William R. Chapin

Vikipedi, özgür ansiklopedi

William R. Chapin (d. 7 Haziran 1948, Detroit, Michigan, Amerika Birleşik Devletleri), Hudson Motor Car Company'nin kurucularından Roy D. Chapin'in torunu ve American Motors Corporation'ın eski başkanı ve CEO'su Roy D. Chapin Jr.'ın oğludur. Şu anda Dearborn, Michigan'daki Automotive Hall of Fame'in başkanıdır.

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

İşletme lisans derecesini 1972 yılında Babson College'da aldı.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Hayatı boyunca otomotiv sektörüyle iç içe olan Chapin, American Motors'da 14 yıl boyunca çeşitli satış, pazarlama ve ürün planlama pozisyonlarında çalıştı. İki yıl boyunca Fransa'da özel görevde bulunarak Kuzey Amerika'da Renault ve AMC için stratejik bir ürün planı geliştirilmesine ve Avrupa'da Jeep Cherokee'nin piyasaya sürülmesine yardımcı oldu.

1984'te AMC'nin uluslararası pazarlama direktörü olarak atandı ve ABD dışındaki tüm Jeep pazarlamasından ve Jeep'in Pekin, Çin'de piyasaya sürülmesinden sorumlu oldu.

1987 yılında, müşterileri arasında ASC, CART/IndyCar, Ford Özel Araçlar Ekibi, ITT Automotive ve Volvo Cars'ın bulunduğu bir otomotiv pazarlama hizmetleri şirketi olan Chapin & Co. şirketini kurmak üzere AMC'den ayrıldı. Ayrıca 1991'den 1995'e kadar, Ford'un dünya çapındaki tüm motor sporları pazarlama iletişiminden sorumlu olan Dearborn, Michigan'daki bir motor sporları iletişim firmasında sermaye pozisyonunda bulundu.

1999 yılında Chapin, Michigan'ın otomotiv mirasını korumaya, yorumlamaya ve tanıtmaya adanmış National Park Service'in bir iştiraki olan MotorCities National Heritage Area'nın lansmanına daha fazla zaman ayırmak için şirketini yeniden yapılandırdı.

Yaklaşık beş yıl boyunca Automotive Hall of Fame'in yönetim kurulunda görev yaptıktan sonra Temmuz 2010'da başkan olarak atandı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]