Yumurta kartonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bir yumurta kartonu (İngiliz İngilizcesinde bir yumurta kutusu olarak da bilinir), tüm yumurtaları taşımak ve taşımak için tasarlanmış bir kartondur.

Bu kartonlar, her bir çukurun ayrı bir yumurtayı barındırdığı ve bu yumurtayı, bitişik çukurlardaki yumurtalardan izole ettiği çukur bir forma sahiptir. Bu yapı, çok fazla şok emerek ve kırılma olaylarını kırılgan yumurta kabukları ile sınırlandırarak yumurtaları nakliye ve depolama sırasında uygulanan baskılara karşı korumaya yardımcı olur. Bir yumurta kartonu, polistiren köpük, şeffaf plastik gibi köpüklü plastikler dahil olmak üzere çeşitli malzemelerden yapılabilir veya mekanikleştirilmiş bir kağıt hamuru işlemi ile geri dönüştürülmüş kağıttan ve kalıplanmış kağıt hamurundan imal edilebilir.

Standart yumurta kartonlarında 12 yumurta bulunur, ancak üç ila 24 yumurta tutarak çeşitli boyutlarda olabilirler.

Tepsiler genellikle çiftliklerden veya çiftçi pazarlarından taze yumurtaları saklamak için kullanılır. Plastik yumurta tepsileri, yumurta işlemcileri tarafından yumurtaları yıkamak ve sterilize etmek için de kullanılır. Bir tepsi formatı kullanılırken yumurtaları korumak için bir karton kılıf veya ilave tepsiler kullanılır.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ US2591446A, Warren, Lennon James, "Egg carton", 1952-04-01 tarihinde verildi