Vikipedi tartışma:Kayda değerlik (tiyatro oyunları)/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Emeği geçenlerin eline, bilgisine sağlık. Gereksinim olan bir konu daha gündemde olgunlaşıyor sayenizde. Teşekkürler. --Manco Capac 08:40, 29 Temmuz 2008 (UTC)

Takdir edersiniz ki ülkemizde tiyatro hep arkalarda kendine yer bulmuştur. Gerek görsel gerek yazısal basında da bu durum hep aynı şekilde. Eğer bir tiyatro oyunu eğer bünyesinde çok ünlü magazinsel kişilikler varsa basında kendine yer bulabiliyor. Aksi durumlarda bazen çok kaliteli oyunlar bile basında hiç yeralmıyor. Özetle kayda değerlik konusunda biraz daha toleranslı olmamız gerekir diye düşünüyorum. Saygı ve sevgilerimle.Bora006 mesaj gönder 14:38, 29 Temmuz 2008 (UTC)

Arkadaşlar artık yürürlüğe girse mi, ne dersiniz? --Manco Capac 14:35, 28 Ekim 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Son kısımları eksik bu şekilde ondan girmesi mümkün değil. O kısımları en kısa zamanda dolduralım ve yürürlüğe sokalım derim. Şahsi önerilerim:
    1. Oyunun ilk sahnelenmesinden en azından 1 ay sonra sonra oyun hakkında en az iki önemli makalenin yayımlanması.
    2. Oyunun gösterime çıktığından en az 1 yıl sonra sonra tiyatro eleştirmenleri, akademisyenler ya da tiyatro profesyonelleri arasında yapılan geniş bir anket ya da inceleme sonucunda kayda değer olduğunun belirtilmesi veya oyunun kayda değer bir ödüle lâyık görülmesi.[3]
    3. Oyunun ilk sahnelenmesinden 3 ay sonra ticari olarak yeniden gösterime girmesi ya da bir festivalde sahnelenmesi.
  • Tabii bu zaman dilimleri tamamen benim önerilerim. Başka öneriler de gelirse en doğru zamanları belirleyebiliriz kanaatindeyim; belki bazı kriterlerden zaman kriterini tamamen atabiliriz de... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 17:02, 29 Ekim 2008 (UTC)
  • Teşekkürler Noumenon. Bence zaman kriterlerini çıkaralım ve aynen koyalım. --Manco Capac 07:48, 30 Ekim 2008 (UTC)
  • Zaman kriteri çıkarılmalı. Saygı ve sevgilerimle. Boramesaj gönder 10:09, 30 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhaba,
    Levent Abi bunu hazırlamaya başladığında incelemiştim, ama ondan sonra unutmuşum bu konuyu. Birkaç ifade düzeltisi yaptım. Bunun dışında;
  1. Yukarıdaki görüşlere katılıyorum. Bu ifadeleri zaman belirtmeksizin kullanabiliriz.
  2. Tiyatro tarihi hakkında bir belgeselde, panel, forum, seminerde ya da bir programda oyunun yer alması cümlesini Tiyatro tarihi hakkında bir basılı yayında, belgeselde, panel, forum, seminerde ya da bir programda oyunun yer alması şeklide değiştirmeyi öneriyorum. İyivikiler... homonihilis // ileti 15:48, 30 Ekim 2008 (UTC)
  • Yürürlüğe girmesinde geç bile kalındı. Ancak bu hatada bende de pay var. Çeşitli nedenlerle takipçisi olamadım, hatta etkinleştiğini düşünüyordum sanırım. Evet, bu duruma zaman konamaz, bir dünya klasiği Türkiye'de ilk kez sergileniyor olabilir ama bu onun ansiklopedik olmadığını ya da hakkında bir yazı yazılıpbizim bunu ölçek almamız için bir ay, bir yıl.. beklenmesi gerektiğini göstermez. Artık işler hale gelmelidir. Teşekkürler, kolaylıklar.. Levent Abi ileti 23:06, 31 Ekim 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Kriterlerdeki zaman vurgularını kaldırdım ve Homonihilis'in önerisini yönergeye taşıdım. Bu noktadan sonra itiraz gelmezse birkaç gün içerisinde yürürlüğe sokulur. Lütfen şu anki kriterlere itirazı olan varsa belirtsin. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 18:57, 2 Kasım 2008 (UTC)
  • Bnece bu hali ile sorunsuz gibi görünüyor. İlerde gerekirse nasıl olsa ekleme yapılabilir. Teşekkürler --Manco Capac 07:54, 3 Kasım 2008 (UTC)
  • Yürürlüğe girdi. İtirazı, önerisi olan belirtebilir; tartışılabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 21:30, 7 Kasım 2008 (UTC)