Vikipedi tartışma:Günün seçkin resmi/Arşiv/2007

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Eylül[kaynağı değiştir]

Günün resmi yazısı[kaynağı değiştir]

Daha önce de bu konuya daha özen gösterilmesi gerektiğini savunmuştum, ama sanırım Karduelis gidince yine belirtmek gerekiyor. Günün resminin "alt yazısı" niçin Larus scopulinus olarak hiçkimsenin anlamayacağı şekilde geçiyor, bunun yerine "Larus" diye bir arama yapılıp, bunun bir martı cinsi olduğu yazılsa olmaz mı, ya da öyle olması gerekmez mi? Resmin altına "Bir martı cinsi" yazmak daha zor değil kanımca, ama ana sayfada okununca birçok kişiye birşey anlatacaktır? En azından biyoloji konusunda "bilmiyoruz" sebepse, lütfen bilenlere danışın arkadaşlar. The cat 22:16, 24 Eylül 2007 (UTC)

Öncelikle türlerin Latince isimlerinin yer almasını şahsen çok önemsiyorum zira bunu kullanarak herkes o türe dair bilgi elde edebilir. Bunun dışında şu bir iki gerçeği de eklemek isterim: a) her türün ne yazık ki Türkçe ismi yok... b) bir türün Türkçe ismi olsa da bulunması çok zor olabiliyor ve eğer bu konuda özel kaynaklara sahip değilseniz (örneğin referans kitaplarına) bu imkânsız da olabilir... Bunları da geride bıraktığımız anda kanımca çevirilerle ilgili ana sorunla karşılaşıyoruz: bu belirli kişilerin işi değil. Şablon 2 koruma altında olan bir sayfa değil. Yönetici olmanız gerekmiyor değiştirebilmek için. Şablon 2 ve şablon 1'i siz de Commons'dan güncelleyebilirsiniz, veya eğer güncellenmişse şablon 2'deki çeviri işleminde yardımcı olabilirsiniz. Bu çeviriyi tüm topluluğun birlikte yapması gerekiyor bir sonraki ay gelmeden ki bir sonraki ay geldiğinde koruma altındaki günün resmi sayfasına aktarabilelim şablon 1 ve şablon 2'deki hazır içeriği. Fakat şu ana kadar bu aktarım her ay bir veya bir-iki kişinin sırtına binmiş durumda. Eğer bu kişiler de farklı dallardaki terimlere çok haşır neşir değillerse sadeleştirmeye gidiyorlar (en azından ben geçen ay ve bu ay bu yola başvurdum) - bu diğer Vikipedilerde de benzer durumlarda olan bir şey. Kısacası bunu birilerinin görevi gibi görmek doğru değil. Dediğinizde haklılık payı var fakat doğru olan bu tip ufak detayları gördüğümüzde kendimizin düzeltmesi. Zira cidden tüm işler belirli kişilerin üstüne kaldı mı hem işin kalitesi düşüyor hem de bu kişiler için Vikipedi cidden çekilmez hâle geliyor. Umarım derdimi anlatabilmişimdir; yoksa sizinle aynı fikirdeyim. Keşke kendi dalıyla ilgili günün resmi yazılarını çevirmeye çalışsa her meslek sahibi Vikipedist, o zaman hem iş çabuk biter, hem de en güzel sonucu ortaya koymuş oluruz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 02:01, 25 Eylül 2007 (UTC)

Öncelikle teşekkür ediyorum anlayışlı cevabınız için. Ben de sizinle aynı görüşleri paylaşmaktayım, "eleştirmek" yerine "düzelt"meyi tercih ederim çoğu zaman. Sadece benim düzenleyebileceğim bir sayfa olduğunu daha önce farketmemiştim. Bahsettiğiniz sayfaya ekleyeceğim birşeyler mutlaka olacaktır bundan sonra. Latince isimler konusunda, ben de ikili tür adının yazılmış olması taraftarıyım ancak altyazı sadece bundan ibaret olmamalı diye de düşünüyorum. El atayım ilgili sayfaya hemen :) İyi çalışmalar. The cat 08:39, 25 Eylül 2007 (UTC)

Öncelikle yanlış anlamadığınız ve anlayışla karşıladığınız için ben teşekkür ederim. Sadece gerçekten birkaç kişinin üzerine yığılınca hiç çekilmiyor... Resimlere uygun olduğu sürece istediğimiz alt yazıyı ekleyebiliriz; bu konuda tüm kullanıcılar cesur olup, değişiklik yaparlarsa eminim güzel bir resim listesi ortaya çıkacaktır. Şimdiden ilginiz ve emeğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 19:43, 25 Eylül 2007 (UTC)

Resim 3,17 ve 18[kaynağı değiştir]

Resim 17 atkuyruğu bitkisi, hem daha önceana sayfaya çıkmıştı hemde yine bir atkuyruğu resmi olan resim 12 ile arasında sadece 5 gün var. Onun yerine commonstan bunu ya da bunu öneriyorum. Diğer resim 3 ve 18 de keza yine çıkmışlardı diye hatırlıyorum. Onların yerine de 1,2, 3 şunlardan biri olabilir belki ? The cat 09:35, 25 Eylül 2007 (UTC)

Commons'dan otomatik aktarılıyor resimler ve Commons o ay için kendisine hangi resimleri seçkin seçmişse onları koyuyor - koyuyoruz. Bununla birlikte sanırım - eğer topluluğun isteği bu yöndeyse - bir değişiklik yapılabilir. Şahsen çok gerekli görmüyorum; sonuçta konu benzer veya aynı olabilir ama resimlerin hepsi gerçekten seçkin resimler. Bununla birlikte dediğim gibi eğer topluluk isterse farklı şeyleri araya koyabiliriz ^_^ Gönül ister ki kendimize yeteri kadar seçkin resim seçebilsek de artık kendi seçkin resimlerimizi, kendi istediğimiz sırada sunsak... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 19:42, 25 Eylül 2007 (UTC)

Günün resmi listesi: not[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Belki ilgilenen olur diye şu notu düşelim: Commons'daki bu sayfada ayın tüm resimlerini görebilirsiniz. Farklı dillerdeki altyazılar da mevcut. Vikipedi:Günün resmi/şablon1 ve Vikipedi:Günün resmi/şablon2'de değişiklik yapmak isteyen arkadaşlar o sayfadan faydalanabilirler. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 19:49, 25 Eylül 2007 (UTC)


Kasım[kaynağı değiştir]

Panoramik resimler[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar panoramik resimler için bir şablon buldum, anasayfaya da uygulamaya çalıştım, ancak başarılı olamadım. Belki tam olarak kullanmasını bilen biri bu düzenlemeyi yapabilir diye buraya da yapıştırıyorum şablonu:

{{geniş resim|Alhambra evening panorama Mirador San Nicolas sRGB-1.jpg|1000px|1232 yılında [[Granada, İspanya|Granada]] şehrinde inşa edilen, [[UNESCO]] [[Dünya Mirası]] listesinde bulunan [[El Hamra Sarayı]] ve çevresi}}

Örnek ise şöyle görünüyor:

1232 yılında Granada şehrinde inşa edilen, UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan El Hamra Sarayı ve çevresi

Herkese iyi çalışmalar. Cat 09:17, 30 Kasım 2007 (UTC)

Şablon:Ana sayfa günün resmi'nden [[Resim:{{Ana sayfa günün resmi listesi|{{CURRENTDAY}}}}|{{{ek|}}}|{{Ana sayfa günün resmi listesi|{{CURRENTDAY}}m}}]] yerine {{geniş resim|Alhambra evening panorama Mirador San Nicolas sRGB-1.jpg|1000px|1232 yılında [[Granada, İspanya|Granada]] şehrinde inşa edilen, [[UNESCO]] [[Dünya Mirası]] listesinde bulunan [[El Hamra Sarayı]] ve çevresi}} yazarsanız sanırım işe yarayacaktır. Tabi gece eski haline geri getirmeyi unutmayın.--Machiavelli' msj 02:54, 7 Aralık 2007 (UTC)

Günün resmi[kaynağı değiştir]

Bugün 1 Eylül 2007. Günün resmi daha çince de kullanılmıştı yetkililere arz ederim.--Serkan Çetinkaya 10:08, 1 Eylül 2007 (UTC)

Günün fotoğrafı (veya resmi) seçilirken önceliğin Türkiye ile ilgili olacabilecek şeylere verilmesi daha mantıklı kanısındayım, Bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın lütfen sadece Türkiye'ye özgü demek istemiyorum asla. Ama ağırlık Türkiye'ye özgü ve pek de fazla bilinmeyen maddeler üzerinde olursa bilgilendirme açısından daha iyi olur görüşündeyim... Phpguru 15:46, 22 Aralık 2007 (UTC)

  • Uygulamayı 21 Mart 2008 günün resmi için denedim ve oldu da; ancak explorer bu kutuyu desteklemediği için bütün anasayfa düzeni bozuldu. Bunu explorerın destekleyeceği şekle getirebilecek bir arkadaş varsa gelecek seçkin resimlerimiz için sorun yaşamamış oluruz. Teşekkürler. Cat msj 16:00, 21 Mart 2008 (UTC)

Aralık[kaynağı değiştir]

Günün resmi...[kaynağı değiştir]

Aynı yazıyı Tartışma:Ana Sayfa'ya da yazdım. Resmin altındaki açıklama "Şato greyzerinin püskürmesi" değil, "Şato gayzerinin püskürmesi" biçiminde olmalı. Zaten greyzer kelimesinden de kaynaç yani gayzer maddesine bağlantı yapılmış. Teşekkürler!... --Dsmurat 10:02, 10 Aralık 2007 (UTC)