Winx Club bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu sayfa, Winx Club çizgi dizisinin bölüm listesini göstermektedir.

Bölüm listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Beklenmedik Bir Olay
  2. Magix'e hoşgeldiniz
  3. Alfea'da Dersler Başlıyor
  4. Karaçamur Bataklığı
  5. Karanlıkta Randevu
  6. Sihirli Arşivin Şifresi
  7. Arkadaşlar ne içindir?
  8. Bir Arkadaşlık Bozuluyor
  9. Daphne Kim?
  10. Domino
  11. Canavar ve Söğüt Ağacı
  12. Magix Güzellik Kraliçesi
  13. Büyük Bir Sır Açığa Çıkıyor!
  14. Bloom Gerçekte Kim?
  15. Sorular ve Cevaplar
  16. Kötü Büyü
  17. Büyük Sır
  18. Trix Amacına Ulaşıyor
  19. Magix’in Düşüşü
  20. Winx Domino’da
  21. Taç Sahibini Buluyor
  22. Bulutlukule’yi Geri Alın!
  23. Ejder Ateşi Gücünün sonu
  24. Büyük Karmaşa
  25. Büyük Meydan Okuma
  26. Son Savaş

2. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Zümrüdüanka'nın gölgesi
  2. Cadılar Geri Dönüyor
  3. Kurtarma Görevi
  4. Prenses Amentia
  5. Sihirli Bağ
  6. Kaçak Damat
  7. Gizemli Taş
  8. Parti Kazası
  9. Profesör Avolon'un Sırrı
  10. Kodeks'in Mahzeni
  11. Zamana Karşı Yarış
  12. Winx Hep Birlikte
  13. Görünmez Periler
  14. Eraklyon Gezegen’inde Savaş
  15. Gösteri Devam Etmeli
  16. Cadılar Bayramı
  17. Cadılar’la İşbirliği
  18. Bulutlu Kule’nin Kalbinde
  19. Gölgedeki Casus
  20. Pixie Kasabası
  21. Charmix Gücü
  22. Vahşi Alanda Tehlike
  23. Gerçeğin Zamanı
  24. Darkar'ın Tutsağı
  25. Düşmanla Karşı Karşıya
  26. Uyuyan Zümrüdüanka

3. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Prenses Balosu
  2. Valtor'un İşareti
  3. Peri ve Canavar
  4. Gerçek Aynası
  5. Korku Denizi
  6. Layla'nın Seçimi
  7. Işık Misafiri
  8. Hain Düşman
  9. Kalp ve Kılıç
  10. Alfea Kuşatma Altında
  11. Perilere Tuzak
  12. Siyah Söğüdün Gözyaşları
  13. Winx'in Son Çırpınışı
  14. Öfke
  15. Ejderha Adası
  16. Küllerden
  17. Yılanın İninde
  18. Valtor'un Kutusu
  19. Son Dakikada
  20. Pixiler İş Başında
  21. Kızıl Kule
  22. Kristal Labirent
  23. Büyücülerin Meydan Okuması
  24. Cadıların Ortaya Çıkışı
  25. Büyücünün Öfkesi
  26. Yeni Bir Başlangıç

4. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Peri Avcıları
  2. Hayat Ağacı
  3. Dünya'daki Son Peri
  4. Love & Pet
  5. Mitzi'nin sürprizi
  6. Tehlikede bir peri
  7. Believix gücü
  8. Beyaz çember
  9. Nebula
  10. Miusa'nın Şarkısı
  11. Winx Hep birlikte
  12. Baba! Ben bir periyim
  13. Karaçember büyücülerinin saldırısı
  14. 7 mükemmel sayı
  15. Sihir dersleri
  16. Sanal Dünya
  17. Peri Adası
  18. Doğanın öfkesi
  19. Diana'nın Krallığında
  20. Kaderin Hikayesi
  21. Sibylla'nın Mağarasında
  22. Buz Kulesi
  23. Bloom'un adaleti
  24. Adalet Günü
  25. Morgana'nın Sırrı
  26. Buz ve Ateş

5.Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Sızıntı
  2. Tritannius Yükseliyor
  3. Alfea'ya Dönüş
  4. Sırenix Kitabı
  5. Lilo
  6. Harmonix Gücü
  7. Parıltılı Kabuklar
  8. Yakut Kayalığının Sırrı
  9. Empati Mücevheri
  10. Magix'te Noel
  11. Trix'in Hileleri
  12. Cesaret Testi
  13. Sirenix
  14. İmparatorluk Tahtı
  15. Işık Sütunu
  16. Tutulma
  17. Uzak Yansımalar
  18. Yok Edici
  19. Şarkı Söyleyen Balina
  20. Aşkta Problemler
  21. Mükemmel bir Randevu
  22. Kalbini Dinle
  23. Köpekbalığı Gözü
  24. Cennet Koyunu Kurtarmak
  25. Sonsuz Okyanusta Savaş
  26. Tritannius'un Sonu

6.Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Sirenix'in İlhamı
  2. Legendarium/Efsanevi Kitap
  3. Uçan Okul
  4. Bloomix Gücü
  5. Altın Aditoryum
  6. Alevler Girdabı
  7. Kayıp Kütüphane
  8. Sphinx'in Saldırısı
  9. Yeşil Ejderha'nın Tapınağı
  10. Gizli Sera
  11. Kırık Düşler
  12. Gölgelerdeki Işıltı
  13. Peri Anne
  14. Mythix
  15. Calavera Gizemi
  16. Zombi İstilası
  17. Fearwood Laneti
  18. Sihirli Totem
  19. Bir Gün İçin Kraliçe
  20. Stella'nın Büyük Partisi
  21. Bir Canavar Kazası
  22. Müzik Cafe
  23. Marş
  24. Efsanevi Düello
  25. Acheron
  26. Winx Her Zaman
Hepsi grubunun Winx Single Şarkıları

Bölüm Özetleri[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Bölüm: Beklenmedik Bir Olay[değiştir | kaynağı değiştir]

16 yaşındaki Bloom ve ailesinin yaşadığı Gardenia adlı güzel şehirde başlar. Yaz tatilinin ilk günüdür ve Bloom, bu yıl da yine sıkıcı ve uzun bir tatil geçireceğini düşünmektedir. Ama onu bir sürpriz beklemektedir!Stella adındaki sihirli güçlere sahip Güneş ve Ay Perisi ile onun yüzüğünü çalmaya çalışan Knut adlı Dev ve cin çetesinin arasındaki kavgaya karışan Bloom , cinlere karşı beklenmedik bir şekilde sihirli gücünden ışınlar gönderir ve Stella’yı kurtarır.

Kavganın ardından, Bloom Stella’yı evine götürür; Stella da ona Magix adında bu dünyadan çok uzakta bulunan büyülü bir boyuttan ve perilerini eğitim gördüğü Alfea Kolejinden söz eder.


Bloom’un sihirli ışınlarının açıklaması nedir? Yoksa o da Stella gibi bir peri midir? Bloom, bu konuda daha fazla şeyler öğrenmek ve Alfea Kolejine gitmek istemektedir. Acaba ailesini periler ve cinlerle dolu bu boyutun varlığını kabul etmeye ve Magix’e gitmesine izin vermeye ikna edebilecek midir?

2. Bölüm: Magix'e Hoşgeldiniz![değiştir | kaynağı değiştir]

Bloom’un ailesi Magix’e kadar ona eşlik eder ve sonunda Bloom’un periler okulu Alfea Koleji’ne gitmesine razı olurlar. Stella’nın yaptığı bir kurnazlık sayesinde Bloom listede adı olmamasına rağmen Alfea Peri kolejine kayıt yaptırır.

Kayıttan sonra, Bloom ve Stella yatakhanede 3 peri ile aynı kata yerleştirilirler: Flora, Miusa ve Tecna. Beş kız hemen arkadaş olurlar ve Magix’te dolaşmaya çıkarlar. Ancak bu gezinti Bulutlukule cadıları ile karşılaşınca tatsız bir hal alır. Beş peri kendilerinden çok güçlü olan Icy, Darcy ve Stormy’nin elinden zor kurtulurlar.

Alfea’ya geri döndüklerinde 5 kız grup olarak bir isimleri olması gerektiğine karar verirler: Winx!

3. Bölüm: Alfea'da Dersler Başlıyor[değiştir | kaynağı değiştir]

Bloom derslere alışmakta biraz zorlanır, çünki her şey onun için yenidir! Bu sırada, Alfea'da yeni öğrenciler için bir "Hoş geldin" partisi düzenlenir. Kızıl Çeşme okulunun uzmanları da bu partiye davetlidir. Ancak, Bloom'un parti için uygun bir elbisesi yoktur ve Winx hep birlikte alışverişe çıkar. Aslında son derece keyifli ve eğlenceli geçmesi planlanan bu parti, cadıların ani saldırısı ile yarıda kesilir. Bloom, cadılara karşı gücünü kullanarak potansiyelini orataya çıkarır ve kahraman ilan edilir. Bu olayın ardından Bloom'un okuldaki yaşamı daha "hafif" ve rahat geçmeye başlar.

4. Bölüm: Karaçamur Bataklığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Alfea'da dersler gittikçe zorlaşmaktadır. Periler, okul dışında alacakları ilk ders için gizemli Karaçamur Bataklığı'na giderler. Ancak Uzmanların uçağının bataklığa acil iniş yapması ile dersleri yarım kalır. Uzmanlar uçakta bir cini (1. Bölümde yakalanan kötü dev) Magix Hapishanesi'ne götürmektedirler ancak iniş sırasında tehlikeli cin kaçmayı başarır.

Winx Club, Uzmanların cini yakalamasına yardım etmeye çalışırken bataklığın iyice içine doğru ilerler ve labirente benzer bataklık ormanında kaybolurlar. Yaşamlarını tehdit eden bu karmaşadan kurtulabilmek için hepsi bütün yeteneklerini kullanmak zorunda kalacaktır.

5. Bölüm: Karanlıkta Randevu[değiştir | kaynağı değiştir]

Stella, Prens Sky'dan randevu için bir davet alır. Bu “davet” aslında Stella’yı kaçırmak için üç cadı tarafından kurulmuş bir tuzaktır. Üçlü, fidye olarak Stella'nın yüzüğünü ister. Bloom ve arkadaşları cadılar ile karşı karşıya gelirler ancak bu defa yenilgiye uğrarlar ve Stella'nın yüzüğünü cadılara vermek zorunda kalırlar. Cadılar yüzüğü neden bu kadar çok istemektedir? Bunun arkasındaki asıl amaç nedir? Winx, bu soruların cevabını bulmaya ve Stella'nın yüzüğünü almaya kararlıdır.

6. Bölüm: Sihirli Arşivin Şifresi[değiştir | kaynağı değiştir]

Winx, yüzüğü geri alma umuduyla, pek de tekin olmayan Bulutlu Kule'ye gizlice girip, üç cadı ile mücadeleyi göze alır. Aynı zamanda, cadılar da Stella'nın yüzüğünün, peşinde oldukları efsane ejder ateşi gücüne sahip olmadığını keşfederler. Winx, yüzüğü geri almayı başarır. Bulutlu Kule'den kaçarken, yanlışlıkla meşhur Sİhirli Arşivin Şifresinin bulunduğu bölmeye girerler. Burası Bulutlu Kule'nin en gizli mahzenidir ve bütün peri ülkeleri ve periler hakkında kapsamlı kayıtlar bulunmaktadır. Merakına yenilen Winx, yasaklanmış şifreye ulaşmaya çalışır, ancak bütün mahzen sonu gelmeyen tuzaklar ve tehlikelerle doludur. Tam ümitlerini yitirdikleri anda, gizemli bir ses Bloom'a Bulutlu Kule'den kurtulmanın ve güvenli bir şekilde Alfea'yı ulaşmanın yolunu fısıldayarak rehberlik eder.

7. Bölüm: Arkadaşlar Ne İçindir?[değiştir | kaynağı değiştir]

Alfea’nın Müdürü Faragonda, Bulutlu Kule’ye gizlice girip kendilerini tehlikeye attıkları için Winx’i cezalandırır. Diğer tüm öğrenciler Magix’teki geleneksel büyü şenliğine katılırken, Winx bütün okulu temizlemek zorunda kalır. Ayrıca temizlik yaparken büyülü güçleri ellerinden alınır. Uzmanlar, Winx'i bu durumda yalnız bırakmaz ve onlara yardıma gelirler. Periler ve Uzmanlar okulu temizlerken, cadılar gizlice Profesör Palladyum'un (perilerin öğretmenlerinden biri) laboratuarına girerler ve iksirleri karıştırırlar. Ertesi gün, bu nedenle ders sırasında laboratuarda bir patlama olur ve Profesör Palladyum haksız yere dalgınlığından dolayı suçlanır. Winx onun masumiyetini kanıtlar ve ödül olarak Faragonda Winx'e büyülü güçlerini geri verir.

8. Bölüm: Bir Arkadaşlık Bozuluyor[değiştir | kaynağı değiştir]

Cadılar, Perilere devamlı yardım eden ve onlara destek olan Uzmanlara gittikçe sinirlenirler. Bu sıkı dostluğu bozmak için son derece sinsi bir plan hazırlarlar. Uçan Motorsiklet Turnuvasında, Riven'in kötü bir kaza yapmasına yol açarlar ve durumu da çarpıtarak suçun Bloom'un üzerinde kalmasını sağlarlar. Riven ve Bloom bu nedenler çok kötü tartışırlar ve kendini son derece üzgün hisseden Riven Uzmanları terk eder. Hain Cadılar, şimdilik bir zafer kazanmışlardır ve hemen bu durumu fırsat bilerek, Riven'e değersiz dostluklarını sunarlar.

Winx Filmleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Winx Kayıp Krallığın Sırrı : Bu sinema filminde ise başrol Bloomdur.Bloom bu filmde ailesini bulmuş ve bir koruyucu peri olmuştur.Bu uzun yolculukta ise Stella,Flora,Miusa,Layla ve Tecna yardımcı olmuştur.Bloom ailesini bulduktan sonra Dominoya ailesinin yanına karllığına yerleşmiştir.Bloom üç eski çağ cadısını yok etmiştir.
  • Winx Sihirli Macera 3D : Bloom artık krallığında Prensesdir.Fakat bu Prenseslik işi Bloomu çok fazla sıkıyodur.Arkadaşlarının yanına bazı meselelerden dolayı gitmiştir.Üç eski çağ cadısı yok olmamıştır ve Trixlerle iş birliği yaparak iyi gücü yok etmiş kötü gücü serbest bırakmıştır.Bloom başta olmak üzere Winx kızlarımız bu olayı çözmeye çalışır.Bloomun güçlü ejderha ateşi sayesinde ve diğer winx kızlarının birleşimiyle üç eski çağ cadısı sonsuza dek yok olmuştur.Trix ise artık Winx elindedir