Wolfenstein II: The New Colossus

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Wolfenstein II : The New Colossus
Wolfenstein-TNC-Logo
ÜreticiJohn Jennings
TasarımcıMachine Games
YayımcıBethesda Softworks
Yayım tarihi27 Ekim 2017
Tür(leri)Birinci şahıs nişancı,Aksiyon-Macera
SistemMicrosoft Windows,Playstation 4,Xbox One,Nintendo Switch
Yaş sınırıPEGI 18
Oyun süresi7 saat
Websitebethesda.net
Dil(ler)İngilizce, Almanca, Rusça, Flemenkçe, İsveççe, Lehçe, Ukranyaca, Arapça

Wolfenstein II: The New Colossus, MachineGames tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayınlanan bir 2017 aksiyon macera birinci şahıs nişancı video oyunudur. Wolfenstein: The New Order'ın devamı olan oyun, İkinci Dünya Savaşı'ndaki Nazi zaferinin ardından 1961'de gerçekleşen alternatif bir tarihte geçiyor. Bunun yanı sıra oyunun hikâyesinde savaş gazisi William B.J.’nin, Blazkowicz ve ABD'deki Nazi rejimine karşı savaşma çabaları anlatılmaktadır.

Oyun birinci şahıs bakış açısıyla oynanır ve seviyelerinin çoğu yaya olarak gezilir. Hikaye, oyuncuların ilerlemek için tamamlamaları gereken bölümlerden oluşur. Diğer bir yandan önsözdeki ikili seçim, oyunun tüm hikayesini değiştirir. Özetle zaman çizelgeleri boyunca bazı karakterler ve küçük çizim noktaları oyuncunun seçimlerien bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ayrıca geliştirme ekibi, oyuncuların oyun sırasındaki karakterin kişiliğini benimsemesi için Blazkowicz'i oyuncuların kendi istekleri doğrultusunda karakterize edebileceği bir şekilde geliştirdi.

Wolfenstein II: The New Colossus, olumlu bir eleştirel yanıtla piyasaya sürüldü. Karakterler, anlatım, atış mekaniği ve oyunun genel sunumuna gibi pek çok alanda övgü topladı. Oyun, 35th Annual Golden Joystick Awards ve "En İyi Aksiyon Oyunu" ödülünü aldığı The Game Awards 2017’de adaylıkları da dahil olmak üzere birçok yıl sonu ödülüne aday gösterildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

[1]: Chan, Sammy (13 November 2017). "Golden Joystick Awards 2017 Nominees". Best in Slot. Retrieved 11 December 2017.

     Wolfenstein II : The New Colossus  12 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.