Vikipedi:WMTR/Vikimaraton/Tarihçiler ve Arkeologlar Vikimaratonu 2022

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Vikimaraton: Tarihçiler ve Arkeologlar

1 Aralık 2022
ANAMED Kütüphanesi Dijital Akademik Program
Koç Üniversitesi


Bu vikimaraton projesi, 1.12.2022 günü Türkiye saati ile 15:00 - 18:00 arasında, “ANAMED Kütüphanesi Dijital Akademik Program kapsamında Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphane Salonu'nda gerçekleşecektir.

'Tarihçiler ve Arkeologlar Vikimaratonu, katılımcılara Vikipedi'nin ve kardeş projelerinin işleyişinin tanıtılması; Türkçe Vikipedi'deki tarih ve arkeoloji kategorilerindeki bazı maddelerin, tartışma sayfalarının, kaynakların incelenmesi, katılımcılara Vikipedi için içerik geliştirme deneyimi sağlamak üzere planlanmıştır. Vikipedi ve kardeş projeleri hakkında bir sunumun ardından katılımcılar seçtikleri bir konuda mevcut Vikipedi maddelerini geliştirme, yeni bir madde oluşturma ya da başka dildeki Vikipedi maddesinin Türkçe'ye çevirerek uygulama yapacaklardır.

Katılımcılar kayda değer tarihçi ve arkeologlara ilişkin biyografi maddeleri oluşturmak ve mevcut maddeleri geliştirmek, Türkiye'deki antik kentlerin maddelerini inceleyip geliştirmek ya da kendi seçtikleri bir madde üzerinde çalışmaya davetlidir.

Vikimaraton nedir ?

Vikimaraton, belirlenmiş bir konu ya da içerik ile ilgili Vikipedi maddelerinin oluşturulması, geliştirilmesi amacıyla gönüllülerin belirli bir zaman diliminde bir arada çalışmasıdır.

Katılım

Etkinliğin katılımcıları 1 Aralık günü Vikipedi kullanıcı adını katılımcı listesine ekleyip Vikipedi'de aşağıdaki madde önerileri veya konu ile ilgili kendi belirledikleri eksik veya geliştirilmesi gereken maddeler üzerinde çalışarak vikimaratona katılabilir.

Madde önerileri[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki listedeki maddeler Türkçe Vikipedi'de geliştirilebilir, Türkçe'de olmayanlar oluşturulabilir, başka dillerden çevrilebilir. Bu liste dışında dilediğiniz maddeleri belirleyerek üzerinde çalışabilirsiniz, listeye önerilerinizi ekleyebilirsiniz:

Biyografi

Katılımcılar[kaynağı değiştir]

Maraton kapsamında oluşturulan/geliştirilen maddeler[kaynağı değiştir]