Araluen Krallığı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Araluen, veya tam adı ile Araluen Krallığı, John Flanagan tarafından yazılmış Gölgelerin Efendisi serisinin geçtiği dünyada yer alan ve olayların temelindeki kurgusal ülke. Bir ada devleti olan Araluen, kuzeyde Pikta, güneybatı da ise Keltika ile komşudur. Bunların haricinde adada başka devlet bulunmamaktadır. Merkezi Araluen Şatosu olan krallık, monarşi yönetim biçimi ile yönetilmekte olup taht, kraldan varislerine geçmektedir.

50 Eyaletten oluşur ve eyaletler "Baron" adı verilen yöneticiler tarafından yönetilir. Bütün baronlar krala bağlı olmak ve olası bir savaş durumunda kendisine destek vermekle yükümlülerdir. Eyaletler, "Baronluk" olarak da adlandırılmaktadır. Eyaletlerin gelirleri, eyalet sınırları içerisinde yer alan köy ve kasabalarda yaşayan çiftçi ve diğer meslek gruplarının ödediği vergilerden ve savaş ganimetlerinden oluşur.

Her eyalette bir adet orman muhafızı vardır ve genelde eyaletin merkez şatosuna yakın ormanlardaki küçük kulübelerinde yaşarlar. Orman muhafızlarının eyaletlerdeki görevleri, eyaletlerde çıkabilecek sorunları çözmek ve olası savaş durumunda eyaletten gelecek askerlerin genel birliklere katılmasında rehberlik yapmaktır. Bunun yanında orman muhafızları çeşitli görevlerde de bulunabilmektedirler.