AMD Dragon

Vikipedi, özgür ansiklopedi

AMD Dragon; AMD Phenom II X4 işlemci ailesiyle birlikte kullanılacak şekilde tasarlanmış ve oyuncular için üretilmiş bir platformdur. Bu platformun amacı, kullanıcılara güçlü bir oyun sistemi sunmaktır.

AMD, 6 megabayt 3. seviye (L3) önbelleği ve yeni DDR3 bellek desteği bulunan Dragon platformunun önceki platformlara kıyasla yüzde 20'ye kadar daha yüksek performans verdiğini iddia etmekteydi.

Dragon platformunun ilk versiyonları DDR2 bellek destekleyen Socket AM2+ soketiyle uyumludur ancak bu platformda kullanılacak en yaygın soket DDR3 bellek destekleyen Socket AM3 soketi olacaktı.

Bu platformu kullanacak bir sistemin teknik özelliklerinin, ATI Radeon HD 4800 serisinden bir ekran kartıyla birlikte Phenom II X4 işlemcisi ve AMD 700 yonga seti serisinden bir yonga seti kullanan bir anakart içerdiği belirtilmiştir. Bu platformu kullanan hazır sistemler; Dell, HP, Alienware ve diğer markalar tarafından satılmaktaydı.

HD 4800 serisi ekran kartları artık güncel değildi ancak Phenom II X4 işlemcileri halen piyasadaki diğer ürünlerle rekabet etmekteydi ve (HD 6900 serisinden veya HD 7800 serisinden daha yeni bir ekran kartıyla birlikte kullanıldığıında) DDR3 desteği sayesinde yüksek performanslı oyun platformları oluşturulmasını sağlamaktaydı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]