Adele şarkıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Sarı saçlı bir kadın iki elini kalbinin üstüne bastırmış bir şekilde şarkı söylüyor
Adele, "Someone Like You" şarkısını seslendirirken, 2011.

İngiliz şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Adele, günümüze kadar iki stüdyo albümü kaydetti ve çeşitli şarkıcılar ile birlikte birtakım projeler içinde bulundu. Eylül 2006'da, plak şirketi XL Recordings ile anlaşma imzalamasından sonra ilk stüdyo albümünü hazırlamaya başladı.[1] Ekim 2007'de Jack Peñate'in ilk stüdyo albümü Matinée'de yer alan "My Yvonne" şarkısında düet şarkıcısı olarak görev aldı.[2] Ocak 2008'de 19 adını verdiği ilk stüdyo albümünü yayımladı. Albüm için Bob Dylan'ın "Make You Feel My Love" şarkısını yeniden seslendirdi; "Chasing Pavements", "Melt My Heart to Stone" ve "Tired"'ın sözlerini Eg White ile birlikte, "Cold Shoulder"'ın sözlerini Sacha Skarbek ile birlikte yazdı.[3] Bunların dışında, yine albümde yer alan "Best for Last", "Crazy for You", "First Love", "My Same" ve "Hometown Glory" şarkılarının sözlerini de kendisi yazdı.[3]

2009'da, Jack Peñate'nin ikinci stüdyo albümü Everything Is New'de yer alan "Every Glance" şarkısı ile Daniel Merriweather'ın ikinci albümü Love & War'da yer alan "Water and a Flame" şarkısında düet şarkıcısı olarak görev aldı.[4][5] 21 adını verdiği ikinci stüdyo albümünü Ocak 2011'de yayımladı.[6] Albümün oluşturulması için, daha önce çalışmadığı birçok şarkı sözü yazarı ile çalıştı. 21'de yer alan "Rolling in the Deep", "He Won't Go" ve "I'll Be Waiting" şarkılarını Paul Epworth ile birlikte yazdı. Bunlardan "Rolling in the Deep", Amerika Kayıt Endüstrisi Birliğinden (RIAA) yedi platin sertifika alırken;[7] 54. Grammy Ödülleri'nde Yılın Kaydı ve Yılın Şarkısı kategorilerinde verilen ödüllerin sahibi oldu.[8] Şarkıcı, yine aynı albümün şarkıları arasında olan "Someone Like You" şarkısını Dan Wilson ile birlikte, "Set Fire to the Rain" şarkısını Fraser T Smith ile birlikte, "Rumour Has It" ve "Turning Tables" şarkılarını ise Ryan Tedder ile birlikte yazdı.[9] Ekim 2012'de, Paul Epworth ile birlikte yazdığı "Skyfall" şarkısını yayımladı. Şarkı, aynı adlı James Bond filminin ana müziği olarak da kullanıldı.[10]

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları
B ·C ·D ·E ·F ·H ·I ·L ·M ·N ·O ·P ·R ·S ·T ·W
Renkler
Single olarak da yayımlanan şarkılar
Yalnızca Adele tarafından yazılan şarkılar
Önünde piyana bulunan bir adamın portre fotoğrafı
Sacha Skarbek, 19 albümünde yer alan "Cold Shoulder" şarkısının söz yazımına katkıda bulundu.[3]
Gitar çalan bir adam şarkı söylüyor
Dan Wilson, 21 albümünde yer alan "Don't You Remember", "One and Only" ve "Someone Like You" şarkılarının söz yazımına katkıda bulundu.[9]
Şapka takmış bir adam
Ryan Tedder, 21 albümünde yer "Rumour Has It" ve "Turning Tables" şarkılarının söz yazımına katkıda bulundu.[9]
Şarkı Şarkıcı(lar) Söz yazar(lar)ı Albüm Yıl Kaynak
"Best for Last" Adele Adele Adkins 19 2008 [3]
"Chasing Pavements" Adele Adele Adkins
Eg White
19 2008 [3]
"Cold Shoulder" Adele Adele Adkins
Sacha Skarbek
19 2008 [3]
"Crazy for You" Adele Adele Adkins 19 2008 [3]
"Daydreamer" Adele Adele Adkins 19 2008 [3]
"Don't You Remember" Adele Adele Adkins
Dan Wilson
21 2011 [9]
"Every Glance" Jack Peñate ve Adele Bilinmiyor Everything Is New 2009 [4]
"First Love" Adele Adele Adkins 19 2008 [3]
"Fool That I Am" Adele Floyd Hunt Yok 2008 [3]
"He Won't Go" Adele Adele Adkins
Paul Epworth
21 2011 [9]
"Hiding My Heart" Adele Tim Hanseroth 21 2011 [9]
"Hometown Glory" Adele Adele 19 2008 [3]
"I Found a Boy" Adele Adele Adkins 21 2011 [9]
"I'll Be Waiting" Adele Adele Adkins
Paul Epworth
21 2011 [9]
"If It Hadn't Been For Love" Adele Chris Stapleton
Michael Henderson
21 2011 [9]
"Lovesong" Adele Boris Williams
Lol Tolhurst
Porl Thompson
Robert Smith
Roger O'Donnell
Simon Gallup
21 2011 [9]
"Make You Feel My Love" Adele Bob Dylan 19 2008 [3]
"Many Shades of Black" The Raconteurs ve Adele Brendan Benson
Jack White
Consolers of the Lonely 2008 [11]
"Melt My Heart to Stone" Adele Adele Adkins
Eg White
19 2008 [3]
"My Same" Adele Adele Adkins 19 2008 [3]
"My Yvonne" Jack Peñate ve Adele Bilinmiyor Matinée 2007 [2]
"Now and Then" Adele Adele Adkins 19 2008 [3]
"One and Only" Adele Adele Adkins
Dan Wilson
Greg Wells
21 2011 [9]
"Painting Pictures" Adele Adele Adkins 19 2008 [3]
"Reminded" Tyga ve Adele Bilinmiyor Black Thoughts Vol. 2 2011 [12]
"Right as Rain" Adele Adele Adkins
Clay Holley
Jeff Silverman
Leon Michels
Nick Movshon
19 2008 [3]
"Rolling in the Deep" Adele Adele Adkins
Paul Epworth
21 2011 [9]
"Rumour Has It" Adele Adele Adkins
Ryan Tedder
21 2011 [9]
"Set Fire to the Rain" Adele Adele Adkins
Fraser T Smith
21 2011 [9]
"Skyfall" Adele Adele Adkins
Paul Epworth
Skyfall 2012 [10]
"Someone Like You" Adele Adele Adkins
Dan Wilson
21 2011 [9]
"Take It All" Adele Adele Adkins
Eg White
21 2011 [9]
"Tired" Adele Adele Adkins
Eg White
19 2008 [3]
"That's It, I Quit, I'm Moving On" Adele Del Serino
Roy Alfred
19 2008 [3]
"Turning Tables" Adele Adele Adkins
Ryan Tedder
21 2011 [9]
"Water and a Flame" Daniel Merriweather ve Adele Daniel Merriweather Love & War 2009 [5]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Interview with Jonathan Dickins". HitQuarters. 14 Temmuz 2008. http://www.hitquarters.com/index.php3?page=intrview/opar/intrview_Jonathan_Dickins_Interview.html. Erişim tarihi: 7 Ekim 2012. 
  2. ^ a b "Jack Penate and Adele – My Yvonne (Xfm SXSW session) video" (video). NME. Jann Wenner. http://www.nme.com/nme-video/youtube/id/dXJgItvP9rM. Erişim tarihi: 7 Ekim 2012. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s 19 (albüm kitapçığı). Adele. XL Recordings. 2008.
  4. ^ a b Everything Is New (albüm kitapçığı). Jack Peñate. XL Recordings. 2009.
  5. ^ a b Love & War (albüm kitapçığı). Daniel Merriweather. Columbia Records. 2009.
  6. ^ "iTunes – Music – 21 by Adele". iTunes Store (BK). Apple. 21 Ocak 2011. https://itunes.apple.com/gb/album/21/id405293187. Erişim tarihi: 7 Kasım 2011. 
  7. ^ "American single certifications – Adele – Rolling in the Deep". Recording Industry Association of America. http://www.riaa.com/goldandplatinumdata.php?artist=%22Rolling+in+the+Deep%22. Erişim tarihi: 2 Şubat 2012. 
  8. ^ "2011 – 54th Annual Grammy Awards Nominees And Winners: General Field". The Recording Academy. 30 Aralık 2011. http://www.grammy.com/nominees?year=2011&genre=13. Erişim tarihi: 7 Ekim 2012. 
  9. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q 21 (albüm kitapçığı). Adele. XL Recordings. 2011.
  10. ^ a b "Adele's James Bond Skyfall theme tune gets to top of iTunes chart". The Daily Telegraph (Telegraph Media Group). 5 Ekim 2012. http://www.telegraph.co.uk/culture/film/jamesbond/9589656/Adeles-James-Bond-Skyfall-theme-tune-gets-to-top-of-iTunes-chart.html. Erişim tarihi: 7 Ekim 2012. 
  11. ^ "The Raconteurs Collaborate With Adele". MTV News UK. Viacom. 1 Ekim 2008. http://www.mtv.co.uk/news/raconteurs/45498-the-raconteurs-collaborate-with-adele. Erişim tarihi: 7 Ekim 2012. 
  12. ^ Cragg, Michael (4 Mayıs 2011). "New music: Tyga ft Adele – Reminded". The Guardian (Guardian News and Media). http://www.guardian.co.uk/music/musicblog/2011/may/04/tyga-adele-reminded. Erişim tarihi: 7 Ekim 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]