İntikam Kurşunu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İntikam Kurşunu
Bullet to the Head
Bullet to the Head Film Posteri
YönetmenWalter Hill
Yapımcı
YazarAlessandro Camon
Oyuncular
MüzikSteve Mazzaro
Görüntü yönetmeniLloyd Ahern II
KurguTim Alverson
Stüdyo
DağıtıcıWarner Bros. Pictures
Çıkış tarih(ler)i14 Kasım 2012 (2012-11-14) (Roma Film Festivali)
1 Şubat 2013 (2013-02-01) (Amerika Birleşik Devletleri)
Süre91 dakika[1]
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Bütçe$40-55 milyon[2][3]
Hasılat$22.6 milyon[3]

İntikam Kurşunu (İngilizce özgün adıyla:Bullet to the Head) Walter Hill'in yönettiği 2012 Amerikan aksiyon filmi. Alessandro Camon tarafından yazılan senaryosu, Alexis Nolent (Matz olarak da bilinir) tarafından yazılan Fransız çizgi roman Du plomb dans la tête 'ye dayanmaktadır. Filmde Sylvester Stallone, Sung Kang, Sarah Shahi, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Christian Slater ve Jason Momoa rol alıyor. Alexandra Milchan, Alfred Gough, Miles Millar ve Kevin King-Templeton filmin yapımcılığını üstlendi.

Film, iş insanının suikastçısı (Jason Momoa) tarafından hedef alındıktan sonra yozlaşmış bir iş insanını (Akinnuoye-Agbaje) devirmek için birlikte çalışmak zorunda kalan bir tetikçi (Syvester Stallone) ve bir polisi (Sung Kang) konu alıyor.

Film, 14 Kasım 2012'de Uluslararası Roma Film Festivali'nde özel bir test gösteriminden geçti[4] ve 1 Şubat 2013'te ABD sinemalarında resmi olarak gösterime girdi. Film karışık eleştiriler aldı ve bir gişe bombası oldu.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

New Orleans şehrinde, tetikçi Jimmy Bobo ve ortağı Louis Blanchard, yozlaşmış eski bir Columbia Bölgesi Metropolitan Polis Teşkilatı (MPDC) polis memuru Hank Greely'yi öldürür, ancak Bobo bir fahişe olan Lola'yı canlı bırakır. Daha sonra, bir barda Blanchard, Bobo'yu öldürmeye çalışan ancak başarısız olan başka bir tetikçi olan Keegan tarafından öldürülür.

Washington, D.C., Dedektif Taylor Kwon, eski ortağının ölümünü araştırmak için New Orleans'a gelir ve Teğmen Lebreton ile tanışır. Kwon morga gider ve Blanchard'ın cesedini gördükten ve kim olduğunu öğrendikten sonra, Blanchard ve Bobo'nun Greely'yi öldürdüğü sonucuna varır. Bu arada, Keegan işvereni Robert Morel ve Morel'in avukatı Marcus Baptiste ile görüşür. Baptiste, Greely'nin Morel'e şantaj yapmaya çalıştığını ve yerel gangster Bebek Jack'e Morel'in yasadışı operasyonlarını detaylandıran bir dosya sağladığını ortaya çıkarır. Keegan daha sonra Baby Jack ve adamlarını öldürür ve dosyayı alır.

Kwon Bobo ile bir barda tanışır ve ona Bobo ve Blanchard'ın Greely'yi öldürdüğünü bildiğini söyler. Bobo ayrılır ve Kwon'un onu takip etmeye çalıştığını anlayınca, Morel tarafından Kwon'un Greely hakkında daha fazla araştırma yapmasını önlemek için emredilen yozlaşmış polisler tarafından saldırıya uğrar. Kwon, yozlaşmış polislerden birini öldürmeyi başarır, ancak diğer polis onu yaralar. Bobo, diğer polisi ezerek Kwon'u kurtarır ve onu, Bobo'nun yabancı olduğu kızı Lisa'nın Kwon'un yaralarını tedavi ettiği bir dövme salonuna götürür. Daha sonra Bobo'nun aracı Ronnie Earl'ü sorguladığı bir masaj salonuna giderler. Ronnie Earl, Bobo'yu öldürmeye çalışır, ancak Bobo, silahı tutukluk yapmasına rağmen onu öldürmeyi başarır. Bobo daha sonra, Bobo'nun silahını kurcaladığını ve neredeyse ölümüne neden olduğunu kabul eden Kwon ile yüzleşir. Bobo ve Kwon birlikte çalışmayı kabul ederler.

Bobo ve Kwon, Baptiste'i kaçırır ve onu Bobo'nun evine götürürler, burada onlara Morel'in konut projeleri satın alma ve ofis binaları inşa etmek için yıkım planlarını detaylandıran bir flash sürücü vermek zorunda kalır ve Keegan'ın Morel'in infazcısı olarak kiralanan eski bir paralı asker olduğunu ortaya çıkarır. Sonrasında Bobo onu kafasından vurur. Keegan ve adamları, Baptiste'in cep telefonunu Bobo'nun evine kadar takip ederler, ancak Bobo ve Kwon kaçıp bir bombayı patlatarak Keegan'ın adamlarını öldürür. Keegan kaçar ve Bobo'dan intikam almaya yemin eder. Bobo'nun yöntemlerine kızan Kwon, onu terk eder ve tek başına devam eder.

Kwon, yardım istemek için Teğmen Lebreton ile görüşür, ancak Lebreton, Morel'in maaş bordrosunda olduğu için onu öldürmeye çalışır. Bobo onu öldürür ve Kwon'u kurtarır. Bu sırada Keegan, Lisa'yı öğrenir ve onu kaçırır. Morel daha sonra Bobo'yu arar ve flash sürücü için Lisa'yı takas etmeyi teklif eder. Bobo kabul eder ve Morel ile terk edilmiş bir depoda buluşur, burada flash sürücüyü kendisine teslim eder ve Lisa ona iade edilir, Kwon ise Morel'i ve adamlarından birkaçını öldürmek ve tutuklamak için binaya sızar. Bobo'nun gitmesine izin verilince Keegan öfkelenir; Bobo ile karşı karşıya gelmeden önce Morel ve adamlarını öldürür; Bobo, Keegan'ı boğazından bıçaklayana ve Kwon onu uzaktan vurana kadar dövüşürler.

Kwon flash sürücüyü alır ve Bobo, Kwon onu yakalayamamış gibi görünmesi için onu omzundan vurur. Lisa, polisi bekleyen Kwon'la kalmaya karar verir ve Bobo ayrılır. Daha sonra bir barda Kwon ile buluşur ve burada Kwon ona Bobo'nun bu sefer polise olan katılımından bahsetmediğini söyler, ancak Bobo işine devam ederse, Kwon onu alt edeceğini söyler. Bobo ise onu gecenin karanlığında denemeye davet eder.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Çekimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bullet to the Head, New Orleans'ta çekildi ve çekimlere 27 Haziran 2011'de başlandı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "BULLET TO THE HEAD (15)". British Board of Film Classification. 30 Kasım 2012. 23 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2012. 
  2. ^ FilmL.A. (May 2014). "2013 Feature Film Study" (PDF). FilmL.A. Feature Film Study. 4 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 29 Haziran 2017. 
  3. ^ a b "Bullet to the Head (2013)". The Numbers. 5 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2014. 
  4. ^ Eric J. Lyman (14 Kasım 2012). "Walter Hill's 'Bullet to the Head' Wednesday's Highlights at Rome Fest". The Hollywood Reporter. 23 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2012. 
  5. ^ Weissberg, Jay (14 Kasım 2012). "Bullet to the Head". Variety. Variety Media, LLC. Penske Business Media, LLC. ISSN 0042-2738. OCLC 810134503. 22 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]