Vikipedi:Kukla şüphelileri/Berkaysnklf

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı:Berkaysnklf[kaynağı değiştir]

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

  • Her iki kullanıcının da aynı kişi olduğunu düşünüyorum.
  1. Şuradaki SLA sayfasında Berkaysnklf'ın SL seçilebilmesi için gösterdiği sayfaya, 78.179.8.52 IP'li anonim kullanıcı Lorddeno imzasıyla destek oyu vermiş. Bir anonimin ilk katkısının bir SLA sayfasına yapması ne kadar olağandır?
  2. Kullanıcı:Lorddeno'nun katkılarına bakılırsa Orta Doğu projesine katkıda bulunduğu görülüyor ki bu projede Berkaysnklf'ın katkıları da var. Lorddeno'nun açtığı Marsa Alem, Mahdist Savaşı maddelerine Berkaysnklf hemen aynı gün, Ayos Nikolaos maddesine ise 10 gün sonra katkıda bulunmuş.
  3. Yine Berkaysnklf'ın şurada SL olması için aday gösterdiği sayfada Lorddeno bir destek oyu kullanmış, sadece 3 dakika sonra kendisine Berkaysnklf'dan cevap gelmiştir.
  4. Şuradan ve şuradan görülebileceği üzere her iki kullanıcı da açtıkları maddelerde konuyla ilgisi olsun olmasın hemen her kelimeye iç bağlantı vermişler. Madde yazım tarzları da aynıdır.
  5. Kullanıcı sayfalarında belirtildiği gibi her iki kullanıcı da İzmir'de yaşamaktadır.

Görüşler[kaynağı değiştir]

  • Rapsar'ın verdiği bağlantıları dikkatle inceledim. Kullanıcı:Lorddeno, aralıklarla ve az sayıda katkı yapmış: İlk devri Nisan - Aralık 2009. İkinci devri ise Haziran - Ağustos 2010 ve üçüncü devri de Ocak - Şubat 2011'dir. İşe bakın ki, Berkay'ın da etkin olma devirleri bu zamanlar. Rapsar'ın verdiği bağlantılarda görüldüğü gibi, ciddi bir seviyede davranışsal iz var. Bunlar bence yeterlidir. Bu arada "5. Kullanıcı sayfalarında belirtildiği gibi her iki kullanıcı da İzmir'de yaşamaktadır." pek te önemli olmayan bir sebeptir. Zira kullanıcı sayfalarında doğum tarihleri farklıdır, ama IP denetlemeleri ile her şey ortaya çıkacaktır. Kullanıcının kuklacılık yaptığı barizdir. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:08, 21 Şubat 2011 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Yapılan incelemede belirtilen iki kullanıcının IP adreslerinin çakıştıkları tespit edilmiştir. Gerekli işlem için bir hizmetliye başvurabilirsiniz, sevgiler... --e.c. 21:14, 24 Şubat 2011 (UTC)