Vikipedi tartışma:Yıldız

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Vikipedi (Proje-sınıf, NA-önem)
VikiProje simgesi Bu proje, Vikipedi'deki Vikipedi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Vikipedi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Proje  Bu proje için herhangi bir değerlendirme yapmaya gerek yoktur.
 
  • Barnstar'ı nasıl çevireceğiz? Ahır yıldızı? Bence uygundur. Fikirler? - Noumenon 13:01, 30 Mayıs 2006 (UTC)
Şaka bir yana, "Barnstar" olarak kalamayacağına, "Ahır Yıldızı" olarak çevrilemeyeceğine göre itiraz ya da farklı bir öneri yoksa şunu Vikipedi:Yıldız yapalım.--Cansız 17:47, 8 Temmuz 2006 (UTC)

İsmini yıldıza çevirdim.İyi olmuş mu?--Simon Bolivar 18:20, 4 Ağustos 2006 (UTC)

Bence anlamı kuvvetlendirmek için mutlaka bir ön ad getirilmeli. Pekala Ahır Yıldızı kulağa hoş gelmiyor olabilir, benzer anlamlarda Ambar Yıldızı da denebilir ancak o da ne kadar kulağa hoş gelir bilinmez. VikiYıldız gibi bir şey de konulabilir. Şu an ki hali ile Ahır Yıldızı'ndan daha iyi olduğu kesin. İşte İngilizce kısıtlı bir dil olduğundan karşılık bulamıyoruz. Burak Onurluileti18:54, 4 Ağustos 2006 (UTC)

Bazı barnstarlar ingilizce kalmış onları elimden geldiğince Türkçeleştiriyorum. Görüş ve yorumlarınızı da bekliyorum.Burak Onurluileti20:44, 4 Ağustos 2006 (UTC)

Ben ingilizce vikipedi barnstar anasayfasındaki, bizde olmayan tüm barnstarları da ekledim ve Türkçe'ye çevirdim. Görüş, öneri veya isteğiniz olursa bana ulaşırsınız Burak Onurluileti 11:49, 5 Ağustos 2006 (UTC)

  • Bence "Barnstar" yerine "Başarı yıldızı" ya da "Ödül yıldızı" diyebiliriz.Kaan 123 13:34, 26 Haziran 2009 (UTC)

Yıldız adları[kaynağı değiştir]

Yıldızların adlarında niye bir büyük bir küçük harf kullanıldığını bilen var mı? Rastgele biri örneğin: Güçlükleri aşma Yıldızı. Ya Güçlükleri Aşma Yıldızı olması lazım ya da Güçlükleri aşma yıldızı... --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 14.55, 14 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Şablon kullanımları[kaynağı değiştir]

@Vito Genovese, buradaki şablon kullanımları bir garip, direkt şablonun içeriği kopyalanmış. Şablonda bir değişiklik olursa buraya yansımayacak otomatik olarak. Bununla birlikte, sırf bu yüzden kullanılmayan şablonlara giriyor ve kalabalıklık yaratıyorlar. Bu sorunu çözebilir misin bir şekilde?--NanahuatlEfendim? 19.12, 23 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]

@Nanahuatl: Yanlış görmüyorsam şablon içerikleri yok bu sayfada, yıldızda hangi fotoğrafın kullanıldığı verilmiş, bir de ne için kullanıldığına ilişkin bir metin. Şablonun ekleneceği kod var ama o kod bu Şablon Yardımcısı altsayfalarında yaptığımız gibi sayfaya yapıştırılmamış.
Kullanılmayan şablonlara girme olayı görebildiğim kadarıyla enwiki'de de var. Dert etmemişler muhtemelen. Listeden çekilsinler istersen Şablon Yardımcısı altsayfası gibi bir yere bunları böyle sergi gibi dizebiliriz. Yerine Koyma değil Görüntüleme yapacağımızdan listeden çıkarlar.
Bu arada bu özel sayfaya dikkat çektiğin iyi oldu. Eski ku- şablonları önümüzdeki günlerde listeden zaten çıkacak da Hugglegilleri de temizlemem gerektiğini görmüş oldum.
Vito Genovese 19.23, 23 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]
@Vito Genovese, bir şekilde kullanılıp oradan çıksınlar da orasını verimli bir şekilde kullanalım. Huggle, Tepegöz, biliyor musunuz, kullanıcı uyarıları, yıldızlar ve kullanıcı sayfası şablonları gereksiz bir şekilde yer kaplıyor orada şu an.--NanahuatlEfendim? 19.25, 23 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]
@Nanahuatl: Vikipedi:Araçlar/Şablon yardımcısı/Ödül hazır.
Vito Genovese 19.53, 23 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]
Bunları Vikisevgi'ye ekleyebilir miyiz peki @Vito Genovese? Orada da bulunsunlar, fena olmaz bence.--NanahuatlEfendim? 20.30, 23 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]
@Nanahuatl: MediaWiki:WikiLove.js sayfasından istediğimiz yemek veya yıldızı eklentinin varsayılanlarına ek olarak koyabiliyoruz arayüze. Geçen günlerde Bot Yaratıcısı, LGBT ve Futbol eklendi.
Genel olarak çok spesifik olan Taoizm, Jainizm, Dünya Savaşı gibi şeylerle Vikisevgi'yi şişirmemek, kullanım potansiyelini gördüğümüz (Doğal iyilik yıldızı? I-ıh), bir de görsel açıdan standartlara uygun yıldız şablonlarını eklemek lazım diye düşünüyorum. Arka planı olan yıldızlar, boyutu farklı olanlar, hazır metinli olanlar da dışarıda kalmalı dolayısıyla. En önemlisi potansiyel. Uygun ve önemli eksik olarak gördüklerini betiğin tartışmasına yaz istersen, kaydı da olur hem.
Vito Genovese 20.41, 23 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]