İçeriğe atla

Mecidiye Köşkü: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Zebraacık (mesaj | katkılar)
Kaynakça eklendi, bazı hatalar düzeltildi.
k Ulam eklendi
1. satır: 1. satır:
[[Topkapı Sarayı Müzesi]]'nin dördüncü avlusunda, [[Sarayburnu]] ve [[Ahırkapı]] arasında kalan alanda yer almaktadır. [[Sultan Abdülmecid]] zamanında [[Sarkis Balyan]] tarafından inşa edilen bu köşk, [[Topkapı Sarayı]]'nda yapılan en son padişah köşküdür. <ref>İstanbul Ansiklopedisi</ref> Ampir uslupta inşa edilmiştir. Günümüzde '''Konyalı Restoran''' olarak hizmet vermektedir.
'''Mecidiye Köşkü''', [[Topkapı Sarayı Müzesi]]'nin dördüncü avlusunda, [[Sarayburnu, Fatih|Sarayburnu]] ve [[Ahırkapı]] arasında yer alan bir [[Köşk (yapı)|köşktür]]. [[Sultan Abdülmecid]] zamanında [[Sarkis Balyan]] tarafından inşa edilen bu köşk, Topkapı Sarayı'nda yapılan en son padişah köşküdür.<ref>İstanbul Ansiklopedisi</ref> Ampir uslupta inşa edilmiştir. Günümüzde '''Konyalı Restoran''' olarak hizmet vermektedir.


== Kaynakça ==
== Kaynakça ==
{{kaynakça}}
{{kaynakça}}

{{İstanbul-taslak}}

[[Kategori:İstanbul'daki köşkler]]

Sayfanın 14.43, 19 Mayıs 2015 tarihindeki hâli

Mecidiye Köşkü, Topkapı Sarayı Müzesi'nin dördüncü avlusunda, Sarayburnu ve Ahırkapı arasında yer alan bir köşktür. Sultan Abdülmecid zamanında Sarkis Balyan tarafından inşa edilen bu köşk, Topkapı Sarayı'nda yapılan en son padişah köşküdür.[1] Ampir uslupta inşa edilmiştir. Günümüzde Konyalı Restoran olarak hizmet vermektedir.

Kaynakça

  1. ^ İstanbul Ansiklopedisi