ABD’nin en yüksek yapıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
These are the tallest buildings in US.
Trump International Hotel and Tower, Şikago
  Bu renk ile kodlanmış binalar tamamlandıkları tarihlerde dünyanın en yüksek binası ünvanını almışlardı.
Sıralama İsim Yer Yükseklik
ft (m)
Kat Adedi Yıl Ek bilgiler
1 Willis Tower[A] Şikago
41°52′43.82″K 87°38′9.73″B / 41.8788389°K 87.6360361°B / 41.8788389; -87.6360361
01.01,451 (442) 108 1974 Dünyanın en yüksek 8. binası. 1974 yılından beri Şikago ve ABD’nin en yüksek binasıdır; 1974 ile 1998 yılları arasında dünyada inşa edilmiş en yüksek binası idi; 1970’li yıllarda dünyada ve ABD’de inşa edilmiş en yüksek bina idi. Eski ve halen yaygın kullanımı ile Sears Kulesi olarak da adlandırılmaktadır.[1][2]
2 Trump International Hotel and Tower Şikago
41°53′19.84″K 87°37′35.18″B / 41.8888444°K 87.6264389°B / 41.8888444; -87.6264389
02.01,389 (423) 98 2009 Dünyanın en yükske 11. binası; 2000’li yıllarda inşa edilmiş olanlar arasında ABD’nin en yüksek binası [3]
3 Empire State Building[A] New York City
40°44′54.47″K 73°59′8.5″B / 40.7484639°K 73.985694°B / 40.7484639; -73.985694
03.01,250 (381) 102 1931 Dünyanın en yüsek 15. binası; New York şehrinin en yüksek binası; 1931 ile 1973 tarihleri arasında dünyanın en yüksek binası; dünyada 100’den fazla kata sahip olan ilk binas, 1930’lu yıllarda ABD’de ve dünyada inşa edilmiş en yüksek bina [4][5]
4 Bank of America Kulesi New York City
40°45′19.36″K 73°59′3.92″B / 40.7553778°K 73.9844222°B / 40.7553778; -73.9844222
03.11,200 (366) 54 2009 New York’un en yüksek ikinci binası; dünyanın en yüksek 18. binası [6][7]
[Note B] Stratosphere Tower Las Vegas
36°8′50.59″K 115°9′19.40″B / 36.1473861°K 115.155389°B / 36.1473861; -115.155389
03.21,149 (350) 12 1996 ABD’nin en yüksek gözlem kulesi; Batı Yarımküresi’ndeki Toronto’da yer alan CN Kulesi’nden sonra en yüksek ikinci gözlem kulesi; ABD’de Mississippi Nehri’nin batısındaki en yüksek ikinci yapı; Las Vegas şehrinde ve Nevada eyaletinde 1996’dan beri en yüksek yapı.[8][9][9][10]
5 Aon Center Şikago
41°53′6.79″K 87°37′17.41″B / 41.8852194°K 87.6215028°B / 41.8852194; -87.6215028
04.01,136 (346) 83 1973 Dünyanın en yüksek 22. binası [11][12]
6 John Hancock Center Şikago
41°53′55.61″K 87°37′22.93″B / 41.8987806°K 87.6230361°B / 41.8987806; -87.6230361
05.01,127 (344) 100 1969 Dünyanın en yüksek 24. binası; dünyada en fazla yaşama birimlerine sahip yapı; ABD’de 1960’larda inşa edilen binalar arasında en yükseği [13][14]
7= Chrysler Binası[A] New York City
40°45′5.44″K 73°58′31.84″B / 40.7515111°K 73.9755111°B / 40.7515111; -73.9755111
06.01,046 (319) 77 1930 Dünyanın en yüksek 33. binası; 1930 ile 1931 yılları arasında dünyanın en yüksek yapısı; dünyanın en yüksek tuğla binası [15][16]
7= New York Times Binası New York City
40°45′21.77″K 73°59′24.21″B / 40.7560472°K 73.9900583°B / 40.7560472; -73.9900583
07.01,046 (319) 52 2007 Dünyanın en yüksek 33. binası. Chrysler Binası ile aynı yüksekliğe sahiptir.[17][18]
9 Bank of America Plaza Atlanta
33°46′14.9″K 84°23′10.75″B / 33.770806°K 84.3863194°B / 33.770806; -84.3863194
08.01,023 (312) 55 1992 Dünyanın en yüksek 37. binası; Atlanta şehrinin ve ABD’nin güney kısmının en yüksek yapısı; ABD’de bir eyalet başkentine inşa edilmiş binalar arasında en yükseği; 1990’lı yıllarda inşa edilen binalar arasında en yükseği.[19][20]
10 U.S. Bank Tower Los Angeles
34°3′3.85″K 118°15′16.03″B / 34.0510694°K 118.2544528°B / 34.0510694; -118.2544528
09.01,018 (310) 73 1989 Dünyanın en yüksek 42. binası; Los Angeles şehrindeki en yüksek bina; Mississippi Nehri’nin batsında ve ABD’nin batı kıyılarındaki en yüksek bina.[21][22]
11 AT&T Corporate Center Şikago
41°52′49.19″K 87°38′5.23″B / 41.8803306°K 87.6347861°B / 41.8803306; -87.6347861
10.01,007 (307) 60 1989 Dünyanın en yüksek 42. binası [23][24]
12 JPMorgan Chase Tower Houston
29°45′34.50″K 95°21′48.44″B / 29.759583°K 95.3634556°B / 29.759583; -95.3634556
11.01,002 (305) 75 1982 Dünyanın en yüksek 45. binası; Houston şehrindeki en yüksek bina; dünyada beşgen şekle sahip en yüksek 5. yapı [25][26]
13 Two Prudential Plaza Şikago
41°53′7.43″K 87°37′21.77″B / 41.8853972°K 87.6227139°B / 41.8853972; -87.6227139
12.0995 (303) 64 1990 Dünyanın en yüksek 47. binası [27][28]
14 Wells Fargo Plaza Houston
29°45′30.17″K 95°22′5.81″B / 29.7583806°K 95.3682806°B / 29.7583806; -95.3682806
13.0992 (302) 71 1983 Dünyanın en yüksek 48. binası [29][30]
Sutro Tower San Francisco
37°47′42.4″K 118°24′10.01″B / 37.795111°K 118.4027806°B / 37.795111; -118.4027806
14.0977 (297) 1972 Dünyanın en yüksek 49. yapısı; San Franscisco’nun en yüksek yapısı
15 Comcast Center Philadelphia
39°57′17.21″K 75°10′6.73″B / 39.9547806°K 75.1685361°B / 39.9547806; -75.1685361
14.0975 (297) 57 2007 Dünyanın en yüksek 60. binası; Philadelphia şehrinin en yüksek binası; ABD’de LEED sertifikasyonuna sahip en yüksek bina.[31][32]
16 311 South Wacker Drive Şikago
41°52′38.78″K 87°38′8.08″B / 41.8774389°K 87.6355778°B / 41.8774389; -87.6355778
15.0961 (293) 65 1990 Dünyanın en yüksek 57. binası [33][34]
17 American International Building New York City
40°42′22.9″K 74°0′26.67″B / 40.706361°K 74.0074083°B / 40.706361; -74.0074083
16.0952 (290) 66 1932 Dünyanın en yüksek 59. binası [35][36]
18 Key Tower Cleveland
41°30′3.21″K 81°41′37.14″B / 41.5008917°K 81.69365°B / 41.5008917; -81.69365
17.0947 (289) 57 1991 Dünyanın en yüksek 60. binası; Cleveland ve Ohio’daki en yüksek bina [37][38]
19 One Liberty Place Philadelphia
39°57′9.25″K 75°10′5.21″B / 39.9525694°K 75.1681139°B / 39.9525694; -75.1681139
18.0945 (288) 61 1987 Dünyanın en yüksek 61. binası [39][40]
20 Columbia Center Seattle
47°36′16.93″K 122°19′50.21″B / 47.6047028°K 122.3306139°B / 47.6047028; -122.3306139
19.0932 (284) 76 1985 Dünyanın en yüksek 63. binası; Seattle şehrindeki en yüksek bina [41]
21 The Trump Building[A] New York City
40°42′25.05″K 74°0′34.73″B / 40.7069583°K 74.0096472°B / 40.7069583; -74.0096472
20.0927 (283) 70 1930 Dünyanın en yüksek 68. binası; 1930 yılında iki ay boyunca, Chrysler Binası tamamlanıncaya kadar, dünyanın en yüksek binası; 40 Wall Street olarak da isimlendirilir.[42][43]
22 Bank of America Plaza Dallas
32°46′48″K 96°48′14.47″B / 32.78°K 96.8040194°B / 32.78; -96.8040194
21.0921 (281) 72 1985 Dünyanın en yüksek 69. binası; Dallas şehrindeki en yüksek bina [44][45]
23 Citigroup Center New York City
40°45′29.98″K 73°58′11.99″B / 40.7583278°K 73.9699972°B / 40.7583278; -73.9699972
22.0915 (279) 59 1977 Dünyanın en yüksek 73. binası [46][47]
24 Williams Tower Houston
29°44′13.69″K 95°27′40.6″B / 29.7371361°K 95.461278°B / 29.7371361; -95.461278
23.0901 (275) 64 1983 Dünyanın en yüksek 78. binası [48][49]
25 Renaissance Tower Dallas
32°46′52.12″K 96°48′6.68″B / 32.7811444°K 96.8018556°B / 32.7811444; -96.8018556
24.0886 (270) 56 1974 Dünyanın en yüksek 81. binası [50][51]
26= 900 North Michigan Şikago
41°53′58.65″K 87°37′29.46″B / 41.899625°K 87.62485°B / 41.899625; -87.62485
25.0871 (265) 66 1989 Dünyanın en yüksek 90. binası [52][53]
26= Bank of America Corporate Center Charlotte
35°13′37.89″K 80°50′32.24″B / 35.2271917°K 80.8422889°B / 35.2271917; -80.8422889
26.0871 (265) 60 1992 Dünyanın en yüksek 90. binası; Charlotte şehrindeki en yüksek bina [54][55]
26= SunTrust Plaza Atlanta
33°45′45.53″K 84°23′11.48″B / 33.7626472°K 84.3865222°B / 33.7626472; -84.3865222
27.0871 (265) 60 1992 Dünyanın en yüksek 90. binası [56][57]
29 Trump World Tower New York City
40°45′8.98″K 73°58′4.48″B / 40.7524944°K 73.9679111°B / 40.7524944; -73.9679111
28.0861 (262) 72 2001 Dünyanın en yüksek 99. binası [58][59]
30 Water Tower Place Şikago
41°53′52.62″K 87°37′22.86″B / 41.89795°K 87.6230167°B / 41.89795; -87.6230167
29.0859 (262) 74 1976 Dünyanın en yüksek 101. binası [60][61]
31 Aon Center Los Angeles
34°2′57.22″K 118°15′25.07″B / 34.0492278°K 118.2569639°B / 34.0492278; -118.2569639
30.0858 (262) 62 1974 Dünyanın en yüksek 104. binası [62][63]
32 Transamerica Pyramid San Francisco
37°47′42.4″K 122°24′10.01″B / 37.795111°K 122.4027806°B / 37.795111; -122.4027806
31.0853 (260) 48 1972 Dünyanın en yüksek 109. binası [64][65]
33= Chase Tower Şikago
41°52′53.59″K 87°37′48.58″B / 41.8815528°K 87.6301611°B / 41.8815528; -87.6301611
32.0850 (259) 60 1969 Dünyanın en yüksek 116. binası [66][67]
33= GE Building New York City
40°45′32.11″K 73°58′45.65″B / 40.7589194°K 73.9793472°B / 40.7589194; -73.9793472
33.0850 (259) 69 1933 Dünyanın en yüksek 116. binası [68][69]
35 Two Liberty Place Philadelphia
39°57′6.07″K 75°10′2.76″B / 39.9516861°K 75.1674333°B / 39.9516861; -75.1674333
34.0848 (258) 58 1990 Dünyanın en yüksek 120. binası [70][71]
36 Park Tower Şikago
41°53′49.19″K 87°37′30.56″B / 41.8969972°K 87.6251556°B / 41.8969972; -87.6251556
35.0844 (257) 67 2000 Dünyanın en yüksek 123. binası [72][73]
37 U.S. Steel Tower Pittsburgh
40°26′28.6″K 79°59′40.79″B / 40.441278°K 79.9946639°B / 40.441278; -79.9946639
36.0841 (256) 64 1970 Dünyanın en yüksek 125. binası; Pittsburgh şehrindeki en yüksek bina [74][75][76]
38 Chase Tower Indianapolis
39°46′10.59″K 86°9′25.65″B / 39.7696083°K 86.157125°B / 39.7696083; -86.157125
37.0830 (253) 49 1990 Dünyanın en yüksek 133. binası; Indianapolis şehrindeki en yüksek bina [77]
39 One Atlantic Center Atlanta
33°47′13.13″K 84°23′14.63″B / 33.7869806°K 84.3873972°B / 33.7869806; -84.3873972
38.0820 (250) 50 1987 Dünyanın en yüksek 141. binası; IBM Kulesi olarak da adlandırılamaktadır.[78][79]
40= Aqua Şikago
41°53′11.01″K 87°37′12.12″B / 41.8863917°K 87.6200333°B / 41.8863917; -87.6200333
38.1819 (250) 82 2009 Dünyanın en yüksek 148. binası [80]
40= The Legacy at Millennium Park Şikago
41°52′52.9″K 87°37′32.51″B / 41.881361°K 87.6256972°B / 41.881361; -87.6256972
38.2819 (250) 72 2009 Dünyanın en yüksek 148. binası [81]
42 CitySpire Center New York City
40°45′50.97″K 73°58′47.11″B / 40.7641583°K 73.9797528°B / 40.7641583; -73.9797528
39.0814 (248) 75 1987 Dünyanın en yüksek 155. binası [82][83]
43 One Chase Manhattan Plaza New York City
40°42′28.36″K 74°0′31.81″B / 40.7078778°K 74.0088361°B / 40.7078778; -74.0088361
40.0813 (248) 60 1960 Dünyanın en yüksek 157. binası [84][85]
44 Conde Nast Binası New York City
40°45′21.37″K 73°59′8.9″B / 40.7559361°K 73.985806°B / 40.7559361; -73.985806
41.0809 (247) 48 1999 Dünyanın en yüksek 161. binası; 4 Times Square olarak da adlandırılır.[86][87]
45 MetLife Building New York City
40°45′12.45″K 73°58′35.49″B / 40.7534583°K 73.976525°B / 40.7534583; -73.976525
42.0808 (246) 59 1963 Dünyanın en yüksek 162. binası; eski ismi PanAm Binası’dır.[88]
46 Bloomberg Tower New York City
40°45′42.06″K 73°58′5.1″B / 40.7616833°K 73.968083°B / 40.7616833; -73.968083
43.0806 (246) 54 2005 Dünyanın en yüksek 163. binası [89][90]
47= IDS Tower Minneapolis
44°58′33.6″K 93°16′21.34″B / 44.976°K 93.2725944°B / 44.976; -93.2725944
45.0792 (241) 57 1973 Dünyanın en yüksek 186. binası; Minneapolis şehrinin en yüksek binası [91]
47= Mellon Bank Center Philadelphia
39°57′13.09″K 75°10′10.23″B / 39.9536361°K 75.1695083°B / 39.9536361; -75.1695083
45.1792 (241) 54 1990 Dünyanın en yüksek 186. binası [92]
47= Woolworth Building[A] New York City
40°42′44.29″K 74°0′28.96″B / 40.7123028°K 74.0080444°B / 40.7123028; -74.0080444
46.0792 (241) 57 1913 Dünyanın en yüksek 186. binası; 1913 ile 1930 yılları arasından dünyanın en yüksek binası; 1910’lı yıllarda dünyada ve ABD’de inşa edilen binalar arasında en yükseği [93][94]
50 Hancock Place Boston
42°20′57.36″K 71°4′30.53″B / 42.3492667°K 71.0751472°B / 42.3492667; -71.0751472
47.0790 (241) 60 1976 Dünyanın en yüksek 191. binası; Boston şehrinde ve New England bölgesinden en yüksek bina [95][96]
51 Four Seasons Hotel & Tower Miami
25°45′31.03″K 80°11′30.34″B / 25.7586194°K 80.1917611°B / 25.7586194; -80.1917611
48.0789 (240) 64 2003 Dünyanın en yüksek 193. binası; Miami şehrindeki en yüksek bina.[97][98]
52 Comerica Bank Tower Dallas
32°46′53.34″K 96°47′48.16″B / 32.7814833°K 96.7967111°B / 32.7814833; -96.7967111
49.0787 (240) 60 1987 Dünyanın en yüksek 195. binası [99][100]
53 300 North LaSalle Şikago
41°53′17.42″K 87°37′59.12″B / 41.8881722°K 87.6330889°B / 41.8881722; -87.6330889
49.1785 (239) 60 2009 [101][102]
54 30 Hudson Street Jersey City
40°42′47.2″K 74°2′2.52″B / 40.713111°K 74.0340333°B / 40.713111; -74.0340333
50.0781 (238) 42 2003 Jersey City şehrindeki en yüksek bina [103][104]
55 Bank of America Center Houston
29°45′39.15″K 95°21′59.51″B / 29.760875°K 95.3665306°B / 29.760875; -95.3665306
51.0780 (238) 56 1983 [105][106]
56 555 California Street San Francisco
37°47′31.5″K 122°24′13.68″B / 37.792083°K 122.4038°B / 37.792083; -122.4038
52.0779 (237) 52 1969 ABD’nin batı sahillerinde 1969 ile 1972 yılları arasında en yüksek binası [107][108]
57 One Worldwide Plaza New York City
40°45′43.78″K 73°59′12.19″B / 40.7621611°K 73.9867194°B / 40.7621611; -73.9867194
53.0778 (237) 50 1989 [109]
58 Capella Tower Minneapolis
44°58′34.51″K 93°16′6.82″B / 44.9762528°K 93.2685611°B / 44.9762528; -93.2685611
54.0776 (237) 56 1992 [110][111]
59 Wells Fargo Center Minneapolis
44°58′36.34″K 93°16′15.09″B / 44.9767611°K 93.2708583°B / 44.9767611; -93.2708583
55.0773 (236) 57 1988 Dünyanın en yüksek 199. binası [112]
60= 1201 Third Avenue Tower Seattle
47°36′25.55″K 122°20′9.85″B / 47.6070972°K 122.3360694°B / 47.6070972; -122.3360694
56.0771 (235) 55 1988 Eski ismi Washington Mutual Tower[113][114]
60= Terminal Tower Cleveland
41°29′53.72″K 81°41′37.6″B / 41.4982556°K 81.693778°B / 41.4982556; -81.693778
91.3771 (235) 52 1930 1967 yılına kadar Kuzey Amerika’da, New York şehrindeki binalar haricinde, en yüksek bina[115]
62 191 Peachtree Tower Atlanta
33°45′32.45″K 84°23′12.97″B / 33.7590139°K 84.3869361°B / 33.7590139; -84.3869361
57.0770 (235) 50 1991 [116][117]
63 Three First National Plaza Şikago
41°52′56.38″K 87°37′49.62″B / 41.8823278°K 87.63045°B / 41.8823278; -87.63045
58.0767 (234) 57 1981 [118][119]
64= Duke Energy Center* Charlotte
35°13′26.62″K 80°50′54.39″B / 35.2240611°K 80.8484417°B / 35.2240611; -80.8484417
58.1764 (233) 48 2009 Under construction; has been topped out[120][121]
64= Wachovia Financial Center Miami
25°46′19.67″K 80°11′16.38″B / 25.7721306°K 80.1878833°B / 25.7721306; -80.1878833
59.0764 (233) 55 1984 [122][123]
66 Heritage Plaza Houston
29°45′31.38″K 95°22′13.59″B / 29.7587167°K 95.3704417°B / 29.7587167; -95.3704417
60.0762 (232) 53 1987 [124][125]
67 Carnegie Hall Tower New York City
40°45′53.41″K 73°58′46.89″B / 40.7648361°K 73.9796917°B / 40.7648361; -73.9796917
61.0757 (231) 60 1991 [126][127]
68= Şikago Başlık and Trust Center Şikago
41°53′5.49″K 87°37′49.78″B / 41.8848583°K 87.6304944°B / 41.8848583; -87.6304944
62.0756 (230) 50 1992 [128][129]
68= Enterprise Plaza Houston
29°45′27.78″K 95°22′8.65″B / 29.7577167°K 95.3690694°B / 29.7577167; -95.3690694
63.0756 (230) 55 1980 [130][131]
70 383 Madison Avenue New York City
40°45′19.65″K 73°58′35.88″B / 40.7554583°K 73.9766333°B / 40.7554583; -73.9766333
64.0755 (230) 47 2001 Eski ismi Bear Stearns World Headquarters[132][133]
71 AXA Center New York City
40°45′19.65″K 73°58′35.88″B / 40.7554583°K 73.9766333°B / 40.7554583; -73.9766333
752 (229) 54 1986 [134][135]
72= 1251 Avenue of the Americas New York City
40°45′36.15″K 73°58′53.38″B / 40.7600417°K 73.9814944°B / 40.7600417; -73.9814944
69.0750 (229) 54 1971 [136][137]
72= One Penn Plaza New York City
40°45′5.12″K 73°59′33.68″B / 40.7514222°K 73.9926889°B / 40.7514222; -73.9926889
70.0750 (229) 57 1972 [138][139]
72= Time Warner Center Tower North Tower New York City
40°46′8.05″K 73°58′58.63″B / 40.7689028°K 73.9829528°B / 40.7689028; -73.9829528
70.1750 (229) 55 2004 [140][141]
72= Time Warner Center Tower South Tower New York City
40°46′5.68″K 73°58′58.57″B / 40.7682444°K 73.9829361°B / 40.7682444; -73.9829361
70.2750 (229) 55 2004 [141][142]
72= Two California Plaza Los Angeles
34°3′5.35″K 118°15′5.92″B / 34.0514861°K 118.2516444°B / 34.0514861; -118.2516444
70.3750 (229) 52 1992 [143][144]
77= Gas Company Tower Los Angeles
34°3′0.49″K 118°15′11.59″B / 34.0501361°K 118.2532194°B / 34.0501361; -118.2532194
72.1749 (228) 52 1991 [145][146]
77= Goldman Sachs World Headquarters New York City
40°42′53.17″K 74°0′51.84″B / 40.7147694°K 74.0144°B / 40.7147694; -74.0144
72.2749 (228) 44 2009 [147]
77= Prudential Tower Boston
42°20′49.83″K 71°4′57.03″B / 42.347175°K 71.0825083°B / 42.347175; -71.0825083
72.3749 (228) 52 1964 New York şehrindeki binalar haricinde, Kuzey Amerika’nın en yüksek binası [148]
80= 60 Wall Street New York City
40°42′22.25″K 74°0′29.94″B / 40.7061806°K 74.0083167°B / 40.7061806; -74.0083167
74.0745 (227) 56 1989 [149]
80= One Astor Plaza New York City
40°45′28.37″K 73°59′11.72″B / 40.7578806°K 73.9865889°B / 40.7578806; -73.9865889
75.0745 (227) 54 1972 [150][151]
80= RSA Battle House Tower Mobile
30°41′35.22″K 88°2′22.83″B / 30.6931167°K 88.039675°B / 30.6931167; -88.039675
75.1745 (227) 35 2007 Mobile şehrinde ve Alabama eyaletindeki en yüksek bina [152][153]
83= Blue Cross Blue Shield Tower Şikago
41°53′5.36″K 87°37′11.58″B / 41.8848222°K 87.6198833°B / 41.8848222; -87.6198833
76.0743 (227) 54 2010 [154][155]
83= One Liberty Plaza New York City
40°42′34.84″K 74°0′39.25″B / 40.7096778°K 74.0109028°B / 40.7096778; -74.0109028
76.1743 (227) 54 1974 [156][157]
85= 7 World Trade Center New York City
40°42′48.07″K 74°0′43.92″B / 40.7133528°K 74.0122°B / 40.7133528; -74.0122
77.0741 (226) 52 2006 [158]
85= 20 Exchange Place New York City
40°42′19.32″K 74°0′34.57″B / 40.7053667°K 74.0096028°B / 40.7053667; -74.0096028
77.1741 (226) 57 1931 [159][160]
85= Centerpoint Energy Plaza Houston
29°45′25.69″K 95°22′5.62″B / 29.7571361°K 95.3682278°B / 29.7571361; -95.3682278
78.0741 (226) 53 1974 [161]
88 Two Union Square Seattle
47°36′36.9″K 122°19′56.33″B / 47.61025°K 122.3323139°B / 47.61025; -122.3323139
80.0740 (226) 56 1989 [162]
89= Bell Atlantic Tower Philadelphia
39°57′19.13″K 75°10′8.61″B / 39.9553139°K 75.1690583°B / 39.9553139; -75.1690583
81.0739 (225) 55 1991 Verizon Tower olarak da adlandırılır.[163][164]
89= Three World Financial Center New York City
40°42′48.89″K 74°0′53.23″B / 40.7135806°K 74.0147861°B / 40.7135806; -74.0147861
82.0739 (225) 51 1986 [165][166]
91 JPMorgan Chase Tower Dallas
32°47′15.91″K 96°47′48.14″B / 32.7877528°K 96.7967056°B / 32.7877528; -96.7967056
83.0738 (225) 55 1987 [167][168]
92= Bank of America Plaza Los Angeles
34°3′13.03″K 118°15′11.82″B / 34.0536194°K 118.2532833°B / 34.0536194; -118.2532833
84.0735 (224) 55 1975 [169][170]
92= Fontainebleau Resort Las Vegas* Las Vegas
36°8′15.97″K 115°9′33.92″B / 36.1377694°K 115.1594222°B / 36.1377694; -115.1594222
84.1735 (224) 63 2009 Las Vegas şehrinde ve Nevada eyaletindeki en yüksek bina.[171][172]
94 One Museum Park Şikago
41°52′1.63″K 87°37′17.84″B / 41.8671194°K 87.6216222°B / 41.8671194; -87.6216222
85.0734 (224) 62 2009 Şikago şehrinde yerleşim yer olan en yüksek bina; ABD’de en yüksek ikinci yerleşim yeri olarak kullanılan bina [173][174]
95 Bertelsmann Building New York City
40°45′29.16″K 73°59′5.04″B / 40.7581°K 73.9847333°B / 40.7581; -73.9847333
85.1733 (223) 45 1990 [175]
96 Continental Center One Houston
29°45′18.5″K 95°22′22.19″B / 29.755139°K 95.3728306°B / 29.755139; -95.3728306
86.0732 (223) 53 1984 [176][177]
97 Detroit Marriott at the Renaissance Center Detroit
42°19′43.82″K 83°2′24.12″B / 42.3288389°K 83.0400333°B / 42.3288389; -83.0400333
87.0727 (222) 70 1977 Tamamlandığında sadece otel olarak kullanılan en yüksek bina idi. Halen Batı Yarımküresi’nin en yüksek sadece otel olarak kullanılan binasıdır.[178][179]
98= 777 Tower Los Angeles
34°2′54.18″K 118°15′40.87″B / 34.0483833°K 118.2613528°B / 34.0483833; -118.2613528
88.0725 (221) 53 1991 [180]
98= Fullbright Tower Houston
29°45′19.52″K 95°21′41.52″B / 29.7554222°K 95.3615333°B / 29.7554222; -95.3615333
90.0725 (221) 52 1982 [181][182]
98= One Mellon Center Pittsburgh
40°26′21.98″K 79°59′45.5″B / 40.4394389°K 79.995972°B / 40.4394389; -79.995972
90.1725 (221) 54 1983 [183][184]
98= Olympia Centre Şikago
41°53′47.1″K 87°37′23.78″B / 41.896417°K 87.6232722°B / 41.896417; -87.6232722
89.0725 (221) 63 1986 [185][186]
102 Times Square Tower New York City
40°45′19.82″K 73°59′12.73″B / 40.7555056°K 73.9868694°B / 40.7555056; -73.9868694
90.2724 (221) 49 2004 [187]
103= Wells Fargo Tower Los Angeles
34°3′10.5″K 118°15′6.8″B / 34.052917°K 118.251889°B / 34.052917; -118.251889
90.3723 (220) 54 1982 [188][189]
103= Westin Peachtree Plaza Hotel Atlanta
33°45′33.97″K 84°23′18.45″B / 33.7594361°K 84.3884583°B / 33.7594361; -84.3884583
90.4723 (220) 70 1973 [190]
105 Seattle Municipal Tower Seattle
47°36′18.33″K 122°19′46.17″B / 47.6050917°K 122.3294917°B / 47.6050917; -122.3294917
90.5722 (220) 62 1990 [191]
106 Fountain Place Dallas
32°47′4.66″K 96°48′9.35″B / 32.7846278°K 96.8025972°B / 32.7846278; -96.8025972
90.6720 (220) 63 1986 [192]
107 Figueroa at Wilshire Los Angeles
34°3′2.69″K 118°15′33.38″B / 34.0507472°K 118.2592722°B / 34.0507472; -118.2592722
90.7717 (219) 53 1990 [193][194]
108 Metropolitan Tower New York City
40°45′52.82″K 73°58′45.65″B / 40.7646722°K 73.9793472°B / 40.7646722; -73.9793472
90.8716 (218) 68 1987 [195][196]
109= One Shell Plaza Houston
29°45′32.86″K 95°22′3.3″B / 29.7591278°K 95.367583°B / 29.7591278; -95.367583
90.9714 (218) 50 1971 [197][198]
109= Republic Plaza Denver
39°44′36.31″K 104°59′19.3″B / 39.7434194°K 104.988694°B / 39.7434194; -104.988694
91.0714 (218) 56 1984 Denver şehrinin en yüksek binası [199][200]
111= 500 Fifth Avenue New York City
40°45′14.24″K 73°58′51.76″B / 40.7539556°K 73.9810444°B / 40.7539556; -73.9810444
91.1709 (216) 58 1931 [201]
111= 1801 California Street Denver
39°44′51.46″K 104°59′23.2″B / 39.7476278°K 104.989778°B / 39.7476278; -104.989778
91.2709 (216) 53 1982 [202]
113 JPMorgan Chase World Headquarters New York City
40°45′20.85″K 73°58′31.55″B / 40.7557917°K 73.9754306°B / 40.7557917; -73.9754306
91.4707 (216) 52 1960 [203][204]
114 General Motors Building New York City
40°45′48.23″K 73°58′20.39″B / 40.7633972°K 73.9723306°B / 40.7633972; -73.9723306
91.5705 (215) 50 1968 [205][206]
115= Marquis Miami Miami
25°47′6.51″K 80°11′23.62″B / 25.7851417°K 80.1898944°B / 25.7851417; -80.1898944
91.6700 (213) 63 2008 [207]
115= Metropolitan Life Insurance Company Tower[A] New York City
40°44′28.54″K 73°59′15.03″B / 40.7412611°K 73.9875083°B / 40.7412611; -73.9875083
91.7700 (213) 50 1909 1909 ile 1913 yılları arasında dünyanın en yüksek binası [208][209]

Links[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Willis Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=5. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  2. ^ "Farewell Sears Tower: Tallest Building in U.S. Renamed". Fox News. July 15, 2009. http://www.foxnews.com/story/0,2933,532960,00.html?test=latestnews. Erişim tarihi: July 16, 2009. 
  3. ^ "Trump International Hotel & Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=trumpinternationalhoteltower-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  4. ^ "Empire State Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=empirestatebuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  5. ^ "Empire State Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=23. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  6. ^ "Bank of America Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bankofamericatower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  7. ^ "Bank of America Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3197. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  8. ^ "Stratosphere Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/application/?nav=building&lng=3&id=stratospheretower-lasvegas-nv-usa. Erişim tarihi: 2009-07-21. 
  9. ^ a b "The Stratosphere". Las Vegas Sun. http://www.lasvegassun.com/places/stratosphere/. Erişim tarihi: 2009-08-01. 
  10. ^ "Stratosphere Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=122. Erişim tarihi: 2007-11-30. 
  11. ^ "Aon Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=aoncenter-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  12. ^ "Aon Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=31. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  13. ^ "John Hancock Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=johnhancockcenter-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  14. ^ "John Hancock Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=17. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  15. ^ "Chrysler Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=chryslerbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  16. ^ "Chrysler Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=83. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  17. ^ "New York Times Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=newyorktimestower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  18. ^ "New York Times Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=916. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  19. ^ "Bank of America Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bankofamericaplaza-atlanta-ga-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  20. ^ "Bank of America Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=57. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  21. ^ "US Bank Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=usbanktower-losangeles-ca-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  22. ^ "US Bank Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=51. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  23. ^ "AT&T Corporate Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=attcorporatecenter-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  24. ^ "AT&T Corporate Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=37. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  25. ^ "JPMorgan Chase Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=jpmorganchasetower-houston-tx-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  26. ^ "JPMorgan Chase Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=53. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  27. ^ "Two Prudential Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=2prudentialplaza-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  28. ^ "Two Prudential Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=32. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  29. ^ "Wells Fargo Bank Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=wellsfargoplaza-houston-tx-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  30. ^ "Wells Fargo Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=129. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  31. ^ "Comcast Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=comcastcenter-philadelphia-pa-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  32. ^ "Comcast Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=4894. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  33. ^ "311 South Wacker". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=311southwackerdrive-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  34. ^ "311 South Wacker Drive". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=33. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  35. ^ "American International". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=americaninternational-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  36. ^ "American International Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=131. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  37. ^ "Key Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=keytower-cleveland-oh-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  38. ^ "Key Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=132. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  39. ^ "One Liberty Place". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1libertyplace-philadelphia-pa-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  40. ^ "One Liberty Place". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=133. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  41. ^ "Columbia Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=52. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  42. ^ "The Trump Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=streettrumpbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  43. ^ "Trump Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=5902. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  44. ^ "Bank of America Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bankofamericaplaza-dallas-tx-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  45. ^ "Bank of America Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=135. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  46. ^ "Citigroup Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=citigroupcenter-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  47. ^ "Citigroup Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1613. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  48. ^ "Williams Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=williamstower-houston-tx-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  49. ^ "Williams Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=167. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  50. ^ "Renaissance Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=renaissancetower-dallas-tx-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  51. ^ "Renaissance Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=204. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  52. ^ "900 North Michigan". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=900northmichigan-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  53. ^ "900 North Michigan". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=161. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  54. ^ "Bank of America Corporate Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bankofamericacorporatecenter-charlotte-nc-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  55. ^ "Bank of America Corporate Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=72. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  56. ^ "SunTrust Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=suntrustplaza-atlanta-ga-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  57. ^ "SunTrust Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=166. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  58. ^ "Trump World Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=trumpworldtower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  59. ^ "Trump World Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2197. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  60. ^ "Water Tower Place". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=watertowerplace-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  61. ^ "Water Tower Place". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=43. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  62. ^ "Aon Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=aoncenter-losangeles-ca-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  63. ^ "Aon Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1291. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  64. ^ "Transamerica Pyramid". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=transamericapyramid-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: 2007-08-17. 
  65. ^ "Transamerica Pyramid". SkyscraperPage. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1601. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  66. ^ "Chase Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=chasetower-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  67. ^ "Chase Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=44. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  68. ^ "GE Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=gebuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  69. ^ "GE Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=203. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  70. ^ "Two Liberty Place". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=2libertyplace-philadelphia-pa-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  71. ^ "Two Liberty Place". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=206. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  72. ^ "Park Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=parktower-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  73. ^ "Park Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=45. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  74. ^ "U.S. Steel Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=usouthsteeltower-pittsburgh-pa-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  75. ^ "U.S. Steel Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=207. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  76. ^ "U.S. Steel Tower". http://www.post-gazette.com/pg/10024/1030454-109.stm. Erişim tarihi: 2010-06-20. 
  77. ^ "Chase Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=325. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  78. ^ "One Atlantic Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1atlanticcenter-atlanta-ga-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  79. ^ "One Atlantic Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1875. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  80. ^ "Aqua". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=aqua-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  81. ^ "The Legacy at Millennium Park". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=streetlegacyatmillenniumpark-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  82. ^ "CitySpire Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=cityspirecenter-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  83. ^ "CitySpire Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=7153. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  84. ^ "One Chase Manhattan Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1chasemanhattanplaza-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  85. ^ "One Chase Manhattan Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=236. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  86. ^ "4 Times Square". Emporis.com. http://www.emporis.com/application/?nav=building&lng=3&id=condenastbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  87. ^ "Conde Nast Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3837. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  88. ^ "MetLife Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=metlifebuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  89. ^ "Bloomberg Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bloombergtower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  90. ^ "Bloomberg Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3401. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  91. ^ "IDS Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=157. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  92. ^ "Mellon Bank Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/application/?nav=building&lng=3&id=mellonbankcenter-philadelphia-pa-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  93. ^ "Woolworth Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=woolworthbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  94. ^ "Woolworth Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=832. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  95. ^ "John Hancock Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1287. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  96. ^ "Hancock Place". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=johnhancocktower-boston-ma-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  97. ^ "Four Seasons Hotel & Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=4seasonshoteltower-miami-fl-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  98. ^ "Four Seasons Hotel and Tower". Structurae.de. http://en.structurae.de/structures/data/index.cfm?ID=s0017746. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  99. ^ "Comerica Bank Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=chasecenter-dallas-tx-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  100. ^ "Comerica Bank Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=225. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  101. ^ "300 North LaSalle". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=300northlasalle-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  102. ^ "300 North LaSalle". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=40619. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  103. ^ "30 Hudson Street". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=30hudsonstreet-jerseycity-nj-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  104. ^ "30 Hudson Street". Skyscraperpage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=911. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  105. ^ "Bank of America Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bankofamericacenter-houston-tx-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  106. ^ "Bank of America Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=229. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  107. ^ "555 California Street". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=555californiastreet-sanfrancisco-ca-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  108. ^ "555 California Street". SkyscraperPage. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=238. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  109. ^ "One Worldwide Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1worldwideplaza-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  110. ^ "Capella Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=225south6-minneapolis-mn-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  111. ^ "225 South Sixth". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2491. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  112. ^ "Wells Fargo Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=240. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  113. ^ "1201 Third Avenue Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=washingtonmutualtower-seattle-wa-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  114. ^ "1201 Third Avenue Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=164. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  115. ^ "Terminal Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1954. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  116. ^ "191 Peachtree Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=191peachtreetower-atlanta-ga-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  117. ^ "191 Peachtree Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=239. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  118. ^ "Three First National Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=31nationalplaza-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  119. ^ "Three First National Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=211. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  120. ^ "Duke Energy Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=wachoviasouthtryonproject-charlotte-nc-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  121. ^ "High-rise Buildings of Charlotte". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/ci/bu/sk/li/?id=101310&bt=2&ht=2&sro=0. Erişim tarihi: 2009-08-05. 
  122. ^ "Wachovia Financial Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=wachoviafinancialcenter-miami-fl-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  123. ^ "Wachovia Financial Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=5966. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  124. ^ "Heritage Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=heritageplaza-houston-tx-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  125. ^ "Heritage Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=230. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  126. ^ "Carnegie Hall Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=carnegiehalltower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  127. ^ "Carnegie Hall Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=188. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  128. ^ "Şikago Başlık & Trust Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=Şikagobaşlıktrustbuilding-Şikago-il-usa923. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  129. ^ "Şikago Başlık & Trust Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=212. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  130. ^ "Enterprise Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1100louisiana-houston-tx-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  131. ^ "Enterprise Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=251. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  132. ^ "383 Madison Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bearstearnsworldheadquarters-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  133. ^ "383 Madison Avenue". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1958. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  134. ^ "AXA Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=axacenter-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  135. ^ "AXA Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3794. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  136. ^ "1251 Avenue of the Americas". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1251avenuenueofstreetamericas-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  137. ^ "1251 Avenue of the Americas". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2597. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  138. ^ "One Penn Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1pennplaza-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  139. ^ "One Penn Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=249. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  140. ^ "Time Warner Center North Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=timewarnercenternorthtower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  141. ^ a b "Time Warner Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3852. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  142. ^ "Time Warner Center South Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=timewarnercentersouthtower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  143. ^ "Two California Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=2californiaplaza-losangeles-ca-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  144. ^ "Two California Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=6415. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  145. ^ "Gas Company Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=gascompanytower-losangeles-ca-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  146. ^ "Gas Company Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1292. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  147. ^ "Goldman Sachs Headquarters". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=goldmansachsheadquarters-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  148. ^ "Prudential Tower: Prudential Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2188. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  149. ^ "60 Wall Street". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2724. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  150. ^ "One Astor Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1astorplaza-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  151. ^ "One Astor Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=306. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  152. ^ "RSA Battle House Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=102429. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  153. ^ "RSA Battle House Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=6402. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  154. ^ "Blue Cross-Blue Shield Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bluecrossblueshieldtower-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2007-12-21. 
  155. ^ "Blue Cross-Blue Shield Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=6375. Erişim tarihi: 2007-12-21. 
  156. ^ "One Liberty Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1libertyplaza-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  157. ^ "1 Liberty Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2376. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  158. ^ "7 World Trade Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=7worldtradecenter-newyorkcity-ny-usa868. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  159. ^ "20 Exchange Place". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=20exchangeplace-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  160. ^ "20 Exchange Place". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=231. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  161. ^ "Centerpoint Energy Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1089. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  162. ^ "Two Union Square". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=2unionsquare-seattle-wa-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  163. ^ "Bell Atlantic Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bellatlantictower-philadelphia-pa-usa. Erişim tarihi: 2007-08-22. 
  164. ^ "Bell Atlantic Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=323. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  165. ^ "Three World Financial Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=3worldfinancialcenter-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  166. ^ "Three World Financial Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=248. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  167. ^ "JPMorgan Chase Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=jpmorganchasetower-dallas-tx-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  168. ^ "JP Morgan Chase Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=120. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  169. ^ "Bank of America Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bankofamericaplaza-losangeles-ca-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  170. ^ "Bank of America Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=234. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  171. ^ "Fontainebleau Resort Hotel". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=fontainebleauresorthotel-lasvegas-nv-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  172. ^ "Fontainebleau Resort & Casino". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=51448. Erişim tarihi: 04.08.2009. 
  173. ^ "One Museum Park". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1museumpark-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  174. ^ "One Museum Park". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=35956. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  175. ^ "Bertelsmann Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1033. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  176. ^ "Continental Center I". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=continentalcenteri-houston-tx-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  177. ^ "Continental Center One". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=295. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  178. ^ "Detroit Marriott at the Renaissance Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=marriottrenaissancecenter-detroit-mi-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  179. ^ "Detroit Marriott at the Renaissance Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=3523. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  180. ^ "777 Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2458. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  181. ^ "Fullbright Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=fullbrighttower-houston-tx-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  182. ^ "Fullbright Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=296. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  183. ^ "One Mellon Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1melloncenter-pittsburgh-pa-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  184. ^ "Mellon Bank Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=324. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  185. ^ "Olympia Centre". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=olympiacentre-Şikago-il-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  186. ^ "Olympia Centre". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=213. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  187. ^ "Times Square Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=5773. Erişim tarihi: 2007-11-22. 
  188. ^ "Wells Fargo Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=wellsfargotower-losangeles-ca-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  189. ^ "Wells Fargo Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2819. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  190. ^ "Westin Peachtree Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=253. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  191. ^ "Seattle Municipal Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=156. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  192. ^ "Fountain Place". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=114. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  193. ^ "Figueroa at Wilshire". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=figueroaatwilshire-losangeles-ca-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  194. ^ "Figueroa at Wilshire". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=1357. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  195. ^ "Metropolitan Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=metropolitantower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  196. ^ "Metropolitan Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=307. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  197. ^ "One Shell Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1shellplaza-houston-tx-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  198. ^ "One Shell Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=235. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  199. ^ "Republic Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=republicplaza-denver-co-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  200. ^ "Republic Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2699. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  201. ^ "500 Fifth Avenue". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=232. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  202. ^ "1801 California". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2700. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  203. ^ "JP Morgan Chase World Headquarters". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=jpmorganchaseworldheadquarters-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  204. ^ "JP Morgan Chase World Headquarters". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2589. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  205. ^ "General Motors Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=generalmotorsbuilding-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  206. ^ "General Motors Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=2311. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  207. ^ "Marquis". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=37258. Erişim tarihi: 2009-08-05. 
  208. ^ "Metropolitan Life Insurance Company Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=metropolitanlifeinsurancecompanytower-newyorkcity-ny-usa. Erişim tarihi: 2009-08-04. 
  209. ^ "Met Life Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=303. Erişim tarihi: 2009-08-04.