Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Türk Sanal Hava Kuvvetleri2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Türk Sanal Hava Kuvvetleri[kaynağı değiştir]

Web siteleri için kayda değerlik kriterleri karşılamıyor. --Eldarion 11:17, 18 Ağustos 2009 (UTC)


  • Silinsin Silinsin Kayda değerliği ortaya koyan hiçbir kaynak yok. --Eldarion 11:17, 18 Ağustos 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- Ah..yeni farkettim. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 11:19, 18 Ağustos 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kerem233 08:13, 20 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Silinsin bu filo Tüm Türk SAnal Hava kuvvetlerini temsil etmemektedir.. Sadece Falcon filolarından BİRİ olan bu filo tek başına bu ünvan ile merkez komutanlıkmış gibi kendini temsil edemez.. Eğer adları Türk Sanal Hava kuvvetleri ise Türk Sanal Hava Kuvvetleri Filosu olarak tanıtmaları gerekmektedir! Bu imzasız yazı Silinsinbuaah (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Kalsın Kalsın Öncelikle TSHKK kategori olarak çevrimiçi sosyal ağlardadırda. TSHKK filo değildir. TSHKK kendi kuruluş senaryosuna göre 101. ve 102. filoların yönetiminden ve idaresinden sorumlu yine senaryosu gereği VTUAF temsil etmektedir. adet filonun yönetiminden ve ziyaretçilerine askeri sanal havacılık konusunda hem rehberlik yapan hemde üyeleri arasında çevrimiçisosyal ağ geliştiren bir web sitesidir. Yukarıda imzasız yorum vikipedi mantığı ile değil anladığım kadarıyla herhangi böyle bir içeriği olan sitenin üyesi olmanın verdiği mantıkla yapılmıştır.. Bu maddenin silinmesine yönelik çok önceden oylama yapılmış ve silinmeme kararı alınmıştır. Şu son düzenlemenin evet kaynağı yok ama sayfanın dün geri alınan hali ile hem haber aviation news sitesine haber olmuş hemde TV programında 15 dk'lık bir sunumla tanıtılmıştır. Bakınız http://www.turksite.gen.tr/default.asp?L=TR&mid=233&metid=2775 yine bakınız internet dizini olan dmoz http://www.dmoz.org/World/T%C3%BCrk%C3%A7e/Oyunlar/Video_Oyunlar%C4%B1/Sim%C3%BClasyon/ Kısacası Türk Sanal Hava Kuvvetleri maddesi çevrimiçi sosyalağlar grubuna girmektedir. Üsteki yoruma cevaben facebook tüm sosyal ağları temsilmi etmektedir ki çevrimiçi sosyal ağlar kategorisine alınmıştır ? Benim görüşüm silinmeye aday olan bu çevrimiçi sosyalağ kategorisinde olan sitenin silinmeye aday bölümünden çıkartılması gerektiği yönündedir. Üstelik şu son düzenlemeler maddeden çıkartılıp eski haline alınması gerekir.Bu imzasız yazı 88.230.205.95 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. Geçersiz oy. Bkz VP:OY--Eldarion 10:23, 22 Ağustos 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın TSHKK zaten Türkiye de ki bütün filoları kapsamamaktadır bu sadece isimden kaynaklanan bir sorundur zaman zaman bu sorunlar baş göstersede TSHKK kendi bünyesi altında bulunan 101 ve 102 adlı filolardan sorumludur yani TSHKK bir filo değildir.Son değiştirmeden kaynaklanan kaynaksızlık durumu değiştirilmiştir.Hunterrrr06 Kullanıcı mesaj:Hunterrrr06Geçersiz oy. Bkz VP:OY--Eldarion 10:23, 22 Ağustos 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Öncelikle TSHKK , Türkiye'deki tüm sanal filoları kapsamaz.İsminden kaynaklanan sorunlar zaman zaman sorunlar çıkarsada her durumda haklılığı kabul görmüştür.Sayfada yapılan değişiklikler TSHKK'yı zedelemek maksadıyla yapılmıştır.Ayrıca yukarıda imzasız yorumların da siteyi kötülemek amaçlı olduğunu anlamaktayım.Sayfada yapılan yanlış değişikliklerin düzeltildiğini görmekteyiz.Umarız silinmeye aday sayfalar arasından da kaldırılır.

SalihToraGeçersiz oy. Bkz VP:OY--Eldarion 10:23, 22 Ağustos 2009 (UTC)

  • Kalsın Kalsın bence kalsın. türkiyede sanal pilotluk çok önemsenen bir konu. sanal pilot olmak için baya talep var. bu talepleri hangi site veya form karşılıyorsa burda yer vermek lazım. incelediğimde diğer sanal siteler gibi sanal pilot için gerekli tüm kaynaklar mevcut. arkadaşlar tüm türkiyedeki sanal pilot siteleri burda tanıtılması gerekiyor. yukarıdaki yorumlara bakıyorumda ismi nedeniyle eleştirilmiş. bence yersiz. tüm sanal filoları temsil ediyor gibi bir durumu yok sitenin.Karasarp blGeçersiz oy. Bkz VP:OY--Eldarion 10:23, 22 Ağustos 2009 (UTC)


  • Kalsın Kalsın Gayet iyi bir site, Hem sivil hem askeri sanal pilotlar için eğitim ve uygulama

veren yararlı bir site. Tüm Türk sanal havacılığını temsil ettiği iddiasında bulunduğunu iddia ettiğinide görmedim ama en faal site olduğunu ben iddia ederim. Kıskananlar çekemeyenlermi varki? Burayı sabote etmeye çalışıyorlar anlamadım gitti. orhunluGeçersiz oy. Bkz VP:OY--Eldarion 10:23, 22 Ağustos 2009 (UTC)

Yorum Yorum Yukarıdaki açıklamada TRT İzmir TV [1] sitesinde TSHKK'den bahsedilmiş olması sayfanın silinmemesi yönünde olumlu bir puan, öbür site [2] ise etkisizdir, çünkü o siteye her isteyen bir yeni bağlantı girebiliyor. Vikipedi:Kayda değerlik (internet) sayfasında belirtilen "Sitenin içeriği hakkında, o siteden bağımsız ve iyi bilinen kaynaklar tarafından bir çok kere ayrıntılı yazı yazılmış olmalı" kıstası bir yazı ile karşılanamayacak sanırım. (Buna karşın Facebook'a değinen ve onun hakkında yazılmış sayısız makale örneği gösterilebilir, o maddenin Kaynakça bölümünde yapılmış olduğu gibi). Burada amaç TSHKK'yi zedelemek değil, Vikipedi'nin kayda değerlik politikalarını tutarlı şekilde uygulamaktır.--İnfoCan 15:46, 22 Ağustos 2009 (UTC)

Yorum Yorum Emin olunmalıdır ki Vikipedi'nin kayda değerlik politikasının tutarlı şekilde uygulanması esas konudur ancak TSHKK'nın sanal havacılığa katkıları göz önüne alındığında , TSHKK sayfasının silinmemesi en münasip karardır. SalihTora

  • Kalsın Kalsın Bence kesinlikle kalması gereken bir sayfadır...[3] sitesinde TSHKK den bahsedilmesi bir yana uzun bir süredir wikipedia da bulundurulmaya değer gören bir sayfa ne olduda bir anda silinmeye aday bir sayfa haline geldi unutmayalım ki bu sayfanın uzun bir süre burda olması da önemli bir etkendir ve bunun da göz önünde bulundurulmasını isterim...UmutogutGeçersiz oy. Bkz VP:OY--Eldarion 16:23, 22 Ağustos 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın WİKİPEDİ' yı büyük yapan kıstasların başında, içinde barındırdığı içeriklerin nitelikleridir.Aynı şekilde TSHKK' yı da büyük yapan ksıtaslarda bu bağlamdadır. Şimdi nasıl olurda, bu yadsınamayacak nitelikler bir anda hiç sayılarak silinmeye aday katagorisinde TSHKK gösterilebilir. Bunu anlamak ve mantıklı bir neden bulmak oldukça güç. En kısa sürede bu düşüncenin yer değiştirip, Wikipedia' nın özlediğimiz nitelikli sayfalarında TSHKK' nında eski yerini alacağından hiç şüphem yoktur. hamletGeçersiz oy. Bkz VP:OY--Eldarion 21:52, 22 Ağustos 2009 (UTC)


  • Kalsın Kalsın Sayın Eldarion 2007 yılında bu madde eklendiğinde vikipedia standartlarına uygun bir çok kaynak mevcuttu. Şimdi elbette bulabildiğimiz kaynakları tekrar ekliyoruz. Sayfanın geçmişini biraz incelerseniz bir çok kayıtsız kullanıcı tarafından değiştirildiğini hatta bu maddenin vikipedi editörleriyle birlikte şekillendirdiğini görebileceksiniz. Ayrıca biraz daha incelerseniz bir çok kayıtsız kullanıcının bu madde üzerinde ahlaksız cümleler eklediğinide görebileceksiniz. İşin en önemli bölümü bu maddeye bilimsel bir kaynak olarak değil çevrimiçi sosyal ağ olarak bakmanız gerekmektedir. Kanal D A.Ş.'de yayınlanan kokpit programının 2007 Nisan yayınını, TRT 2'de yayınlanan bilişim rüzgarının Haziran 2007 yayınını, Karadeniz Gazetesinin 12-02-2007 basımını buraya nasıl ekliyeceğimizi gösterin bizde kaynak olarak koyalım. TRT'nin kaynağı basında TSHKK yer aldığının en basit ıspatlarından biridir. Ayrıca ilk silinsin oylamasınıda bulup inceleyiniz. Bu madde silinmeden önce bence menfii davranmamalısınız. Sizi kuralları uygulamada ki uğraşlarınızı önemsiyoruz fakat maddeyi bence iyi bilmediğiniz için sıkıntı burada bağlanıp kalıyor.Bu imzasız yazı Leventozbaris (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. Geçersiz oy. Bkz VP:OY--Gökçє Yörük mesaj 16:37, 23 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Gökçe Yörük 2 yıllık bir üyenin oyunun silinmesine wikipedia'nın hangi kuralına göre uyguluyorsun ? Ayrıca inceleyiniz :

http://hut.metu.edu.tr/MASSdergi%20SAYI%204.pdf 4. Sayfa

Şuraya bakarsanız en az 2 aylık (60 günlük) üyelik ve en az 150 değişiklik isteniyor. 2 yıllık üye olabilirsiniz ama şuradaki Total edits adlı bölüme bakarsanız sadece 61 değişikliğiniz var.--Gökçє Yörük mesaj 16:58, 23 Ağustos 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil...Vikipedist 19:16, 25 Ağustos 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin İlgili kayda değerlik kriterlerini karşılamıyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 01:23, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --BIYIKLI 05:22, 26 Ağustos 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
  • 101 ve 102 nin anlamı nedir çözemedim baştaki 1 jet filosu olduğunu anlatıyorsa 0 sıfırıncı ana jet üssü olduğunu anlatıyor olmalı gerçeği böyledir ehh böyle oluncada sıfırıncı ana jet üssü diye bir yer olamayacağı için silin gitsin yaaaa hiç değilse öğrenmiş olurlar