İçeriğe atla

Vikipedi tartışma:Silinmeye aday sayfalar/Koma Dengê Azadî

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Albüm kriteri[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Vikiçizer, Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasına göre "Ünlü bir müzik yayın şirketi aracılığıyla en az iki albüm yayınlamış" ise KD. 4 albüm var ama bunları yayınlayan şirketler belli değil maddede. Kayda değer olduğunun "maddede ispatlanması" lazım, öyle değil mi?--RapsarEfendim? 20:39, 24 Eylül 2016 (UTC)

Tartışmayı geri açmamı talep edersen geri alabilirim hemen. Protest, etnik, yerel vs. grupların çıkarttığı albümlerin firmaları da kendi mecralarında ünlü. Ünlülüğün göreceliği ile ilgili bir sorun her zaman. Ünlülükte ispatın KD olması çözümün ise vikipedide yer almayan bir firmayı nasıl KD açısından değerlendireceğiz. Kimsenin bilmediği gıda-giyim firmaları vs. vikipedide düzgünce açılınca yer bulabiliyor biliyorsun. Bu firmaları kimse öyle düzgünce açmadığı zaman KD değildir mi diyeceğiz? Bilmiyorum, maddenin kalması gerektiğini öne sürenlerden @Kibele bu firmaların KD'liğini nasıl ispatlayabilir? Bu yönde bir tartışma yapacağım diyorsan tartışmayı geri açalım.Vikiçizer (mesaj) 20:45, 24 Eylül 2016 (UTC)
İspatlanabilirse dediğim husus tekrar açılmasına gerek yok gibi.--RapsarEfendim? 21:14, 24 Eylül 2016 (UTC)
Benim de demek istedigim birsey var. Aslinda dedim de ama nedense okunmamis gibi oldu. --E4024 (mesaj) 20:48, 24 Eylül 2016 (UTC)

Vaktiniz varsa[kaynağı değiştir]

Vaktiniz ve sabriniz varsa buraya yazayim. Eskilikten tuslari takilan, piyasada bulunmadigi icin pilini yenileyemedigim bir telefondan yaziyorum. (Param var, sadece telefonumu seviyorum. :) 10-15 dakikada bir sarj etmek gerekiyor. Neyse...

Albumler konusu: Ben bu tartismadan once bir veya iki kez album sayisi konusunu gundeme getirdim. Yani album sayisi konusundaki farkli yaklasimimi. SAS'ta "bir" dedim ama biraz arayinca bir argumanimi bulamadim, "iki" kez olmali. Ikisi de Turk kadin sarkicilardi, bir etnik kokenleri filan yoktu...

Birinin adi sanirim Tugce San olmali, digeri de -galiba- klibinde yilanla dans eden bir hatundu. Orada (yanlis hatirliyorsam kusura bakmayin, orada degilse baska benzer bir SAS'ta) su gorusu ileri surmustum:

(Mealen) Bilindigi uzere, 2 album sarti var ama o 2 albumun herhangi bir sirketten degil "adam gibi" firmalardan olmasi gerek. Buna ilaveten de, "guvenilir kaynaklar" gerek. Yani o albumlerin o firma tarafindan yayimlandigini gosteren "bagimsiz" guvenilir kaynaklar. Bir baska deyisle, "o album cikti, ben aldim, evde dinliyorum. Isterseniz kapak fotografini VP'ye yukleyeyim" usulu degil.

Ayrica bir sey daha eklemistim; bu belki mevcut kriterlerin disinda sayilabilr, bana gore bir "standart meselesl". (Herkes gibi ben de kendi standartlarim baskalarina da cazip gelsin isterim.) Dogan Hizlan yazilarini surekli okumaya calisirim. Onun Pazar yazilarinda ele aldigi bir album bana gore KD'lik kazanir. (Alin Tasciyan'in elestirdigi bir film gibi.) Bu tur standartlar ararsak "hiperstar"lar filan icin 3-5 kez SAS acmak gerekmeyebilir.

Gelelim Vikicizer gibi bir sabir tasini bile cileden cikarma ihtimali olan noktaya: "Ozel kriter olsun olmasin" herkesin, herseyin, her maddenin Vikipedi'nin Genel Kaydadegerlik Olcutlerine uymasi gerekir. Oyle olmazsa "Temel Taslar" (3, 5, sayfalari var; mavi bag ekleme krali veya kralicesi ben degilim :) sallanmaya baslar ve ustumuze devrilirler. Benden uyarmasi.

Son soz: Dostunuz size gercegi soyleyendir, hosunuza gideni degil.

Okuyan varsa iyi geceler hepsine. E4024 (mesaj) 21:57, 24 Eylül 2016 (UTC))

Yok, çileden çıkmadım, 5.5 ay daha çıkmam sanırım. Daha evvelden genel kayda değerlilik ile özel kayda değerlilik arasındaki ilişkiyi uzunca size yazmıştım. Tekrar etmeyeceğim. Temel taşlara uygundur özel kriteri aramak ve genel kriterle desteklemek. Bu tip maddelerdeki önemli husus ünlülüğün göreceliğinin nerede durdurulacağıydı, onu da ilgili KD politikası sayfasında tartışmak gerek. Orada başlatırsanız iki çift de bizim sözümüz olur. Vikiçizer (mesaj) 22:07, 24 Eylül 2016 (UTC)