Vikipedi tartışma:Oylamalar/Anasayfa tasarımı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bence tasarımlar numaralandırılmak yerine yapan kullanıcılarının adına göre belirtilmeli. Örn. X'in tasarımı gibi... Çünkü, mesela benim yaptığım tasarımın adı Ana sayfa tasarımı 4; fakat aynı oylamada Tasarım 4 adında Cat'in tasarımı da var. Bu nedenle başlıkları kullanıcılarına göre yapıyorum. -- Dsmuratileti 18:15, 3 Nisan 2008 (UTC)

Sürenin uzatılması gerekli bence.--Machiavelli' msj 23:39, 5 Nisan 2008 (UTC)

Tartışmanın yeterli kadarı yapıldığını sanmıyorum, burada da hala tartışmalar devam ediyor iki önerim var birincisi bu oylamanın süresinin uzatılması, ikincisi iki kademeli bir oylama yapılması. Çok az oy alanların elenip birkaç adayla ikinci tur bir oylamaya gidilmesi. Bu tip önemli konularda ve çoklu adaylarda izlenen yol genelde budur.--Machiavelli' msj 14:01, 7 Nisan 2008 (UTC)

  • İki kademeli bir oylama çok daha makul olurdu bu konuda Mach a katılıyorum. bora006ileti 22:40, 8 Nisan 2008 (UTC)

Son seçenekler sonradan devreye girdi, devreye girdiği sırada ise 15 oy atılmış durumda idi.Bu yüzden seçim yeni baştan yapılsa daha adaletli olmaz mı kolay gelsin

birkaç değil iki aday olmalı[kaynağı değiştir]

  • Bence, ikinci tura girilecekse, iki adayla girilmeli,üç aday olduğu takdirde, oylar en güzel iki aday arasında bölünebileceğinden, daha az güzel üçüncü aday diğer ikisinden daha çok oy almış duruma geçebilir.Sevgi ve saygılarımla--Düşünenadam 23:10, 8 Nisan 2008 (UTC)

Evet, haklısınız arkadaşlar. Buradaki tartışma sayfasından ziyade Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa/Tasarımlar sayfasında eleştiri/yorum beklediğimden burayı henüz farkettim :( yoksa gerekli düzenlemeleri bu şekilde yönlendirmeye çalışırdım. Bugün Köy çeşmesine bu konuyla ilgili tekrar bir açıklama yazmıştım; eğer bu yazıyla birlikte beklenen değişiklikler olmazsa, oylama bitimine kadar bekleyip, 2. turu başlatalım ne dersiniz? Cat msj 23:37, 8 Nisan 2008 (UTC)

Tartışma - kafa sayımı - süre[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • 10 günlük süre gerçekten çok kısa... bu tartışmanın sadece bir kafa sayımı ile son bulmasına yarar getirecek ve dolayısıyla da tartışmaya zarar getirecektir. Bu tip oylamalar daha ziyade tartışma formatındadır ve uzun süre alır. En basit hizmetli/bürokrat oylamaları gibi tartışmaları (ki bunlar Ana sayfa ara yüzü değişikliğinden çok daha küçük oylamalardır, çok daha az tartışmaya yol açarlar - burada ise her ayrıntı tartışma konusu olabilir) bile minimum iki hafta tutarken buna bu kadar süre verilmesi çok hatalı... üstelik sonuçta bir süre için uzlaşmaya varılmış mı? Bu da var... bu tip büyük değişikliklerde genelde süre atamaz, bunun yerine bir uzlaşmanın oluşmasını, olgunlaşmasını bekleriz. Bu açıdan süre konulmasını, uzun olsun kısa olsun, şahsen hatalı buluyorum. Temel politikalara dayanmadığı gibi tam tersi yanlış fikirlere yol açabilir... üstelik dediğim gibi burada ve diğer Vikipedilerde tartışmalarda önemli olan uzlaşıdır. Bu oylamanın belirgin bir uzlaşı çıkana kadar uzatılması gerektiğini ve asgari sürenin kesinlikle 3-4 hafta olması gerektiğini belirtmek isterim... bu değişiklik Vikipedi topluluğunun her bireyini etkileyecek, sadece yazarları değil okuyucuları da etkileyecek, aceleye getirmemize de gerek yok (sanırım hâlâ SM'ler hazır değil zaten) bu durumda en iyisi keskin bir uzlaşının çıkması için olası en çok sayıda Vikipedistin katkısını görmemizdir, bunun için de şu anki süre yeterli olmayacaktır... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 03:03, 12 Nisan 2008 (UTC)

Oylama sonu?[kaynağı değiştir]

Merhaba, oylama başlayalı neredeyse 1 ay olacak. Peki ne zaman biticek? Kafa sayımı yapmasak da, pek fazla değişikliğe yönelik bir katılım görenmiyorum ben artık. Eğer ikinci tura başlamış olsaydık o da bu hafta içinde sonuçlanacaktı, ama başlamadık. Sanırım sonu yok... Cat msj 09:28, 28 Nisan 2008 (UTC)

3 Mayısta bitirelim, ikinci tura başlamış olsaydık geniş bir katılım olmazdı ama :)...Ayrıca aceleye gerek yok henüz seçkin maddede bir yıl yetecek bir seviyeye ulaşamadık maalesef.--Machiavelli' msj 12:30, 28 Nisan 2008 (UTC)