Kullanıcı mesaj:Beşiktaşlı48/2009

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Beşiktaşlı48![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da alttaki yeşil el işaretinin gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... - Kemal K.ileti 20:18, 28 Mart 2009 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
中文: 你不会说土耳其语吗?点击这里
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки   其他語言

Kullanıcı şablonları[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Lütfen siyasî mesaj ve amaç içeren, toplulukta bölünmeye ve polemiğe yol açabilecek şablonlar üretmekten kaçının. Bu tip şablonlar kurallar gereği hızla silinirler. Bu noktada ısrarınız VP:VND politikamız açısından ele alınacaktır; lütfen ilgili sayfaya göz atın. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 19:49, 23 Mayıs 2009 (UTC)


Salam. Sizdən bir xahişim var. Xahiş edriəm ki, öz səhifənizdəki Erməni, Fransız və İsrailin dövlət dilində (Yadımdan çıxdı, İsrailin dövlət dili nə idi?) olan xoş gəlmisiniz sözlərini kənarlaşdırasınız. Üçü də müsəlmanın düşməsi deyilmi...-- Emin 08:28, 24 Mayıs 2009 (UTC)

Birkere her Fransız, Ermeni veya İsrailli'ye kötü davranmak doğru olmaz. Zira bizimle sahiden dost olmak isteyenlerde vardır. --Beşiktaşlı48 10:33, 24 Mayıs 2009 (UTC)

  • Merhaba. Portal:Kazakistan altsaylarındaki çalışmalarınızı farkettim, öncelikle elinize sağlık. Ancak bir portal açılmadan önce vikipedi:Portal/Teklifler sayfasında oylanması gerekmekte. O zamana kadar kullanıcı altsayfaları olarak bu portalda çalışmalarınızı sürdürebilirsiniz. Tekrar elinize sağlık, iyi çalışmalar, iyi vikiler--Merube 89msj 10:57, 8 Haziran 2009 (UTC)
  • Kazakistan portalındaki çalışmalarımı bitirdim ve teklifimi sundum. İnşallah portal açılır. Açıldıktan sonra Kazakistan hakkında alt portallarda açmamız gerekli. Örneğin, Astana, Almatı, Baykonur Uzay Üssü, Kazakistan Milli Futbol Takımı,Kazakistan Silahlı Kuvvetleri gibi.Yalnız Türkçe Vikipedi'de Kazakistan Silahlı Kuvvetleri maddesi yok. Ayrıca bu alt portalları açmadan önce bu maddelerin içeriklerini geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum.--Beşiktaşlı48 16:52, 8 Haziran 2009 (UTC)
  • Anlayışınız için çok teşekkürler, yalnız bir istek daha tüm altsayfaların da kullanıcı altsayfalarınız haline getirilmesi daha uygun olur. Portal için elinize sağlık, çok iyi bir iş çıkarmışsınız. Alt portallar öyle çok fazla spesifik portalların -hele ki katılımın az olacağı muhtemel bir konuda- açılması ne yazıkki hüsranla sonuçlanıyor çünkü ileride ilgisizlikten kapanıyor bu portallar. Maddelerin gelişmesi için portallardan ziyade vikiprojeler kurmak daha iyi bir çözüm. Portallar daha ziyade var olan maddeleri bir sayfadan daha derli toplu sunma amacını taşıyor. En iyi vikipedi:vikiProje Kazakistan kurup, bu maddelerin kalite ve sayısını geliştirmek. Bu konuda türkçe vikinin çok eksiği var, böyle bir konuyla ilgilendiğiniz için o nedenle ayrıca çok sevindim. Bu arada mesajınızı şans eseri gördüm, mesajlarınızı, mesaj attığınız kullanıcının mesaj sayfasına yazarsanız daha erken cevap alabilirsiniz. Benim mesaj sayfama imzamın üzerinde bulunan msj sekmesine tıkayarak ulaşabilirsiniz. Portal için tekrar elinize sağlık. Sormak istediğiniz konular olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Güzel katkılarınızı sürekli artan bir ivmeyle görebilmek dileğiyle, iyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 19:44, 8 Haziran 2009 (UTC)
  • Evet evet bende aynı fikirdeyim. Bencede Vikiproje Kazakistan'ı kurmalıyız. Fikirleriniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--Beşiktaşlı48 19:43, 11 Haziran 2009 (UTC)
  • Tekrar merhaba. Yazdığınız mesajı yine şans eseri fark ettim. Mesajlarınızı sadece kendi mesaj sayfanıza değil, ilgili kullanıcının mesaj sayfasına yazarsanız, hem mesaj attığınız kişi rahatça fark eder hem de böylece siz daha erken bir cevap alabilirsiniz. Lütfen mesajlarınızı ilgili kullanıcının mesaj sayfasına yollayınız. Benim mesaj sayfam kullanıcı mesaj:Merube 89, bu sayfadan bana ulaşabilirsiniz.
  • Proje konusunda ise, kazakistan projesini açmadan önce başka vikipedistlerin de ilgi duyup katkı yapacağından emin olun bence, aksi halde proje pek de aktif olmayabilir. Zaten projelere katılım türkçe vikide çok fazla değil, bu nedenle önemli. Belki daha geniş bir kapsamı olan bir proje daha çok katılım olması sağlayabilir. Mesela Orta Asya projesi açılması gibi. Vikiproje:Orta Asya. Diğer vikilerde de örnekleri olan bir proje bu, mesela ing. vikideki şu proje. Ne dersiniz? Bu arada ing. vikideki kazakistan projesi sayfası da bu. İyi vikiler--Merube 89msj 17:40, 12 Haziran 2009 (UTC)
Vikiproje Tarih Davetiyesi


Merhabalar Beşiktaşlı48/2009,

Tarih ile ilişkili konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Tarih projesine davetlisiniz. Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğünüz katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edebilirsiniz. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkı sağğlayabilir ve işbirliği projesinde pek çok ödül kazanabilirsiniz.Ayrıca üzerinde çalışılan maddeleri ve istek maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Merube 89msj 09:03, 14 Haziran 2009 (UTC)

  • Öncelikle yeni imzanız hayırlı olsun. Kazakistan projesine katılım az olabilir. İnş. öyle olmaz ama böyle bir durumda atıl hale geldiğinde silinmesi gerekebilir. O nedenle başta orta asya projesine dahil etmek daha iyi olabilir. Orta Asya projesi yeteri kadar ilgi gördüğünde dallandırmaya başlanabilir kanaatindeyim. Kazakistan projesi açarken ilgilenebilecek kullanıcılara haber verdiniz mi, belli bir destek olduysa çok iyi. Yoksa Orta Asya projesine katsak ne dersiniz?--Merube 89msj 19:06, 14 Haziran 2009 (UTC)

Selam. Bu‎ ne? Deneme mi ? Takabeg ileti 20:51, 20 Haziran 2009 (UTC)

Türkiye VikiProjesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar,öncelikle Kazakistan konusundaki katkılarınız için teşekkürler.Türkiye VikiProjesi,Kazakistan Portalı vs. çalışmalarınızı da takdirle takip ediyorum.Benim de Türkiye Portalında bazı çalışmalarım oldu.Endeks kısmında önemli bir düzenlemeye gittim ve içeriği Türkçeleştirmeye çalıştım.Daha sonra Türkiye VikiProjesi ‘ni oluşturmayı düşünüyordum fakat siz çoktan Türkiye VikiProjesi’ni oluşturmuşsunuz.Bu konuda küçük bir öneride bulunmak istiyorum.Sizce de proje sayfasının renklerinin kullanımı fazla göz alıcı/yorucu olmamış mı?Zemin rengini kırmızı yerine beyaz yapsak,çerçeveyi ve büyük başlıkları da kırmızı yapsak daha okunaklı ve göz yormayan bir şekilde milli renklerimizi kullanmış oluruz diye düşünüyorum.Son olarak Kazakistan dalındaki çalışmalarınızdan ötürü Ulusal Liyakat Barnstarı’nı hediye ediyorum.Eğer Kazakistan VikiProjesi ile ilgili bir barnstar olsaydı son dönemde Kazakistan hakkında yaptığınız çalışmalarla bunu en çok hak eden siz olduğunuz için Kazakistan barnstarı hediye ederdim.Artık bununla idare edersiniz.İyi vikiler,kolay gelsin.----Âkhilleus mesaj 15:24, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Kazakistan dalındaki katkılarınızdan dolayı bu geç kalmış ödülü size hediye ediyorum.Kabul etmeniz dileğiyle----Âkhilleus mesaj 15:24, 7 Temmuz 2009 (UTC)

kullanıcı sayfana baktım, çok güzel hazırlamışsın ama dünyada en çok kullanılan 1024x768'de bakarken çok kötü görünüyor. şu oyunlarla ilgili babil kutularında telif haklı resim kullanılmış. sana bir şey dememişler ama geldiler, benim resimlerimi sildiler. yasakmış. oyunlarla ilgileniyorsan buraya tıklayarak oyun portalının açılması için oy verebilir misin? teşekkürler Kıdemliileti 06:25, 9 Temmuz 2009 (UTC)

VikiProje:Orta Asya[kaynağı değiştir]

Vikiproje:Orta Asya nasıl olmuş, Beğendiniz mi?--BJK48mEsAj 13:22, 9 Temmuz 2009 (UTC)

  • Renkler güzel olmuş, elinize sağlık. Ancak şablonlar kısmı gereksiz bence anasayfada. Madde değerlendirme şablonu ve sayfalarını ben ayarlayabilirim isterseniz. Ancak projeyi başlatmadan tam olarak, atıl kalmaması için, destek verecek kullanıcılar var mı? İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 13:47, 9 Temmuz 2009 (UTC)
  • O zaman ayrı bir bölüm yerine diğer projelerde olduğu gibi bir düzene gidilebilir belki, ama tabi çok uzun olacak ise şu hali çok daha iyi olur. Başka hangi vikipedistler yardımcı olabilir bilginiz var mı? Projeye ilgi ne kadar yüksek olursa proje amacına o denli ulaşır sonuçta. Tekrar elinize sağlık proje için, iyi vikiler--Merube 89msj 14:31, 9 Temmuz 2009 (UTC)



Bu ayki işbirliğine katılın!

Temmuz 2009 ayının iş birliği; Tarih taslakları kategorisinde yer alan maddelerin geliştirilmesi seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 18 Temmuz 2009
  • Proje bitiş: 31 Temmuz 2009

Merhaba. Bu ayın işbirliğine katılırsanız çok sevinirim. Sevgiler-- Serhan+tr 18:49, 18 Temmuz 2009 (UTC)

Kazakistan Portalı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kazakistan Portalı'nın açılması uygun görülmüştür . İyi çalışmalar..--C. Jones msj 11:14, 20 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba, il taslakları şablonlarında yaptığınız değişiklikler şablonun eklendiği maddelerde kullanım kılavuzlarının da görülmesine yol açıyor...Bir kaçını düzelttim örnek alabilirsiniz...Bir de daha önceden açtığım şablon ve kategorileri örnek alırsanız bu tip hatalarla karşılaşmayız...Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikipedist 20:17, 23 Temmuz 2009 (UTC)

Vikiçizer'in belirttiği konuyu yineliyorum. Ben de aynı hatayı gördüm ve bir kısmını düzelttim. Özen göstermeni rica ederim...--вяí¢αи76ileti 11:56, 25 Temmuz 2009 (UTC)


Personel Silahlar[kaynağı değiştir]

Elimden geldğince yardımcı olmaya çalışacağım. Saygılarımla.--egemen 06:17, 27 Temmuz 2009 (UTC)

Orjinal maddeye 1 göre silah gazla çalışan yarı otomatik anti-gereç tüfeği olarak tanımlanmaktadır. Piyadeye karşı değil genellikle askeri amaçlı araç gerece karşı kullanılmaktadır.Bu yüzden madde de ufak değişiklikler yaptım.


Merhabalar. Siz, ben otomobil portal adayı gösterdiğimde ...aklımda böyle bir portal vardı....' demiştiniz. Ben kendi deneyimimi G6'dan sildim (NOT:Siz yapacaksınız diye sildirmedim.). Eğer böyle bir portal yapacaksanız güzel olur. Bende elimden geldiğince yardım ederim. Eğer açılırsa, vikiprojemizi de yaparız. Bu şekilde otomobil konusunu daha düzenli bir biçimde sınıflandırabiliriz. İyiçalışmalar... --Kerem233 14:47, 8 Ağustos 2009 (UTC)

Türkiye VikiProjesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Türkiye VikiProjesi davetiyesi için teşekkür ederim. İlk fırsatta inceleyip, fikir paylaşımında bulunmak isterim...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikipedist 22:05, 13 Ağustos 2009 (UTC)

  • Selam. Ben o projede olmasam da, zaten yaptığım bir çok katkı o kısma giriyor Üye olurum ama, şimdilik fazladan bir şleyler yapacağımı sanmıyorum. Örneğin; Aycan'ın Eskişehir'i, benim de Iğdır'ı SM yapmam zaten bu proje kapsamında değerlendirilir. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 10:14, 14 Ağustos 2009 (UTC)
  • Selamlar, Wikiproje davetiniz için teşekkürler, yardımcı olmaya çalışacağım ama gördüğüm birkaç eksik noktayı belirtmek isterim. Öncelikle proje ana sayfasının genişlik olarak çok büyük, yine sayfa kırmızı yazıyla yazılmış bu yazı bilgisayar kullanıcılarının gözlerini alıyor. Proje sayfası üzeinde oynama yapılabilir. Yine bu projede al kategoriler belli değil. Ana başlıkların taslakları buradan alarak, alt ketegorilendirme yapılabilir. Yine bunlar da alt kategorilerine ayrılabilir ve böylece projenin yürümesi kolaylaştırılabilir. İyi günler.--Kızıl Şaman 18:09, 14 Ağustos 2009 (UTC)

Şablonlarda adil kullanım resimleri kullanılamıyor. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 17:19, 14 Ağustos 2009 (UTC)

Ancak bu resim commonsa yüklüdür. O yüzden bu şablonda kullanılmasında bir sakınca yoktur.BJK48mEsAj 17:29, 14 Ağustos 2009 (UTC)

Hmm. Commons'a gittim ve geldim. Yani evet commonsta var. O zaman sorun yoktur. Ama niye commons işareti çıkmıyor burda ? Takabeg ileti 17:35, 14 Ağustos 2009 (UTC)

AK-47 ve CZ-75[kaynağı değiştir]

Şuan için İnsansız HAva araçları üzerinde çalışıyordum. Arada girip elinmden geldiğince çevirmeye çalışırım. Saygılarımla --egemen 12:21, 19 Ağustos 2009 (UTC)

Şablon:AR-15 türevleri[kaynağı değiştir]

İstediğin M16 şablonu burada bulabilirsin. G3 ile ilgili çalışıyorum. Pek fazla modeli yok. Saygılarımla--egemen 09:19, 24 Ağustos 2009 (UTC)

kazakistan portal[kaynağı değiştir]

arkadaşım kusura bakma hiç bir bilgim yok sen takabeg'e ya da bir hizmetliye danış ben şu an sadece video oyunlarıyla ilgili katkı yapıyorum, iyi çalışmalar --Durkin ileti 18:24, 4 Eylül 2009 (UTC)

Boş zamanımda çevirebilirim ben daha çok bilindik oyunlara yöneliyorum: Mafia II, Mirror's Edge, GTA 4 gibi sizi de video oyunlarıyla ilgili katkıda bulunmanız temennisiyle iyi geceler --Durkin ileti 18:50, 4 Eylül 2009 (UTC)
  • Her ne kadar son zamanlarda aktif olamasam da aralarda katılmaya çalışıyorum. VAndalların olmadığı bir Vİkipedi görmek umuduyla, ödülünüz için teşekkürler, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   17:06, 6 Eylül 2009 (UTC)

"Şablon:Wikitravel"'ı "Şablon:Vikigezi"'ye neden değiştirdiğini anlıyorum, ama "Wikitravel"'ın Türkçe sürümü olmadığı için bence şablonun ismini "Vikigezi"'ye değiştirmek uygun değildir ve bu nedenle değişikliklerini geri almak istiyorum. Ne dersin? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 22:31, 6 Eylül 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Açıkçası hiç ilgilendiğim bir konu değil; ne zaman açılır, kim ilgileniyorsa onunla iletişime geçin derim ben... ilgili portal ile ilgilenen birisi olmadığım için şahsen açmam olası değil ^_^ Topluluk onaylamışsa açılmasını siz de açabilirsiniz - Özgür Vikipedi sonuçta.
  • Portallar kullanıcıların bir araya gelerek ortak bazı konularda birlikte çalışmaları için varlar. Yani kullanıcıların taleplerinden ve ihtiyaçlarından doğuyorlar; illâ ki var olmak zorunda değiller, kullanıcılar gereksinim duyarsa var olurlar. Nitekim hevesle bir-iki kullanıcı tarafından açılan portallar, gerçekte ihtiyaç ve topluluk talebi olmadığından, o kullanıcılar ilgisini kaybettiğinde veya molaya çıktığında, kullanılmaz hâle geliyor, bir süre sonra silme kriterleri gereğince silinebilecek duruma düşüyorlar. Yani yeni portal açmadan, istemeden önce iki kere düşünmek, "acaba toplulukta benim gibi bu portallar ilgilenecek başka kimler var?" diye sormak önemli.
  • Portallarla ilgili diğer genel fikirlerinizi ve önerilerinizi salt bana iletmeniz bir anlam ifade etmez; ben de sizin gibi bir kullanıcıyım... "güzel fikirmiş, gelsin" desem gelmesine yol açamam, "kötü fikirmiş, gelmesin" desem gelmemesine yol açamam ^_^ Kararı veren, hepimiz yani topluluk bu yüzden bu önerinizi, eğer dile getirmediyseniz henüz, Köy Çeşmesi'nde dile getirmeniz gerekiyor.
  • Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 10:24, 8 Eylül 2009 (UTC)

Stanislav Poplavsky maddesinin çevirisini yarın yapacağım. İyi akşamlar. Makeyourmovemesaj 01:10, 13 Eylül 2009

  • Merhaba. Portallarla ilgi duymanıza sevindim. Kullanıcı:Noumenon'un belirttiği gibi Türkçe Viki'de portalların durumu pek parlak değil. Bende elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum. Kullanıcı sayfamdaki portallardan LGBT portalı ne yazık ki maddesizlikten beklemek zorunda. Sizin de hazırladığınız/açtığınız portallar için elinize sağlık. Bu konuda biraz gelişme görmek çok sevindirici. Değerli katkılarınıza hep devam edin. iyi vikiler-- Serhan+tr 07:46, 13 Eylül 2009 (UTC)

VikiProje TV dizileri davetiyesi[kaynağı değiştir]

Portal:Avrupa Birliği[kaynağı değiştir]

Portal:Avrupa Birliği'ne artı bir resim eklemişsiniz fakat; bunun ben gereksiz olduğunu düşünüyorum. Diğer dillerde bu resim bulunmakta fakat; ben ingilizce vikipedideki gibi hazırladım. Sizde uygun görürseniz çıkartmak istiyorum. Cevabınızı bekliyorum... --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 12:15, 18 Eylül 2009 (UTC)

  • Hazırlarken ilk seçkin portal olması aklıma gelmemişti. Ama portal şak diye sp olamaz. Kriterler tartışılıp onaylanmadı. Resim kalsın. --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 12:23, 18 Eylül 2009 (UTC)

Türk dünyası ile ilgilenen bir yazarsın galiba.

maddelerine katkı yaparsan sevinirim. İyi çalışmalar --78.163.156.241 08:56, 20 Eylül 2009 (UTC)

Acaba İngilizce Vikipedi'den Policia Nacional'ı çevirebilirmisiniz. Teşekkürler.--FinlandiyalımEsAj 14:02, 20 Eylül 2009 (UTC)

Maalesef zamanım müsait değil, yapamayacağım. Siz yaparsanız çevirinizi kontrol edebilirim belki. --İnfoCan 18:40, 20 Eylül 2009 (UTC)

Oset-İnguş Çatışması[kaynağı değiştir]

Selam. Acaba Oset-İnguş Çatışmasını İngilizceden çevirebilirmisiniz. Nginozturk'e de aynı cevabı verdim fakat 11 Eylül'den beri katkı yapmamış. Çeviri isteklerinede yazdım fakat kimse çevirmemiş. Bende sizden yardım isteyeyim dedim. İyi çalışmalar.--FinlandiyalımEsAj 14:26, 21 Eylül 2009 (UTC)

Selam. Aynı cevabı derken ? Ben size soru sormadım...Takabeg ileti 14:46, 21 Eylül 2009 (UTC)

Selam. Eline sağlık. Gerç henüz zayıf maddeler. Zenginleştirelim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:33, 22 Eylül 2009 (UTC)

P.S. Burda da talepler var :)) Takabeg ileti 12:34, 22 Eylül 2009 (UTC)

Selam. Portal:Anime ve Manga'daki resim niye gözükmüyor acaba ? Takabeg ileti 14:09, 26 Eylül 2009 (UTC)

Valla bende bilmiyorum. Benim bilgisayarımdada resim görünmüyor. İyi çalışmalar.--FinlandiyalımEsAj 14:33, 26 Eylül 2009 (UTC)

Anladığım kadarıyla svg. görünmüyor. Takabeg ileti 14:35, 26 Eylül 2009 (UTC)

Selam. Rica etsem Uraliin'in şarkı sözünü çevirir misin ? Takabeg ileti 13:22, 27 Eylül 2009 (UTC)

  • merhaba, Türkçede "Nordik" diye bir tabir bulunmuyor, bunun yerine "İskandinav" kullanılmaktadır. --Mskyrider ileti 19:08, 27 Eylül 2009 (UTC)

Portallar Şablonu[kaynağı değiştir]

  • Mevcut portallar şablonunun görüntüsü çok kötüydü. Bu yüzden yeni bir portal şablonu hazırladım. Portallar şablonunu Çekçe Vikipedi'den örnek alarak yapmıştım. Ancak siz yaptığım değişikliği geri aldınız ve sebebini tartışma sayfasında belirtmişsiniz. Diyorum ki Vikipedi'de en alt konular için (Örneğin:Otoyol, Vatikan, Malta, Elektronik, v.b) miniportal diye bir şey oluşturulsun. Miniportallar Çekçe ve Sırpça Vikipedilerde var. İyi çalışmalar.--FinlandiyalımEsAj 14:21, 29 Eylül 2009 (UTC)
  • Merhaba, dediğiniz gibi nedenleri belirttim tartışma sayfasında. MiniPortal benim dememle olacak bir şey değil, resmîleşmesi gerekiyor. Aynı durum Seçkin Portallar için de geçerli. Belli bir resmîyeti olmadığı için portallar bu statüyü kazanamıyorlar. Siz daha önce de Köy Çeşmesi'nde belirttiniz isteğinizi ama ilgilenen çıkmadı galiba. İsterseniz, varsa miiniportallar için bir önerge, onu Türkçeye çevirip kullanıcıların görüşlerine sunabilirsiniz. Böylece desteklenirse kabul edilir. --Hedda Gableя 11:49, 30 Eylül 2009 (UTC)

Portal Şablonu[kaynağı değiştir]

Portal bağlantı şablonların düzeni pek iyi değil. İtalyanca ve Macarca Vikipedilerde çok düzenli mesela. Acaba O Vikipedilerdeki gibi düzenleyebilir misiniz? Düzenlenirse portal şablonu fazlalığından kurtulmuş oluruz. İyi çalışmalar.--FinlandiyalımEsAj 14:35, 1 Ekim 2009 (UTC)

  • Merhabalar. 3 aydır vikimoladaydım, yeni döndüm. Viki diline tekrar adapte olabilmem için belli bir süre geçmesi gerek. Yani şu anda pek bir katkım olamayacak o konuda. Şablonlar konusunda daha deneyimli bir kullanıcıya danışmanız daha iyi olabilir. İyi çalışmalar... --.dsm. 14:37, 1 Ekim 2009 (UTC)

Portal Şablonu[kaynağı değiştir]

Portal bağlantı şablonların düzeni pek iyi değil. İtalyanca ve Macarca Vikipedilerde çok düzenli mesela. Acaba O Vikipedilerdeki gibi düzenleyebilir misiniz? Düzenlenirse portal şablonu fazlalığından kurtulmuş oluruz. İyi çalışmalar.--FinlandiyalımEsAj 16:31, 1 Ekim 2009 (UTC)

Bu işin uzmanı değilim. Kullanıcı:Sabri76 ne diyor ? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:31, 2 Ekim 2009 (UTC)
Merhaba Finlandiyalı, bununla ilgileneceğim. İyi çalışmalar.--Gökhan 15:58, 2 Ekim 2009 (UTC)
Sanırım tamam, bazı cümlelerin çevrilmesi ve bir kullanım sayfası hazırlanması gerekiyor. Bunları vakit bulduğumda yapıcam, eğer bir sorunla karşılaşırsanız haber verin. Kolay gelsin.--Gökhan 17:03, 2 Ekim 2009 (UTC)

örnek;

Küçük bir hata yamışım, şimdi düzeldi.--Gökhan 05:29, 3 Ekim 2009 (UTC)
Bunun için portal alt sayfası oluşturup remin adını yazmanız gerekiyor. örneğin Portal:Sinema/ikon alt sayfası oluşturup doğrudan remin adını (örnek.jpg gibi) yazıyorsunuz. Bunu kullanım sayfasında belirtmeyi unutmuşum hatırlattığınız iyi olmuş. Teşekkürler, kolay gelsin.--Gökhan 14:46, 3 Ekim 2009 (UTC)
Çıkmış bunun için biraz beklemen gerekiyor, iş kuyruğu var. Sayfada değişiklik yapmadan kaydet butonuna basarsan sonucu görürsün. --Gökhan 15:06, 3 Ekim 2009 (UTC)


Tekrar merhaba Finlandiyalı, portal şablonunda özel isim olmayanları (edebiyat, müzik gibi) küçük harfle yazarsan daha şık olur. Böylece bunlar yandaki cümle içinde de büyük harfle görünmez. Kolay gelsin.--Gökhan 06:10, 4 Ekim 2009 (UTC)

Finlandiyalı[kaynağı değiştir]

Selam. Fincen yok mu ? Takabeg ileti 08:37, 4 Ekim 2009 (UTC)

Büyük harfler[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, bir hususu hatırlatmakta fayda var, Kategori:Rus Yapımı Tabancalar açtınız ama Y ve T harflerinin küçük olması gerekli "Kategori:Rus yapımı tabancalar" şeklinde olmalı, diğer açtığınız kategorilerde de bu hata mevcut, düzeltilmeli...İyi çalışmalar...Vikipedist 11:18, 4 Ekim 2009 (UTC)

‎Acaba Transnistria Savaşı maddesini çevirebilirmisiniz. Ben yeterince İngilizce bilmiyorum da. İyi çalışmalar.--FinlandiyalımEsAj 12:52, 4 Ekim 2009 (UTC)

  • Merhaba, bu aralar Sabri76'yla yapılacak bir projemiz var ama bir taslak olarak ilk fırsatta açmaya çalışırım...İyi çalışmalar...Vikipedist 12:55, 4 Ekim 2009 (UTC)

o madde cok uzundur ya... Cevirebilecegimi sanmiyorum, simdi huwikide fazlasiyla isim vardir, birkac projede yer aldim.. --Timish mesaj 19:50, 5 Ekim 2009 (UTC)

Oset-İnguş Çatışması[kaynağı değiştir]

Selam acaba Oset-İnguş Çatışması'nı çevirebilirmisiniz. Çeviri isteklerinden bulabilirsiniz. İyi vikilemeler.--FinlandiyalımEsAj 14:48, 6 Ekim 2009 (UTC)

şu anda Robbie Williams maddesini çevirmekle fena halde meşgulum. Lakin bahsettiğiniz konu zaten mavi Oset-İnguş Çatışması :) şaka bir yana başlığı kategorilendirirseniz sevinirim çünkü konuyla ilgili pek bilgim yok. Robbie Williams başlığını çevirirken bir yandan da bunu çevireceğim kısa zamanda biteceğini umuyorum. Saygılar--koc61mesaj 15:06, 6 Ekim 2009 (UTC)
Başlık tamamdır. Bir kontrol edersin hataları filan.harika bir hafta geçirmen dileğiyle--koc61mesaj 09:55, 8 Ekim 2009 (UTC)

Portal Şablonu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Size bu konuda kesinlikle hak veriyorum. Fırsat bulduğumda ilgileneceğim. Teşekkürler, iyi vikiler-- Serhan+tr 18:44, 6 Ekim 2009 (UTC)
  • Yeni farkettim, gerek kalmamış, Gökhan ilgilenmiş:). Bence şablonların bu hali çok daha güzel olmuş. İyi vikiler-- Serhan+tr 18:46, 6 Ekim 2009 (UTC)

Ben de çalışmalarınızı yakından takip ediyorum.Çok güzel portal çalışmalarınız var.SSCB Portalı şayet açılırsa Tarih ile ilgili 3.Portal Olacak (Tarih,Osmanlı) Coğrafya da sık sık silinen portallardan.Ülke portallarınız da (ki baya uzun sürer) çok güzel olabilir.Şuan (ABD,Türkiye,Fransa,Azerbaycan,Japonya,KKTC,) 6 Portal var (ki çok az) ayrıca Ana kıta (Avrupa,Asya...) portallarının da olması lazım...--Osmanlı98 11:00, 9 Ekim 2009 (UTC)

Rusça portal[kaynağı değiştir]

Evet doğru,İngilizler ise yüzlerce portalı var ancak (viki tabiri ile öksüz) kimse bakmıyor.Zaten fazla portallarla ilgilenen yok özellikle Kerem233,Beşiktaşlı48 (sen).... gibi pek az sayıda ilgileniyor.Şöyle bir planım var benim.Bütün vikipedistleri portallara davet etmek için bir davetiye hazırlayabiliriz.--Osmanlı98 11:13, 9 Ekim 2009 (UTC)

Mini-Uzi sayfasına yaptığın katkılar için teşekkürler ama o sayfada yazanlar Mini-Uzi içindir. Teşekkürler. - Kullanıcı:Macgyver-bd 896

Gayet doğru bir seçim olur.--Osmanlı98 05:25, 10 Ekim 2009 (UTC)

Matematikle ilgileniyor musunuz? bu sayfaya bakın.Eğer ilgilenmiyosanız oy verebilir,yorum yapabilir,soru sorabilirsiniz--Osmanlı98 18:38, 12 Ekim 2009 (UTC)

Uygunsuz kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Beşiktaşlı48,
    Sizin şikâyetiniz hakkında şurada bir yazı yazdım. Bu, sizin şahsınızda sizin gibi nitelikli kullanıcılarımıza sadece bir hatırlatma ve uyarıdır. Alınmamanızı ancak yazıyı da dikkate almanızı rica ederim. Sevgi ve selamlarımla... --.dsm. 12:33, 13 Ekim 2009 (UTC)

Portal:Atatürk[kaynağı değiştir]

Benim bir çalışmam var.Atatürk Portalı,(yapacağım) yapılırsa güzel olur mu? Ya da daha doğrusu Vikipedi'de daha çok madde olması.Tarihle ilgili önemli bir portal olur bence .Hem de vikipedistlerin çoğu mutlu olur.Siz ne ders iniz?--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 13:03, 13 Ekim 2009 (UTC)

Atatürkçülük[kaynağı değiştir]

Tamam ozaman ben de 'Atatürkçülük' yaparım portalın adını (inkılaplar,ilkeler) vb.Olabilir mi--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 13:11, 13 Ekim 2009 (UTC)

War of Transnistria[kaynağı değiştir]

War of Transnistria konusunda sana yardımcı olabilirim rusça ukraince çevirisinden.--Kamuran otukenli 14:02, 13 Ekim 2009 (UTC)

Maddeyi oluştururken biraz yardımcı olursan neden olmasın.daha yeniyim buralarda öğrenecez zamanla--Kamuran otukenli 14:10, 13 Ekim 2009 (UTC)

Maddeyi en kısa zamanda oluşturmaya çalışayım o zaman,tam çözemedim vikiyi hala.Bir de şu Turan dünyası şablonunu nasıl oluşturdun bende istiyorum aynısından yardımcı olurmusun.--Kamuran otukenli 14:19, 13 Ekim 2009 (UTC)

Çeçenistan[kaynağı değiştir]

...Güzel Kardeşim Konu İle İlgili Sayfayı İnce'lediğimizde Çeçen Devlet'inin Tanındığını Görmüş Olacağız. Hem Ülke'nin Yarısı Hemde Ülkenin Kontrolü Taliban'ın Elinde Ve Eline Geçmek Üzere Olduğunu Göreceğiz. İnsanlarımız Bazı Şeyleri Kabul Etmek Zorunda. Tabii Olarak Yapmış Oldukları Bazı İşleri Kabul Edilir Değil Fakat Gerçek Budur.--Malcomx571 21:47, 13 Ekim 2009 (UTC) 21:40, 13 Ekim 2009 (UTC)13,10,2009 NOT: DEVAM EDCEK

Kusura bakmayın cevap yazmayı unutmuşum. Belirttiğiniz gibi şablon çok güzel (hatta gördüklerimin en iyisi) ama Rusça yazılardan bi'şey anlamadım. Yine de kullanıldığı maddeleri inceleyerek Türkçe Vikipedi'ye uyarlamaya çalışacağım. Bu biraz uzun sürecek. Portalın tasarımı güzel olmuş elinize sağlık ama Hedda'nın da belirttiği gibi ekrana sığmıyor, bir sorun var ama bulamadım. Kolay gelsin.--Gökhan 14:46, 15 Ekim 2009 (UTC)

Hah işte sorun da burada. Portalın görüntüsü ekran ayarına göre değişmemeli. Bende diğer tüm portallar düzgün görünüyor bir bunda sorun var. --Gökhan 14:55, 15 Ekim 2009 (UTC)

"Şablon:Avrupa Birliği konuları"[kaynağı değiştir]

"Şablon:Avrupa Birliği konuları"nda yaptığınız ısrarcı değişikliğin nedenini öğrenebilir miyim? "Portal" kapı demektir ve küçük resimdeki kilit simgesi hoş bir göndermedir. Estetik bakımından da daha önceki kullanıcının yaptığı bayraklı-simgeli tasarımı daha hoş buluyorum. Eğer hâlâ kendi değişikliğiniz konusunda ısrarcıysanız bunu şablonun kendi tartışma sayfasına taşıyalım. Katkılarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Danbury ileti 15:50, 15 Ekim 2009 (UTC)

Güzel görünmemekten kastınız tarayıcı ile ilgili bir sorun ise Mozilla, Google Chrome ve internet explorer'da ben bir sorun yaşamadım. Portal:<Avrupa birliği> pek de yaygın bir bağlantı veriş şekli değildi hem viki içinde :) anlayışınız için teşekkürler :) iyi akşamlar. --Danbury ileti 16:02, 15 Ekim 2009 (UTC)

Araştırmanız için teşekkürler. Bende Lost Portalı'nla uğraşıyordum. Şu an aday. İsterseniz oy kullanabilirsiniz. Belki söylediğiniz portallar ile biraz da olsa ilgilenebilirim. Kolay gelsin... --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 15:21, 16 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba şablona başlayamadım henüz. Başladığımda sizden yardım almam gerekecek. Söylediğiniz gibi Rusça Vikipedi'deki portallar çok güzel belki birkaç tanesini burada kullanabiliriz. Teşekkürler.--Gökhan 07:45, 17 Ekim 2009 (UTC)

Elinize sağlık, şablon güzel olmuş. Kırmızılar, yeterince katılımcı varsa proje kapsamında bir iş birliği ile halledilebilir.--Gökhan 08:32, 17 Ekim 2009 (UTC)

Diyorumda Vikipedi:Portal listesi sayfasının adını Portal:Ana Sayfa'ya dönüştürelim. Çünkü diğer Vikipedilerde de böyle. Siz ne düşünüyorsunuz?---FinlandiyalıИлети 15:54, 17 Ekim 2009 (UTC)

  • Benim için sorun değil. Olabilir dediğiniz gibi. Desteklerim yani. --Hedda Gabler 09:04, 18 Ekim 2009 (UTC)
  • Diğer Vikipedilerde de Portal listeleri'nin başı Portal olarak başlamaktadır. Bu durumu Hedda Gabler'lede görüştüm. O yüzden maddenin adının Portal:Ana Sayfa olarak kalmalıdır. Yani tüm portalların gösterildiği ana sayfası. Teşekkürler iyi çalışmalar.---FinlandiyalıИлети 09:14, 18 Ekim 2009 (UTC)
  • Merhaba. Neden Vikipedi:Portal sayfası yerine Vikipedi:Portal listesi sayfasının adını değiştirdiğinizi anlayamadım ama yaptığınız değişiklik her halükârda Vikipedi'nin standart adlandırmasına ters düşüyor. Örneğin Vikipedi:VikiProje. İngilizce Wiki'de Portal:Contents (Portal:İçindekiler) olduğu için oradaki uygulama farklı olabilir ama Vikipedi'de henüz böyle bir portal yok. Konuyu daha fazla tartışmak isterseniz burada devam edebiliriz. Kolay gelsin. — Pınar [m] 09:45, 18 Ekim 2009 (UTC)

Ödül için teşekkür ederim, kolay gelsin .--Gökhan 11:24, 18 Ekim 2009 (UTC)

  • Merhabalar. Almanya Portalı'nız güzel olmuş. Seçkin İçerik ve Konular kısmındaki kırmızlar tamamlanırsa çok güzel olacak. --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 14:23, 18 Ekim 2009 (UTC)
Almanya portalı çok güzel (özellikle diğer portallarda da kullandığın giriş kısımını sevdim), ama sayfa göz yorucu. Renkleri değiştirmek gerek, beyaz üzerine Alman bayrağındaki tonlarını kullansan daha iyi olur bence. Otomobil portalı aynı görünüyor, ben de birkaç deneme yaptım ama sorunu anlayamadım. Kolay gelsin. --Gökhan 18:51, 18 Ekim 2009 (UTC)
Bence sorun sarı renkte, onu beyaz yapsanız nasıl olur?--Gökhan 12:10, 19 Ekim 2009 (UTC)
Arka plan siyah olabilir ama yazıların olduğu yer böyle güzel görünüyor, elinize sağlık.--Gökhan 12:23, 19 Ekim 2009 (UTC)
Kesinlikle daha iyi teşekkürler.--Gökhan 08:53, 21 Ekim 2009 (UTC)
  • Merhabalar. Ben şahsen Miniportallar'ın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Öncelikle "normal" portallarla ilgilenmemizin daha doğru olacağını düşünüyorum. Rusça portallara gelince, evet, gerçekten şık; ama bana sorarsanız, yeni portalların yapımında hiçbir vikinin portallarını örnek almadan, portalların kendine özgün ve yaratıcı, farklı ve en az Rusça portallar kadar estetik olmasına özen göstermemiz daha güzel olur. Sevgiler-- Serhan+tr 18:52, 18 Ekim 2009 (UTC)

Biraz daha içerik eklemeye çalıştım.Şimdiki hali nasıl görünüyor --***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 11:15, 19 Ekim 2009 (UTC)

"Блок данных" bu ne anlama geliyor? Teşekkürler.--Gökhan 12:30, 19 Ekim 2009 (UTC)

  • Блок данных ne anlama geliyor. Teşekkürler iyi vikiler. ---FinlandiyalıИлети 12:36, 19 Ekim 2009 (UTC)
Veri bloğu. Takabeg ileti 12:38, 19 Ekim 2009 (UTC)

Şablon üzerinde çalışıyorum. Bazı açıklamaları bulmak zor oldu. 1-2 güne biter.Saygılarımla--egemen 20:39, 19 Ekim 2009 (UTC)

Portal Almanya[kaynağı değiştir]

  • Evet, portal gerçekten güzel olmuş:)). Tabi biraz daha geliştirilecek: açılmamış alt sayfalar, kırmızı bağlantılar gibi küçük şeyler. Ama zaten portal üzerinde çalışma bitmemiş, bunlarda en kısa zamanda olucağına inanıyorum. Eğer isterseniz seve seve yardımda bulunmak isterim. Daha doğrusu küçük yardımlarda; işin çoğunu yapmışsız zaten ve çokta güzel olmuş. Benden tam destek:).-- Serhan+tr 17:49, 21 Ekim 2009 (UTC)


Commons-Mehter[kaynağı değiştir]

Commonsda üye misiniz üyeyseniz mehterdeki dosyayı commonsa yüklermisiniz.Böylece Osmanlı Devleti,Yeniçeriler gibi maddelerede ekleyebiliriz--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 17:52, 21 Ekim 2009 (UTC)

Autobahn (Deutschland)[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Ne yazık ki bu aralar madde çevirisi için hiç zamanım yok bu aralar. Zaten zamanım olsada, söz konusu maddeler ile ilgilenmediğim için ve fazla bilgiye sahip olmadığım için de çevirisini üstelenmek istemem. Portallara gelince: önemli olan çok sayıda güzel portallar açmak değil sadece; asıl önemli olan uzun vadeli ilgi ve bakım. Bu yüzden ilgilenemeyeceğimiz kadar çok portal açmamızın doğru olmayacağını düşünüyorum. Portal şablonu bence güzel; isterseniz portallarla ilgilenen diğer bir kullanıcın da fikrini alın.-- Serhan+tr 18:23, 22 Ekim 2009 (UTC)

Almanya portalı.[kaynağı değiştir]

  • Selam, Almanya portalı için oluşturduğun deneme sayfasına şöyle bir baktım. Kötü olmamış ama mesela kolonların başlıklarını büyük harfle yazmışsın. Genelde ilk harfi büyük, diğer kelimelerin ilk harfleri küçüktür. Mesela "Bunları Biliyor Musunuz?, Almanya Haberleri" değil de "Bunları biliyor musunuz?, Almanya haberleri" olmalıdır. Bir de haberler kısmıydı galiba orada tarihlerden sonra : işareti konmuş fakat sonrası boşluk bırakılmamış. Mesela "23 Eylül:XXX" değil de "23 Eylül: XXX" olması gerekir. Noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakılır. Bu arada şu aralar çok fazla portal açılmaya başladı. Yeterli ilgiyi görecek mi bunlar? Yeterli ilgiyi görmeyip güncellemeyenler siliniyor çünkü. -Hedda Gabler 19:13, 22 Ekim 2009 (UTC)

Gayet güzel gelişmiş bir portal olmuş,aday olursa Destek Destek diyeceğim kesinlikle --***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 16:54, 23 Ekim 2009 (UTC)

Bence de uygun bir yöntem.--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 12:20, 24 Ekim 2009 (UTC)

Bir tablo hazırladım nasıl olmuş? Vikipedi:Portal sayfasına konulabilir mi?İlk aday olan portal Enerji son aday olan Lostmuş.İlk açılan (kısmen Enerji) Fizik,Son açılan Avrupa Birliği Portalı

Portal[kaynağı değiştir]

Toplam Portal verileri
Toplam 37
Teklif edilmeden açılanlar 17
2009 Sonbahar 20
2009 Yaz 19
2009 İlkbahar 9
2008 Kış 9
2008 Sonbahar 8
2008 Yaz 5
2008 İlkbahar 5

--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 13:34, 24 Ekim 2009 (UTC)

Son açılanlar[kaynağı değiştir]

Evet olur --***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 13:44, 24 Ekim 2009 (UTC)

Bence 2010 başında Portal sayısı bence 45'i aşar,sence? --***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 13:46, 24 Ekim 2009 (UTC)

Gayet mantıklı --***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 13:56, 24 Ekim 2009 (UTC)

Ben bir vikipedi kullanıcısıyım. Sana değişiklikler hakkında özel olarak soru sormam gerek, e-posta nı verir misin

Yaptığın değişikliklerle ilgili, kayıt olduğum üyeliğin IP si engelendi, o yüzden buradan fazla konuşursam çevrimdışıyken de bu IP engellenebir, o yüzden

Önce maddelerin (1960-2000 erovision şarkı yarışmaları) gelişmesi lazım.Örneğin Aatürk Portalı kulağa biraz taraflı yada uygun gelmese bile maddeler çok fazla ayrıca metin ve kaynak çok...--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 06:39, 25 Ekim 2009 (UTC)

Vikihaberde 11 gündür hiç madde yazılmıyordu.Ben bugün oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçı ile ilgili bir makale yazdım.Bir bak nasıl?En başa 1.şablon olarak koydum --***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 08:04, 25 Ekim 2009 (UTC)

Vikihaberde haber yazmak çok zor.Vikipedi'de madde yazmak çok kolay.Ki Gündemde 11 gündür haber yazılmıyosa Eurovisionla ilgili haber yazmak nerdeyse imkansız gibi.--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 08:08, 25 Ekim 2009 (UTC)

Uncharted 2: Among Thieves[kaynağı değiştir]

Artık oyunlarla ilgilenmiyorum, zaten ps3 hiçbir zaman ilgi alanlarımdan biri olmadı ayrıca maddede oyunun türkiyede geçtiğiyle ilgili bir şey bulamadım. Çeviremediğim için özür dilerim Kıdemli+ 16:04, 25 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba Finlandiyalı yeni farkettim, otomobil portalındaki adil kullanım resimlerini (otomobil logolarını) kaldırman gerekiyor. Politikalarımız gereği bunlar sadece maddelerde kullanılabilir. Kolay gelsin.--Gökhan 13:23, 26 Ekim 2009 (UTC)

Onların politikası farklı olabilir. Her projenin kendisine göre düzenlediği politikalar mevcut. Örneğin Almanca Vikipedi'de de logolar SVG olarak kullanılıyor ancak bu da bizim politikalarımıza aykırı. Fransızca Vikipedi'yi inceleyeceğim ama yine de logoları çıkarman gerek, kolay gelsin.--Gökhan 13:35, 26 Ekim 2009 (UTC)
Fransızca Vikipedi'nin adil kullanım sayfasına baktım anladığım kadarıyla bu onların kurallarına da aykırı;
Chaque utilisation d'une image non libre doit être explicitement justifiée par un intérêt encyclopédique. Cela n'est naturellement possible que pour les articles de l'espace principal, ce qui exclut donc l'utilisation du non-libre des pages utilisateur par exemple.
Burada basitçe, özgür lisanslı olmayan resimler sadece ansiklopedik anlamda ve madde alanında kullanılmalı yazıyor. Eurovision konusuyla da ilgileneceğim.--Gökhan 13:43, 26 Ekim 2009 (UTC)
Olur tabii.--Gökhan 14:34, 26 Ekim 2009 (UTC)

Vikihaberi ben her gün güncelliyorum.Şimdide başka haber bulamadığım için Fenerbahçe 3-1 Galatasaray makalesini yazdım.Akşam gündemde bir olay yaşanırsa,ki şuan en çok haber yazılacak günler:Tarafsız bir şekilde yazıyorum.Örneğin Dün derbi,Bugün açılım,domuz gribi falan,önümüzde 29 Ekim vs. Kimse güncellemiyor.Commonstan ve alakalı resimler bulup siteyi kaynak göstererek yazıyorum.Eğer Eurovision ile ilgili haberin varsa mesaj sayfama haberi yazıp kaynağı (internet sitesi) yazarak benim mesaj sayfama koy en geç 12 saatte vikihabere yazarım makaleyi.Şu an domuz gribi ile ilgili makalelere bakıyorum --***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 14:37, 26 Ekim 2009 (UTC)

tercüme işini bitirmek üzereyim unuttum sanma,ama son zamanlarda çok fazla yoğunum iş güç olarak.kendine iyi bak.--Kamuran otukenli 16:02, 27 Ekim 2009 (UTC)


sırpça diğer slavcadan biraz farklı kullandıkları kiril harfleri de farklı ama anlaşılıyor genelde.burda: Минипортали


Miniportal:bu mini portal birgeçiş portalıdır.şablon veya portal arasında big geçiş portalıdır,ancak hemen hemen aynı ileve sahiptir. Alttada da Portal,kurulduğu tarih,kuran-oluşturan kişi,Editör şıkları ve Arap İsrail savaşları,bağımsız hırvatistan devleti vs.maddeleri yazıyor.


Çekçesinde de:Miniportál

Miniportal commons üzerinde de kullanabileceğimiz.klasik bir portalın yerini tutmayacağ ama yinede kullanılabileceği,büyükleri için pek değil ama daha küçük seyirşablonları için ideal bir alternativtir.örneğin bun adalet(portal:pravo) portalında görebilirsiniz. Eğer miniportal yeşil alan oluşturmak istiyorsanız.bu çok kolaydır.aşağıda örneği var Portal sayfa yük:Adı miniportal,Örneğin portal meyve: kod eklemek için:

Şablon:Miniportal üst

madde

Şablon:Miniportal sonu


yazıyor aşağı yukarı.umarım yardımcı olabildim bu konuda. o diğer tercümeler (yani 2 taneydi) bitmedi bitince nereye yaziim?göster demişsin ya nereye gösteriim nereye eklim onu tam anlamadım.kolay gelsin. --Kamuran otukenli 15:17, 30 Ekim 2009 (UTC)

Miniportal konusundakiler hakkında Yolladığım yeterli oldu mu bari? beretta biraz daha zamanımı alacak bitince yollarım sana merak etme--Kamuran otukenli 16:23, 30 Ekim 2009 (UTC)

Mini-Uzi sayfasını, Uzi serisi hakkında genel bilgi vermek amacıyla Uzi ile değiştirme fikri mantıklı ama o sayfada yazan bütün özellikler (uzunluk, ağırlık, çıkış tarihi vs....) Mini-Uzi için. Bu iş biraz süre alabilir, yani yazan bilgilerin çoğunu değiştirmek gerek. Bu yüzden sayfa bir süre daha Mini-Uzi olarak kalmalıdır. Uygun zaman içerisinde Uzi ile bilgileri sayfaya yazıp İngilizce Wikipedia'daki[[1]] gibi Uzi serisiyle ilgili ayrı bölümler açacağım. İyi çalışmalar. Kullanıcı mesaj:Madmajor-896


Ana sayfa, Portal:Eurovision ve resim[kaynağı değiştir]

Merhaba neden ana sayfa değil de madde yazdığını bilmiyorum ama bakıcam. Evet portallar güzelmiş, senin de güzel bir iş çıkaracağına eminim. Resim konusuna gelirsek, bunu yapamam. Birincisi resmin kaynağı belli değil (yani hangi resimler temel alınarak yapılmış, ve bu resimlerin telif durumu nedir?), ikincisi resimde Avrupa Yayın Birliği'nin logosu var -ki bu da telif ihlali yapıldığı anlamına gelir. Yani resmin hem üretilme aşaması hem de lisansı yanlış. --Gökhan 18:19, 28 Ekim 2009 (UTC)

Ben onun şaibeli bir resim olduğunu düşünüyorum. Belki üreten yaptığının farkında değildir, bilemiyorum. Logo mevzusu bu sayfada anlatılmış. Konuyla ilgili aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin. Kolay gelsin.--Gökhan 19:03, 28 Ekim 2009 (UTC)

Moi mun ystäväni :) Mitä kuulu? Kullanıcı:Muhammet Oğuz

Cumhuriyet Bayramı'nız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet! :)--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 07:22, 29 Ekim 2009 (UTC)

Otomobil portalı yaklaşık 40 günlük oylama sonucunda açılmıştır.--***Osmanlı98***İyi vikilemeler***| 09:04, 31 Ekim 2009 (UTC)

Köy çeşmesinden....[kaynağı değiştir]

  • ....Bence de kriterler kalmalı, ve artık portalları seçkin hale getirmeliyiz.Ayrıca Finlandiyalı haklı seçkin madde ve resim gibi portalı da koyabiliriz.Ben elimden geldiğince Tıp,Askeriye,Osmanlı ve İslam portallarını güncellemeye çalışıyorum.Alt portallar da gelişmeli Örneğin Tarih Portalını Akhilleus (hiç görünmüyor) kurdu.Osmanlı da alt portalı ancak Daha da gelişmesi lazım.Örneğin, Finlandiyalı'nın hazırladığı SSCB Portalı çok güzel,en kısa sürede aday olup projesi kurulursa seçkin portal olabilir ve Tarihle ilgili alt portal olur.Ayrıca şu anlarda aday olan Atatürk Portalı da güzel.Yani şuanki 38 portaldan 4 veya 5'1 seçkin portal düzeyinde,ayrıca seçkin portalımız olursa portallara ilgide artar.Örneğin ben kayıt olduktan ancak 1.5 ay sonra farkettim Portalları.Neden? Anasayfada yok.Şeçkin portallar dışında Portallar da anasayfaya konmalı...--***Osmanlı98***İyi vikilemeler***| 10:05, 31 Ekim 2009 (UTC)

Sizce de artık seçkin portal aday etme zamanı gelmedi mi --***Osmanlı98***İyi vikilemeler***| 10:05, 31 Ekim 2009 (UTC)

VikiProje Otomobil[kaynağı değiştir]

  • Portal:Otomobil/Navigasyon maddesini vikiprojeye mi koyacaksınız? --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 12:04, 31 Ekim 2009 (UTC)
  • Birde VikiProjenin sayfasını düzelttim. Proje katılımcıları kısmını ayrı bir yere koydum. Bu sefer nasıl? Daha iyi değil mi?--FinlandiyalıИлети 16:48, 31 Ekim 2009 (UTC)


  • Hmm. Değişik bir tasarım olmuş. Beğendim. Rica etsem vikiprojenin ana sayfasındaki "Madde Değerlendirmesi"'ni de yapar mısınız? Bu işlerden pek anlamıyorum da. --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 16:51, 31 Ekim 2009 (UTC)
    • Anlıyorum. Gökhan olmazsa, Hedda Gabler'e sorabiliriz. O da iyi biliyor sanırım. (zaten bizde 1 tane SM var. km, sl, fln yok.) --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 16:56, 31 Ekim 2009 (UTC)


Şöyle bir fikrim var. Otomobil Portalı'nda Seçilen Otomobil başlığı yerine Seçilen Marka başlığını koyalım. Ama, seçilen otomobil başlığı yine kalsın, sadece bir aşağıya kaysın. Bir otomobil markası buldum bile ben: Porsche. İsterseniz hemen yapayım. Ne dersiniz? --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 17:03, 31 Ekim 2009 (UTC)

Volga maddesi olabilir ama, hiçbir dilde KM değil. İngilizce Vikipedi deki bilgiler iyi ama, kaynak yok. İngilizce Vikipedi'den çevirilebilir, giriş kısmı biraz geliştirilir. Tek sorun kaynaklar. İng. vikide hiç kaynak yok. İng. Vikiden çevirsek bile kaynak olmadığı için KM olamaz. 20 kaynak bulursak, çeviriyide yapıp, adaylığa sunabiliriz. Fakat; kaynak bulmak öyle kolay bir iş değil. KM olacaksa bile işimiz çok zor. --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 17:16, 31 Ekim 2009 (UTC)

IMI Mini-Uzi sayfasını IMI Uzi olarak değiştirdim. Artık sayfada başlıca Uzi ile ilgili bilgiler yazıyor. Yönlendirmeleri de oluşturacağım. İyi çalışmalar. Kullanıcı mesaj:Madcaptain-896

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Mesajınızı aldım. Ödül için de ayrıca çok teşekkür ederim :) Polonya'daki otollar maddesi aslında çok daha uzun ve ayrıntılı olabilirdi ama çok meşgul bir zamanımda yazıldı ve konu pek de ilgimi çekmedi ama şu an üstünde çalıştığım maddeden dolayı sanırım Türkiye'deki otollar maddesine çok gereksinim duyacağız. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar. --Danbury kullanıcı adını değiştirdi. ileti 16:26, 1 Kasım 2009 (UTC)

Bence bu resim iyi, hep kalabilir. Bunlarla uğraşmanın zamanı değil. Madde yazın, taslak bir maddeyi geliştirin, kırmızı bağlantı açın. --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 12:10, 2 Kasım 2009 (UTC)

Otomobil projesi[kaynağı değiştir]

Davet için teşekkür ederim. Kolay gelsin--Gökhan 15:34, 4 Kasım 2009 (UTC)

Bu konudaki çalışmam şu sayfada sürüyor. Bu sıralar fazla vaktim yok ama bunu bitireceğim.--Gökhan 16:47, 4 Kasım 2009 (UTC)

Seri davet iletileri[kaynağı değiştir]

  • Selamlar; herkese seri şekilde davet şablonları göndermek yerine Köy Çeşmesi'nde bir duyuru yapmanız daha uygun olacaktır diye düşünüyorum. --.dsm. 18:59, 4 Kasım 2009 (UTC)
  • Duyduğum kadarıyla HK G3 maddesini geliştirecekmişsiniz. Birde AK-47 maddesini de geliştirseniz çok iyi olur. Yeteri kadar bilgi ve kaynak olduğunda maddeyi KM adayı yapacağım. KM olursa ateşli silahlar ile ilgili ilk seçkin içerik olacak. İyi vikiler.--FinlandiyalıИлети 16:16, 4 Kasım 2009 (UTC)
HK G3 son zamanlarda bol kullandığım bir silah, AK-47'yi de öğrendim ama daha kullanmadım :) G3'le işim bitince Keleş'i de yazarım :) Khutuckmsj 08:12, 5 Kasım 2009 (UTC)
Aramızda meslektaşlar var sanırım.o kadar çok kullandım ama bu maddelerde değişiklik ve katkı yapmak hiç aklıma gelmedi açıkçası.Neyse bakmakta fayda var.--Kamuran otukenli 10:58, 5 Kasım 2009 (UTC)

finlandiyalı beşiktaşlı kardeşim Orta Asya ile ilgili olan davetiyeni veduyurunu gördüm ama üzücü bir konu var oblast tanımı yanlış,Türkçede bunun karşılığı ve dengi idari ve mülki yönetim birimleri var zaten.Bu konularda iyi bir çalışma yapmak lazım.--Kamuran otukenli 11:04, 5 Kasım 2009 (UTC)

Lehçe ve Yunanca Vikipedilerde değiştir kısmı mavi renkte. Mouse'u değiştir kısmına getirince değiştir kısmı beyaza dönüyor. Benim için hoş görünüyor. Acaba bu nedir? Örnek (Her madde ve dosyada var, kolaylık olması amacıyla buraya yazıyorum:)):Telewizja, Αστυνομία. Yunanca'da Επεξεργασία, Lehçede Edytuj veya Edytuj wersję roboczą yazan yer değiştir anlamına gelmektedir. --FinlandiyalıИлети 11:58, 3 Kasım 2009 (UTC)

  • Merhaba. Verdiğiniz örneklere baktım ve mouse'u değiştir kısmına getirdim. Bende değiştir kısmı beyaza dönmüyor. PC ayarlarınızla ilgili olabilir mi? Belki başka bir kullanıcıya sormak istersiniz? Eğer gerçekten beyaza dönüyorsa, neden olduğuna dair hiçbir fikrim yok. İyi vikiler-- Serhan+tr 16:13, 5 Kasım 2009 (UTC)
Merhabalar,
Yazışmanıza göz misafiri oldum da, açıklama getireyim istedim.
Değiştir kısmındaki renklendirme kullanıcıları değişiklik yapmaya teşvik etmeye yönelik bir uygulama. Mavi yazının üzerine gelince beyaza dönüşmesi ise Firefox'ta desteklenen, ancak Internet Explorer'da olmayan bir özellik. Serhantr o yüzden göremiyor tahminimce.
Sevgiler
Vito Genovese 16:18, 5 Kasım 2009 (UTC)
Bende göz misafiri oldum SDD'den. Bende Opera 10.0 var ve bende de maviden beyaza dönüyor.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 18:08, 5 Kasım 2009 (UTC)

Merhabalar, davetiniz için çok teşekkürler. Elbette elimden geldiğince katkıda bulunmak isterim. İlk bakışta projenin kategorileri eksikmiş, onlarla bir ara ilgileneceğim ama kesin bir söz vermiyorum pek vikiye vakit ayıramadığım için. Portal konusunda ise, portallardan ziyade projelere daha çok önem veriyorum. Portallar bir konuyla ilgili var olan maddeleri sergileme, bir nevi özel bir konuya anasayfalık yapma niteliği olduğu için esasen maddeleri geliştirmeli ondan sonra portal işlerini düşünmeliyiz. Fazla portal açmaya da pek sıcak bakmıyorum, güncellenmesi ve dediğim gibi yeterince maddeye sahip olması gibi sorunları olmadıkça portalları açmak lazım. Fazlaca portal sık bir şekilde açıldığında bunu yapma olasılığı düşüyormuş, atıl portallar yaratıyormuş gibi hissediyorum düşünüyorum. O nedenle ağırlığı projelere vermeli, belli bir topluluk ve yeterli/kaliteli madde oluştuktan sonra konunun portalının açılması yerinde olur. Hem proje katılımcıları da portalı güncelleme sorumluluğu duyacakları için, portal işleri bir iki kullanıcının omuzlarına binmez. Miniportallar konusunda ise henüz çok gerekli olmadıklarını düşünüyorum. Eurovision Portalı ve Projesi yararlı olabilir, gerçi bunu önce müzik projesi katılıcımları ile görüşmeniz yerinde olur. Bakalım onlar ne düşünüyor, yeterli ilgiyi görebileceğine inanıyorlar mı? Olmadı, en azından şimdilik, müzik projesinin bir alt dalı gibi üzerinde çalışılır. Portalların ilgili konuya yeterince anasayfalık yapmadığı takdirde anlamı olmadığı için, madde sayısı ve derinliği düşük vikilerdeki aşırı portal sayılarını açıkçası gereksiz ve anlamsız olarak görüyorum. Mesela filateli portalı çok güzelmiş, filateli benim de ilgi duyduğum bir konu ama, ilgili madde sayısı fevakalede az. O nedenle Türkçe vikide şu anda portalından ziyade projesinin açılması çok daha yerinde olur kanaatindeyim. Davetiniz için tekrar teşekkürler, iyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 18:07, 5 Kasım 2009 (UTC)

Elinize sağlık, şablonun bu hali daha derli toplu olmuş. Dediğiniz gibi ah bir de kırmızılar açılsa... Eurovision projesi için dediğim gibi müzik portalı üyeleri ile irtibata geçmeniz en sağlıklısı. Gerçi bana da ilgi görürmüş gibi geliyor ama, işi sağlama almakta fayda var :). Kullanıcı:Berkay0652, Kullanıcı:Hedda Gabler ve Kullanıcı:Kemal K. konuyla ilgisi olan vikipedistlerden birkaçı. Orta asya projesi ile bir ara iyice ilgilenip, madde listesi sınıflandırma gibi konuları açıp düzenlemeye başlamayı planlıyorum, umarım tez zamanda olur :). Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 18:38, 5 Kasım 2009 (UTC)

Proje sayfaları[kaynağı değiştir]

Merhabalar Vikiproje:Orta Asya/İlgi isteyen işler gibi zaten içeriği anasayfada yer alan, kendisine hiçbir şekilde bağlantı verilmeyen atıl sayfalara gerek yok, o yüzden anlayışınıza sığınarak temizlik için silinebilecek sayfa diye işaretledim. Böyle sayfalar gereksiz siz de takdir edersiniz. İyi vikiler, saygılar--Merube 89msj 17:56, 6 Kasım 2009 (UTC)

Açıklama için teşekkürler, o zaman sil işaretlemelerini kaldırıyorum. Ancak yeni düzen biraz portal sayfasını andırıyor, o kadar alt sayfaya gereksiz bence. Tabi siz bilirsiniz, kolay gelsin iyi çalışmalar--Merube 89msj 18:01, 6 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba Finlandiyalı, Kerem otomobil projesindeki istatistikler kısmını halletmemi istemiş ama bunun için vaktim yok. Mümkünse sen ilgilenebilir misin? Olmazsa daha sonra ben yaparım. Kolay gelsin.--Gökhan 21:19, 6 Kasım 2009 (UTC)

  • Orta Asya ilgimi çeken bir konu. O yüzden davetiniz için teşekkür ederim, katılacağım. Eurovision konusunda da çalışmalarım oldu. Eğer açılırsa ona da kesinlikle katılırım. Çünkü bu konudaki maddelerin durumu berbat. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 18:30, 7 Kasım 2009 (UTC)
  • Selam. Acaba bu şablonu Portekizcesindeki gibi düzeltebilirmisiniz. Şablonu ben yaptım ama düzgün olmadı.--FinlandiyalıИлети 16:21, 7 Kasım 2009 (UTC)
Merhaba, o şablon için gerekli bu ve şu şablonu oluşturdum. Ancak hala bir hata var, araştırıyorum. Belki iş yükündendir. Biraz bekleyelim, eğer hala düzelmezse kod işlerinden uzman Kullanıcı:Vito Genovese, Kullanıcı:Homonihilis gibi isimlere sorarız. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 19:03, 7 Kasım 2009 (UTC)
Birkaç ekleme ile sorun düzeldi. İstediğiniz gibi olmuş mu?--Merube 89msj 20:21, 7 Kasım 2009 (UTC)

+2 portal...[kaynağı değiştir]

Atatürk ve Matematik portalları da açıldı.(Yani 40) Sen de çalışmalarına hız verirsen 45 portal olacak --***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 05:53, 10 Kasım 2009 (UTC)

Ben 2 portalıda dizine ekledim--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 13:01, 10 Kasım 2009 (UTC)

Vikipedi:Çeviri grubu[kaynağı değiştir]

Merhaba malesef, elimde bu tür işler için program yok. Resmi yükleyen Gökçe Yörük belki yardımcı olabilir. --Gökhan 21:09, 10 Kasım 2009 (UTC)

Bu arada şablon şöyle bir şey olacak: Çevrilmesi gereken birkaç kısım kaldı, onların da birebir çevirilerini değil de Türkçede kullanılan karşılıklarını arıyorum.

BMW E30
Genel Bakış
ÜreticiBMW
Üretim yıl(lar)ı1982 - 1992 yılları arası
Tasarımcı(lar)jhgjghjhg
Fabrikasıgfdfgf
SelefiBMW E21
HalefiBMW E36
Gövde ve Şasi
Sınıfgfdgfd
Platformgfdgdf
Teknik Özellikler
Motor benzin
Dizel
Kapasitehgfhfgh
Maksimum hızhgfh
Depo hacmifghfh
Dingil mesafesi2.565 mm
Ön dingil1.412 mm
Arka dingil1.424 mm
Uzunluk4.345 mm
Genişlik1680 mm
Yükseklik1.370 mm
Ağırlıkhfghf
Rekabet Tarihi

vikiproje orta asya davet gönderirsen iyi olur. ayrıca bundan sonraki davetleri de bekliyorum--DLT (Son Kahraman) 13:11, 11 Kasım 2009 (UTC)

Proje Eurovision[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Konuyla pek ilgili olmadığımdan katılımcı olmamam daha doğru ve uygun ama yapabileceğim şeyler oldukça seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Bu arada şu kategorileri açma işini ve madde sınıflandırması sayfalarına en kısa zamanda bir el atacağım, ancak bu kısa zaman ne kadar kısa(!) olabilir emin değilim. Güzel çalışmalarınız için ellerinize sağlık, iyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 20:50, 12 Kasım 2009 (UTC)

Çok Teşkkürler[kaynağı değiştir]

Davetiye yolladığınız için çok teşekkür ederim. Seve seve yardım edeceğim.--EAY 15:25, 17 Kasım 2009 (UTC)


Projeler ve Portal[kaynağı değiştir]

  • Arap Yarımadası Portalı Şablonu silinmemelidir çünkü eğer silinirse o şablonun eklendiği birçok maddede bozukluk olacaktır.
  • Davetleriniz için teşekkür ederim Eurovision'la ilgileniyorum ancak projeye katılmak istemiyorum ancak Orta Asya Proje'si birazcık düzenlenirse, girebilirim mesela kırmızı bağlantıların hepsini yok edin...
  • Ancak söylediğiniz yöntemi maddelerde kullanabiliriz. Altına tek portal şablonu yerine o yöntemi kullanarak koyabiliriz. Gösterdiğiniz gibi;

Madde
Blah- blah - bla - bla - bla....

Teşekkürler; ~--Berkay-Mesaj--~

Portal kılavuz tamam[kaynağı değiştir]

Portal inşası tamamlandı. Artık bu sayfadan portal inşaaası hakkında bilgi alınabilir.Nasıl olmuş --***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 16:21, 14 Kasım 2009 (UTC)

Şablon:Ateşli silah fişeği--egemen 17:49, 14 Kasım 2009 (UTC)[kaynağı değiştir]

Selam. Şablon:Ateşli silah fişeğini bitirdim. Bir iki değişiklik istiyor. Ama %99 hazır sayılır.Selamlar--egemen 17:49, 14 Kasım 2009 (UTC)

Portallar Şablonu[kaynağı değiştir]

  • Düşünüyorumda {{Portallar}} şablonunu bununla değiştirmek istiyorum. Bu sayede daha güzel olacağını düşünüyorum. Yeni açılan portalları da artık portal listesi ve dizinine koyulmalıdır.--FinlandiyalıИлети 17:29, 14 Kasım 2009 (UTC)
Bence de daha iyi olur, kolay gelsin.--Gökhan 13:46, 15 Kasım 2009 (UTC)

Renklendirmeler[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Ansiklopedi maddeleri ile proje sayfalarını ayırma, yani okuyucu için ikisinin ayrımını sağlamayı amaçlamışlar. Güzel de olmuş bence. Bizde de olabilir istersek, ben desteklerim şahsen.

Sevgiler

Vito Genovese 15:50, 15 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba Beşiktaşlı kardeşim bana mesajlarımı erşivleme konusudna yardımcı olabilirmisin?--Kamuran otukenli 14:37, 16 Kasım 2009 (UTC)
çok sağ ol peki bunu en üste koyunca otomatik çalışır hale mig elecek yoksa ben tek tek aktaracammı?şimdiden sağ ol.--Kamuran otukenli 11:33, 17 Kasım 2009 (UTC)
sağ ol kardeşim hemen aktarmaya başayayım sayfa doldu taştı.--Kamuran otukenli 13:06, 17 Kasım 2009 (UTC)

Çin Portalı[kaynağı değiştir]

  • Açıkçası gayet güzel olur fakat bu kadar çok VikiProje ve Portal açmak birazcık zaman kaybı olur gibime geliyor aslında. Onun yerine maddeleri geliştirmek daha doğru olur belki. Yanlış anlamayın, bu tür çalışmalara da destek veriyorum ama ansiklopedi maddelerinin bu tür çalışmalardan daha çok ilgiye gereksinimi var sanki. Açılırsa takip ederim yine de, teşekkürler iyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 17:29, 16 Kasım 2009 (UTC)

Vikiproje:Eurovision[kaynağı değiştir]

Nazik davetiniz için teşekkürler ama ben Eurovision ile ilgilenmiyorum. --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 09:07, 20 Kasım 2009 (UTC)

Selam acaba şu kullanıcı adı uygun mu: Kullanıcı:Esctodaytr--FinlandiyalıИлети 20:16, 20 Kasım 2009 (UTC)

  • Merhaba. Uygunsuz olabilir de, olmayabilir de... Bu konudaki uzmanımız M.M.'ye sorun isterseniz. --.dsm. 20:18, 20 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba, projeyle bağlantılı oalrak 1959-1980 yıllarındaki yarışmalara harita ekledim.Devam ediyorum.5-10 gün sonra yazacağm--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 19:09, 21 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba. Konuyla biraz yoğunum ancak ilgilenmeye çalışırım. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 21:27, 21 Kasım 2009 (UTC)

İsim Değiştirme ve Hoşgeldiniz !!![kaynağı değiştir]

  • Projemize hoşgeldiniz...
    • Dediğiniz şey bu saatten sonra imkansız, çünkü 193 maddede Arap Yarımadası şablonları kullanıldı. yaklaşık 30 kişiye gönderilen davetiyelerde Arap Yarımadası şablonu kullanıldı. Bunun gibi yaklaşık 30 şablonda, Arap Yarımadası kullanıldı. Projenin 17 Alt Sayfası'nda Arap Yarmadası kullanıldı, portalda Arap Yarımadası kullanıldı. ~--Berkay-Mesaj--~ 22 Kasım 2009, 10:19 (UTC)

Portal Şabonları[kaynağı değiştir]

Lütfen portal şablonlarını değiştirmeyiniz !!! ~--Berkay-Mesaj--~ 22 Kasım 2009, 10:57 (UTC)

Şablonları siz kendi istediğiniz gibi kullanamassınız 3 üyenin fikirleriyle oluştuulmuş bu şablon Vikipedi/Arap Yarımadası maddelerinde kullanacaktır. Yeni şablonları kullanma gibi bir şartımız yok... Bu nedenle lütfen Arap Yarımadası maddelerinde {{Arap Yarımadası Portalı}} şablonu kullanılacaktır. Proje kurulurken bu böyle düşünülmüştür. Projenin iki kurucusundan biri olarak sizi uyarıyorum, lütfen Arap Yarımadası maddelerindeki şablonu değiştirmeyiniz. ~--Berkay-Mesaj--~ 22 Kasım 2009, 11:09 (UTC)

  • Nihayetindeki anlaşınız için teşekkür ederim. Dediğinizi yaparım, ancak bu şablon değiştirmeye devam ederseniz, hizmetliler tarafından engellenebilir veya projeden atılabilirsiniz... İyi çalışmalar ! ~--Berkay-Mesaj--~ 22 Kasım 2009, 11:15 (UTC)

Servicio de Vigilancia Aduanera[kaynağı değiştir]

Kısaca Gümrük Polisi. Tam çevirisiyle Gümrük İzleme Servisi. Kaçak mallar, yasadışı ilaçlar (narkotikler), malî suçlar, para aklaması, malî kuralların uygulanması için gözetleme ve adli polis hizmetleri sağlama işlerinden sorumluymuş, İng. Viki'de yazdığına göre. --İnfoCan 16:43, 22 Kasım 2009 (UTC)

Bu sayfada senin katkıların için bi hediye verdim.Ona bir bak, bide bölümü düzenlerzen iyi olur --***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 21:45, 22 Kasım 2009 (UTC)

vikihaber portal logoları türkçeleştirilmesini istedim, bilim ve teknoloji portlaı logosu türkçeleştirildi. diğer logolar ise beklemede. ama benim söylemek istediğim herkes bir logo tasarlayabilir. ama ben logo tasarlayamıyorum o başka. --DLT (Son Kahraman) 12:25, 22 Kasım 2009 (UTC)

  • Doğru bunların Türkçeleştirilmeleri gerekiyor. Ayrıca bende resimlerde değişiklik yapmasını bilmiyorum :(.--FinlandiyalıИлети 12:56, 22 Kasım 2009 (UTC)
    • değişik farkta logo tasarlayabilirseniz daha iyi olur --DLT (Son Kahraman) 09:46, 23 Kasım 2009 (UTC)

Bu size {{Arap Yarımadası Portalı}} şablonunu kullanmanız konusundaki ikinci uyarıdır. Lütfen maddelerinizde bu şablonu kullanınız. Teşekürler; ~--Berkay-Mesaj--~ 23 Kasım 2009, 22:35 (UTC)

Bence artık Eurovision portalını açmak lazım.Ayın projesi bittikten sonra adaylığa sunarsan güzel olur--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 13:58, 24 Kasım 2009 (UTC)

Nihayet tamamladım yıldızı nasıl olmuş--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 14:11, 24 Kasım 2009 (UTC)

Bayram gelmedi ancak..[kaynağı değiştir]

3 gün sonra gelecek olan Kurban Bayramınız, bütün İslam alemine hayırlı olsun--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 14:14, 24 Kasım 2009 (UTC)
İlerde bu kuzularda (altta) kurban olarak kesilecek.Anneleri ne üzgün dimi :)--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 14:15, 24 Kasım 2009 (UTC)

Милиция[kaynağı değiştir]

Милиция[2] konusunda ne gibi yardıma ihtiyacınız var?--Bilgehan Öztürk 14:30, 25 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba. Türkiye projesi davetiniz için teşekkür ederim. Geçen bu sürede görülen o ki, yapılacakları araştırmak için pek vakit bulamayacağım. Bununla birlikte, üstesinden gelebileceğim birşeyler bildirilecek olursa, seve seve çalışırım. İyi çalışmalar dilerim. --Makedon 22:05, 25 Kasım 2009 (UTC)

Beşiktaş 1-0 Mancester[kaynağı değiştir]

Beşiktaş, Manchester Unitedi 1-0 yendi. Bu kesinlikle seni mutlu etmiştir:) Bak vikihaberde maçla ilgili bir haber var.İncele istersen --***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 11:36, 26 Kasım 2009 (UTC)

--Merhaba Beşiktaşlı48/2009! Arşiv şablonunu geliştirme takımına katılmak isterseniz buraya adınızı ekleyip, buradan geliştirmeye başlayabilir veya şablonu kullanabilirsiniz. Teşekkürler. ----GôkTR001

Cibuti'nin illeri maddesine oluşturduğunuz ve {{Arap Yarımadası Portalı}} şablonunu kullandığınız için teşekkür ederim. Sizden bir ricam olucak ben Cibuti'nin şehirleriyle ilgili maddeler oluştururken, sizde Cibuti'nin illeri sayfasındaki kırmızı bağlantılı maddeleri oluşturursanız sevinirim... ~--Berkay-Mesaj--~ 27 Kasım 2009, 13:59 (UTC)

  • Acaba Страны и регионы со значительным присутствием тюркских этносов ne demek? İyi vikiler.--FinlandiyalıИлети 15:50, 27 Kasım 2009 (UTC)
Türkî etnik grupların önemli bir ölçüde var olduğu ülke ve bölgeler demek. Takabeg ileti 04:32, 28 Kasım 2009 (UTC)
  • Birde Страны и регионы со значительным присутствием тюркских этносов или признавшие один из тюркских языков официальным da ne demek olduğunu söylerseniz daha iyi olur.--FinlandiyalıИлети 16:51, 27 Kasım 2009 (UTC)
Türkî etnik grupların önemli bir ölçüde var olduğu ya da Türk dillerin resmî dillerden biri olarak tanıdığı ülke ve bölgeler. Takriben böyle. Takabeg ileti 04:32, 28 Kasım 2009 (UTC)
Adımı çeviri grubunamı kayıt edeyim onu tam anlayamadım.--Bilgehan Öztürk 07:19, 2 Aralık 2009 (UTC)

Finlandiyalı "automobile layout" teriminin Türkçesini biliyor musun? Bu otomobilin önden ya da arkadan çekişli olmasıyla ilgili bir ifade ama Türkçede kullanılan karşılığını bulamadım.--Gökhan 10:49, 28 Kasım 2009 (UTC)

Güzel ama bana çeviri değil Türkçedeki kullanım lazım. Google'dan bakarsan "otomobil düzeni" diye bir terimin olmadığını görürsün. Neyse ben biraz daha araştıracağım.--Gökhan 10:58, 28 Kasım 2009 (UTC)

Selam. Elinize sağlık ama şablon sonunludur. Öncelikle tarihî devletler kısımı kaldırılsa iyi olacak. Birde adlandırma. Takabeg ileti 14:32, 28 Kasım 2009 (UTC)

Öncelikle şablonun adını değiştirdim. Tarihî devletler kısımı kaldırılsa iyi olacak derken ne demek istediniz? İyi vikiler.--FinlandiyalıИлети 14:58, 28 Kasım 2009 (UTC)

O bölümde de {{sö-devlet}}'lik var. Ondan. Takabeg ileti 15:05, 28 Kasım 2009 (UTC)

Size daha önce gönderdiğim mesaj arada kaynamış herhalde, Cibuti'nin illeri maddesine oluşturduğunuz ve {{Arap Yarımadası Portalı}} şablonunu kullandığınız için teşekkür ederim. Sizden bir ricam olucak ben Cibuti'nin şehirleriyle ilgili maddeler oluştururken, sizde Cibuti'nin illeri sayfasındaki kırmızı bağlantılı maddeleri oluşturursanız sevinirim... ~--Berkay-Mesaj--~ 29 Kasım 2009, 10:17 (UTC)

VikiProje Arap Yarımadası Anketi[kaynağı değiştir]

Şablon:VikiProje Arap Yarımadası/Anket

~--Berkay-Mesaj--~ 29 Kasım 2009, 10:57 (UTC)


Kalitenin yüksetilmesi[kaynağı değiştir]

Selam KaraKaratal. Köy çeşmesini belki takip etmişsindir. Vikipedi gelecekte ciddi olarak ana sayfaya SM çıkarma problemi yaşayacak. Ben de bunun için bazı SM projeleri belirledim. Vikipedi'de neredeyse aktif olarak gördüğüm tek Fince bilen sensin sanırım. İlgi alanlarına baktığımda coğrafyayı gördüm. Fince Vikipedi'deki SM'lere baktığımda İngilizce'den SM olması için çeviri yapılamayacak [3], [4], [5] [6], [7] ve [8] gibi maddeleri gördüm. Bu maddelerin her biri çevirildiğinde Türkçe Vikipedi'de SM olma potansiyeline sahip... Başka projelerle de uğraştığını görüyorum ancak, istersen en azından birini bile seçkin yapabileceğini düşünüyorum. İyi vikilemeler...--вяí¢αи76ileti 18:34, 2 Aralık 2009 (UTC)

Sizce II. Mehmet namideğer (Fatih) maddesi nasıl?--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 14:48, 4 Aralık 2009 (UTC)

  • Merhaba Fin {{Otomobil}} artık kullanılabilir. Bir hata veya eksik görürsen haber ver. Bundan sonra otomobil motoru şablonu çevirmeye başlayacağım. Kolay gelsin.--Gökhan 14:50, 5 Aralık 2009 (UTC)
Ruslar ülke kısmını otomobil motoru şablonuna koymuş, zaten bu ikisi birlikte kullanılıyor. Diğerlerine de bakıcam--Gökhan 15:25, 5 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba,

Engellendi o hesap çoktan. Küfür içerenleri etiketlemiyoruz sadece.

Vito Genovese 15:18, 5 Aralık 2009 (UTC)

Selam Beşiktaşlı48,

İmza kullanımı yönergemizde belirtilen bu ve şu hususu gözden kaçırdığını düşünüyorum, sevgilerimle, iyi çalışmalar... --e.c. 16:03, 5 Aralık 2009 (UTC)

Beşiktaşlı kusura bakma çok oldu gerçektende ailevi sorunlarım var ve uzun zamandır girmedim buraya.Sayfa baya komplike teknikdil çok kullanılmış ama neyse 1 hafta müsade bitirecem.--Kamuran otukenli 21:31, 5 Aralık 2009 (UTC)

Renk şablonu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Şablon:Renk'i oluşturmuşsunuz ama bu şablon önceden Şablon:Bilgi Kutusu Renk'e yönlendiriliyordu ve pek çok maddede bu şekilde kullanılıyor. Mesela mavi... Şablonun içeriğini değiştirmeden önce lütfen maddelerdeki şablonların adını düzeltmeniz gerekmektedir. --.dsm. 18:36, 12 Aralık 2009 (UTC)
  • Kardeş vandalın biri iş başında. Yardıma gelecek misin? Son Değişikliklere bak.--Gökçє Yörük mesaj 19:10, 12 Aralık 2009 (UTC)
  • Allah'tan Vito halletti. İlgilendiğin için teşekkürler.--Gökçє Yörük mesaj 19:28, 12 Aralık 2009 (UTC)

  • Dolaşım şablonlarının eğer belli bir rengi yoksa standart renk kullanılır. Örneğin müzisyenler için "khaiki" kullanırız. avrupalı müzisyenler için mavi kullanmayız. Eurovision'un da belli bir rengi olmadığı için standart dolaşım şablonu rengi kullanılmaktadır. Lütfen her şablona ayrı renk kullanmaktan kaçınalım.--Hedda Gabler 11:23, 13 Aralık 2009 (UTC)

Merhabalar, daha önce dediğim orta asya şablon ve kategorileri işleriyle ilgilenmeye nihayet vakit bulup bitirdim. Eksik gedik kalmış mı diye kontrol edebilirseniz çok sevinirim. Madde değerlendirme sistemi doğrultusunda çalışılan maddeler sayfasını da örnek olarak yarattım. Artık madde değerlendirmeye geçebiliriz. İyi çalışmalar, sevgiler--Merube 89msj 11:31, 13 Aralık 2009 (UTC)

  • Neyse teşekkürler. Daha sonra portalınıda hazırlayacağım. Birde her coğrafya portalının giriş kısmı İspanyolca gibi olmalı. Konular kısmıda konu olarak Gürcü, tasarım olarak İtalyan sistemi olmalı. Ayın işbirliği olarak Kazakistan'daki insanların biyografileri olsun. Bu tür maddeler çok az. Birde Şablon:Renk'i oluşturuyorum. İyi vikier.--FinlandiyalıMesaj 13:52, 13 Aralık 2009 (UTC)
Olabilir tabi de en iyisi işbirliğinin [Vikiproje:Orta Asya/Ayın işbirliği/Gelecek hafta veya aylar için proje önerileri ve oylamalar|bu sayfada] belirtilip, tüm vikipedistlerin görüşlerinin alınması bence. Bir de portalı için henüz erken olabilir, öncelikle mevcut maddeler için bir kalite değerlendirmesi yapalım eksiklerimizi gediklerimizi belirleyelim, onları biraz azalttıktan sonra portal işine gelir sıra. Ne dersiniz? Coğrafya portalına gelince, ben portallarda üyeler kısmını gereksiz ve portalların amacına aykırı buluyorum. Sonuçta portalın amacı ilgili konudaki maddeler için okurlara bir pencere bir giriş sağlamak, üye adlarının işi ne değil mi? Hem zaten ilgili projenin üyeleri ile aynısı olacak, çifter çifter belirtmeye gerek yok, projeye bağlantı veriliyor zaten. İsteyen oradan üyelere bakar. İşte italyan tasarımının bir o kısmını beğenmedim açıkçası :). İspanyolca projenin interwikisi yok direkt bağlantısı verebilir misiniz rica etsem acaba? Tekrar işbirliği projesine dönersek, ing. vikideki aynı proje 3654 maddeyi incelediğini görünce biraz hüzünlendim biraz da hırslandım :). Bu maddelerin en azından önem dereceleri benzer/aynı olacağından, sadece kalite değerlendirmesi yapmamız kafi olacaktır. Türkçe vikide olan maddeleri sınıflandırıp, olmayanları gerekli diye sınıflandırırsak ileride bir işbirliğinde de gerekli-sınıf maddelerin açılması tarzında işbirliği yapabiliriz. Kazak biyografileri için de aslında, hangi maddelerin eksik olduğunu daha net görebilmek açısından, bir bağlantı -mesela ing. vikideki bilmem ne adlı kategorideki maddeler- vs. bulunabilirse faydalı olabilir diye düşünüyorum. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 14:44, 13 Aralık 2009 (UTC)

  • EBU'nun rengi mavi değil.--Hedda Gabler 13:55, 13 Aralık 2009 (UTC)
  • O logoda sarı da var koyu mavi de. EBU denince akla direkt mavi rengi gelmiyor yani EBU ile özdeşleşmiş bir renk yok.--Hedda Gabler 11:46, 14 Aralık 2009 (UTC)
  • Böyle durumda standart şablonun kullanılması dah uygundur. --Hedda Gabler 11:50, 14 Aralık 2009 (UTC)
  • Ne yazıkki bu benim de şablon bilgimi aşacak kadar karışık. Başka birinden yardım ister misiniz? Teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   19:40, 14 Aralık 2009 (UTC)

Selam. Bu SR seçildi. Herhalde haberin vardır da proje için de kullanılabilir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:27, 18 Aralık 2009 (UTC)

Selamlar, elinize sağlık. Yalnız bence yeni maddeler kısmı da vikiprojelik bir bölüm. Onun yerine ilgili vikiprojeler tarzında bir bölüm konabilir. Ne dersiniz? Bir de henüz varolmayan portalları ilgili portallar bölümünde yer vermemek -açılıncaya kadar- daha doğru olur kanaatindeyim. Tekrar ellerinize sağlık. İyi çalışmalar, sevgiler--Merube 89msj 18:40, 20 Aralık 2009 (UTC)
  • Zaten o portallarda Orta Asya VikiProjesi kapsamında yakın bir zamanda açılacak. Konular bölümüde yakında hazırlanacak. Girişi güzel oldu herhalde:) Türkçe, Kazakça ve Rusça. Vikiproje:Orta Asya'yı hayata geçirme vakti geldi herhade. Neyse işbirliği oylamalarına başlayalım. İyi vikiler.--FinlandiyalıMesaj 18:50, 20 Aralık 2009 (UTC)
Tamam o halde, ama bu kadar çok yeni portal açılmasına korkuyla yaklaşıyorum biliyorsunuz daha önce de belirttiğim nedenlerden ötürü. Giriş çok güzel olmuş elinize sağlık. Orta Asya projesi kapsamında bence daha çok maddelere eğilmeli, öncelikle alakadar maddelerin kalite değerlendirmesine eğilmek lazım. Hangi konuda ne eksiklerimiz var daha güzel anlarız böylece. Ne dersiniz?--Merube 89msj 19:00, 20 Aralık 2009 (UTC)
  • Doğru. 2010 yılında Orta Asya kapsamında toplam en az 2000 madde açılmasını hedefliyorum. Bunlarda 1000'i coğrafya ile ilgili olmasını bekliyorum. Almanca ve Rusça Vikipedilerde Kazakistan ile ilgili çok fazla madde var. Almatı maddesi Almanca'da kaliteli. Birde sizce Almanca Vikipedi 2009 yılı bitmeden 1.000.000'u geçer mi? İki günde bir 1000 madde artmakta. Teşekkürler iyi çalışmalar.--FinlandiyalıMesaj 19:10, 20 Aralık 2009 (UTC)
Süper, çok mutlu oldum, ama 2-3 cümlelik taslaklar olarak açmaktansa en azından 3-4 paragraflık taslaklar veya başlangıç düzeyde maddeler olarak açarsınız değil mi? Almanca viki beni şaşırttı, 2 günde 1000 madde pek gerçekçi değil açıkçası, bir iş var onda gibi ama... Böyle giderlerse Şubat yada Mart'a en geç 1milyonu bulurlar. Ancak zor böyle devam etmeleri bence. KM, SM sayıları daha önemli bence. Ah ah tabi gönül neler ister de işte :)). Harika bu konularda işbirliği önerilerinizi heyecanla bekliyorum, Orta Asya maddelerimizin azlığından bahsedecektim de hemen hemen her alanda hala çok eksiğimiz var. İyi çalışmalar, sevgiler saygılar--Merube 89msj 19:27, 20 Aralık 2009 (UTC)

Portal çalışmalarınız nasıl gidiyor? Ne zaman aday gösterebilirsiniz--Osmanlı98 15:48, 21 Aralık 2009 (UTC)

Gerçekten harika şablonlar. Acaba Osmanlı Portalına da yapabilirmisin? Ben II. Dünya SavaşıPortalı için İngilizce ve Rusçasından ön veriler topluyom. Bu aralar vikihaberdeydim. Eurovisiona katkıda bulunamadım. Vikipedi ve Vikihaber hariç çoğu viki kan kaybediyor--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 11:18, 22 Aralık 2009 (UTC)

Tek kelimeyle harika olmuş, belki mavi ton birazcık daha koyu olabilir. Eksik Kazakistan konularını da belirlemeye başlasak aslında çok güzel olur. Orta Asya projesi kapsamında gerekli olarak sınıflarız onları. Ah ah vakit bulabilsem istediğim kadar neler neler yapmak istiyorum da, genelde istek safhasında kalıyorlar :)). Şablon için ellerinize sağlık, çok güzel olmuş. Sevgiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 18:12, 22 Aralık 2009 (UTC)

Tamam ismimi ekleyeceğim ve bildiğim maddelerde çeviri yapıp katkıda bulunacağım.kolay gelsin.--Bilgehan Öztürk 14:47, 23 Aralık 2009 (UTC)

  • Dikkatin için teşekkürler, hatamı düzelttim. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 14:52, 24 Aralık 2009 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Beşiktaşlı48,

Oluşturmuş olduğunuz Şablon:Askeriye Portalı adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden ş2 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

FinlandiyalıMesaj 18:59, 24 Aralık 2009 (UTC)


  • Selam. Fırsat buldukça portalı güncelliyorum. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 20:05, 24 Aralık 2009 (UTC)
  • Tepelerine tepelerine binip tüm vandalları kovalamak için birebir :). Teşekkürler, sevgiler--Merube 89msj 11:20, 27 Aralık 2009 (UTC)
Bu mesajınızı şimdi gördüm :). Ellerinize sağlık çok güzel bir madde olmuş. Alt kısımlar çok güzel olmuş dediğim gibi, yalnız BM üyesi fakat bazı devletlerce tanınmayan devletlerde para birimi yerine yazan değerler nedir? Bir de asya ülkeleri listesi gibi SL olabilir ama ondaki gibi kaynaklandırma yapılabilirse daha şık olur. Ayrıca renklendirmelerin bir anlamı var mı? Yoksa sade olursa asya ülkeleri maddesindeki gibi daha sade daha güzel olabilir. BM üyesi ülkeler kalmış bir zaten, onlar da bitince SL'lik çok yakın. [:Şablon:Asya ülkeleri]] gibi bir şablon da güzel olur bence, ne dersiniz? Son olarak az daha unutuyordum, yüzölçümünün yanında parantez için birimi yazarsanız daha iyi olur. Asya ülkeleri maddesini yine örnek gösteriyorum :). Son olarak ermenistan ve kıbrısta parabirimi, nüfus ve yüzölçümünde iki farklı değer var, onlara dipnot vererek nedenini açıklayabilir misiniz? Nüfus nüfus yoğunluğu bölümünü de altalta yazmak yerine nüfus/nüfus yoğunluğu yapıp alttaki değerleri de ona göre sırasıyla yazmak da karışıklıkları önlemek için uygulanabilir. Ooo amma şey yazdım yahu :). Tekrar ellerinize sağlık, yeni bir SL geliyor vikimize. Kırmızılıklar bir ortaya çıksın hele -pek yoktur zaten- hemen hallederiz onları. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --Merube 89msj 11:39, 27 Aralık 2009 (UTC)

Seçkin işler[kaynağı değiştir]

Bu belirlediğiniz seçkin maddeler konusunda çeviri grubundan yardım istenebilir. Bir de tabi macarca vikinin fln SM kriterleri ne kadar sıkıdır bilemem, o yüzden bir de o gözle incelemek de fayda var bence. İng. vikideki seçkin ve kaliteli topics konu veya vbaşlıklar diyelim şöyle. Mesela belli bir grup madde var örnek "nobel ödülü sahipleri" olsun. nobel kimya, barış, edebiyat, fizik, tıp, ekonomi başlıklarında aynı şekilde sahipleri maddeleri var. İşte bu maddelerin belli bir kısmı seçkin ve/veya kaliteli olduğunda ilgili başlık/konu seçkin veya kaliteli olarak seçiliyor. Kaliteli ve seçkin için farklı bir takım kriterler var. İşte ilgili konudaki maddelerin yüzde şu kadarı seçkin/kaliteli olacak, bunlardan en az bilmem kaçı seçkin olacak diye. VP:Kitaplar diye birşeye ihtiyaç yok merak etmeyin. Bu seçkin konu/başlık meselesini türkçe vikiye çevirmeyi amaçlıyordum aslında seçkin portalları çevirirken. Ancak sonradan seçkin/kaliteli maddelerimizin yeterli olmadığı şu anda atıl durumda olacakları için ertelemiştim. Hala da yeterli değil gibi maddeler. Umarım yeteri kadar açıklayıcı anlatabilmişimdir. Seçkin ses ise, bildiğim kadarıyla Kullanıcı:Manco Capac ses işleri türkçe vikiye kazandırdı, ancak ne yazık ki halen seslendirme konusunda yeterli materyalimiz yok. Yani seçkin sesleri seçmeden önce yeteri kadar sese ihtiyacımız var. Umarım çok karışık anlatmamışımdır :)). Şu da bir gerçek hala seçkin portal kriterlerimiz için tam bir topluluk onayı yok, dolayısıyla hala seçkin portalımız yok. Sevgilerimle --Merube 89msj 13:19, 27 Aralık 2009 (UTC)

Selam beşiktaşlı. Orta Asya projesinin işbirliğini başlattım, proje üyelerine ayın işbirliği mesajını atmadım ama. Müsait olduğunuzda -gerek görürseniz- mesajları yollayabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar, iyi vikiler--Merube 89msj 15:50, 27 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba Beşiktaşlı, Lamborghini için çok teşekkür ederim, hızlı olmak işime yarar:) İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 20:43, 28 Aralık 2009 (UTC)

  • Ben bile oy kullandığıma göre artık bekletmenin anlamı yok :) Ancak düştüğüm notu dikkate alın; ilgisizlik nedeniyle bir portal daha silmek istemiyorum. Bu beni çok üzüyor. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   15:51, 29 Aralık 2009 (UTC)

Video oyunu karakterleri bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Şuradaki bilgi kutusunu Türkçe Viki'ye uyarlar mısın? Ben nasıl yapılaacağını bilmiyorum da:D Şimdiden çook teşekkür ederim...--Rapsar 16:03, 29 Aralık 2009 (UTC)
  • Öncelikle evet, Anas yazısı var her yerde. Nereden kaynaklanıyor ben de anlamadım ama. Çeviriye gelecek olursak "Çin Portalı'na hoşgeldiniz" cümlesinin Çincesi "欢迎中国门户网站"; pinyini "huān yíng zhōng guó mén hù wǎng zhàn" şeklinde. Sözlükten baktığıma göre bu böyle. Umarım yanlış falan değildir. Bu arada Korece veya Japonca bilmiyorum. Üzgün Üçü de birbirinden çok farklı diller aslında. Sadece kullanıcı sayfamda yazan dilleri (en-3, zh-1) biliyorum şimdilik. İsteğinize gelince, internette artık her dilin ücretsiz temel kurs videoları var. İsterseniz Google'dan falan aratıp bulabilirsiniz sanırım. Size de şimdiden iyi yıllar. Görüşmek üzere. --♪♫Berkay0652|ileti 20:11, 30 Aralık 2009 (UTC)
  • Selam Finlandiyalı. Seninde yeni yılın kutlu olsun. Yeni portallar üzerinde çalışmak istediğine sevindim. Her zaman yardım etmeye hazırım , tabi istersen. Fizik portalıyla da en yakın zamanda ilgileneceğiz, projesi de açılacak. Her zaman yardım edebilirsin, çok sevinirim. Tekrar yeni yılını kutlarım. Sevgiler-- Serhan tr 16:26, 31 Aralık 2009 (UTC)

Şikayet Hakkında[kaynağı değiştir]

  • Yazışmanıza göz misafiri oldum da mesele konuşularak da halledilebilir. Portal şablonu sorunu halledilmişti zaten. Ama Portal:Arap Yarımadası'nı belki tartışmamış olabilirim ama güzelleştirmek için değişiklik yapmıştım. Bu konuda herhangi bir şekilde uyarı almamıştım. Neyse anlaşılan bir dahaki sefere tartışırım. Yani o kadar büyütülebilecek bir şey değil. İyi seneler.--FinlandiyalıMesaj 12:35, 31 Aralık 2009 (UTC)
Üzgünüm, şu an Vikipedi'de aktif değilim. Lütfen diğer hizmetliler ile iletişime geçmeyi deneyin. (VP:H) Ayrıca Şikayetleriniz için VP:Ş sayfasını kullanabilirsiniz. -Tembelejderha 18:56, 31 Aralık 2009 (UTC)