Vikipedi:WMTR/Vikimaraton/Cumhuriyetin 100. Yılı (KHAS)

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Vikimaraton:Cumhuriyetin 100. Yılı

2 Kasım 2023
KHAS Üniversitesi
Bilgi Merkezi

thumb
thumb


Bu vikimaraton projesi, 2 Kasım 2023 günü 11:00'de başlayacaktır. Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinin katılacağı bu etkinlikte katılımcılar Vikipedi'nin işleyişini tanıyacak ve Cumhuriyetin 100. yılın armağan olarak Türkçe Vikipedi'ye katkı vereceklerdir.

Cumhuriyetin 100. Yılı Vikimaratonu, gönüllü gençlerin bilginin kitle-kaynaklı platformlar yoluyla sürdürülebilirliği konusunda birlikte düşünüp tartışması, cumhuriyet tarihi ve kazanımları üzerinde Vikipedi'de geliştirilmesi faydalı oalcak içeriklerin neler olduğu konusunda fikir alışverişi yapması, ve ansiklopedik içerik geliştirme deneyimini yaşamasını sağlamak üzere planlanmıştır. Vikipedi ve kardeş projeleri hakkında bir sunumun ardından katılımcılar seçtikleri bir konuda mevcut Vikipedi maddelerini geliştirme, yeni bir madde oluşturma ya da başka dildeki Vikipedi maddesinin Türkçe'ye çevirerek uygulama yapacaklardır.

Katılımcılar diledikleri konuda katkı vermekte serbesttir. Cumhuriyet döneminin öncü kadınları, Milli Mücadele dönemi olayları, Cumhuriyet dönemi yapıları üzerinde çalışma yapmaya, çektiği fotoğrafları paylaşmaya davetlidir. KHAS öğrencilerini, Vikipedi'deki içeriklerin eleştirel bir okuyucusu, aktif bir üreticisi durumuna gelmek için bir adım atmak ve Cumhuriyetin 100. yılına bir armağan sunmak üzere 2 Kasım Perşembe günü atölyeye bekliyoruz.

Vikimaraton nedir ?

Vikimaraton, belirlenmiş bir konu ya da içerik ile ilgili Vikipedi maddelerinin oluşturulması, geliştirilmesi amacıyla gönüllülerin belirli bir zaman diliminde bir arada çalışmasıdır.



Çalışılacak madde önerileri[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki listede katılımcılara oluşturma, geliştirme, başka dile çevirmeleri önerilen bazı maddeler yer almaktadır:

Kurumlar
Yasal Düzenlemeler
Toplumsal Aktörler & Talepler & Eylemler
Önemli Aydınlar & Entelektüeller

Katılımcılar[kaynağı değiştir]

Maraton kapsamında açılan maddeler[kaynağı değiştir]