Yardım:Biçem el kitabına giriş/4

Vikipedi, özgür ansiklopedi


BEK
Geniş bir kaynak

Makale bölümleri
Maddelerinizi okunabilir hale getirin

Resim ve kaynaklar
Metni zenginleştirin

Bağlantılar
Ansiklopediyi bir araya getirin

Tutarlılık
Düşünülmesi gereken son küçük şeyler

Özet
Öğrendiklerinizi gözden geçirin



Bağlantılar

Hyperlinklerle bağlantı kurmak Vikipedi'nin önemli bir özelliğidir. Dahili bağlantılar (veya "vikilinkler") projeyi birbirine bağlı bir bütün halinde birbirine bağlar. Bağlantılar, proje içinde okuyucularımızın eldeki konuyu anlamasını artırması muhtemel konumlara anlık yollar sağlar. Bunları nasıl ekleyeceğinizi bu eğitimin Düzenleme bölümünde öğrendiniz.


Bir makaleye kaç tane dahili bağlantı ekleneceğini belirlemek için kendinize şu soruyu sorun: "Bu konunun bir okuru diğer makaleyle ilgilenir mi? Bu makalede sadece kısaca anlatılan veya okuyucunun aşina olmadığı bir kavramı açıklamaya yardımcı olur mu?". Tipik olarak, önemli bir kelimenin ilk örneği (ancak sonraki örnekleri değil) o konuyla ilgili makaleye bağlanmalıdır. Okunabilirliği azaltan çok fazla bağlantı eklememeye dikkat edin.


Harici bağlantılar (Vikipedi dışındaki web sitelerine), kısa bir açıklama ile birlikte "Dış bağlantılar" bölümüne eklenebilir. Bunlar, yalnızca çok alakalı iseler veya makalenin sahip olabileceğinden daha fazla ayrıntı içeriyorsa dahil edilmelidir. Makalenin içeriğini desteklemek için kaynak olarak kullanılan web siteleri bunun yerine "Kaynakça" bölümüne konulmalıdır.


Ayrıca bakınız