Vikipedi:Seçkin madde adayları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikipedi'deki seçkin içerik adaylarını sembolize eden bir köşesi eksik yıldız
Vikipedi'deki seçkin içerik adaylarını sembolize eden bir köşesi eksik yıldız

Bu sayfada, Vikipedi'deki maddelerden hangilerinin seçkin madde statüsünü alacağı kararlaştırılır. Seçkin maddeler, kullanıcılar tarafından Vikipedi'nin en iyileri olarak belirlenen maddelerdir. Bu maddeler, birtakım kriterler ışığında bu sayfada değerlendirilirler. Eğer bu konuda şüpheniz veya maddeyi aday göstermeden önce daha da geliştirebilmek için görüş almaya ihtiyacınız varsa madde incelemesi için başvurabilirsiniz.

Maddeleri aday gösteren kullanıcılardan, itiraz edilen noktalarda düzeltmeye gidilmesi konusunda çaba göstermeleri beklenir. Eğer aday gösterdiğiniz madde üzerinde siz de çalışmışsanız, adaylık gerekçesinde bunu da belirtin. Lütfen değerlendirme yapan kullanıcılara karşı nazik olun ve kullanıcıların hevesini kırmayın.

Bir maddenin seçkin madde statüsüne geçebilmesi için, kriterleri sağlayıp sağlamadığına bakılmalı ve fikir birliği sağlanarak karar verilmelidir. Fikir birliği, maddeyi aday gösteren ve gözden geçiren kullanıcılar arasında sağlanır ve seçkin içerik sorumluları tarafından doğrulanır. Adaylık tartışmaları iki ay sürer ve bu iki ayın sonunda seçkin içerik sorumluları tarafından üzerinde çalışılabilir bulunmuş eleştirilere yönelik bir çaba sergilenmemiş veya herhangi bir konuda fikir birliğine ulaşılamamışsa, sorumlu tarafından adaylık bir ay daha uzatılabilir. Bu sürenin sonunda adaylığın olumlu sonuçlanması yönünde bir fikir birliği oluşmamışsa, adaylık olumsuz sonuçlandırılarak arşivlenir.

Sayfayı yenilemek için önbelleğinizi boşaltın

Aday gösterme

  1. Bir maddeyi aday göstermeden önce, maddenin seçkin madde kriterlerinin tamamını karşıladığından emin olun. Halihazırda açık bir madde incelemesi tartışması varsa, bunun sonlanmasını bekleyin.
  2. Aday gösterilen maddenin tartışma sayfasının en üstüne {{SMA}} şablonunu yerleştirin. Madde daha önce de aday olmuşsa, {{SMA|2}} (ya da kaçıncı kez aday gösteriliyorsa o sayı) şablonunu kullanın.
  3. Yerleştirdiğiniz şablondaki "adaylık sayfasında" bağlantısına tıklayın ve açılan sayfada aday gösterme gerekçenizi yazın.
  4. {{Vikipedi:Seçkin madde adayları/Aday gösterilen maddenin adı}} metnini kopyalayın ve şu anda bulunduğunuz sayfanın üzerindeki    değiştir    sekmesine tıklayarak kopyaladığınız metni aday listesinin en üstüne yapıştırın. "Aday gösterilen maddenin adı" yerine maddenin adını yazın.

Adayların değerlendirilmesi

  • Adaylıkta görüş belirtmeden önce lütfen aday gösterilen maddeyi tamamen okuyun ve kriterlere uygun olup olmadığını inceleyin.
  • Adaylıkla ilgili yorum yapmak için madde adaylık bölümünün sağındaki "değiştir" bağlantısına tıklayın (tüm sayfayı değiştirebileceğiniz sayfanın üstündeki "değiştir" sekmesine tıklamayın). Tüm kullanıcılar, adaylıklarda görüşlerini belirtebilirler.
  • Adaylığı destekliyorsanız, {{destek}} (veya aynı anlama gelecek bir seçenek) yazarak ve seçkin madde kriterlerini karşıladığını da ifade ederek gerekçenizi ekleyin. Eğer maddeye önemli ölçüde katkıda bulunmuşsanız bunu da belirtin.
  • Adaylığa karşı çıkıyorsanız {{karşı}} (veya aynı anlama gelecek bir seçenek) yazarak ve seçkin madde kriterlerindeki hangi kriterleri karşılamadığını da ifade ederek gerekçenizi ekleyin. Tüm itirazların üzerinde çalışılabilecek spesifik bir gerekçesi olmak zorundadır. Eğer bu şart sağlanmıyorsa, seçkin içerik sorumluları bu itirazı göz ardı edebilir. Biçem ve dil bilgisi referanslarının her zaman aynı fikirde olmayacağını unutmayın. Eğer katkıda bulunan kullanıcı standart bir referans çalışmasındaki veya diğer otorite kabul edilen kaynaklardaki (Örnek: Türk Dil Kurumu) belirli bir biçemi destekleyen bir sayfayı referans olarak gösteriyorsa, bunu kabul edin.
  • Adaylıkta destek ya da karşı olmadan görüş ve önerilerinizi belirtmek isterseniz {{yorum}} (veya aynı anlama gelecek bir seçenek) yazarak bunları belirtebilirsiniz.
  • Maddeyi inceleyip seçkin madde statüsüne geçmesine itiraz eden kullanıcılardan, birkaç gün sonra maddeyi tekrar kontrol ederek, itirazlarının üzerinde çalışıp çalışılmadığını kontrol etmeleri beklenir. İtirazınızı geri alırken yazdıklarınızı silmek yerine üzerini çizin (<s>...</s> şeklinde). Maddenin seçkin madde statüsüne geçmesi için çaba sarf edenler, inceleyenlerin bu düzenlemeyi kendi kendilerine yapmalarına izin vermelidirler. Eğer itiraz edilen noktanın düzeltildiğine inanıyorsanız, eleştiriyi getiren kullanıcının yazdıklarının üzerini çizmek yerine, sadece eleştirilen noktaların düzeltildiğini belirtin.

Seçkin madde adayları, topluluk bir karara varıncaya kadar bu sayfada listelenir. Daha sonra seçkin madde seçilen veya seçilemeyen adaylar listeden çıkartılır ve arşivlenir. Adaylık sayfasında devam eden bir tartışma varsa adaylık sonuçlandırılmaz.

Sonuçların arşivlenmesi

  1. Adaylık alt sayfasını, değişiklik özetinde adaylığı arşivlediğinizi belirterek bu sayfadan çıkartın ve arşive ekleyin.
  2. {{Seçkin madde adaylığı arşivi}} şablonunun yanı sıra, adaylık başarılı sonuçlanmışsa {{yeni seçkin sayfalar}} şablonu ve Vikipedi:Seçkin madde kayıtları sayfasını da güncelleyin.
  3. Maddenin tartışma sayfasındaki {{SMA}} şablonunu, adaylığın sonucuna göre madde geçmişi şablonu kullanarak güncelleyin.
  4. Adaylık başarılı sonuçlanmışsa maddeye {{Seçkin madde}} şablonunu ekleyin.
  5. Adaylık başarılı sonuçlanmışsa maddeyi, Vikipedi:Seçkin maddeler sayfasındaki uygun başlığa ekleyin.

Mermer Köşk[kaynağı değiştir]

Tartışma 56 gün 2 saat 28 dakika sonra kapatılabilir. (yenile)
Bu süre sonunda fikir birliği sağlanamamışsa ek süre verilerek 86 gün 2 saat 28 dakika sonra kapatılmalıdır. (yenile)

Şuradaki ilk adaylık, yeteri kadar görüş gelmemesi, K:Bjelica'nın değerlendirmesine ise zamanında vakit ayıramamam dolayısıyla olumsuz sonlanmıştı. Bu değerlendirmelerden eksik kalan "Kemhacıyan" kısmını da maddeye ekledim. Sarı Köşk ve Ahır Köşkü'nün ardından üçüncü Beylerbeyi Sarayı köşkünün de SM kriterlerini karşıladığı kanaatindeyim. Bu vesileyle Bjelica'nın da tekrar incelemesini ve değerlendirme yapmasını rica edeyim.Nanahuatl? 20.01, 24 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Destek Destek Madde için ellerinize sağlık, birde Kemhacıyan maddesi açılırsa iyi olur. Beşiktaşlı48 ❯❯❯ mesaj 09.24, 26 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek Kapsamlı olmuş. Leo? 10.17, 26 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek Emeğine sağlık. Buradaki görüşümü koruyorum. Dikkat çektiğim hususla ilgilenildiği için teşekkürler. Kemhacıyan hk. Osmanlı arşivinde inanılmaz kaynaklar görülüyor. İkincil bir literatürde daha detaylı incelenirse Vikipedi'de açılabilir maddesi, şu an için gerek görmüyorum. Kolaylıklar.--Bjelica (mesaj) 12.33, 26 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Yorum Yorum Yapının restorasyon sonrasında çekilmiş bir fotoğrafı eklenirse çok daha iyi olur. necatorina (mesaj) 02.08, 27 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Kompleksteki bir yapı Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılıyor, dolayısıyla mümkün değil bu. Denedik de olmadı :) Nanahuatl? 04.00, 27 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek, kriterler karşılanıyor. Resim için ben gitmiştim, yapıya yaklaştırmıyorlar. --Kadı Mesaj 08.26, 27 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Menemen Olayı[kaynağı değiştir]

Tartışma 54 gün 16 saat 46 dakika sonra kapatılabilir. (yenile)
Bu süre sonunda fikir birliği sağlanamamışsa ek süre verilerek 84 gün 16 saat 46 dakika sonra kapatılmalıdır. (yenile)

Daha önce Mustafa Fehmi Kubilay maddesini aday göstermiştim. Şimdi de Menemen Olayı maddesini seçkin madde olarak aday gösteriyorum. İki madde birbirine bağlantılı olduğu için Kubilay maddesini yazarken Menemen Olayı maddesinde de bir çok katkıda bulunmuştum Seçkin Madde Adaylığını açmakta biraz geç kaldım fakat şimdi açıyorum görüşlerinizi bekliyorum. Gökhan Can (msg) 10.19, 23 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Bu adaylıklarda öncelikle hiçbir okuma yapmadan gizli kategorilere bakıyorum ve maalesef bu maddenin "Arşivlenmesi gereken bağlantıya sahip kaynak şablonu içeren maddeler, KB1 hataları: erişimtarihi varken URL yok, Kaynaksız anlatımlar içeren maddeler, Kaynak belirtme şablonları ile düzenlenmesi gereken maddeler" kategorilerine dahil olduğunu görüyorum. Bir SM'nin en başta hiçbir hata kategorisine düşmemesi lazım, bilhassa kaynak sorunu içermemesi lazım. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 10.28, 23 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Mustafa Fehmi Kubilay maddesi hk. görüş

Bu maddeden bağımsız olarak Mustafa Fehmi Kubilay maddesinin de seçkin madde seçilmemesi lazımdı bana göre. Kitap kaynaklarının sayısı çok azdı. Öldürülmesi kısmı kesinlikle geliştirilebilirdi. "Olaya müdahale ettiği sırada bir kurşun ile göğsünden yaralandı. Yaralı bedeni sürüklenerek cami avlusuna getirildi. Kör bir testere ile başı kesilerek, sancağın ucuna takıldı ve Menemen sokaklarında gezdirildi", "Mustafa Fehmi Kubilay yanına aldığı bir manga askerle birlikte hükümet meydanına gelir, askerlere 'süngü tak' emrini verdikten sonra , tek başına Derviş Mehmed'in üzerine yürür." mesela bu bilgiler ne bu maddede ne kişi maddesinde yazıyor. Girit kökenli olduğu bilgisi kişi maddesinde yok. Google kitaplardaki kaynakların bir kısmını tarayınca bunları buldum. Kaldı ki seçkin maddelerde hepsinin taranması lazım. Kolhisli mesaj 10.46, 23 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Mustafa Fehmi Kubilay maddesinin öldürülmesi kısmı Menemen Olayı Maddesinde daha detaylı bir şekilde yazıyor orada sadece kısa bir özeti bulunmaktadır. bknz: "Silahlı eylemcilerden biri ateş ederek Kubilay’ı yaraladı. Bunu gören askerler ateşle karşılık verdiler ancak tüfeklerinde öldürücü etkisi olmayan manevra fişekleri vardı. Derviş Mehmet "Bana kurşun işlemiyor." diyerek halkı kutsal bir vazifesi olduğuna ikna etmeye çalıştı. Kubilay yaralı halde uzaklaşarak cami avlusuna sığındı ancak Derviş Mehmet ve arkadaşları peşinden geldiler. Derviş Mehmet, çantasını açıp testere ağızlı bağ bıçağını çıkardı ve Kubilay'ın başını bedeninden ayırdı." Bir çok kaynakta olay farklı geçiyor genel olarak geçeni kullanmaya çalıştım. Aryıca Giritli olduğunu kaynaklarda göremedim lütfen eğer kaynağınız varsa ekleyin maddenin gelişmesinde yardımcı olunuz. @𐰇𐱅𐰚𐰤 Gökhan Can (msg) 11.02, 23 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Kubilay'ın kafatasının sancağın ucuna takılıp gezdirilmesi çoğu kitap kaynağında var ama siz gelen geçeni kullanmayı çalışırken arada kaynamış. Göğsünden yaralandığı bilgisi de aynı şekilde. Bunlar kritik hatalar olmamakla birlikte, Vikipedi'nin en kaliteli çalışmalarında olmaması gereken eksiklikler. @Gökhan Can Kolhisli mesaj 09.19, 25 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Kişi üzerine değil içerik üzerine yorum yapalım. Gelen geçeni kaynak olarak gösterme gibi bir çabam olmadı sadece kaynağı olduğu için geçerli kaynakları göstermeye çalıştım, olayı farklı yerlere çekmeyiniz. Kritik hatalardan kastınız nedir? Ayrıca madde sm olduğu için gelişmeye kapalı bir madde değil geliştirebilirsiniz burada olduğu gibi özel:fark/32877720 @Kolhisli Gökhan Can (msg) 09.47, 25 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Kritik hata olmadığını söyledim. Seçkin madde incelemesindeki politika değişikliği teklifini de başka bir madde üzerine inceleme başlatmak için yaptım. Mustafa Fehmi Kubilay maddesinde inceleme başlatma planım yok. Bu arada "genel olarak geçeni" ifadesini gelen geçen olarak yazmışım hatalı olarak. Kolhisli mesaj 10.07, 25 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Yaren (leylek)[kaynağı değiştir]

Tartışma 53 gün 14 saat 12 dakika sonra kapatılabilir. (yenile)
Bu süre sonunda fikir birliği sağlanamamışsa ek süre verilerek 83 gün 14 saat 12 dakika sonra kapatılmalıdır. (yenile)

Konu kapsamlı şeklide ele alınıp kaynaklandırılmış; uygun kaliteli görselle desteklenmiş, anlaşılır bir dille yazılmış. Başak (mesaj) 07.45, 22 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Yorum Yorum: Boyutundan ötürü KM adayı olmasının daha uygun olduğunu düşünüyorum. ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ (klorpikrin) 07.53, 22 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Yorum Yorum Madde kesinlikle geliştirilebilir. Örneğin ilk 5 yavrusundan bazılarının ölüm bilgisi maddede yer alabilir. 2024 yılında 4 tane daha yavrusu olduğu, bunlardan ikisinin öldüğü bilgisi de eklenmeli. Eşinin adının Nazlı olduğu bilgisi de olmalı. Kolhisli mesaj 08.09, 22 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
O zaman, bu madde herhangi bir adaylık için güncel değil. Bugünkü değişiklikler dışında, en son bir insan tarafından Mart 2023te değişiklik yapılmış. ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ (klorpikrin) 08.14, 22 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Yorum Yorum Görüşler için teşekkürler. Leylekler her yıl bir kereliğine olmak üzere dört yumurta yumurtlar. Yaren ve Nazlı da 2021'den itibaren her sene dört yavru yapıyor. Maddeye bu bilgiyi ekledim. Bunun dışında maddenin her sene "şu tarihte geldiler, dört yumurta yaptılar, yumurtalar yuvadan çıktı, ikisi öldü" vs. gibi güncel haberlerle güncellenmesi gerektiğini düşünmüyorum. 2023'te çekilen Yaren Leylek filminin bilgisini de ekledim. Varsa bu tür kültürel yansımalar ile ya da göç yolları ile ilgili veya başka bir konuda yeni bilgiler olursa daha da geliştilebilir.Başak (mesaj) 10.41, 22 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
  • Emeğine sağlık Başak. Maddeyi kaynağı değiştir kısmında okumak faydalı olacaktır. Kaynak şablonlarında da iyi gözükmeyen parametreler var. Ekovitrin sitesi soyad kısmında gözüküyor mesela. Böyle çokça şey var gibi. BEK ve Kaynak gösterme noktasında bir el atalım beraber vakit buldukça.—Bjelica (mesaj) 17.50, 23 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
  • Emeği geçenlerin emeklerine sağlık. Giriş kısmı, BEK:GİRİŞ gereğince maddenin özeti niteliğinde olmalı, kaynaklar da metin içine alınmalı. Çok kısa ve fazla paragraf kullanımı, akışkanlığı düşürmekte. "Ünü dünyaya yayılan" ya da "sıra dışı davranış" gibi ansiklopediklikten uzak ifadeler var. Cinsiyet kısmı sanırım eski kalmış, artık biliniyor galiba. Nanahuatl? 22.03, 23 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Park Otel[kaynağı değiştir]

Tartışma 53 gün 13 saat 37 dakika sonra kapatılabilir. (yenile)
Bu süre sonunda fikir birliği sağlanamamışsa ek süre verilerek 83 gün 13 saat 37 dakika sonra kapatılmalıdır. (yenile)

Konunun bütün tarihsel süreçlerinin uygun kaynaklarla detaylı şekilde ele alması, akıcı bir dille yazılmış olması. Başak (mesaj) 07.10, 22 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Karşı Karşı Başta dikkatimi çeken maddenin kısalığı ve kaynakların azlığı oldu. Mesela giriş paragrafı çok kısa olmuş, birkaç cümle eklenebilir. Metin içi bağlantılar az, "Tarihi" dışında başka alt başlık yok. Konusu ilginç, fakat bu konunun (burada olduğum kadarıyla) SM olmasını sağlayacak bir özelliği yok. Üzerinde biraz çalışılırsa KM adaylığına sunulabileceği görüşündeyim, iyi çalışmalar. ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ (klorpikrin) 07.26, 22 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Yorum YorumMaddenin geliştirilebilmesi ve kriterlere uygun hale getirilmesi için görüş bildirerek katkılarınızı rica ediyorum.
Maddenin "seçkin" olması için ne uzunlukta olması gerektiği konusunda da görüş yazabilir misiniz? Kriterler arasında "uzunluk" kriterini görmüyorum, belli bir alt sınır verilmemiş "her madde için kendi potansiyeline göre değerlendirilmeli, asgari bir uzunluk aranmamalıdır." denmiş. "Kapsamlılık" kriterine göre maddenin belli bir uzunlukta değil ama " konuyla ilgili herhangi bir önemli bilgiyi göz ardı etmeden detaylı bir biçimde hazırlanması" gerekiyor. Acaba "şu konuda detayların da eklenmesi gerekir" diye belirteceğiniz, araştırıp eklenebilecek bir konu var mı?
Eksik bulduğunuz, eklenmesini uygun gördüğünüz alt başlık nelerdir? Seçkin madde kriterleri arasında belli bir alt başlık sayısı şartı bulunmuyor diye biliyorum. " Tarih" ana başlığı altında 6 alt başlık şeklinde yapılandırmayı uygun gördüm. Konuyu daha iyi anlaşılır kılmak için "şu şekilde başlıklar da olmalı" diye bir öneriniz var mı?
Kaynakları az yorumuna temel olarak maddede dikkatinizi çeken, kaynağı belirtilmemiş, doğrulanamayan ya da daha uygun kaynaklar gerektiren bilgiler var mıdır?
"SM olmasını sağlayacak bir özellik yok" derken; şuradaki kriterleri sağlamaya çalışıyoruz değil mi; başka bir özellik aranıyor mu? Hangi özellikler ekleyerek SM kriterine uygun hale getirilebilir?@ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ --Başak (mesaj) 08.14, 22 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Kısadan kastım zaten maddenin kapsamıydı, boyutu değil. Otelin yapısı hakkında bilgi verilen bir bölüm açılabilir. Yıkılmasına kimler ne sebeplerle karşı çıktı? Bedrettin Dalan'ın izninin kaynağı nedir? Bu otelin başka fotoğrafları varsa onlar eklenmeli. 50 yılı aşkın süredir varolmuş bir yapının en azından birkaç fotoğrafının olması beklenir. TURAŞ A.Ş ve Mengerler ne şirketleridir? "Yıllarca atıl kalan bina, şehir siluetinde kirlilik yaratan ve bulunduğu mahalle içinde de güvenlik problemi yaratan sorunlu bir yapı oldu" – hangi bina? ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ (klorpikrin) 08.28, 22 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Teşekkürler, bu açıklamalar maddeyi geliştirmeye yardımcı olmak için beklediğim nitelikte. 1979'da otel kapandıktan sonra yaşananlar, otel maddesinin sınırlarını aşıp "Park Otel Vakası" diye ayrı bir maddeye konu olabilir diye düşünüyorum ama Park Otel maddesi içinde de konu biraz daha detaylandırılabilir, daha anlaşılır olması için çalışılabilir tabi ki. --Başak (mesaj) 08.46, 22 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Ben de birkaç düzenleme yaptım ve otelin bir başka fotoğrafını buldum. Bu sitede ilk kullanılan fotoğraf, 1930'larla 1960'lar arası çekildiğini varsayaraktan Commons'a yüklenebileceğini düşünüyorum. yükledim.ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ (klorpikrin) 08.57, 22 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ (klorpikrin) 09.17, 22 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
@ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ, konu ile VP:SMK'nin nasıl bir bağlantısı olduğunu bana açıklar mısınız?
Doğu ( m ) 22.53, 22 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
O sıradaki hâlinin yetersiz olduğunu düşündüm. "Konu" derken maddeyi kast ettim, konusunu değil. Yanlış ifade kullanmışım.ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ (klorpikrin) 22.55, 22 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
  • Emeği geçenlerin emeklerine sağlık. Burada yazanları okudum. Çeşitli mimari yapıları seçkin madde statüsüne erişecek kadar yazmış bir kullanıcı olarak naçizane bir-iki bir şey söylemek isterim.
Bu bir otel, dolayısıyla hem bir şirket olarak hem de bir yapı olarak değerlendirilmesi gereken bir konu. Tarih kısmı bu şekilde yazılmış.
Bina açısından mimari özelliklerini işleyen bir kısım olmaması büyük bir eksiklik.
Maddede kullanılan dil yer yer ansiklopedik üsluptan uzaklaşmakta, sübjektif bir anlatıma geçmekte. "Yunan'ı bozguna uğratmasının", "Konak, Hariciye Nezareti olarak kullanıldığı dönemde Osmanlı toplumunun 20. yüzyıldaki bazı değişimlerine tanıklık etti", "Böylece Park Otel, Türk toplumunca garsonluk yapmanın ayıp sayıldığı bir dönemde gençlerin bu mesleği öğrenmesinde etkili olmuştur" (kaynak olsa dahi bu da kaynağı oluşturanın şahsi çıkarımı/değerlendirmesidir), "Batılı yaşam tarzını deneyimleme fırsatı sunan bir uygulama alanı oldu" (benzer nitelikte), "Özellikle lokanta kısmının birinci sınıf orkestrası ve yemekleriyle tanınan otel" (tanıyan kim?)... Bu tip ifadelerin sorunlu olduğunu düşünüyorum.
Tüm bunlar nedeniyle, SM olmasının önünde uzun yollar olduğu kanaatindeyim. Bu aşamaya gelen maddelerin, en kötü %90 hazır gelmesi, burada ise ufak noktalar üzerinde anlaşılması, bunların çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Nanahuatl? 00.01, 23 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Tetrakloroetilen[kaynağı değiştir]

Tartışma 27 gün 8 saat 14 dakika sonra kapatılabilir. (yenile)
Bu süre sonunda fikir birliği sağlanamamışsa ek süre verilerek 57 gün 8 saat 14 dakika sonra kapatılmalıdır. (yenile)

Bu maddeyi başta KMA olarak sunduktan sonra daha çok geliştirdim ve SM olmasının daha uygun olduğunu düşündüm. Şu anki hâliyle diğer dillerdeki Vikilerden daha kapsamlı ve kaynağı çok. Özel olarak maddedeki söz konusu kimyasalın tarihi araştırdım. ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ (ΚλΟΡΠΙΚΡΙΝ değil) 01.47, 26 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]

Destek Destek Ellerinize sağlık @ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ, madde SM olabilecek gibi duruyor. --Beşiktaşlı48 ❯❯❯ mesaj 20.27, 27 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek Ellerinize sağlık. Âfâkî💬 02.12, 28 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
@Kızıldeniz, @Mors et Vita, @Beyoglou, sizler de incelerseniz sevinirim. Biraz giriş kısmında kararsız kaldım. ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ (klorpikrin) 10.37, 9 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Merhaba. Bence SM olabilir, giriş kısmı fena değil. Maddeye verdiğiniz emeklerden ötürü ellerinize sağlık ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ. İyi çalışmalar. --kızıl mesaj 11.20, 9 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Yorum Yorum Maddede ciddi bir sorun yok, elinize sağlık. Ancak bence SM için giriş kısmı yetersiz, KM olsaydı hadi neyse. Bir paragraf da olsa girişi genişletebilirsiniz @ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ. Mors et Vita (mesaj) 08.59, 10 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Tavsiye için teşekkürler, şu an girişi düzenliyorum. ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ (klorpikrin) 09.25, 10 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destekliyorum. Mors et Vita (mesaj) 19.09, 10 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
  • Karşı Karşı Emeği geçenlerin emeklerine sağlık. Daha önce benzer bir adaylıkta daha demiştim, madde tam olarak hazır olmadan bu aşamaya gelmemeli. Aday olduğu 26 Nisan'dan şu ana kadar yaklaşık 80 kalem değişiklik yapılmış. Madde boyutu 39.119 bayttan 52.005 bayta çıkmış. SM kriterlerinden "e", yanı "kalıcı" olmalı kriterini karşılamıyor net bir şekilde. Çalışmanın bittiğinden emin olunduktan sonra tekrar aday gösterilebilir. Kolaylıklar dilerim. Nanahuatl? 08.56, 23 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
    Kimyasallar hakkında madde yazmak çok zor. Oldu, bitti sanıyorum, adaylığa sunuyorum. Sonra bir şeyin detaylarını araştırırken ortaya benim de önceden bilmediğim başka bir şey çıkıyor. Maddenin şu anki hâli, diğer tüm dillerdeki Tetrakloroetilen sayfalarından daha kapsamlı. ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ (klorpikrin) 09.02, 23 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

If Day[kaynağı değiştir]

Tartışma 23 gün 16 saat 15 dakika sonra kapatılabilir. (yenile)
Bu süre sonunda fikir birliği sağlanamamışsa ek süre verilerek 53 gün 16 saat 15 dakika sonra kapatılmalıdır. (yenile)

İngilizce Vikipedi'deki If Day sayfasından çevirdim. Olabildiğince motomot çeviri olmamasına özen gösterdim fakat gözümden birkaç şey kaçmış olabilir. Var ise sizlerin eleştirisi ile düzeltip seçkin madde olabileceğini düşünüyorum. Âfâkî💬 09.48, 22 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]

Destek Destek Elinize sağlık, kriterleri karşılıyor.--Beşiktaşlı48 ❯❯❯ mesaj 20.28, 23 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek Güzel olmuş, elinize sağlık ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ (ΚλΟΡΠΙΚΡΙΝ değil) 01.59, 26 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]

Küçük orman ötleğeni[kaynağı değiştir]

Tartışma 10 gün 20 saat 56 dakika sonra kapatılabilir. (yenile)
Bu süre sonunda fikir birliği sağlanamamışsa ek süre verilerek 40 gün 20 saat 56 dakika sonra kapatılmalıdır. (yenile)

Son yaptığım düzenleme ve geliştirmeyle beraber maddenin halihazırda seçkin durumda olan İngilizce sayfasını içerik ve düzen konusunda yakaladığını düşünüyorum Bu yüzden maddeyi seçkin madde olması için aday gösteriyorum. Tereqeme (mesaj) 14.29, 9 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]

Destek Destek @Tereqeme, yaptığınız değişiklikler için ellerinize sağlık. Maddede kırmızılar giderilirse ve kaynaklarda düzenlenebilirse tam olacak. Beşiktaşlı48 ❯❯❯ mesaj 21.29, 9 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek. Kaynakları düzelttim ben. Güzel madde. --kızıl mesaj 21.39, 9 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Yardım için teşekkürler ben de kırmızılıkları giderdim. Tereqeme (mesaj) 22.16, 13 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
  • Emeklerin için teşekkürler K:Tereqeme. İngilizce Vikipedi'ye göre çevrilmeyen kısımlar var, paragraflar daha kısa, bazı cümleler buraya aktarılmamış. Bunun gerekçesi nedir? Nanahuatl? 06.32, 25 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
    Sayfa halihazırda kaliteli madde. Yani ben üzerinde çalışmadan önce de epey bir uğraşılmıştı. Ben de o kısımları değiştirmeden üzerine eklemeleri yaptım. Eğer bir bilgi kaybı yoksa bilgiler başka kısımlarda olabilirler. SMA kriterlerini karşıladığı sürece sayfanın ingilizce haliyle biçim olarak da aynı olması mı gerekir? Eğer bir bilgi yanlışı veya eksiği varsa spesifik olarak belirtirseniz sevinirim. Tereqeme (mesaj) 16.57, 25 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
    Yok, elbette aynısı olmaması gibi bir zorunluluk yok. Sadece madde direkt seçkin olan İngilizcesinden çeviri olduğu için, aradaki farkların nedenini merak ettim. Leylek ya da Malurus elegans maddelerindekilere benzer bir başlıklandırma ve madde yapısı olursa fena olmaz, uyumlu olurlar. Keşke K:Mskyrider etkin olsaydı da baksaydı. Ben okuyacağım maddeyi, teşekkürler tekrar. Nanahuatl? 20.19, 25 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
    Mesela "popülasyonu ve dağılımı" başlığının ikinci paragrafı, "nüfus" (aslında terminolojik olarak "popülasyon" kullanılmalı) başlığı ile aynı. Nanahuatl? 20.42, 25 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
    "popülasyon ve dağılımı" kısmı ben sayfayla ilgilenmeye başlamadan önce de varmış. Muhtemelen çevirirken gözümden kaçmış. Yakında tekrardan düzenleme yaparım. Ayrıca sayfayı yapı bakımından da sayfalara benzetmeye çalışırım. Yardım için teşekkürler. Tereqeme (mesaj) 23.06, 25 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Stendhal[kaynağı değiştir]

Tartışma 6 gün 7 saat 27 dakika sonra kapatılabilir. (yenile)
Bu süre sonunda fikir birliği sağlanamamışsa ek süre verilerek 36 gün 7 saat 27 dakika sonra kapatılmalıdır. (yenile)

Bu maddeyi seçkin madde adayı olarak sunmamın sebepleri arasında, maddenin anlaşılır ve akıcı bir dille yazılması, konuyla ilgili detaylı bilgiler barındırması, güvenilir kaynaklara dayandırılarak doğrulanabilir bilgilerle zenginleştirilmesi, nesnel bir perspektif sunması ve Vikipedi'nin belirlediği biçim standartlarına uygun olarak düzenlenmiş olması bulunmaktadır. Fatih Demirci (mesaj) 01.00, 5 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]

Yorum Yorum @Fatih Demirci, öncelikle madde için ellerinize sağlık. Ancak kaynakça gibi bazı noktalarda eksiklikler göze çarpıyor. Birde maddede kristalleştirme, uslup ve Stendhal sendromundan da daha fazla bahsedilmeli. Beşiktaşlı48 ❯❯❯ mesaj 12.47, 5 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Yorum Yorum @Fatih Demirci, Beşiktaşlı48'in de dediği gibi kaynakçası eksik ve pek iyi değil. Maddeye kötü diyemem ama SM olması için çok iyi de diyemem. Tavsiyem, maddede biraz daha çalışın ve KM için aday gösterin :) Mors et Vita (mesaj) 11.12, 7 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]

Oregon Üniversitesi[kaynağı değiştir]

Tartışma 6 gün 7 saat 26 dakika sonra kapatılabilir. (yenile)
Bu süre sonunda fikir birliği sağlanamamışsa ek süre verilerek 36 gün 7 saat 26 dakika sonra kapatılmalıdır. (yenile)

Maddenin akıcı ve anlaşılır bir dilde yazılmış olması, konu hakkında kapsamlı bilgiler içermesi, güvenilir kaynaklardan alınan doğrulanabilir bilgilerle desteklenmesi, tarafsız bir bakış açısına sahip olması ve Vikipedi'nin biçem standartlarına uygun olarak hazırlanmış olması nedenleriyle bu maddeyi seçkin madde adayı olarak gösteriyorum. Fatih Demirci (mesaj) 00.59, 5 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]

Yorum Yorum @Fatih Demirci, öncelikle madde için ellerinize sağlık. Ancak içeriği SM bile olmayan İngilizce vikisine kıyasla eksik kalıyor. Bu nedenle içeriğinin daha da geliştirilmesi gerek. Beşiktaşlı48 ❯❯❯ mesaj 12.44, 5 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Karşı Karşı Yazının niteliği açısından değerlendirme yapmadım çünkü SM kriterlerini, kapsam ve araştırma derinliği açılarından karşılamadığı görülebiliyor. Bu adaylıkların başarısız sonuçlanmasının kullanıcıların şevkini kırdığına daha önce şahit oldum, bu açıdan aday göstermeden önce kriterleri tek tek kontrol ederek ilerlemekte fayda var Fatih Demirci. Maddenin olabileceği nokta olduğu noktadan çok ilerde. İyi vikiler. ----anerka'ya söyleyin 09.02, 18 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]

Japonya[kaynağı değiştir]

Tartışma için öngörülen süre dolmuştur. (yenile)
Bu süre sonunda fikir birliği sağlanamamışsa ek süre verilerek 29 gün 23 saat 53 dakika sonra kapatılmalıdır. (yenile)

Maddeyi halihazırda SM olan İngilizcesinden çevirerek ve birkaç önemli ekleme yaparak detaylı bir şekilde geliştirdim. Ayrıca kırmızı bağlantılar da açılarak maviye dönüştürüldü. Bu yıl Japonya ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 100. yılı olmasından dolayı adaylığı ayrıca bir önem taşımakta. Madde İngilizcenin diğer birkaç vikide de SM veya KM statüsünde. İngilizcesine kıyasla biraz daha ayrıntı taşıdığından SM kriterlerini karşıladığını düşünüyorum. Yine de düzeltilmesi veya eksik kalan kısımlar varsa belirtebilirsiniz, onları da düzeltmeye çalışırım. Beşiktaşlı48 ❯❯❯ mesaj 17.26, 29 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Yorum Yorum @Beşiktaşlı48 elinize sağlık, çok güzel olmuş, ama Gayri Safi Yurt İçi Hasılası (GSYİH), 2021 yılına ait, yani güncel değil. Güncellenirse daha iyi olur. Leo? 11.10, 30 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]
@Lionel Cristiano, İstek yapıldı Yapıldı. Beşiktaşlı48 ❯❯❯ mesaj 12.14, 30 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek açıkçası ben bir sorun görmüyorum ve destekliyorum. Hayırlı olması dileğiyle. Kurmanbek💬 18.54, 30 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek Son hâliyle kapsamlı ve iyi görünüyor. Emeği geçenlerin ellerine sağlık.--Huuntaileti 17.38, 31 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destekliyorum. Leo? 18.16, 8 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek Biraz görsel düzenleme yaptım. Ben de destekliyorum. Mors et Vita (mesaj) 09.55, 12 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek Harika olmuş. Gayet kapsamlı. Eline sağlık. ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ (ΚλΟΡΠΙΚΡΙΝ değil) 11.49, 22 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Yorum Yorum İdari bölümlerdeki Japonya etiketli bölgeler ve prefektörlükler haritası şablonu çok küçük kalmış ve bunun yanı sıra Türkiye'de de yaklaşık bunun kadar il olsa bile Japon pre.. (il deyip geçeceğim :D) Japon illeri hiç okunmuyor. Direkt İngilizce Vikipedi'deki şablon kopyalanıp boyutu ayarlanır fakat okunabilirlik nasıl çözülebilir bilmiyorum. Âfâkî💬 02.18, 28 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
@Afakii, görseli biraz daha büyüttüm, umarım sorun çözülmüştür. Beşiktaşlı48 ❯❯❯ mesaj 13.38, 28 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek Elinize sağlık. Çoksel olmuş. Âfâkî💬 13.41, 28 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Karşı Karşı Elinize sağlık. Çevirinin yer yer yetersiz kalması, enwiki ile karşılaştırıldığında eksikliklerin olması ve düzen sıkıntılarından dolayı SM olmasına karşıyım. Elenktra (mesaj) 22.03, 2 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
@Elenktra, hangi yerlerde yetersiz ve eksikliklerin olduğundan bahsedebilirmisiniz? İngilizcesine kıyasla herhangi bir eksikliğin olduğunu düşünmüyorum çünkü. Beşiktaşlı48 ❯❯❯ mesaj 10.43, 3 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Keşke bir maddenin başka dildeki madde ile kıyaslamasında eksikliklerini belirtseniz. ⲔⲖⲞⲢⲠⲒⲔⲢⲒⲚ (klorpikrin) 07.43, 17 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
  • Emeği geçenlerin emeklerine sağlık. Elenktra, çeviri yetersizliğine dair örnekler sunmamış, sunsaydı daha faydalı olurdu. Ben şurada çok az düzenlemelerde bulunmuştum, değişiklik özetleriyle birlikte.

Maddeden bağımsız olarak K:Beşiktaşlı48'e naçizane tavsiyem (dikkate alıp almaması kendisine kalmış), böyle uzun bir madde yazdıktan sonra bir müdddet bu konuya ara vermesi, birkaç günlük aranın ardından dönüp, konu hakkında hiç bilgisi olmayan birsi gibi okumaya başlaması, anlamadığı kısımları düzenlemesidir. Bu sayede daha akıcı, daha kaliteli yazılmış, daha az düzeltmeye maruz kalacak bir metin ortaya çıkacaktır.

Metindeki bazı çeviri sıkıntılarına gelirsem:

  1. İngilizce Vikipedi'deki bazı sübjektif, doğrulanabilir olmayan içerikler buraya aynen taşınmış. İngilizce Vikipedi'nin bir karar mercii, kanaat önderi, profesyoneller tarafından yazılan bir yer olmadığı gerçeği unutmayalım. Mesela "Japonya'da ulaşım altyapısı modern ve oldukça gelişmiştir" ifadesi doğrulanamaz bir ifadedir. "Kime göre, neye göre?" sorusunun yanıtı kişiden kişiye değişebilirse, bu ifade sübjektiftir, dolayısıyla bir dayanak noktası olması gerekir. "Ülkemiz moderndir", mesela neye göre? "Uzun boyluyum", kime göre? Dolayısıyla, genelde bu tip sıfat kullanımlarında bir dayanak noktası, nesnel ve somut veri olması gerekir. Bu tip ifadelerden çok sayıda var maddede.
  2. "Japon resminin tarihi, yerli Japon estetiği ile ithal fikirler arasında sentez ve rekabeti sergiler">anlam veremedim
  3. "Japon ve Avrupa sanatı arasındaki etkileşim önemliydi: örneğin, 19. yüzyılda ihraç edilmeye başlanan ukiyo-e baskılar, Japonizm olarak bilinen hareket, Batı'da modern sanatın gelişiminde özellikle de Ard-İzlenimcilik üzerinde önemli etki yaptı">önemliydi? Oradaki iki nokta, Türkçeye uygun olmayan bir kullanım, birebir çeviri yapmaya çalışınca İngilizce dilbilgisi kuralları da gelmiş oluyor.
  4. "Japon mimarisi yerel ve diğer etkilerin birleşimidir">yine birebir çeviri olduğundan, okur için anlam ifade etmeyen bir cümle çıkıyor ortaya.
  5. "Geleneksel olarak, zeminden hafifçe yükseltilmiş, kiremitli veya sazdan çatılı ahşap veya çamur sıva yapıları ile nitelendirilir">yine anlaşılmıyor cümle. Ne nitelendirilir, Japon mimarisi mi? "Nitelendirilmek" zaten uygunsuz bir ifade.
  6. "Ise Mabedi, Japon mimarisinin prototipi olarak kutlandı">kutlamak?
  7. "19. yüzyıldan beri Japonya, Batılı modern mimarisinin çoğunu inşaat ve tasarıma dahil etti.">yine anlaşılmıyor. "Batılı modern mimarisi" zaten uygunsuz, "Batı modern mimarisi" olmalı mesela. "İnşaat ve tasarıma dahil etmek"?
  8. "Japonca, Japonya'nın fiili ulusal dilidir ve ülkedeki çoğu insanın ana dilidir">iki kere "dilidir" denilmiş.
  9. "İngilizce, Japonya'da iş dili ve uluslararası bağlantı dili olarak önemli bir rol üstlenmiştir.">"iş dili"? "uluslararası bağlantı"?
  10. "okul sisteminin tüm seviyelerinde">İngilizceden yine birebir çeviri yapınca böyle oluyor. "Okul sistemi" değil, "eğitim sistemi" diyoruz bir mesela.
  11. "Günümüzde çok az çocuk bu dilleri öğreniyor ancak yerel yönetimler geleneksel dillere ilişkin farkındalığı artırmaya çalışmaktadır">kip uyumsuzluğu var.
  12. "2014 yılı itibarıyla anadili konuşanların sayısı azdır">neye göre az?
  13. "Hristiyanlık Japonya'ya ilk kez 1549'dan itibaren Cizvit misyonerleri tarafından tanıtıldı">İngilizceden kelime kelime çeviri sorunu burada da var. Muhtemelen introduced diyordur İngilizce metin şimdi bakmadım. İngilizcede anlamlı bir ifade, ama Türkçede "introduce tanıtmak demek, o zaman 'tanıtıldı' diyelim" olmuyor. "İslam, Türklere tanıtıldı" oluyor mu mesela? Olmuyor.
  14. "yabancı uyruklu göçmenlerdir">göçmenlerin zaten yerlisi olmaz ki...
  15. "1987'deki özelleştirmeden bu yana, düzinelerce Japon demiryolu şirketi bölgesel ve yerel yolcu taşımacılığı pazarlarında rekabet eder">"rekabet eder" yine akışkanlığı bozan bir ifade, birebir İngilizce çeviri kaynaklı. "Bölgesel ve yerel" derken bu arada ne kastediliyor? Aynı şeye tekabül ediyorlar.
  16. "özellikle doğa bilimleri ve mühendislik olmak üzere bilimsel araştırmalarda lider ülkeler arasında yer alır">lider ülkeler nasıl belirleniyor? Bunun bir listesi mi var? "Lider ülkeler" deniyorsa, bir eşitlik var yani, Japonya da birinci demek.
  17. "Bir zamanlar dünyanın en güçlüsü olarak kabul edilen Japon tüketici elektroniği endüstrisi">Buna karar veren kim? CNN haberi kaynak olmuş, CNN mi?
  18. "gibi dünyanın önde gelenleri arasında listelenen">"Önde gelenler" nedir? Kim karar veriyor? Neye göre? Hangi noktada "tamam, önde gelenler bitti" deniyor mesela?
  19. "gelen turizmde 2019'da dünyada on birinci sırada yer aldı">"gelen turizm"?

Bunlar yalnızca birkaç örnek, bu durum maddenin tamamına yayılan bir durum. Elenktra'nın spesifik olarak bahsetmediği çeviri sorunları nelerdir bilmiyorum ama ben şahsen birçok çeviri sorunu görüyorum ne yazık ki. Nanahuatl? 07.14, 25 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Verdiğiniz örnekler için teşekkürler. Söz konusu kısımları düzelttim ve bazılarını yeni kaynaklarla destekledim. Beşiktaşlı48 ❯❯❯ mesaj 10.25, 25 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Teşekkürler. Dediğim gibi bunlar yalnızca örnekti, maddenin geneline yayılan bu tip sorunlar mevcut. Çeşitli adaylıklarda ifade ettiğim gibi KMA/SMA gibi süreçler, maddenin böyle onlarca cümlesini düzeltmemiz gereken yerler olmamalı. Buraya %90 oranında hazır gelmesi lazım, burada da bizim bu %90'ı yukarıya çekmemiz lazım. Dolayısıyla ben bu adaylığı erken buluyorum, örnek verdiğim kısımlara benzer kısımların tüm maddede üzerinden geçildikten sonra tekrar aday olabileceğini düşünüyorum. Her zaman dediğim gibi bu benim şahsi değerlendirmem, başka kullanıcılar başka şekillerde değerlendirebilirler, benim kararım da adaylık sonucunu belirleyen karar değil :) Hürmetler. Nanahuatl? 08.15, 27 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
Mesela ilk iki paragrafta şu değişiklikleri yaptım. Bazıları elbette kişiye göre değişebilen değişiklikler, ama çoğu, "düzeltilmesi" gereken şeyler. Tüm maddeye bu şekilde dokunabilmem(iz) mümkün değil adaylık esnasında. Dolayısıyla bunlar yapılmış olarak adaylığa gelmesi lazım maddelerin, birkaç kez üstünden geçilmesi lazım yazım tamamlandıktan sonra.
Kendi yazdığım bir maddeden naçizane bir örnek verip laflarımı sonlandırayım. Şu aşamada metni tamamlamıştım, ekleyecek bir şeyim yoktu. Üstüne şu düzenlemeleri yaptım. Keza aday olduktan sonra yine düzenlemeler oldu. Şimdi birisi baksa, hatta ben baksam dahasını da bulurum. Demeye çalıştığım şey, adaylık aşamasına bunların asgari düzeye indirilerek gelmesi gerektiği maddelerin. O seviyede gelince zaten ben şahsen onları seve seve toparlarım kendimce. Ancak tüm metni bu şekilde değiştirmem mümkün değil. Nanahuatl? 08.35, 27 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]

Kerem Aktürkoğlu[kaynağı değiştir]

Tartışma için öngörülen süre dolmuştur. (yenile)
Bu süre sonunda fikir birliği sağlanamamışsa ek süre verilerek 29 gün ve 11 saat sonra kapatılmalıdır. (yenile)

Aylar önce ilk adaylığı görüş yoksunluğu sebebiyle fikir birliğine varılamadan kapatılmıştı. Hem o adaylığa gelen geri bildirimi hem de o günden bu güne olan değişiklikleri maddeye entegre ettim ve SM kriterlerini karşıladığını düşünüyorum. Efe Önem (mesaj) 04.33, 29 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Yorum Yorum Ellerinize sağlık Efe Önem, tebrikler. Madde kesinlikle bence SM standartlarında ama birkaç tavsiyem olacak. "2023-24: Şampiyonlar Ligi" başlığında sanki ufak eksiklikler var; zira gözüme ilk çarpan şey, Galatasaray 3-3 Manchester United maçında önemli bir gol atmıştı ancak onunla ilgili bir bilgi yok. O başlığa dikkat etmenizi önereceğim. "Millî takım kariyeri"nde de işte ilk maçı, ilk golü gibi verilerin tarihlerine de yer versek iyi olacak sanki. Yani bu önemli olaylar ne zaman oldu bilgisi önemli bence. Bu sadece millî takım kariyeri için değil, diğer başlıklarda da geçerli. "Kişisel yaşamı" başlığını da ufak genişletebilirsiniz. Örneğin Kerem'le yapılan kısa veya uzun röportajlar var, oradaki fikirlerini veya verdiği bilgileri ekstra ekleyebiliriz. Bu arada dinî inancından da bahsetmek yerinde olacaktır; çünkü malum, toplumda ve medyada biraz popüler. Tekrardan emeğinize sağlık. Mors et Vita (mesaj) 08.47, 30 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]
Öncelikle değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Belirttiğiniz konuları elimde geldiğince geliştirmeye çalıştım, ilave yorumlarınız varsa dinlemekten mutluluk duyarım. Efe Önem (mesaj) 10.45, 30 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]
Yorum Yorum Maddeyi titizlikle inceledim ve ufak düzeltmeler yaptım. "Millî takım kariyeri"nde "A millî takım formasıyla toplam 26 maça çıkıp 5 gol ve 2 asist katkısı verdi." cümlesi var ama bilgi kutusunda 28 maç yazıyor. Sürekli değişecek o. Acaba ilgili cümlede maç sayısını yazmayıp sadece gol ve asist mi yazsanız? Mors et Vita (mesaj) 22.48, 30 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]
Yeniden emekleriniz için teşekkürler. Tavsiyeniz oldukça olumlu, maç sayısını madde düzyazısından kaldırdım. Efe Önem (mesaj) 10.52, 1 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek İlk desteği veriyorum. Madde kesinlikle SM formatına uygun ve şu an çok iyi ama siz yine de aklınıza gelen başka önemli şeyler varsa lütfen ekleyin. Mors et Vita (mesaj) 09.45, 2 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek Elinize sağlık, maddenin SM formatına uygun olduğunu düşünüyorum. Beşiktaşlı48 ❯❯❯ mesaj 12.28, 3 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destekliyorum. Leo? 13.37, 17 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek Madde futbol kategorisi için gayet iyi yazılmış ve anlaşılır . Bence SM kategorisine uygun . Brmctlk1 (mesaj) 17.39, 18 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
  • Emeği geçenlerin emeklerine sağlık. Fena bir madde değil, ancak görece tecrübeli birisinin elinden geçmesi iyi olurdu adaylık öncesinde. Oyuncu ile değil de kulüple ilgili olması gerekenden fazla içerik var; Şampiyonlar Ligi grubundaki takımlar, Terim'in ayrılışı gibi. Bununla birlikte sübjektif veya ansiklopedik olmayan ifadelere de yer veriliyor, "damga vurması" ya da "maç topunu eve götürmesi" gibi. Transfermarkt kullanıcılarının seçimi mesela ansiklopedik değer taşımıyor. Genel bir "övgü" dili hakim denebilir. Bence SM olmaya çok uzak değil, ancak dediğim gibi bu konulara hakim birinin elinden geçmesi de şart. Nanahuatl? 19.48, 23 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]
    • Öncelikle teşekkürler. Şampiyonlar Ligi grubundaki takımların gereksiz olduğuna katılsam da özellikle genç bir oyuncunun neleri hangi teknik direktörün altında yaptığı kanımca maddeye eklenmek için yeterli bir önem taşıyor. "Damga vurması" ifadesini kaldırdım, ancak "maç topunu eve götürmesi" herhangi bir mecazi veya sübjektif bir anlam taşımadığı ve oyuncunun gerçekten fiziksel maç topunu eve götürdüğünü belirtmek için kullanılıyor. Transfermarkt ödülünü de bireysel başarıları bölümünden kaldırdım. Bu konularda veya başka bir konuda belirtmek istediğiniz herhangi bir ek görüş varsa dinlemek isterim. Efe Önem (mesaj) 13.37, 27 Mayıs 2024 (UTC)[yanıtla]