Tartışma:C++

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: OneBitAtATime tarafından 3 ay önce Örnekler başlığı kaldırılmalı mı? başlığına

Merhaba Dünya[kaynağı değiştir]

şöyle yazılsa?NASIL?

#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
   cout << "Merhaba Dünya!" << endl;
}

Bu imzasız yazı Pinar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 4 Kasım 2004

Kötü. İyi çalışmalar.--Westnest ileti 11:22, 27 Temmuz 2011 (UTC)

ce-artı-artı başlığı bir şaka mı?[kaynağı değiştir]

C++'ı bu şekilde okuyanı hiç duymadım, zaten içerikte de belirtilmiş nasıl okunduğu..

Haklısın ama isim kısmı + karakterini kabul etmiyor ve heralde baslıgı acan arkadaşımız türkçe olsun istemiş.

başına bir yanlış başlık şablonu yaratıp ekledim ama bence başlığı "C plus plus" yapıp "C artı artı"yı da ona yönlendirmek daha uygun.--spAs 13:19, 21 Temmuz 2005 (UTC)

Diğer dillere bakılacak olursa C++ başlığı, "C artı artı" olarak yazılmış. --Yaşar Şentürk 13:30, 21 Temmuz 2005 (UTC)

plus çoğu dilde aynı sanırım o yüzden orijinali ile aynen yazmışlar gibi gözüküyor. Bu tür konular çok başağrısı yaratacak gibi gözüküyor. Türkiye'de % kaç kişi "c artı artı" diyor bilemiyorum ama isim bütünüyle özel isim gibi düşünülüp "c plus plus" yapılabilir. Ama ingilizce bilmeyenler ++'yı plus plus diye yazabilir mi bilemiyorum. --Dbl2010mesaj 13:41, 21 Temmuz 2005 (UTC)

bence böyle gayet iyi olmus niye c artı artı demeyelim yasak mı karizmamız mı sarsılır kendi dilimizi kullanmaya özen göstersek??

Katılıyorum. İllaki si plus plus, si şarp dememiz mi gerekli? Kesin bir kural mı var böyle? B dilinin türevi C dilidir. Olayı karmaşıklaştırmaya lüzum yok. FIRAT KÜÇÜK 07:57, 24 Temmuz 2007 (UTC)

Bu gibi koşullar için özel karakterleri mecbur devreye sokmak lazım. Rusça'da bile ++ karakterine izin verilmiş. belkide bu tür başlıkları yöneticiler düzenlemeli.Ayrıca ruslarda plus plus demiş,ama iki dilde de işaret adı aynı, ama ömeli olan плюс плюс ifadesini ++ya yönlendirmesi . (dogukansavas 13:57, 10 Kasım 2005 (UTC))

"İngilizce okunuşu" çok saçma olmuş bence. Ayrıca eğer gerçekten gerekliyse onun "si plus plus"a çevrilmesi gerekmektedir. "C artı artı"yı yüzde yüz desteklemekteyim. --QMasTer 18:54, 13 Ocak 2009 (UTC)

biz turkiyede yasıyoruz.turkçe kullanalım.diger milletler yanlış yapıyosa biz doğru yapalım.

1980'lerin başlarında Bjarne Stroustrup tarafından geliştirilen C'yi ...[kaynağı değiştir]

Bu ifade yanlış anlaşılıyor. Sanki C'yi geliştiren Dennis Ritchie değil de Bjarne Stroustrup gibi duruyor. Bu imzasız yazı FIRAT KÜÇÜK (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Düzensiz Ve Ansiklopediye Uygun Değil[kaynağı değiştir]

Burada dilin yapısı ayrıntılara girilerek anlatılmaktadır, ki bu bir ansiklopediye pek uygun değildir. Bu yüzden başlıkta kökten değişiklik yapmayı planlıyorum. İtirazı olan var mıdır? --Kodoman 19:39, 5 Ağustos 2007 (UTC)

Ayrıntılı anlatımın sakıncalı olduğunu sanmam.88.230.143.247 02:16, 22 Şubat 2012 (UTC)

Örnekler başlığı kaldırılmalı mı?[kaynağı değiştir]

Bence örnek başlığı ve büyük kod parçaları Wikipedia'nın ansiklopedi yapısına pek uymuyor ve kaldırılmalı. Sayfanın diğer dillerdeki versiyonlarında böyle büyük kod örnekleri yok. Hello world kod örneği yukarıya taşınmalı ve Örnekler başlığı kaldırılmalı diye düşünüyorum. OneBitAtATime (mesaj) 10.08, 12 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla