2009 Dünya Masa Tenisi Şampiyonası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

2009 Dünya Masa Tenisi Şampiyonası, Japonya'nın Yokohama kentinde, 28 Nisan-5 Mayıs 2009 tarihlerinder düzenlenmiştir. 2008 Yaz Olimpiyatları'nda altın madalyaları kazanan Çin takımı, bu turnuvayı da domine etmiştir. Bu, Çin'in mevcut 5 dalda da bütün altın madalyaları aldığı art arda onuncu şampiyona olmuştur.

Tek erkeklerde iddialı olan Timo Boll, turnuvadan sakatlık gerekçesiyle çekilmek zorunda kalmıştır. Çinli oyuncular tek erkekler ve kadınlar kategorilerinde en üst dereceleri almışlardır. İngiltere'den Paul Drinkhall şampiyonada üst düzeyde ilk defa maça çıkmıştır.

Etkinlik, 2009 domuz gribi salgını sürdüğü sırada düzenlendiğinden sporcular bu salgından etkilenmiştir. Yokohama'da düzenlenen etkinliğin organizatörleri ve bölgesel yönetim bu nedenle sağlık tedbirleri almıştır. Alışılmadık yüksek vücut sıcaklıkları gösterenleri tıbbi yardıma gönderme amacıyla termografik test kameraları turnuva boyunca kullanılmıştır. Oyunculara daha önce akut solunum sendromu ve kuş gribi salgınları sırasında kullanılan yüz maskeleri ve el jelatinleri gibi hijyen maddeleri kullanmaları önerilmiş, bu malzemeler oyunculara ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Meksikalı sporcular, şampiyonada yer alan ve gripten en çok etkilenen ülke katılımcıları olmuştu. Durumun ciddileşmesi ile birlikte Meksikalılar, düzenli olarak ateşlerinin ölçülmesi için karantinaya alınmıştır.

Madalya kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kategori Altın Gümüş Bronz
Tek erkekler
ayrıntılar
Çin Wang Hao Çin Wang Liqin Çin Ma Long
Çin Ma Lin
Tek kadınlar
ayrıntılar
Çin Zhang Yining Çin Guo Yue Çin Liu Shiwen
Çin Li Xiaoxia
Çift erkekler
ayrıntılar
Çin Chen Qi
  Wang Hao
Çin Ma Long
  Xu Xin
Çin Hao Shuai
  Zhang Jike
Japonya Seiya Kishikawa
  Jun Mizutani
Çift kadınlar
ayrıntılar
Çin Guo Yue
  Li Xiaoxia
Çin Ding Ning
  Guo Yan
Hong Kong Jiang Huajun
  Tie Ya Na
Güney Kore Kim Kyung-Ah
  Park Mi-Young
Karma çiftler
ayrıntılar
Çin Li Ping
  Cao Zhen
Çin Zhang Jike
  Mu Zi
Çin Zhang Chao
  Yao Yan
Çin Hao Shuai
  Chang Chenchen

Madalya tablosu[değiştir | kaynağı değiştir]

 Sıra  Ülke Altın Gümüş Bronz Toplam
1  Çin 5 5 7 17
2  Hong Kong 0 0 1 1
 Japonya 0 0 1 1
 Güney Kore 0 0 1 1
Toplam 5 5 10 20