Hizmetkar Albert Nobbs

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Albert Nobbs sayfasından yönlendirildi)
Hizmetkar Albert Nobbs
Albert Nobbs
Film afişi
YönetmenRodrigo García
YapımcıGlenn Close
Bonnie Curtis
John Goff[1]
SenaristGlenn Close
John Banville
Gabriella Prekop
Hikâye (eser)István Szabó
UyarlamaThe Singular Life of Albert Nobbs
George Moore
Oyuncular
MüzikBrian Byrne
Görüntü yönetmeniMichael McDonough
KurguSteven Weisberg
StüdyoMockingbird Pictures
Trillium Productions
Parallel Film Productions
Morrison Films
WestEnd Films
Chrysalis Films
Allen & Associates
Canal+
Bórd Scannán na hÉireann/Irish Film Board
DağıtıcıLionsgate
Roadside Attractions (ABD)
Entertainment One (BK)
Çıkış tarih(ler)i2 Eylül 2011 (2011-09-02) (Telluride)
Süre113 dakika
ÜlkeBirleşik Krallık
İrlanda
Dilİngilizce
Bütçe6 milyon[2] ($7.5 milyon)
Hasılat$8.5 milyon[3]

Hizmetkar Albert Nobbs, Rodrigo García'nın yönettiği ve başrollerinde Glenn Close, Mia Wasikowska ve Aaron Johnson'un oynadığı, 2011 yapımı bir drama filmi.

Glenn Close ve Janet McTeer filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında Akademi, Altın Küre ve SAG ödülüne aday gösterildi. Ayrıca film En İyi Makyaj Akademi Ödülü adaylığı elde etmiştir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Butik diye tabir edebileceğimiz fakat daha lüks kaçan bir otelde kimliğini gizleyerek ve bir erkek gibi davranarak garsonluk yapan Albert Nobbs (Glenn Close), senelerdir biriktirdiği parasıyla ince hesaplar yapıp hayalindeki tütüncü dükkânını açmayı planlamaktadır. Çalıştığı otelden dikkatsizliği yüzünden atılan Joe (Aaron Johnson) ise yaver giden şansı sonucu Albert’ın çalıştığı otelde kendine bir iş bulur. Oldukça kısa sürede oteldeki hizmetçilerden biri olan Helen (Mia Wasikowska) ile yakınlaşan Joe, Helen’ı da alıp Amerika’ya gitme planları kurmaktadır. Öte yandan oteli boyamakla görevli olan Hubert (Janet McTeer) ise kimliğini gizleyerek erkek kılığında dolaşan Albert’ın durumunu öğrenir. Kurdukları hayal sonucu Albert, Helen ile evlenecek ve rüyalarına kavuşacaktır. Tek sorun aslında kadın olduğunu Helen’a nasıl söyleyeceğiir. Fakat Albert, ölse bile hayalinden vazgeçmeyecektir.[4]

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Fort Worth real estate tycoon makes bet on big screen 23 Haziran 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Dallas Business Journal, 13 Ocak 2012, 12-31-12 tarihinde erişildi.
  2. ^ "'Albert Nobbs' Nabs Irish & International Actors". Irish Film and Television Network. 8 Aralık 2010. 10 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2010. 
  3. ^ "Albert Nobbs (2011) - Financial Information". The Numbers. 11 Mart 2012. 4 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2012. 
  4. ^ Albert Nobbs Filmi Hakkında 25 Mart 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. sinemakulübü.com
  5. ^ a b c d DeBruge, Peter (3 Eylül 2011). "Variety Reviews - Albert Nobbs". 9 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]