Ülkesiz Şarkılar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ülkesiz Şarkılar
YönetmenAyat Najafi
YapımcıAnne Grange
Gunter Hanfgarn
Rouven Rech
Teresa Renn
SenaristAyat Najafi
OyuncularSara Najafi
Parvin Namazi
Sayeh Sodeyfi
Elise Caron
Jeanne Cherhal
Emel Mathlouthi
Yapım yılı2014
Süre91 dakika
ÜlkeAlmanya-Fransa-İran
DilFarsça

Ülkesiz Şarkılar (Farsça: لاک پشت ها هم پرواز می کنند Âvâz-e Bi-Sarzamin), Ayat Najafi'nin yazıp yönettiği 2014 İran-Almanya-Fransa ortak yapımı belgesel film.

Kadınların halka açık konserlerde solo şarkıcı olarak sahne almalarının yasak olduğu İran'da yönetmen Ayat Najafi’nin kardeşi besteci Sara Najafi'nin İran’da unutulmaya yüz tutmuş kadın sesini canlandırmak, sansüre karşı durmak için kadınların sahne alacağı uluslararası bir konser düzenleme çabasını konu edinir. Projesini Kültür Bakanlığı yetkililerine kabul ettirmeye çalışma süreci, bir ses kayıt cihazı aracılığıyla gerçek zamanlı bir belgeselle seyirciye sunulur.[1] Film, “Kadın sesi unutulmayacak!” mottosuyla başlar.

Gijon'da En İyi Belgesel, DOK Leipzig'de ise Gençlik Jürisi Ödülüne layık görülmüş; Noor İran Filmleri Festivalinde yönetmenine En İyi Belgesel Yönetmeni Ödülü kazandırmıştır.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Yağmur, Özge. "Ülkesiz Şarkılar – No Land's Song". Filmloverss.com sitesi, 3 Mayıs 2015. 28 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2018. 
  2. ^ Türker, Murat. "Erkek Sesinden Tahrik Olamaz mıyım?". Bianet.org 16 Nisan 2015. 9 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]