Savaş bunalımı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni sayfa: "'''Savaş bunalımı''' (İngilizce: Shell shock), ilk defa Birinci Dünya Savaşı sırasında görülmüş, savaş ortamında bulunan kişinin maruz kaldığı ani duygu d..."
 
k Ulam eklendi
1. satır: 1. satır:
'''Savaş bunalımı''' ([[İngilizce]]: Shell shock), ilk defa [[Birinci Dünya Savaşı]] sırasında görülmüş, savaş ortamında bulunan kişinin maruz kaldığı ani duygu değişimi nedeniyle anlık olarak kendine güvensiz ve ölmek üzere olduğunu hissetmesi, son olarak dengesini kaybedip anlamsız hareketler yapması, mimiklerini anlamsızca oynatması durumudur. Savaş bunalımı geçiren bazı kişilerde travma haline gelmiş ve kalıcı bir psikolojik rahatsızlık oluşturmuştur.
'''Savaş bunalımı''' ([[İngilizce]]: ''shell shock''), ilk defa [[Birinci Dünya Savaşı]] sırasında görülmüş, [[savaş]] ortamında bulunan kişinin maruz kaldığı ani duygu değişimi nedeniyle anlık olarak kendine güvensiz ve ölmek üzere olduğunu hissetmesi, son olarak dengesini kaybedip anlamsız hareketler yapması, [[mimik]]lerini anlamsızca oynatması durumudur. Savaş bunalımı geçiren bazı kişilerde [[Travma (tıp)|travma]] haline gelmiş ve kalıcı bir psikolojik rahatsızlık oluşturmuştur.

{{Psikoloji-taslak}}

[[Kategori:I. Dünya Savaşı]]
[[Kategori:Psikiyatri]]
[[Kategori:Nöroloji]]
[[Kategori:Tıp tarihi]]

Sayfanın 19.00, 3 Aralık 2014 tarihindeki hâli

Savaş bunalımı (İngilizce: shell shock), ilk defa Birinci Dünya Savaşı sırasında görülmüş, savaş ortamında bulunan kişinin maruz kaldığı ani duygu değişimi nedeniyle anlık olarak kendine güvensiz ve ölmek üzere olduğunu hissetmesi, son olarak dengesini kaybedip anlamsız hareketler yapması, mimiklerini anlamsızca oynatması durumudur. Savaş bunalımı geçiren bazı kişilerde travma haline gelmiş ve kalıcı bir psikolojik rahatsızlık oluşturmuştur.