Vikiproje:Anasayfa/Pratik

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Proje Talimatlar Pratik Yapılacaklar Tasarımlar
(Tartışma)
Anasayfa
Tasarımları
GM Ön İnceleme GM Adaylık GM 2016 Takvimi GM elenenler

Bu sayfada projenin hedeflerini sağlamak için izleyebileceğiniz bazı pratik yollar ve yardımcı bağlantılar bulabilirsiniz.

Tarihte Bugün[kaynağı değiştir]

Tarihte Bugün sayfalarının temeli tarih sayfalarıdır. Bu sebeple öncelikle tarih sayfaları düzenlenmelidir. Bunların bir bölümü Proje oluşturulmadan önce bazı kullanıcıların bireysel katılımlarıyla düzenlenmiştir. Bu sayfaların düzenlenmesinin en kolay yolu "sayfaya bağlantılar" özelliğini kullanmaktır. Örneğin 4 Ağustos sayfasını açtıktan sonra sol tarafta "araçlar" bölümünde bulunan "sayfaya bağlantılar" sekmesini tıklarsanız "4 Ağustos" olarak verilen tüm iç bağlantılara ulaşmış olursunuz: 4 Ağustos için sayfaya bağlantılar. İç bağlantı verilen sayfalara göre tarih sayfası düzenlenir ve buradaki bilgilerden talimata uygun olanları Şablon:Tarihte bugün/4 Ağustos sayfasına taşınır. Tarihte Bugün sayfalarında içerik olarak dikkat edilmesi gereken en önemli husus (sıklıkla yapıldığı için)"seçilen konular belli bir konuya veya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına/olaylarına odaklanmış olmaması" kuralıdır.

Tarihte bugün sayfaları Ana sayfada yer alacakları için kırmızı bağlantılardan kaçınılmalıdır.

Tarihte Bugün sayfalarında sadece bir resim kullanılmalıdır. Bu resim telif hakları saklı, adil kullanım politikamızın gereklerini sağladığı için Vikipedide bulunan resimlerden olmamalıdır.(Adil kullanım politikası madde 9: Adil kullanım resimleri sadece maddelerde kullanılabilir. Madde alanı dışında kullanım, adil kullanım doktrini dışına çıkmaktadır. kuralı gereği.) Kullanacağınız resimler için [[Resim:Resim-dosyasının-adı.jpg|right|100x150px|Resim alt yazısı]] kodunu kullanınız.

Örnek:Şablon:Tarihte bugün/11 Mart, Şablon:Tarihte bugün/20 Mart

Seçkin resim[kaynağı değiştir]

Seçkin resim bulmanın en kolay yolu diğer Wiki projelerinde seçkin seçilmiş veya aday olmuş resimleri incelemektir. Ancak diğer projelerdeki bu resimler Türkçe Vikipedide kullanılmıyor veya ilgili objenin maddesi bulunmuyor olabilir. Böyle bir durumda maddenin taslak madde kriterlerini aşacak uzunlukta yazımı uygun olacaktır. Aşağıda seçkin resimlerin bulunduğu Wiki projeleri için bağlantılar bulunmaktadır.

Seçkin resimleri o projenin topluluğu seçer. Kimi zaman seçkin resim kriterlerini karşıladığı halde topluluğun beğenisini kazanamayan aday resimler çıkabilir. Seçkin resim aramalarında henüz seçilmemiş ancak aday olarak gözüken resimleri incelemenizde fayda vardır. Aşağıda diğer projelerde adaylık sayfalarına ulaşabileceğiniz bazı bağlantılar bulunmaktadır.

Wiki projeleri içerisinde Wikimedia Commons bir dosya deposu olarak yer almaktadır. Commons topluluğunun seçkin resimler için daha yüksek beklentileri bulunmakta ve bu sebeple kriterler de farklılık göstermektedir. Commonsta Kaliteli resim adayları ve Kaliteli resimler sayfalarını incelemenizde yarar vardır.