Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Nyxaros

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Sebastian James'in hizmetli olması yönünde görüş birliği oluşmamıştır. --Superyetkinileti 18:09, 8 Şubat 2016 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 16
 Destek: 6
 Karşı: 6
 Tarafsız: 4
 Oran: %50

Sebastian James[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 18:01, 8 Şubat 2016 (UTC)

Kullanıcı, sonradan adını Nyxaros olarak değiştirmiştir.

Sebastian James (MesajKatkılarİstatistikler) – Merhaba. Vikipedi'ye genellikle her gün girip değişiklikler yapan bir kullanıcıyım. 3 yıl ve 6 ay önce Vikipedi'ye katıldım. Vikipedi benim için çok özel bir yer oldu artık. Bazen hatalar yaptım, bir daha yapmamaya özellikle özen gösterdim. Anlamadığım ve/veya bilmediğim konularda hep diğer kullanıcılardan yardım istedim. Sağolsunlar şu ana kadar herkes yardımıma cevap verdi. Zaman zaman benden de yardım istendi. İsteyenlerin hepsine elimden geldiğince yardım ettim. Şimdiyse hizmetli olmaya yetecek kadar tecrübeli olduğumu tahmin ediyorum. Sorularınızı bekliyorum. İyi günler. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 18:01, 25 Ocak 2016 (UTC)



Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Bence olumlu. Beraber bir zamandır bazı sinema konulu sayfalarda çalışıyorum. İş birliğine açık ve yardım etmeyi seven bir kullanıcı. Hizmetliliğin getireceği ek sorumlulukların altından kalkabilecek yapıda.--Narsilien (mesaj) 10:31, 26 Ocak 2016 (UTC)
  2. bence de olumlu çünkü kullanıcının katkılarına baktım büyük çoğu vandalizim ile mücadele açısından hızmetli olması yarar sağlayacaktır zaten aktif hizmetli sayısı çok az hizmetli sayısı da az 26 tane vikipedi nin hizmetliye ihtiyacı var ve bu görevi de layığıyla yerine getirir saygılılar -- Doruk843 13:03, 26 Ocak 2016 (UTC)
  3. bence de olumlu hizmetli sayısının fazla olması ve hizmetlilerin aktif olması Vikipedi'nin yararına sağlayacaktır--Osman4466mesaj 12:24, 26 Ocak 2016 (UTC)
  4. Olumlu bakıyorum şahsen,Vikipedinin daha fazla hizmetliye ihtiyacı var ve kullanıcının katkılarında sorun görmüyorum --İnternionİleti 17:29, 26 Ocak 2016 (UTC)
  5. Vikipedi'nin hizmetliye ihtiyacı olduğunu ve kendisinin de çalışkan, dikkatli ve donanımlı olduğunu düşünüyorum. Vikipedi'ye hizmetli olarak daha çok katkı sağlayacaktır.Frock~trwiki (mesaj) 09:02, 2 Şubat 2016 (UTC)
  6. Herhangi bir mahzur görmüyorum. İstekli, iş yüküne destek olmak isteyen kullanıcılara destek olmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Jumpeax (mesaj) 17:03, 2 Şubat 2016 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Katkılarınız için teşekkürler, emeğinize sağlık. Kullanıcı iyi niyetli, üslubu gayet iyi benim gözlemime göre. Ancak hizmetlilerin politika danışan değil, danışılan kullanıcılar olması gerekli, hizmetlilik işleriyle uğraşması gerekli. Kendisinin 112 silinen değişikliği var. Çok basit ve kaba bir matematikle, bunların hepsi hızlı sil şablonu eklemek olsa, kendisinin çabasıyla 112 madde silinmiş. Bir hizmetli madde silme başta olmak üzere bu ve buna benzer işlerle ilgilenmesi için seçiliyor. Gördüğüm kadarıyla kendisi zaten bu işlerle uğraşmıyor, hizmetli olmasına da gerek yok :) Güzel maddelerini yazmaya devam ederek Vikipedi'ye daha çok katkıda bulunacaktır, bence.--RapsarEfendim? 21:42, 26 Ocak 2016 (UTC)
    • Cevap Cevap Çok fazla silme işleriyle uğraşmıyordum, şimdiki dönemlerde başladım. Bu yüzden az gözüküyor. Hizmetli olabilirsem uğraşacağım elbet. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 08:15, 2 Şubat 2016 (UTC)
  2. Vikipedi'yi ve politikaları ilgilendiren önemli tartışmalarda fikir beyan etmemiş gibi görünüyor. Yoruma açık olan bazı politikaları nasıl uygulayacağı hakkında herhangi bir izlenimim yok. Tartışmalarda daha aktif olmasını dilerim. — Pınar (mesaj) 02:01, 27 Ocak 2016 (UTC)
  3. Bir diğer adaylıkta olduğu gibi, kullanıcının olumlu tutumu tabii ki gözden kaçıyor değil fakat politika bilgisine ve hizmetli olması hâlinde uygulamasının nasıl olacağına dair bir izlenim edinemiyor olmam dolayısıyla. Dr. Coalmesaj 09:50, 27 Ocak 2016 (UTC)
  4. Yukarıdaki 3 yoruma katılarak kullanıcının hizmetli olamayacağını düşünüyorum --Zaitsév 11:03, 27 Ocak 2016 (UTC)
  5. Yukarıdaki gerekçelere katılmaktayım. --KediÇobanı🐈 22:20, 30 Ocak 2016 (UTC)
  6. Biraz daha deneyime ihtiyaç var. Yukarıdaki yorumlara katılıyorum.--Fikirmsj 08:09, 2 Şubat 2016 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  1. Daha tecrübe kazanmak gerektiğini düşüyorum şöyle ki 4,630 değişiklik ile 88.3% gibi bir oran yakalamışsın ancak Tartışma ve Vikipedi tartışma değişikliklerinin toplamı 30'u geçmiyor. Katkıların göz ardı edilemez ancak hizmetli kişiler tartışma sayfalarında ve diğer alanlarda sitenin selameti için daha aktif olurlar önümüzde ki süre boyunca bu konularda daha aktif çalışırsan görevi hak ettiğini düşünüyor olacağım Ιβο (mesaj) 15:50, 2 Şubat 2016 (UTC)
  2. Olumsuz oylardaki yorumları dikkate alarak, bu eksiklerinizi giderdikten sonra hizmetli olarak seçilebileceğinizi umuyorum. Hizmetli olmadan da Vikipedi'ye büyük katkılar yapmak mümkün. Alexandre M. 20:46, 2 Şubat 2016 (UTC)
  3. Kullanıcı aktif, yardımsever, uzun süredir buralarda ve işleyişe hakim, tarafsızlık ilkesine de bağlı gibi görünüyor lakin İbo'ya da aynen katılıyorum. Çok arada kaldım ben. Olumlu olması biraz daha ağır bassa da kesin bir karar veremiyorum. Sputnik1907 (mesaj) 22:49, 2 Şubat 2016 (UTC)
  4. Sebastian James, gayet çalışkan ve yardımsever bir kullanıcı. Sinema ile ilgili iş birliği projesinde kendisinin üretici ve onarıcı katkılarına şahit oldum. Gerekli politikalara hakim olduğundan şüphem yok. Lakin biraz daha tecrübe gerek diyorum. Kendisi de söylemiş yukarıda daha yeni başlıyorum silme işleriyle ilgilenmeye diye. Sadece silme değil, tartışmalarda da (SAS, SRA, SMA ve s.) daha aktif olun. Hizmetli olabileceğinizi gösterin. Bir sonraki başvurunuzda olumlu oy kullanabilmek isterim ben. İyi çalışmalar. - OkanfanEvet benim? 07:02, 4 Şubat 2016 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcının hizmetli olması yarar sağlayacaktır vikipedinin himetliye ihtiyacı var Doruk843 (mesaj) 17:54, 26 Ocak 2016 (UTC)

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

  • Soru neden hizmetli olmayı düşüyorsunuz amacınız ne hizmetli olunca yapacağınız şeyler neler mesela nelerle ilgileneceksiniz yapacağınız ilk şey ne --Doruk843İleti 14:21, 26 Ocak 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap İlk şey diye bir kesinlik koymadım. Tarafsız olduğumu, Vikipedi yapısını biliyor olduğumu, grup çalışmasına uygun olduğumu ve problemler karşısında soğukkanlılığımı koruduğumu düşündüğüm için hizmetli olmaya karar verdim. İyi bir hizmetlinin neler yapması ve nelere dikkat etmesi gerekiyorsa elimden geldiğince hepsiyle uğraşacağım. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 13:13, 26 Ocak 2016 (UTC)
  • Soru hizmetli sayısının az olması konusunda ne düşünüyorsunuz hizmetli sayısının artması istiyor musunuz bu konuda ne düşüyorsunuz saygılarımla Doruk843 (mesaj) 16:44, 26 Ocak 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap 834 bin kullanıcının sadece 26'sının hizmetli olması gerçekten kötü bir şey. Tabiki de artmasını isterdim. Hizmetli nitelikli birçok kullanıcı var ancak önemsemiyorlar ya da çeşitli nedenlerden ötürü aday olmuyorlar. En azından her hizmetli olabileceğini düşünen kullanıcının adaylığını koymasını isterdim. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 17:25, 26 Ocak 2016 (UTC)
  • Soru aktif olmayan hizmetliler konusunda ne düşüyorsunuz silinecek bir sürü sayfa var siinmeye aday çok sayfa var sorunlu dosyalar var devriyelik başvurusu sayfasıda çok boşlanmış gibime eliyor hizmetlilerin çoğu buna vakit ayıramıyor çoğu da aktif değil siz bu sorunlara ilgili nasıl bir tutum sergiliyeceksiniz şahsen çok rahatsızım siz bunlarla ilgilenecek ve aktif olacak mısınız bu son sorumdu cevaplarsanız sevinirim ben bu konularla ilgilenilmesini istiyorum saygılarımla sizi sıktıysam özür dilerim Doruk843 (mesaj) 18:04, 26 Ocak 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Olur mu hiç öyle şey? Ben soru bekliyorum zaten :) Hizmetli olmanın Vikipedi'deki diğer statülerden çok bir farkı bulunmamakta. Sayfaları silmek, korumaya almak önemli zaten. Bu faaliyetlerin çok hızlı olmadığının farkındayım, aday olmamın en önemli sebeplerinden biri de bu. Elimden geldiğince bu olaylarla da ilgileneceğim hizmetli olursam. Aktif olmayan hizmetliler hakkında pek fazla yorumda bulunamayacağım. Yani aktif olamamaları için illaha ki bir sebep vardır ki çoğu kullanıcı her gün aktif olamıyor. Bir sorun yok bana göre. İyi günler. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 18:25, 26 Ocak 2016 (UTC)
1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Tahminimce hepsiyle uğraşacağım. Sıcak bakmadığım bir şey yok şimdilik.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Kesin bir favorim yok, fakat uzun maddeleri yazarken diğerlerine kıyasla daha çok keyif alıyorum.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Denge konusunda pek bir düşünmedim açıkçası. Tabikide görevlerimi çok geçmeden yerine getirmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım fakat bunların katkılarımı etkileyeceğini düşünmüyorum.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Yaşamadım diye hatırlıyorum. Yaşasaydım bile doğrusu için araştırmalarda bulunur ve diğer kullanıcılardan yardım isteyebilirdim.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Çok fazla uyarıldığı halde hala devam ediyorsa süresiz engellenmesinde bir sakınca görmüyorum. Onun dışında insiyatif kullanarak süreli bir engeli tercih ederim.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Anonim kullanıcılar Türkçe Vikipedi'de genellikle kaynaksız bilgiler ekleyen ve/veya vandallık yapan kullanıcılar maalesef. Ama hizmetlinin diğer kullanıcılardan bir farkı yok, sadece daha tecrübeliler. Jimmy Wales bile bundan bahsetmişti. Yani ikisinin fikri de benim için eşit derecede önemlidir.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Verimimi düşüren bir huyumun/alışkanlığımın olduğunu düşünmüyorum.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Özellikle sık sık vandalizm yapılıyorsa koruma altına almaya sıcak bakarım.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bir ansiklopediyi ansiklopedi yapan kurallar bunlardır zaten. İhlal edenler olması gerektiği gibi uyarılır. Hala ihlal etmeye devam ediyorlarsa engellenebilirler.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Yok.
11. Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Gereksiz bir faktör olduğunu düşünmüyorum.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: İnternet trollüğü mecazi anlamdan İskandinav mitolojisindeki çirkin yaratıklara benzetilebilir. Tam tanımını yapmak güçtür. Trollerle tek başına baş edilmesi zor olduğundan diğer kullanıcılardan yardım istemek durumunda kalırdım.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Katkı yapmak hoşuma gidiyor. Sanırım tam olarak bir nedeni yok. Hoşuma giden bir şeyi yapmaya devam ederim tabii.

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.