Vikipedi:Seçkin madde adayları/Lykke Li

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 17.56, 20 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Lykke Li[kaynağı değiştir]

Birkaç ay önce İngilizce sayfasını baz alıp genişlettim. Elimden geldiğince açıklayıcı olduğunu düşünüyorum ve bununla birlikte olabildiğince iç bağlantı vermeye çalıştım. Hem Vikipedi kriterlerine hem de seçkim madde kriterlerine uygun olduğunu düşünüyorum. --Hancer i figan (mesaj) 08:39, 7 Aralık 2017 (UTC)

  • Karşı Karşı Elinize sağlık öncelikle. Maddede imla hataları var, kırmızı bağlantıların da açılması gerekir. Giriş kısmı da yetersiz.--Pragdonmesaj 09:19, 7 Aralık 2017 (UTC)
    • Cevap Cevap Merhaba Pragdon. Kırmızı bağlantılar dikkatimi çekmişti, bir şekilde üstesinden gelinir diye üzerine durmadım. Bir kısmı için iç bağlantıya gerek yok sanırım. Diğerlerine bakacağım. Giriş Kısmının yetersiz olduğunu düşünmemiştim. Biraz açıklar mısınız bu durumu? İmla hataları için de bir ricam olacak. Sanırım konuşma bozukluğum ile alakalı bir durum. Çocukluğumdan beri eksik olduğum bir konudur imla kuralları. Virgül kullanılmında bir problemim yok. Diğerlerine pek emin olamıyorum ve gözden kaçıyor. Hem okurken hem yazarken imla hatalarını göremiyorum. Zaman zaman kitap okuduğumda yazım yanlışlarını farkına varıyorum ama imla hataları için çoğu zaman aynı durum söz konusu değil. Düzeltmek için Lykke Li sayfası okudum ama farkına varamadım. İmla hataları gösterir misiniz? --Hancer i figan (mesaj) 19:13, 7 Aralık 2017 (UTC)
  • Karşı Karşı Emeği geçenlerin emeğine sağlık. Bir madde buraya geliyorsa bu tip sorunların olmaması gerekir. Burası, bu tip ana sorunların çözüleceği yer değil. "Kırmızılar zamanla açılır" gibi "kaynaklar zamanla düzelir" gibi gerekçeler sunulmaz, sunulmamalı. Maddedeki anlatım iyi değil; kip uyuşmazlıkları, anlatım bozuklukları, imla hataları çok fazla. Görüşüm olumsuz.--RapsarEfendim? 18:08, 7 Aralık 2017 (UTC)
    • Cevap Cevap Selam Rapsar. Benim niyetim var olan sorunların üstesinden gelmektir. Seçkin madde olsun, problemleri bir şekilde hallederiz gibi bir düşüncem asla olmadı. Pragdon'un cevabını okuduktan kısa bir süreliğine kırmızı bağlantılar için kendimce bir çözüm yolu aradım. Fırsatını bulduğum zaman bütün kırmızı bağlantıları bir şekilde çözeceğim. Bütün problemleri, sorunları çözdüm. Haydi bu madde seçkin yapın diye bir düşüncem olmadı. Buradaki niyet, maddeyi daha düzgün duruma getirmektir. Bununla birlikte, kip uyuşmazlıkları, anlatım bozuklukları, imla hataları olduğunu söylediniz. Pragdon'ın görüşüne yazdığım cevapta belirttim. İmla hatalarını, anlatım bozukluklarını şahsen göremedim. Görememiş olmam, hata olmadığını göstermiyor tabii ki. Bunun da farkındayım. İmla hatalarını, anlatım bozukluklarını ve diğerlerini göserir misiniz? Bakın, bunları düzeltmek için soruyorum. --Hancer i figan (mesaj) 19:13, 7 Aralık 2017 (UTC)
Anladım, tamam ama işte bunun yeri burası değil :) Burası, "bu hâliyle seçkin madde olması gerektiğini düşünüyorum" yeri, "olebilir" yeri değil :) Tepkim bunadır.--RapsarEfendim? 19:59, 7 Aralık 2017 (UTC)
  • Karşı Karşı Merhaba @Hancer i figan, sanırım ilk seçkin madde adaylığınız. Diğer arkadaşların endişelerine katılmadan geçemeyeceğim: kırmızı bağlantı sorunu bağlantıları kaldırmakla giderilmeye çalışılmış, bunun yerine maddenin anlaşılması açısından önemli bağlantıların açılması lazım; kaynaksız kısımlar var; son yaptığım düzenleme imla ve üslup sorunları hakkında fikir verebilir; girişin ve bir ihtimal içeriğin yetersizliği gözüme çarptı. VP:SM sayfasında müzikle ilgili diğer seçkin biyografileri inceleyebilirsiniz (örneğin Hande Yener). Özellikle ilk adaylıklarda bu şekilde hazır olmadan maddeyi öne sürmek pek normal, şevkinizin kırılmasını hiç istemem. Değerli bir çalışma olduğunu düşünüyorum ve cidden elinize sağlık. Naçizane önerim, şu an için adaylığı geri çekip bir müddet eksiklikler üzerinde çalışmanız. Bu süreçte herhangi bir noktada takılırsanız her zaman mesaj sayfama uğrayabilirsiniz :) Kolay gelsin... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 15:26, 9 Aralık 2017 (UTC)
    • Cevap Cevap Merhaba Seksen iki yüz kırk beş. Evet, ilk seçkin madde adaylığım. Kırmızı bağlantılarında hangisi önemli, hangisi değil bir türlü karar veremedim. Bundan dolayı komple kaldırdım. Şevkim kırılmış değil. Sonuçta maddenin içeriği düzgün olmadığı sürece, seçkin madde seçilmesinin önemi yok. Saygılarımla.--Hancer i figan (mesaj) 15:55, 9 Aralık 2017 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.