Vikipedi tartışma:Seçkin içerik/Sorumlular

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: 07 tarafından 11 ay önce Mevcut sorumlular başlığına

Adaylık sonuçları[kaynağı değiştir]

Oylamalar, sonuçlanacağa pek benzemiyor. Bir çok adaylık beklemede. Hatta yıllananlar bile var. Artık buna geçicide olsa bir çözüm bulmamız lazım. Ya adaylıkları hizmetliler sonuçlandırsın ya da yeniden seçilene kadar geçici olarak belirlenen bir aday.Sait71 13:44, 2 Ağustos 2014 (UTC)

Bu aralar pek aktif değilim ama seçkin içerik sorumlusu krizi hep aklımda. İzleme listemde olduğu için gördüm bu yorumunu. Hizmetlilerin adaylık sonuçlandırma işlerine bakmasına karşıyım. Her ne kadar işlemez hale gelen seçkin içerik çalışmalarına nefes aldırmak için Sait bunu teklif etmiş olsa da, mutlaka bir SİS seçmemiz gerekiyor. Hizmetli arkadaşları seçerken devriyelik görevini nasıl icra edeceklerine bakıyoruz genel olarak, seçkin içerikle doğrudan bir ilişkileri söz konusu değil. Adaylıkları çabucak sonuçlandırmayacak, seçkin içerikle ilgisi olan birine ihtiyacımız var. Bütün hizmetlilerin bu koşulları sağladığından emin olamadığım için SİS seçilmeli diyorum. Yeri burası olmasa da söyleyeyim BSRF ile Coriolis şu an uygun geliyor bana. --bermanya 17:50, 2 Ağustos 2014 (UTC)

@BSRF tekrar başvuracak mısınız? Şu an aktif sorumlu sadece @Ahzaryamed görünüyor ve o da 5 aydan fazla süredir bir değişiklik gerçekleştirmemiş. Ayrıca @Rapsar'ı da sorumlu olarak tekrar görmek isterim doğrusu. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:03, 25 Kasım 2017 (UTC)

Şu an için başvurmayı düşünmüyorum @Ahmet Turhan. Düzenli aktif olabilen kullanıcılardan biri(leri) seçilirse ben de sorumluluğa ara verip eskiden olduğu gibi zamanımı seçkin içerik hazırlamaya ayırmak istiyorum.--BSRF 💬 17:25, 25 Kasım 2017 (UTC)
@Ahmet Turhan, teşekkürler ancak ben daha çok yorum yapmayı ve değerlendirmede bulundurmayı tercih ettiğim için, muallakta olan ve benim de taraf olduğum adaylıkları sonuçlandırmam sıkıntı yaratacaktır. Daha önce yarattı da :) Uygun değerlendirme yapabilecek, tecrübeli bir kullanıcı lazım. @Vikiçizer bilmem ilgilenir misin. @BSRF ise bence gayet başarılı, bence devam etmelisin.--RapsarEfendim? 05:32, 4 Aralık 2017 (UTC)
@Rapsar, ilgilenemeyeceğim bir konu maalesef. Bir kaç kullanıcı da olabilir. BSRF devam etse bile, Sayginer ve Rapsar'ı da seçebiliriz, Ahmet Turhan'ı da. Böylece ilgili oldukları adaylıklarının kapatmasını diğer sorumlulara bırakabilirler, ilgili oldukları konularda çalışmalarına devam edebilirler. Vikiçizer (mesaj) 07:48, 5 Aralık 2017 (UTC)
@Sayginer sen de olabilirsin bana kalırsa. Çok fazla, aman aman aktif olman gerekmiyor zaten, çok yoğun bir sorumluluk da yok. Biraz muhakeme yeteneği, biraz dikkat ile yapılabilecek bir sorumluluk.--RapsarEfendim? 05:35, 4 Aralık 2017 (UTC)
Ben de sen gibi seçkin içerik üretme konusunda sorun olmaması için sorumlu olmamamın daha uygun olacağını düşünüyorum :) --Ahmet Turhan (mesaj) 09:33, 4 Aralık 2017 (UTC)
Ben de Rapsar'ı uygun görüyorum bu iş için. Kendisi oldukça fazla seçkin ve kaliteli madde üretmiş birisi. Aday gösterdiği maddelerin reddedildiğine rastlamadım. Hem kendisi yıllardır aktif. Her gün bu projeye severek katkıda bulunduğunu görebiliyorum. Bu işi en iyi şekilde yapacağına eminin. Eğer başka biri talip olmazsa sen talip ol bu göreve bence. --Turgut46 12:04, 4 Aralık 2017 (UTC)
Teşekkürler @Turgut46, benim de aday gösterdiğim ancak bu statüleri alamayan maddeler oldu :) Bir de üstte belirttiğim tartışmalarda taraf olma durumu var. Bu yüzden olmak istemiyorum.--RapsarEfendim? 07:48, 5 Aralık 2017 (UTC)
  • Vikiçizer'in dediği üzere @BSRF ve @Ahmet Turhan, üçümüz aday olabiliriz sanıyorum ki :) Tabi hepimiz seçileceğiz diye bir kaide de yok. Değerlendirmeleri de artık hangimiz uygunsa o yapar.--RapsarEfendim? 02:00, 6 Aralık 2017 (UTC)
Ben seçkin maddelerle uğraşıyorum biraz, aday gösterdiğim maddelerle ile sorun olmaması için aday olmayayım diyorum @Vikiçizer. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:27, 17 Aralık 2017 (UTC)
@Vikiçizer, tek aktif sorumlu olmak istemiyorum. Aktif bir kullanıcı sorumluluğa seçilirse ara verme kararımı gözden geçirebilirim.--BSRF 💬 06:24, 18 Aralık 2017 (UTC)
Ben, BSRF de olursa olabileceğimi belirttim. Sık sık adaylıklarda görüşümü belirtiyorum, ama "kesin" olarak sonuçlanabilecek adaylık varsa, görüş bildirmiş olmama rağmen bunları uygun şekilde sonlandırabilirim. Muallakta olanlar varsa ve görüş bildirmişsem dokunmam uygun olmayacaktır :)--RapsarEfendim? 07:16, 18 Aralık 2017 (UTC)
Tamam. O zaman @BSRF'nin de devam edeceğini düşünerek @Rapsar için bir adaylık tartışması başlatalım, bakalım ne olacak, ne dersiniz? Son onayınıza göre hemen tartışmayı açmayı düşünüyorum. Vikiçizer (mesaj) 10:28, 19 Aralık 2017 (UTC)
@Vikiçizer, benim açımdan bir problem yok ama adaylık sayfasında, üstte belirttiğim hususu da dile getirirsen (sırf benim için değil, diğer sorumlular için de) daha sağlıklı olacaktır.--RapsarEfendim? 19:26, 19 Aralık 2017 (UTC)
@Rapsar, o hususu da dile getiririm, Topluluk ne diyor bakalım hep beraber. Adaylık sayfasını açıyorum. Vikiçizer (mesaj) 17:21, 20 Aralık 2017 (UTC)

Sorumlu[kaynağı değiştir]

  • Seçkin madde sorumlumuz yok, seçmemiz gerek. --Ahmet Turhan (mesaj) 12.15, 29 Ağustos 2019 (UTC)Yanıtla
  • Aynen :/ İlgili (genel anlamda, sürekli görüş belirten) olan zaten üç-beş kullanıcı var: @BSRF, @Ahmet Turhan, @Yzkoc, @𐰇𐱅𐰚𐰤, @Turgut46, @Superyetkin, @Kibele, @Hedda Gabler var (atladığım varsa affola). Bu kullanıcıların her biri, buraya verdikleri emeklerin yeterince değer görmemesinden dem vuracaktır (ama aday gösteren ama değerlendirme yapan olsun). Sorumlu adayı olmak isteyen varsa, bu sorumluluğu yerine getirecek biri olan varsa buyursun lütfen. Yorumları kontrol etsin, yeri gelince aday göstereni ya da değerlendirme yapanları bilgilendirsin, takip etsin vs.--RapsarEfendim? 06.24, 30 Ağustos 2019 (UTC)Yanıtla
  • Sorumluluktan ziyade Sİ/KM sürecini baştan dizayn etmemiz gerekiyor. Tartışmalar nihayete ermiyor zaten, sorumlu olsa ne olmasa ne. Sorumluya ihtiyaç duyulacak ortam oluşmuyor ki. Yılda bir tane tartışma kapatılıyor, onu hizmetliye de kapattırırız. İşin diğer tarafı da kimse sorumlu olmak istemiyor :) Yıllardır sürekli şikayet ediyoruz ancak hiçbir şey yapmıyoruz. "Erişim engelinden beri katkılar, tartışma katılımları çok azaldı" diye kendimizi kandırıyoruz fakat geri çekilip baktığımızda Sİ/KM adaylık süreci çok uzun zamandır üç bacaklı sandalye gibi birkaç kişinin desteklemesiyle ayakta durmaya çalışıyor. Bu süreci belirli bir zaman aralığı tayin edip sıkıştırmamız lazım. Mesela şuradaki son yorum sekiz ay önce. Tartışmanın kendisinin bile aslında bu kadar uzun sürmemesi gerekirken son hareketlilik tarihinin üzerinden sekiz ay geçmiş. Birkaç gün sonra adaylık bir yıla girecek. Tartışmaya katılım yok, katılanlar arasında fikir birliği yok ama aylarca bir umut bekleniyor. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 13.20, 30 Ağustos 2019 (UTC)Yanıtla
@𐰇𐱅𐰚𐰤, ben daha önce sorumluluk yaptım. Aday olduğum dönemde de ufak bir yeniden tasarım süreci planladım, bunu toplulukla paylaştım ve onay da aldım. Ancak biraz fazla ileri gitmişim, daha sonraları o hatalarmın farkına vardım. Mesela x süre boyunca hiçbir görüş gelmese dahi sorumlu olarak bu maddeyi tek başıma değerlendirip karar veriyordum. Bunu kendimin yazıp aday gösterdiği maddelerde uygulayınca sıkıntı doğdu. Haklı olarak tepkiler yükseldi. Bu olay, biraz daha esnetilerek uygulanmalı. İlla 6-7 kişinin desteği beklenmemeli mesela, 2-3 destekle de (yeteri inceleme yapılmışsa, "emeğine sağlık" tarzı yorumları ben direkt yok sayardım mesela) olumlu kapatılabilmeli bazı adaylıklar. Sorumlu da biraz daha sorumluluk olarak, yeri gelince maddeye de müdahalelerde bulunmalı mesela. Kıpırdanma yaratmak için kullanıcılara bildirim, hatta mesaj gönderme yapılabilir. Aslında kaliteli madde sistemi ve kavramının bayağı bir elden geçmesi (bence kaldırılması hatta) gerek.--RapsarEfendim? 04.30, 31 Ağustos 2019 (UTC)Yanıtla

Seçkin/kaliteli madde ve seçkin resim sorumluların ayrılması[kaynağı değiştir]

Seçkin ve kaliteli madde adaylıklarının kapatılması ile sorumlu olan kullanıcıların SR adaylıklarındandan sorumlu olduğunu daha yeni fark ettim desem yalan olmaz. :) ansiklopedinin erişime açılmasından sonra her geçen gün artan adaylıkların koskoca Vikipedi’de sadece bir kullanıcının sorumluluğunda olması bize yakışmıyor bence. Benim şahsi düşüncem KM ve SM adaylıkları ile SR adaylıklarının birbirleri ile ilgisisi bulunmadığı. Resim adaylıklarının diğer içeriğe dair geniş tartışma ve görüşlerin paylaşıldığı adaylıklardan ayrılmasını ve SR adaylıkları için ayrı bir seçim formatı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Mesela kendim için söylemem gerekirse, SR adaylıklarına daha fazla ilgi duyuyorum ve sadece resimlerin sonuçlanması sürecinde sorumlu aday olmak istiyorum ama olamıyorum maalesef. Ayrıca seçkin resim neticelendirmeleri için gerçekten bu işin teknik boyutuna hakim donanımlı kullanıcılar olduğunu ve bunları da aday göstermek istiyorum ama yine gösteremiyorum. Çünkü bütün seçkinlikler tek başlık altında bulunuyor. Bunun için politika teklifi vermek mi yoksa tartışma sayfasında görüş almak yeterli mi bilmiyorum açıkçası ama SR’nin (KM ve SM, SL)’den ayrı olarak değerlendirilmesini ve burada sorumluluk alanların yalnızca resimler ile ilgilenmesini teklif ediyorum ve ilgili gördüğüm birkaç kullanıcının değerlendirmesine sunuyorum. @Khutuck, @Orfur, @Chansey, @Estin Giç Giç, @Thecatcherintherye, @Nanahuatl, @Dr. Coal --Maurice Flesier message 21.21, 4 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla

  • @Maurice Flesier SİS sayısında bir sınırımız yok. Dilerseniz siz de SİS adayı olun, seçilince seçkin resimlere odaklanırsınız, ben de kalan kısımlarla uğraşmaya devam ederim. Diğer kısımlarda sadece arada benim başlattığım SM/SL/KM adaylıklarını kaparsınız, @Uğurkent'i de rahat bırakmış olurum :) Bölümleri ve sorumluluğu paylaşırız, ben de SR'leri çok sevmiyorum zaten :) --Khutuckmsj 21.27, 4 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla
  • @Maurice Flesier Aynı şekilde bende seçkin resimleri diğer seçkin maddelerden daha çok seviyorum ki son zamanlarda bir seçkin resim madeni bulmuş sayılırım. Benim şahsi görüşüm seçkin resmin ansiklopedik değere göre seçilmesi ve göze hoş gelmesine bunda fotoğrafçılık olaylarından pek anlamamın rölü var tabi ki. Ama seçkin resmin diğer seçkin şeylere göre olayı anlamak için bir bakışın dahi yeterli olması diğer seçkin içeriklere görüş belirtmeden önce bayağı bir emek harcamak gerekirken seçkin resimler için saniyeler bile yeterli oluyor ve bu gerçekten çok etkileyici bir şey. Seçkin resimlere bakan bir ilgili olması konusunda size katılıyorum. @Khutuck dediği gibi bunları ayırmak yerine bir kişinin sadece seçkin resimler ile ilgilenmesini de mantıklı buluyorum.--Orfur (mesaj) 21.46, 4 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla
Kendime bir ekleme yapmak istiyorum. Bu seçkin içerik sorumlularını hakkında tartışmak sorumlulukları tekrar belirlemek vs olaylar yerine sorumluların sayısını artırmak yani nicel bir düzenleme yapmak bence hem daha hızlı hem daha başarılı olur. Bu konuda seçkin içerikler konusunda hevesli kimselerin seçkin içerik sorulusu olmalarına davet edilebilir. --Orfur (mesaj) 22.28, 4 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla
  • Bildirim için teşekkürler @Maurice Flesier. Açıkçası sizin belirttiğiniz gibi ayrı olması mı daha iyi olur, yoksa @Khutuck'un belirttiği gibi tek çatı altında farklı kullanıcıların farklı bölümlere odaklanması mı, bilmiyorum. Şeklen tek çatı altında olup kişilerin kendi ilgilerine göre ayrılmaları daha bütünlüklü ve makul bir yapı olabilir gibi geliyor, yani tek bir yapı içerisinde ihtisaslaşma benzeri bir durum düşünülebilir. Sizin belirttiğiniz gibi ayrı olursa bunun faydaları neler olur, zararları neler olur, pek bilemiyorum açıkçası şu aşamada. Ne yazık ki tartışmaya bir katkım olamıyor sanırım, bunca sözden sonra. :) --Dr. Coalmesaj 21.59, 4 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla
  • Yorum Yorum Mantıklı bir öneri, ancak kendi içerisinde karmaşıklıklar da barındırıyor, önce onları çözmemiz gerekir. Vikipedi:Seçkin listeler, Vikipedi:Seçkin konular ve Vikipedi:Seçkin portaller de diğer alt dallar olduğu için başka bir başlık olarak önümüzde duruyor. Portal pek aktif değil şu sıralar ancak canlanabilir kullanıcıların ilgisine paralel olarak. Yıllar sonra seçkin konu biraz ilgi gördü mesela. Başlıktaki bölmelere seçkin listeleri ve seçkin konuları da katarak; SM-SL-SK-KM / SR / SP gibi üç ayrı sorumluluk belirlemek için tartışma yapılması daha uygun bence. Ama tabi ben kendim hemen şimdi gruplandırmayı yaparak bu görüşü bildiriyorum, SM-SL-SK-KM olarak dörde ayrılan benzer içeriklerin bir olduğu kategorizasyona tüm topluluk onay verir mi acaba? Yani bu dört içeriğin sorumlusu, SR sorumlusu ve SP sorumlusu birbirinden ayrı mı olacak? Bu karmaşıklıkları gidermek adına kapsamlı bir tartışma yapalım derim. Sadece SR adaylığına bakacak sorumlu seçmek mantıklı, ama diğerlerinin de kendisine has dinamikleri/teknik kriterleri vb. var mı, topluluk bunda hem fikir mi? -- Ahmet Turhan(mesaj) 22.05, 4 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla
  • Kriterleri sağlayan madde, liste ve resimlerin statülerinin verilmesi veya sonlandırılması sadece görüş hakkında karar vermekle kalmıyor; şablonlama, ilgili sayfalara veya tartışma sayfasına gerekli ibareleri yazma vb. iş yükleri doğuruyor. Tek kullanıcının (ki sağolsun @Khutuck benim görebildiğim özveriyle hareket ediyor) bu sorumluluğu yürütmesindense işbirliği yapılmasında fayda görüyorum. Şu aşamada SR için ayrı bir SİS olması düşünülebilir fakat bunun için @Ahmet Turhan'ın da belirttiği gibi topluluk kararı gerekli. Dolayısıyla Khutuck'un belirttiği şekilde SİS adaylığı açılarak bu adaylıkta SR'lere (veya SL, SM vb.) odaklanılacağının belirtilmesi, yetişilmediği yerlerde diğer mecralara da katkıda bulunmayı sağlayacağından doğrudan SİS adayı olunmasını destekliyorum. Peşinen belirtmek gerekirse, gönüllü kullanıcılarımızın yanında eğer adaylığa kullanıcı önerebilirsek @Thecatcherintherye'ın da SİS adaylık süreci başlatmasını isterim. chansey mesaj? 22.46, 4 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla
@Ahmet Turhan tüm seçkin/kaliteli içerik sisteminde kriterler bence yeterince net ve çok benzer; ayrı alt sorumluluklara bölmeye veya yeniden tartışmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. SİS çok da önemli/kritik bir sorumluluk değil, yanlışlıkla bir vandalı SİS yapsak en fazla 10 maddeye yıldız ekler :) Zaten SİS'in topluluk ne yönde görüş bildirirse tartışmayı o yönde kapatmaktan başka bir sorumluluğu da yok. @Chansey madde geçmişi vb. şablonlar ekleme, tartışmaları ayarlama gibi kısımlar kolay şeyler, genel olarak halimden memnunum, göreve mümkün olduğunca devam edeceğim. Sadece benim başlattığım adaylıkları kapatacak veya Viki'ye giremediğim zaman birikmelere engel olacak ikinci bir SİS olsa iyi olur. --Khutuckmsj 22.56, 4 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla
Yok @Khutuck yanlış anlaşılma olmasın, benim sizin katkılarınızdan bir şikayetim yok. İki, üç veya dört SİS olmasının zararı değil, elbet faydası olacaktır. chansey mesaj? 23.00, 4 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla
Katılıyorum, zaten adaylığımda da bunu belirtmiştim :) --Khutuckmsj 23.02, 4 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla
  • SR ve SM/SL/KM arasında bir ayrım yapılmasını destekliyorum. Buna neden gerek var? Çünkü, ben, şahsen seçkin madde olabilecek bir maddeyi okuyup inceleyemiyorum. Bu nedenle de ilgili başlıklarda görüş belirtmemeye çalışıyorum. Bu muhtemelen bir sözel beceri. Halbuki her insanda bu beceri alanının gelişmiş olmasını beklemek adil olmaz. Aynı temelden hareketle, sözel becerileri kuvvetli bir SM sorumlusunun da görsel zekasının gelişmiş olması şart değildir, genellikle bu iki tür zeka dalı bir insanda aynı oranda bulunmaz. Bu nedenle bir SR sorumlusunun resimleri yorumlayabilme becerisine güvenirken uzun bir metni okuyup da yorumlanmasını beklemek zorunda kalmayız. Demek istediğimi anlatabildiysem eğer bir diğer hususa değinmek istiyorum. SR sorumluluğu büyük bir zevkle yapacağım bir iş. Bunu seve seve kabul ederim. Ancak önümüzdeki birkaç ay benim için birçok şeyi değiştirecek bir süreci barındırıyor. Belki de emekli olabilirim. Bu nedenle sorunlu belirlenmesi sürecinde chansey'in bu işi seve seve üstleneceğinden eminim :)-thecatcherintheryemesaj 00.58, 5 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla
  • Adım geçmiş de fikrimi belirteyim dedim. Bence seçkin içeriklerin alt kategorilerinde ayrı sorumlu olması gerekmez. Çünkü hepsi seçkin içerik olarak tek başlıkta birleşiyor. Eğer seçkin resimler için gönüllü arkadaşlar varsa sis adaylığında bulunur, bunu da özellikle resimler için kullanacağını belirtir. İlerde maddeler ile ilgilenen sis aktif olmazsa veya görevinden ayrılırsa onun bu noktada yardımları olabilir. Mesela örneğin hizmetliler bile genelde belirli alanlarda yoğunlaşıyor. Yeri geldiğinde 40 yılda bir uğradığı süreç sayfasındaki acil talepler için uğraşıyorlar. Khutuck gördüğüm kadarıyla bütün seçkin içerikler ile uğraşan bir sorumlumuz. Tarafsızlık gereği kendisinin başlattığı fikir birliği olan tartışmaları ben kapatıyorum. Çünkü kendisi madde yazmayı seven bir sorumlu :) . Bu noktada ek bir sorumlu diğer sorumluların içinde bulunduğu tartışmaları bile kapatabilir. Benim düşüncem genel bir sis adaylığının olup, sorumluların istediği alanlarda faaliyet göstermesidir. Çünkü SR'ler için ayrı bir sorumluluk açarsak, görevli arkadaşlarımızın da her gün burada olacağı, inaktif olmayacağı veya görevi bırakmayacağının bir garantisi yok. Seçkin içerik tartışmalarının diğer tartışmalardan az katılımlı olduğu ve Khutucuk'ın (veya başka bir sorumlu) içinde bulunduğu tartışmalar için şimdilik genel sorumlularla sürecin yürümesi gerektiği sağlıklı olacaktır. --Uğurkentmesaj 13.03, 5 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla

Mevcut sorumlular[kaynağı değiştir]

@Adem, Khutuck, 07, görebildiğim kadarıyla bu alanda yeterince etkin değilsiniz. Adaylık tartışmalarındaki seslenmeler, yorumlar, ilgi gösteren, kapatan ve arşivleyen büyük oranda K:LostMyMind.

Adem: Son seçkin içerik adaylığı kapaması ve arşivlemesi ya da herhangi bir adaylıkla sorumlu sıfatıyla ilgilenmesi Şubat 2022'de, onun öncesindeki ise Aralık 2021'de.
Khutuck: Son seçkin içerik adaylığı kapaması ve arşivlemesi ya da herhangi bir adaylıkla sorumlu sıfatıyla ilgilenmesi 15 Şubat 2023'te, onun öncesi ise Şubat 2022'de, onun öncesi Ağustos 2021'de.
07: Son seçkin içerik adaylığı kapaması ve arşivlemesi ya da herhangi bir adaylıkla sorumlu sıfatıyla ilgilenmesi Aralık 2022'de, onun öncesi ise Ağustos 2022'de, onun öncesi Temmuz 2022'de.

Khutuck genel olarak etkin değil pek, diğer iki sorumlu da aday gösterme/değerlendirme yapmaya daha eğimli. 'Sizleri, basit bir işlem olan adaylık kapamada "kaybetmek" yerine, görüşlerinizi adaylıklarda görmenin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Kapanmasıyla ilgilenecek kullanıcılar, adaylıklarda genellikle görüş belirtmeyen kullanıcılar olursa, zaten az gelen görüşlerde en azından sizlerin de görüşlerinizi görebiliriz.

Bu vesileyle, siz sorumluluktan çıkmayı düşünüz müydünüz? Devam etmek isterseniz de daha etkin olabilmeniz mümkün müdür bu alanda? Teşekkürler. Nanahuatl? 21.19, 18 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Nanahuatl,
SİS olarak başvuru gerekçelerimi sıralarken sadece seçkin resimlere ilgi duyduğumu, SR adaylıklarını değerlendirme, kapama, arşivleme işlemlerine önem verdiğimi açık bir şekilde belirtmiştim. KM/SM/SL adaylıklarda ise bazı istisnalarda kapatma yapabileceğimi, genellikle aday gösteren bir SİS sorumlusunun adaylığını sonlandırma gibi bir teamül işlemlerini yapabileceğimi de yazmıştım. Günün sonunda hala SR adaylıklara ilgi göstermeye devam ediyorum ve diğer kaliteli ve seçkin adaylık süreçlerini ise sadece izliyorum.
Aslında benden beklenildiği şekilde KM ve SM adaylıklarla daha fazla ilgilenmeyi bir ara denemiştim. (...) Şimdi ise birçok yerde @LostMyMind'ın adaylıklara daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğine dair haklı çağrılarını görüyorum. Belki de seçkin ve kaliteli içeriklere karşı bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyordur. Belki de iki virgül, üç kırmızı bağlantının eksikliğini olmazsa olmaz bir kıstas olarak görmememiz gerekiyordur.
SİS sorumluluğuna devam etmemem gerektiğine dair genel bir kanaat oluşursa elbette bırakabilirim ve yeni SİS sorumlusu olmak isteyen deneyimli ve güvenilir birisi varsa da güçlü bir şekilde desteklerim. Ama konunun SİS veya etkinlik olmadığını, konunun adaylıklara bakış açısındaki sorunlar olduğunu söyleyebilirim. İyi vikiler. --Adem message 10.14, 20 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla
@Adem, olay şu ki, genellikle resimlerde değerlendirme yapıyorsun ve taraf olduğu için, doğal olarak tartışmaları da sonlandıramıyorsun. Dolayısıyla sorumluluğun bir anlamı kalmıyor. Ben çok ilgiliyim komple bu süreçlerle, ama sorumlu olursam değerlendirme hakkım gidecek, dolayısıyla anlamsızlaşacak, benzer durum senin için de söz konusu. Sorumlu kalmak istiyorsan, lütfen sorumluların yapmaları gerekenler konusunda yardımcı ol, zira şu an tek bir sorumluya bakıyoruz adeta (kişisel olarak sana değil, üç sorumlu için diyorum). Geri kalan konular ise kişisel yorumlar olduğu ve burasıyla da alakasız olduğu için @Anerka'dan bir uyarı ve temizlik rica edeyim, bu tip konulara çekilmek istemiyorum. Ben bunu eleştiri duymak için yazmadım, süreçlerimiz sağlıklı ilerlesin diye yazdım. Nanahuatl? 03.03, 21 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla
Bu tip konular dediğiniz şey aslında (...) neden kapatılmıyor, neden ilgi gösterilmiyor (...) sorgulanması. (...) --Adem message 14.08, 21 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla
@Anerka, ikinci kez konuyla tamamen alakasız kişisel yorumlar yapılıyor. Bu şekilde konuşabilmek mümkün değil ne yazık ki. Uyarı istiyor, tekrarı hâlinde ise engel talebinde bulunacağımı belirtiyorum. Ben buraya eleştiri dinlemeye gelmedim. Nanahuatl? 18.13, 21 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla
Adem konuşulması gereken şeyler olduğunu düşündüğün ortada, ancak bunları yaparken kullanıcı kimliklerine, özellikle de bunun üzerine istişare etmek istemediğini belirten bir kullanıcının kimliğine yönelik yazmaktansa sistem ve sistem değişikliği önerileri üzerinden gitmen daha yararlı olacaktır. Seksen'in bu konuda bir süre konuşulmuş bir önerisi vardı yanlış hatırlamıyorsam, neden rafa kaldırmıştık onu? Oradan ya da senin önerebileceğin bir sistemden konuya devam edilebilir. Kullanıcılar üzerine konuşmaya başlarsak ardını alamayız, bunu yıllardır burada olan biri olarak biliyorsun.
Nanahuatl haklılığın kimde olduğu konusuna hiç girmeden, kullanıcılar üzerinden tartışma yürütme kültürümüz olmasa dahi, ortada yapılmış bir eleştiri varsa bunu kulak ardı etmeden önce nedenleri üzerinden kendi değerlendirmeni yapıp kendin için yapıcı bir güce dönüştürmeni de öneririm. Karar senin. ----anerka'ya söyleyin 21.53, 22 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla
Merhaba @Anerka,
Kullanıcı kimlikleri derken? Burada bir isim bir pingleme göremiyorum. İsimde yazabilirdim aslında. Çünkü aynı şeylerden şikayetçi olan bu kullanıcıların bunların gizli kalması gerektiğine dair bir istekleri de olmadı benden. Kişilerin yorumlarının silinmesini hem de hakaret ve saldırı olmadan yapılmasını oldum olası doğru bulmadım, bulmuyorum ve bulmayacağım.. 2023 Türkçe Vikipedisinde artık bu tür müdahaleleri görmek istemiyoruz. Sadece daha çok soğuyorum, daha çok ilgisiz ve tepkisiz kalma isteği pik yapıyor bende.
Sorunların bile açık ve net ifadelerle konuşulamadığı, sorunun/sorunların ana kaynağının, nedenlerinin, ve çözüm yollarının bile tartışılamadığı bir platformda istediğiniz kadar şikayet, talep edin ve de çağrıda bulunun sonuç kocaman bir çözümsüzlük ve başa dönüştür. Bireysel ve gönüllü sorumluluk almak güzel bir davranış ama hak edildiğini düşündüğünüz yere kadar. Bu yüzden SİS sorumluluğundan ayrılıyorum. Kalanlara da başarılar ve sabırlar diliyorum :) --Adem message 22.26, 22 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla
(...) keyif almak için buradayım K:Anerka. Şimdiye kadar bu konuyla ilgili tek bir mesaj dahi almadım, hep ilgisiz yerlerde ilgisiz şekillerde bahsedildi. Bununla ilgili de ben bir kere mesaj attım, o da şurada. Devamlı hakaret yemekten ve laf sokulmasından bıktım, artık kontrol edilmesini rica ediyorum bu durumun. Laf atılıp atılıp sonra sanki benim kabahatim varmış gibi davranılmasını istemiyorum. Nanahuatl? 04.43, 23 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla
@Adem kullanıcı kimlikleri üzerinden derken kastım diğerlerinin kimler olduğundan bahsetmen değildi. İçerik üzerine konuşunuz, katılımcı üzerine değil lafındaki katılımcı -> kullanıcı kimliği kavramıydı :) Ve tabii senin yorumunda kast ettiğin kullanıcı bağlamındaydı.
Bahsi geçen müdahale VP:İÜY kapsamında, bunu yapmak durumunda kaldığım için ben de hoşnut değilim, idealim eleştirilerin yapıcı ve taraflarca kabul edilip özümsendiği, tartışma kültürünün doğru işlediği ve müdahalelerin hiç olmadığı (ya da minimumda kaldığı) bir topluluk. Ama bu tip müdahaleleri 2023 Türkçe Vikipedisinde görmemek için ya konuyu ele alış biçiminin kullanıcı üzerinden yürütülmemesi, yani sana önerimde olduğu gibi prosedür değişikliği üzerinden konuya yaklaşılması (farklı bir sayfalar söz konusu olduğundaysa içerik üzerinden yaklaşılması) ya da yukarıda bağlantısını verdiğim politikanın değiştirilmesi gerekli.
Belirtmeden geçemeyeceğim, sorumluluktan ayrılmana üzüldüm, ama tabii ki sen nasıl katkı vermeyi seçersen o şekilde katkı verirsin. --anerka'ya söyleyin 10.39, 24 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla
  • Nanahuatl en son yorumundan bu tartışma için hiç kimseye ve hiç bir olguya faydası olmayan kısmı temizlemek zorunda kaldım. Tansiyonun yükseldiği bu tarz noktalarda bu tarz söylemlerin hiç gereği olmadığını en az ben kadar tecrübe etmişsindir. Bilgilerine. Vincent Vega mesaj? 05.48, 23 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla
    @Vincent Vega, ben sürekli laf işitmek istemiyorum, olay bundan ibaret. Konuda kalmak lazım, kalınmıyor, sürekli bir eleştiri. Hayır, mesaj sayfam orada, gelip yazan eden de yok. Burada gidip de senin hizmetliliğini eleştirmek ne kadar ilgisizse burada yazılanlar da ilgisiz. Ben sadece sıkıldım sürekli bir şey denilmesinden bana, denilmesin, bu kadar, rahatsız oluyorum ısrar ediliyor. Nanahuatl? 05.52, 23 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla
    Yukarda bir başka hizmetli gerekli müdahalede bulunmuş. Hiç bir şey yapılmasa dediğine tamam diyeceğim. Burada bu konuyu uzatmanın hiç bir anlamı bulunmuyor, kronik bir endişe veya sorunun varsa onu ilgili kısımda dile getirebilirsin. Diğer türlü benim nazarımda olay değerini kaybediyor, dikkatimi çekmiyor. Vincent Vega mesaj? 07.42, 23 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla
Selam Nanahuatl, halısın, uzun süredir istediğim kadar aktif olamıyorum. Daha aktif kullanıcılara yer açmak için sorumluluktan çekiliyorum. —Khutuckmsj 15.01, 26 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla
Merhaba @Nanahuatl. Şu sıralar bahsettiğin üzere Vikipedi'ye vakit ayıramıyorum. Belirttiğin noktalara katılarak sorumluluktan çekiliyorum. — 07 💬 15.01, 25 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla