
2000 Sidney Kazakistan Olga Shishigina (KAZ) Nijerya Glory Alozie (NGR) ABD Melissa Morrison (USA)
2004 Atina ABD Joanna Hayes (USA) Ukrayna Olena Krasovska (UKR) ABD Melissa Morrison (USA)
2008 Pekin ABD Dawn Harper (USA) Avustralya Sally McLellan (AUS) Kanada Priscilla Lopes-Schliep (CAN)
2012 Londra Avustralya Sally Pearson (AUS) ABD Dawn Harper (USA) ABD Kellie Wells (USA)

400 m engelli[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1984 Los Angeles Fas Nawal El Moutawakel (MAR) ABD Judi Brown (USA) Romanya Cristeana Cojocaru (ROM)
1988 Seul Avustralya Debbie Flintoff-King (AUS) SSCB Tatyana Ledovskaya (URS) Doğu Almanya Ellen Fiedler (GDR)
1992 Barselona Büyük Britanya Sally Gunnell (GBR) ABD Sandra Farmer-Patrick (USA) ABD Janeene Vickers (USA)
1996 Atlanta Jamaika Deon Hemmings (JAM) ABD Kim Batten (USA) ABD Tonja Buford-Bailey (USA)
2000 Sidney Rusya Irina Privalova (RUS) Jamaika Deon Hemmings (JAM) Fas Nezha Bidouane (MAR)
2004 Atina Yunanistan Faní Halkiá (GRE) Romanya Ionela Tirlea-Manolache (ROM) Ukrayna Tetiana Tereshchuk-Antipova (UKR)
2008 Pekin Jamaika Melaine Walker (JAM) ABD Sheena Tosta (USA) Büyük Britanya Tasha Danvers (GBR)
2012 Londra Rusya Natalya Antyukh (RUS) ABD Lashinda Demus (USA) Çek Cumhuriyeti Zuzana Hejnová (CZE)

4x100 m bayrak[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1928 Amsterdam  Kanada (CAN)
Fanny Rosenfeld
Ethel Smith
Jane Bell
Myrtle Cook
 ABD (USA)
Mary Washburn
Jessie Cross
Loretta McNeil
Betty Robinson
 Almanya (GER)
Rosa Kellner
Helene Schmidt
Anni Holdmann
Helene Junker
1932 Los Angeles  ABD (USA)
Mary Carew
Evelyn Furtsch
Annette Rogers
Wilhelmina von Bremen
 Kanada (CAN)
Mildred Frizzel
Lilian Palmer
Mary Frizzel
Hilda Strike
 Büyük Britanya (GBR)
Eileen Hiscock
Gwendoline Porter
Violet Webb
Nellie Halstead
1936 Berlin  ABD (USA)
Harriet Bland
Annette Rogers
Betty Robinson
Helen Stephens
 Büyük Britanya (GBR)
Eileen Hiscock
Violet Olney
Audrey Brown
Barbara Burke
 Kanada (CAN)
Dorothy Brookshaw
Mildred Dolson
Hilda Cameron
Aileen Meagher
1948 Londra  Hollanda (NED)
Xenia Stad-de Jong
Netty Witziers-Timmer
Gerda van der Kade-Koudijs
Fanny Blankers-Koen
 Avustralya (AUS)
Shirley Strickland
June Maston
Elizabeth McKinnon
Joyce King
 Kanada (CAN)
Viola Myers
Nancy MacKay
Diane Foster
Patricia Jones
1952 Helsinki  ABD (USA)
Mae Faggs
Barbara Jones
Janet Moreau
Catherine Hardy
 Batı Almanya (FRG)
Ursula Knab
Maria Sander
Helga Klein
Marga Petersen
 Büyük Britanya (GBR)
Sylvia Cheeseman
June Foulds
Jean Desforges
Heather Armitage
1956 Melbourne  Avustralya (AUS)
Shirley Strickland
Norma Croker
Fleur Mellor
Betty Cuthbert
 Büyük Britanya (GBR)
Anne Pashley
Jean Scrivens
June Foulds
Heather Armitage
 ABD (USA)
Mae Faggs
Margaret Matthews
Wilma Rudolph
Isabelle Daniels
1960 Roma  ABD (USA)
Martha Hudson
Lucinda Williams
Barbara Jones
Wilma Rudolph
 Almanya (EUA)
Martha Langbein
Annie Biechl
Brunhilde Hendrix
Jutta Heine
 Polonya (POL)
Teresa Wieczorek
Barbara Janiszewska
Celina Jesionowska
Halina Richter
1964 Tokyo  Polonya (POL)
Teresa Ciepły
Irena Kirszenstein
Halina Górecka
Ewa Kłobukowska
 ABD (USA)
Willye White
Wyomia Tyus
Marilyn White
Edith McGuire
 Büyük Britanya (GBR)
Janet Simpson
Mary Rand
Daphne Arden
Dorothy Hyman
1968 Mexico City  ABD (USA)
Barbara Ferrell
Margaret Bailes
Mildrette Netter
Wyomia Tyus
 Küba (CUB)
Marlene Elejarde
Fulgencia Romay
Violetta Quesada
Miguelina Cobián
 SSCB (URS)
Liudmila Zharkova-Maslakova
Galina Bukharina
Vera Popkova
Lyudmila Samotysova
1972 Münih  Batı Almanya (FRG)
Christiane Krause
Ingrid Mickler-Becker
Annegret Richter
Heide Rosendahl
 Doğu Almanya (GDR)
Evelyn Kaufer
Christina Heinich
Barbel Struppert
Renate Stecher
 Küba (CUB)
Marlene Elejarde
Carmen Valdes
Fulgencia Romay
Silvia Chibás
1976 Montreal  Doğu Almanya (GDR)
Marlies Oelsner
Renate Stecher
Carla Bodendorf
Bärbel Eckert
 Batı Almanya (FRG)
Elvira Possekel
Inge Helten
Annegret Richter
Annegret Kroniger
 SSCB (URS)
Tatyana Prorochenko
Liudmila Zharkova-Maslakova
Nadezhda Besfamilnaya
Vera Anisimova
1980 Moskova  Doğu Almanya (GDR)
Romy Müller
Bärbel Wöckel
Ingrid Auerswald
Marlies Göhr
 SSCB (URS)
Vera Komisova
Liudmila Zharkova-Maslakova
Vera Anisimova
Natalya Bochina
 Büyük Britanya (GBR)
Heather Hunte
Kathy Cook
Beverley Goddard
Sonia Lannaman
1984 Los Angeles  ABD (USA)
Alice Brown
Jeanette Bolden
Chandra Cheeseborough
Evelyn Ashford
 Kanada (CAN)
Angela Bailey
Marita Payne
Angella Taylor
France Gareau
 Büyük Britanya (GBR)
Simone Jacobs
Kathy Cook
Beverley Callander
Heather Oakes
1988 Seul  ABD (USA)
Alice Brown
Sheila Echols
Florence Griffith Joyner
Evelyn Ashford
 Doğu Almanya (GDR)
Silke Möller
Kerstin Behrendt
Ingrid Auerswald
Marlies Göhr
 SSCB (URS)
Lyudmila Kondratyeva
Galina Malchugina
Marina Zhirova
Natalya Pomoschnikova
1992 Barselona  ABD (USA)
Evelyn Ashford
Esther Jones
Carlette Guidry
Gwen Torrence
 Birleşik Takım (EUN)
Olga Bogoslovskaya
Galina Malchugina
Marina Trandenkova
Irina Privalova
 Nijerya (NGR)
Beatrice Utondu
Faith Idehen
Christy Opara Thompson
Mary Onyali
1996 Atlanta  ABD (USA)
Gail Devers
Inger Miller
Chryste Gaines
Gwen Torrence
 Bahamalar (BAH)
Eldece Clarke
Chandra Sturrup
Sevatheda Fynes
Pauline Davis
 Jamaika (JAM)
Michelle Freeman
Juliet Cuthbert
Nikole Mitchell
Merlene Ottey
2000 Sidney  Bahamalar (BAH)
Sevatheda Fynes
Chandra Sturrup
Pauline Davis
Debbie Ferguson
 Jamaika (JAM)
Tayna Lawrence
Veronica Campbell
Beverly McDonald
Merlene Ottey
 ABD (USA)
Chryste Gaines
Torri Edwards
Nanceen Perry
Marion Jones
2004 Atina  Jamaika (JAM)
Tayna Lawrence
Sherone Simpson
Aleen Bailey
Veronica Campbell
 Rusya (RUS)
Olga Fyodorova
Yuliya Tabakova
Irina Khabarova
Larisa Kruglova
 Fransa (FRA)
Veronique Mang
Muriel Hurtis
Sylviane Felix
Christine Arron
2008 Pekin  Rusya (RUS)
Yuliya Chermoshanskaya
Yuliya Gushchina
Aleksandra Fedoriva
Yevgeniya Polyakova
 Belçika (BEL)
Kim Gevaert
Élodie Ouédraogo
Hanna Mariën
Olivia Borlée
 Nijerya (NGR)
Halimat Ismaila
Oludamola Osayomi
Agnes Osazuwa
Gloria Kemasuode
Franca Idoko
2012 Londra  ABD (USA)
Tianna Madison
Allyson Felix
Bianca Knight
Carmelita Jeter
Jeneba Tarmoh
Lauryn Williams
 Jamaika (JAM)
Shelly-Ann Fraser-Pryce
Sherone Simpson
Veronica Campbell-Brown
Kerron Stewart
Samantha Henry-Robinson
Schillonie Calvert
 Ukrayna (UKR)
Olesya Povh
Hrystyna Stuy
Mariya Ryemyen
Elyzaveta Bryzgina

4x400 m bayrak[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1972 Münih  Doğu Almanya (GDR)
Dagmar Käsling
Rita Kühne
Helga Seidler
Monika Zehrt
 ABD (USA)
Mable Fergerson
Madeline Manning
Cheryl Toussaint
Kathy Hammond
 Batı Almanya (FRG)
Anette Rückes
Inge Bödding
Hildegard Falck
Rita Wilden
1976 Montreal  Doğu Almanya (GDR)
Doris Maletzki
Brigitte Rohde
Ellen Streidt
Christina Brehmer
 ABD (USA)
Debra Sapenter
Sheila Ingram
Pamela Giles
Rosalyn Bryant
 SSCB (URS)
Inta Klimovica
Lyudmila Aksenova
Natalya Sokolova
Nadezhda Ilyina
1980 Moskova  SSCB (URS)
Tatyana Prorochenko
Tatyana Goistchik
Nina Zyuskova
Irina Nazarova
 Doğu Almanya (GDR)
Gabriele Löwe
Barbara Krug
Christina Brehmer
Marita Koch
 Büyük Britanya (GBR)
Linsey MacDonald
Michelle Probert
Joslyn Hoyte-Smith
Janine Macgregor
1984 Los Angeles  ABD (USA)
Lillie Leatherwood
Sherri Howard
Valerie Brisco-Hooks
Chandra Cheeseborough
 Kanada (CAN)
Charmaine Crooks
Jillian Richardson
Molly Killingbeck
Marita Payne
 Batı Almanya (FRG)
Heike Schulte-Mattler
Ute Thimm
Heide-Elke Gaugel
Gaby Bussmann
1988 Seul  SSCB (URS)
Tatyana Ledovskaya
Olga Nazarova
Mariya Pinigina
Olga Bryzgina
 ABD (USA)
Denean Howard
Diane Dixon
Valerie Brisco-Hooks
Florence Griffith Joyner
 Doğu Almanya (GDR)
Dagmar Neubauer-Rübsam
Kirsten Emmelmann
Sabine Busch
Petra Müller
1992 Barselona  Birleşik Takım (EUN)
Yelena Ruzina
Lyudmila Dzhigalova
Olga Nazarova
Olga Bryzgina
 ABD (USA)
Natasha Kaiser
Gwen Torrence
Jearl Miles
Rochelle Stevens
 Büyük Britanya (GBR)
Phylis Smith
Sandra Douglas
Jennifer Stoute
Sally Gunnell
1996 Atlanta  ABD (USA)
Rochelle Stevens
Maicel Malone
Kim Graham
Jearl Miles
 Nijerya (NGR)
Bisi Afolabi
Fatima Yusuf
Charity Opara
Falilat Ogunkoya
 Almanya (GER)
Uta Rohländer
Linda Kisabaka
Anja Rücker
Grit Breuer
2000 Sidney  ABD (USA)
Jearl Miles
Monique Hennagan
Marion Jones
La Tasha Colander-Richardson
 Jamaika (JAM)
Sandie Richards
Catherine Scott-Polmales
Deon Hemmings
Lorraine Graham
 Rusya (RUS)
Yulia Sotnikova
Svetlana Gontcharenko
Olga Kotlyarova
Irina Privalova
2004 Atina  ABD (USA)
DeeDee Trotter
Monique Henderson
Sanya Richards
Monique Hennagan
 Rusya (RUS)
Olesya Krasnomovets
Natalya Nazarova
Olesya Zykina
Natalya Antyukh
 Jamaika (JAM)
Novlene Williams
Michelle Burgher
Nadia Davy
Sandie Richards
2008 Pekin  ABD (USA)
Mary Wineberg
Allyson Felix
Monique Henderson
Sanya Richards
 Rusya (RUS)
Yuliya Gushchina
Lyudmila Litvinova
Tatyana Firova
Anastasiya Kapachinskaya
 Jamaika (JAM)
Shericka Williams
Shereefa Lloyd
Rosemarie Whyte
Novlene Williams
2012 Londra  ABD (USA)
DeeDee Trotter
Allyson Felix
Francena McCorory
Sanya Richards-Ross
Keshia Baker
Diamond Dixon
 Rusya (RUS)
Yulia Gushchina
Antonina Krivoshapka
Tatyana Firova
Natalya Antyukh
 Jamaika (JAM)
Christine Day
Rosemarie Whyte
Shericka Williams
Novlene Williams-Mills

10 km yürüyüş[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1992 Barselona Çin Chen Yueling (CHN) Birleşik Takım Yelena Nikolayeva (EUN) Çin Li Chunxiu (CHN)
1996 Atlanta Rusya Yelena Nikolayeva (RUS) İtalya Elisabetta Perrone (ITA) Çin Wang Yan (CHN)

20 km yürüyüş[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
2000 Sidney Çin Wang Liping (CHN) Norveç Kjersti Tysse Plätzer (NOR) İspanya María Vasco (ESP)
2004 Atina Yunanistan Athanasia Tsoumeleka (GRE) Rusya Olimpiada Ivanova (RUS) Avustralya Jane Saville (AUS)
2008 Pekin Rusya Olga Kaniskina (RUS) Norveç Kjersti Plätzer (NOR) İtalya Elisa Rigaudo (ITA)
2012 Londra Rusya Elena Lashmanova (RUS) Rusya Olga Kaniskina (RUS) Çin Qieyang Shenjie (CHN)

Yüksek atlama[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1928 Amsterdam Kanada Ethel Catherwood (CAN) Hollanda Lien Gisolf (NED) ABD Mildred Wiley (USA)
1932 Los Angeles ABD Jean Shiley (USA) ABD Babe Didrikson (USA) Kanada Eva Dawes (CAN)
1936 Berlin Macaristan Ibolya Csák (HUN) Büyük Britanya Dorothy Odam (GBR) Almanya Elfriede Kaun (GER)
1948 Londra ABD Alice Coachman (USA) Büyük Britanya Dorothy Tyler (GBR) Fransa Micheline Ostermeyer (FRA)
1952 Helsinki Güney Afrika Esther Brand (RSA) Büyük Britanya Sheile Lerwill (GBR) SSCB Aleksandra Chudina (URS)
1956 Melbourne ABD Mildred McDaniel (USA) Büyük Britanya Thelma Hopkins (GBR)
Avustralya  Maria Pisareva (AUS)  
1960 Roma Romanya Iolanda Balas (ROM) Polonya Jarosława Jóźwiakowska (POL)
Büyük Britanya  Dorothy Shirley (GBR)  
1964 Tokyo Romanya Iolanda Balas (ROM) Avustralya Michele Brown (AUS) SSCB Taisia Chenchik (URS)
1968 Mexico City Çekoslovakya Miloslava Rezková (TCH) SSCB Antonina Okorokova (URS) SSCB Valentina Kozyr (URS)
1972 Münih Batı Almanya Ulrike Meyfarth (FRG) Bulgaristan Yordanka Blagoeva (BUL) Avusturya Ilona Gusenbauer (AUT)
1976 Montreal Doğu Almanya Rosemarie Ackermann (GDR) İtalya Sara Simeoni (ITA) Bulgaristan Yordanka Blagoeva (BUL)
1980 Moskova İtalya Sara Simeoni (ITA) Polonya Urszula Kielan (POL) Doğu Almanya Jutta Kirst (GDR)
1984 Los Angeles Batı Almanya Ulrike Meyfarth (FRG) İtalya Sara Simeoni (ITA) ABD Joni Huntley (USA)
1988 Seul ABD Louise Ritter (USA) Bulgaristan Stefka Kostadinova (BUL) SSCB Tamara Bykova (URS)
1992 Barselona Almanya Heike Henkel (GER) Romanya Alina Astafei (ROM) Küba Ioamnet Quintero (CUB)
1996 Atlanta Bulgaristan Stefka Kostadinova (BUL) Yunanistan Niki Bakogianni (GRE) Ukrayna Inga Babakova (UKR)
2000 Sidney Rusya Yelena Yelesina (RUS) Güney Afrika Hestrie Cloete (RSA) İsveç Kajsa Bergqvist (SWE)
Romanya Oana Pantelimon (ROM)
2004 Atina Rusya Yelena Slesarenko (RUS) Güney Afrika Hestrie Cloete (RSA) Ukrayna Viktoriya Styopina (UKR)
2008 Pekin Belçika Tia Hellebaut (BEL) Hırvatistan Blanka Vlašić (CRO) Rusya Anna Çiçerova (RUS)
2012 Londra Rusya Anna Çiçerova (RUS) ABD Brigetta Barrett (USA) Rusya Svetlana Shkolina (RUS)

Sırıkla yüksek atlama[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
2000 Sidney ABD Stacy Dragila (USA) Avustralya Tatiana Grigorieva (AUS) İzlanda Vala Flosadóttir (ISL)
2004 Atina Rusya Yelena Isinbayeva (RUS) Rusya Svetlana Feofanova (RUS) Polonya Anna Rogowska (POL)
2008 Pekin Rusya Yelena Isinbayeva (RUS) ABD Jennifer Stuczynski (USA) Rusya Svetlana Feofanova (RUS)
2012 Londra ABD Jenn Suhr (USA) Küba Yarisley Silva (CUB) Rusya Yelena Isinbayeva (RUS)

Uzun atlama[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1948 Londra Macaristan Olga Gyarmati (HUN) Arjantin Noëmi de Portela (ARG) İsveç Ann-Britt Leyman (SWE)
1952 Helsinki Yeni Zelanda Yvette Williams (NZL) SSCB Aleksandra Chudina (URS) Büyük Britanya Shirley Cawley (GBR)
1956 Melbourne Polonya Elżbieta Krzesińska (POL) ABD Willye White (USA) SSCB Nadezhda Dvalishvili (URS)
1960 Roma SSCB Vera Krepkina (URS) Polonya Elżbieta Krzesińska (POL) Almanya Hildrun Claus (EUA)
1964 Tokyo Büyük Britanya Mary Rand (GBR) Polonya Irena Kirszenstein (POL) SSCB Tatyana Shchelkanova (URS)
1968 Mexico City Romanya Viorica Viscopoleanu (ROM) Büyük Britanya Sheila Sherwood (GBR) SSCB Tatyana Talysheva (URS)
1972 Münih Batı Almanya Heide Rosendahl (FRG) Bulgaristan Diana Yorgova (BUL) Çekoslovakya Eva Šuranová (TCH)
1976 Montreal Doğu Almanya Angela Voigt (GDR) ABD Kathy McMillan (USA) SSCB Lidia Alfeyeva (URS)
1980 Moskova SSCB Tatyana Kolpakova (URS) Doğu Almanya Brigitte Wujak (GDR) SSCB Tatyana Skatchko (URS)
1984 Los Angeles Romanya Anisoara Cusmir-Stanciu (ROM) Romanya Valy Ionescu (ROM) Büyük Britanya Sue Hearnshaw (GBR)
1988 Seul ABD Jackie Joyner-Kersee (USA) Doğu Almanya Heike Drechsler (GDR) SSCB Galina Chistyakova (URS)
1992 Barselona Almanya Heike Drechsler (GER) Birleşik Takım Inessa Kravets (EUN) ABD Jackie Joyner-Kersee (USA)
1996 Atlanta Nijerya Chioma Ajunwa (NGR) İtalya Fiona May (ITA) ABD Jackie Joyner-Kersee (USA)
2000 Sidney Almanya Heike Drechsler (GER) İtalya Fiona May (ITA) ABD Marion Jones (USA)
2004 Atina Rusya Tatyana Lebedeva (RUS) Rusya Irina Simagina (RUS) Rusya Tatyana Kotova (RUS)
2008 Pekin Brezilya Maurren Higa Maggi (BRA) Rusya Tatyana Lebedeva (RUS) Nijerya Blessing Okagbare (NGR)
2012 Londra ABD Brittney Reese (USA) Rusya Elena Sokolova (RUS) ABD Janay DeLoach (USA)

Üç adım atlama[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1996 Atlanta Ukrayna Inessa Kravets (UKR) Rusya Inna Lasovskaya (RUS) Çek Cumhuriyeti Šárka Kašpárková (CZE)
2000 Sidney Bulgaristan Tereza Marinova (BUL) Rusya Tatyana Lebedeva (RUS) Ukrayna Olena Govorova (UKR)
2004 Atina Kamerun Françoise Mbango Etone (CMR) Yunanistan Hrysopiyí Devetzí (GRE) Rusya Tatyana Lebedeva (RUS)
2008 Pekin Kamerun Françoise Mbango Etone (CMR) Rusya Tatyana Lebedeva (RUS) Yunanistan Hrysopiyí Devetzí (GRE)
2012 Londra Kazakistan Olga Rypakova (KAZ) Kolombiya Caterine Ibargüen (COL) Ukrayna Olha Saladukha (UKR)

Gülle atma[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1948 Londra Fransa Micheline Ostermeyer (FRA) İtalya Amelia Piccinini (ITA) Avusturya Ina Schäffer (AUT)
1952 Helsinki SSCB Galina Zybina (URS) Batı Almanya Marianne Werner (FRG) SSCB Klavdia Tochonova (URS)
1956 Melbourne SSCB Tamara Tyshkevich (URS) SSCB Galina Zybina (URS) Almanya Marianne Werner (EUA)
1960 Roma SSCB Tamara Press (URS) Almanya Johanna Lüttge (EUA) ABD Earlene Brown (USA)
1964 Tokyo SSCB Tamara Press (URS) Almanya Renate Culmberger (EUA) SSCB Galina Zybina (URS)
1968 Mexico City Doğu Almanya Margitta Gummel (GDR) Doğu Almanya Marita Lange (GDR) SSCB Nadezhda Chizhova (URS)
1972 Münih SSCB Nadezha Chizhova (URS) Doğu Almanya Margitta Gummel (GDR) Bulgaristan Ivanka Khristova (BUL)
1976 Montreal Bulgaristan Ivanka Hristova (BUL) SSCB Nadezha Chizhova (URS) Çekoslovakya Helena Fibingerová (TCH)
1980 Moskova Doğu Almanya Ilona Slupianek (GDR) SSCB Svetlana Krachevskaya (URS) Doğu Almanya Margitta Pufe (GDR)
1984 Los Angeles Batı Almanya Claudia Losch (FRG) Romanya Mihaela Loghin (ROM) Avustralya Gael Martin (AUS)
1988 Seul SSCB Natalya Lisovskaya (URS) Doğu Almanya Kathrin Neimke (GDR) Çin Li Meisu (CHN)
1992 Barselona Birleşik Takım Svetlana Krivelyova (EUN) Çin Huang Zhihong (CHN) Almanya Kathrin Neimke (GER)
1996 Atlanta Almanya Astrid Kumbernuss (GER) Çin Sui Xinmei (CHN) Rusya Irina Khudoroshkina (RUS)
2000 Sidney Beyaz Rusya Yanina Korolchik (BLR) Rusya Larisa Peleshenko (RUS) Almanya Astrid Kumbernuss (GER)
2004 Atina Küba Yumileidi Cumba (CUB) Almanya Nadine Kleinert (GER) Rusya Svetlana Krivelyova (RUS)
2008 Pekin Yeni Zelanda Valerie Vili (NZL) Beyaz Rusya Natallia Mikhnevich (BLR) Beyaz Rusya Nadzeya Ostapchuk (BLR)
2012 Londra Yeni Zelanda Valerie Adams (NZL) Rusya Yevgeniya Kolodko (RUS) Çin Gong Lijiao (CHN)

Disk atma[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1928 Amsterdam Polonya Halina Konopacka (POL) ABD Lillian Copeland (USA) İsveç Ruth Svedberg (SWE)
1932 Los Angeles ABD Lillian Copeland (USA) ABD Ruth Osborn (USA) Polonya Jadwiga Wajs (POL)
1936 Berlin Almanya Gisela Mauermayer (GER) Polonya Jadwiga Wajs (POL) Almanya Paula Mollenhauer (GER)
1948 Londra Fransa Micheline Ostermeyer (FRA) İtalya Edera Gentile (ITA) Fransa Jacqueline Mazéas (FRA)
1952 Helsinki SSCB Nina Romashkova (URS) SSCB Yelisaveta Bagriantseva (URS) SSCB Nina Dumbadze (URS)
1956 Melbourne Çekoslovakya Olga Fikotová (TCH) SSCB Irina Beglyakova (URS) SSCB Nina Ponomaryova(Romashkova) (URS)
1960 Roma SSCB Nina Ponomaryova(Romashkova) (URS) SSCB Tamara Press (URS) Romanya Lia Manoliu (ROM)
1964 Tokyo SSCB Tamara Press (URS) Almanya Ingrid Lotz (EUA) Romanya Lia Manoliu (ROM)
1968 Mexico City Romanya Lia Manoliu (ROM) Batı Almanya Liesel Westermann (FRG) Macaristan Jolán Kleiber (HUN)
1972 Münih SSCB Faina Melnik (URS) Romanya Argentina Menis (ROM) Bulgaristan Vasilka Stoeva (BUL)
1976 Montreal Doğu Almanya Evelin Schlaak (GDR) Bulgaristan Maria Vergova (BUL) Doğu Almanya Gabriele Hinzmann (GDR)
1980 Moskova Doğu Almanya Evelin Jahl (GDR) Bulgaristan Maria Petkova (BUL) SSCB Tatyana Lesovaya (URS)
1984 Los Angeles Hollanda Ria Stalman (NED) ABD Leslie Deniz (USA) Romanya Florenta Craciunescu (ROM)
1988 Seul Doğu Almanya Martina Hellmann (GDR) Doğu Almanya Diana Gansky (GDR) Bulgaristan Tsvetanka Khristova (BUL)
1992 Barselona Küba Maritza Martén (CUB) Bulgaristan Tsvetanka Khristova (BUL) Romanya Daniela Costian (ROM)
1996 Athens Romanya Ilke Wyludda (ROM) Rusya Natalya Sadova (RUS) Beyaz Rusya Ellina Zvereva (BLR)
2000 Sidney Beyaz Rusya Ellina Zvereva (BLR) Yunanistan Anastasia Kelesidou (GRE) Beyaz Rusya Irina Yatchenko (BLR)
2004 Atina Rusya Natalya Sadova (RUS) Yunanistan Anastasia Kelesidou (GRE) Beyaz Rusya Irina Yatchenko (BLR)
2008 Pekin ABD Stephanie Brown Trafton (USA) Küba Yarelis Barrios (CUB) Ukrayna Olena Antonova (UKR)
2012 Londra Hırvatistan Sandra Perković (CRO) Rusya Darya Pishchalnikova (RUS) Çin Li Yanfeng (CHN)

Çekiç atma[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
2000 Sidney Polonya Kamila Skolimowska (POL) Rusya Olga Kuzenkova (RUS) Almanya Kirsten Münchow (GER)
2004 Atina Rusya Olga Kuzenkova (RUS) Küba Yipsi Moreno (CUB) Küba Yunaika Crawford (CUB)
2008 Pekin Beyaz Rusya Aksana Miankova (BLR) Küba Yipsi Moreno (CUB) Çin Zhang Wenxiu (CHN)
2012 Londra Rusya Tatyana Lysenko (RUS) Polonya Anita Włodarczyk (POL) Almanya Betty Heidler (GER)

Cirit atma[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1932 Los Angeles ABD Babe Didrikson (USA) Almanya Ellen Braumüller (GER) Almanya Tilly Fleischer (GER)
1936 Berlin Almanya Tilly Fleischer (GER) Almanya Luise Krüger (GER) Polonya Maria Kwaśniewska (POL)
1948 Londra Avusturya Herma Bauma (AUT) Finlandiya Kaisa Parviainen (FIN) Danimarka Lily Carlstedt (DEN)
1952 Helsinki Çekoslovakya Dana Zátopková (TCH) SSCB Aleksandra Chudina (URS) SSCB Yelena Gorchakova (URS)
1956 Melbourne SSCB Inese Jaunzeme (URS) Şili Marlene Ahrens (CHI) SSCB Nadezhda Konyayeva (URS)
1960 Roma SSCB Elvira Ozolina (URS) Çekoslovakya Dana Zátopková (TCH) Romanya Birute Kalediene (ROM)
1964 Tokyo Romanya Mihaela Penes (ROM) Macaristan Márta Rudas (HUN) SSCB Yelena Gorchakova (URS)
1968 Mexico City Macaristan Angéla Németh (HUN) Romanya Mihaela Penes (ROM) Avusturya Eva Janko (AUT)
1972 Münih Doğu Almanya Ruth Fuchs (GDR) Doğu Almanya Jacqueline Todten (GDR) ABD Kate Schmidt (USA)
1976 Montreal Doğu Almanya Ruth Fuchs (GDR) Batı Almanya Marion Becker (FRG) ABD Kate Schmidt (USA)
1980 Moskova Küba Maria Colón (CUB) SSCB Saida Gunba (URS) Doğu Almanya Ute Hommola (GDR)
1984 Los Angeles Büyük Britanya Tessa Sanderson (GBR) Finlandiya Tiina Lillak (FIN) Büyük Britanya Fatima Whitbread (GBR)
1988 Seul Doğu Almanya Petra Felke (GDR) Büyük Britanya Fatima Whitbread (GBR) Doğu Almanya Beate Koch (GDR)
1992 Barselona Almanya Silke Renk (GER) Birleşik Takım Natalya Shikolenko (EUN) Almanya Karen Forkel (GER)
1996 Atlanta Finlandiya Heli Rantanen (FIN) Avustralya Louise McPaul (AUS) Norveç Trine Hattestad (NOR)
2000 Sidney Norveç Trine Hattestad (NOR) Yunanistan Mirela Manjani-Tzelili (GRE) Küba Osleidys Menéndez (CUB)
2004 Atina Küba Osleidys Menéndez (CUB) Almanya Steffi Nerius (GER) Yunanistan Mirela Manjani (GRE)
2008 Pekin Çek Cumhuriyeti Barbora Špotáková (CZE) Rusya Mariya Abakumova (RUS) Almanya Christina Obergföll (GER)
2012 Londra Çek Cumhuriyeti Barbora Špotáková (CZE) Almanya Christina Obergföll (GER) Almanya Linda Stahl (GER)

Pentatlon[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1964 Tokyo SSCB Irina Press (URS) Büyük Britanya Mary Rand (GBR) SSCB Galina Bystrova (URS)
1968 Mexico City Batı Almanya Ingrid Becker (FRG) Avusturya Liese Prokop (AUT) Macaristan Annamária Tóth (HUN)
1972 Münih Büyük Britanya Mary Peters (GBR) Batı Almanya Heide Rosendahl (FRG) Doğu Almanya Burglinde Pollak (GDR)
1976 Montreal Doğu Almanya Siegrun Siegl (GDR) Doğu Almanya Christine Laser (GDR) Doğu Almanya Burglinde Pollak (GDR)
1980 Moskova SSCB Nadezhda Tkachenko (URS) SSCB Olga Rukavishnikova (URS) SSCB Olga Kuragina (URS)

Not: 1980 sonrasında kadınlarda kombine etkinlik heptatlon olmuştur.

Heptatlon[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1984 Los Angeles Avustralya Glynis Nunn (AUS) ABD Jackie Joyner (USA) Batı Almanya Sabine Everts (FRG)
1988 Seul ABD Jackie Joyner-Kersee (USA) Doğu Almanya Sabine John (GDR) Doğu Almanya Anke Behmer (GDR)
1992 Barselona ABD Jackie Joyner-Kersee (USA) Birleşik Takım Irina Belova (EUN) Almanya Sabine Braun (GER)
1996 Atlanta Suriye Ghada Shouaa (SYR) Beyaz Rusya Natalya Sazanovich (BLR) Büyük Britanya Denise Lewis (GBR)
2000 Sidney Büyük Britanya Denise Lewis (GBR) Rusya Yelena Prokhorova (RUS) Beyaz Rusya Natalya Sazanovich (BLR)
2004 Atina İsveç Carolina Klüft (SWE) Litvanya Austra Skujyte (LTU) Büyük Britanya Kelly Sotherton (GBR)
2008 Pekin Ukrayna Nataliya Dobrynska (UKR) ABD Hyleas Fountain (USA) Rusya Tatyana Chernova (RUS)
2012 Londra Büyük Britanya Jessica Ennis (GBR) Almanya Lilli Schwarzkopf (GER) Rusya Tatyana Chernova (RUS)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]