Vikipedi tartışma:For non-Turkish speakers

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Bence de başlıklar büyük harfle başlamalı. Bazı dillerde dillerin isimleri cümle içinde küçük harfle yazılsa da cümleler büyük harfle başlıyordur herhalde? Teşekkürler.  Burak ileti 20:46, 21 Temmuz 2008 (UTC)
"Bence de başlıklar büyük harfle başlamalı." -> Başlıkların olması gerekenleri zaten büyük harfle başlıyor.
"Bazı dillerde dillerin isimleri cümle içinde küçük harfle yazılsa da cümleler büyük harfle başlıyordur herhalde?" -> Bahsettiğimiz bölüm cümle bölümü değil başlık bölümü. Öbür türlü olsa sonuna nokta da koymamız gerekmez miydi?
Ayrıca şuraya da bir bakın. --Bobcats mesaj 12:48, 22 Temmuz 2008 (UTC)
  • Burayı okumuştum dün. Kendimi yeterince ifade edemedim sanırım, neyse... Sizin verdiğiniz Fransızca Vikisözlük bağlantısında bile başlıklar büyük harfle başlamış. Bu durumda normal, özel isim olmayan kelimeler bile başlıklarda büyük harfle başlıyorsa niye f'yi küçük yazalım? Tezat bir durum var. Fransızcada büyük harfler boşuna mı var... Teşekkürler.  Burak ileti 13:01, 22 Temmuz 2008 (UTC)
Fransızcada dil adları özel ad değildir zaten. Benim amacım yalnızca farkı anlatabilmekti. Yani "English"in "E"sini sadece başlıkta olduğundan dolayı büyük yapmıyorsak bu farkı da belli etmemiz gerektiğini düşünmüştüm... --Bobcats mesaj 11:50, 23 Temmuz 2008 (UTC)