Alpine Dachsbracke

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alpine Dachsbracke
Alpine Dachsbracke
Diğer adlarAlpenländische Dachsbracke
ÜlkeAvusturya
Özellikler
Ağırlık 33 ila 40 pound (15 ila 18 kg)
Boy 13 ila 16 inç (33 ila 41 cm)
Coat Yoğun, kısa, pürüzsüz
Renk Kara geyik kırmızısı, bazen siyah tüyler
Ömür Yaklaşık 12 yıl
Köpek (Canis lupus familiaris)

Alpine Dachsbracke (alm. Alpenländische Dachsbracke), Avusturya menşeli koku tazısı türünde küçük bir köpek ırkıdır. Alpine Dachsbracke, yaralı geyiklerin yanı sıra yaban domuzu, tavşan ve tilkinin de izini sürmek için yetiştirildi. Soğuduktan sonra bile bir izi takip etmede oldukça etkilidir. Alpine Dachsbracke köpeği çok dayanıklıdır ve Avusturya'nın menşe ülke olduğu söylenir.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Alpine Dachsbrackeler, diğer Bracker gibi, 19. yüzyılın ortalarına tarihlenebilir. Dachsbrache, daha büyük Dachshund'lar küçültülerek oluşturuldu. Bir zamanlar Alman kraliyet ailesinin favorisiydi. 1880'lerde Alpine Dachsbracke, Habsburglu Veliaht Prens Rudolf'a Mısır ve Türkiye'ye yapılan av gezilerinde eşlik etti.

İngilizce konuşulan ülkelerde Alpine Dachsbracke'yi tanıyan tek büyük köpek kulübü United Kennel Club'dır. Koku tazısı gruplarındadır ancak Fédération Cynologique Internationale ırk standardını kullanırlar.[1] Cins ayrıca bir dizi küçük sicil kulüpleri, av kulüpleri ve internet tabanlı köpek sicil işletmeleri tarafından da tanınır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "United Kennel Club Alpine Dachsbracke". 17 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2008.