Vikipedi:Etiketler

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi bakımı ve yönetimi amacıyla, etiketler MediaWiki öğesinin otomatik olarak belirli düzenlemelerin (veya günlüğe kaydedilen işlemlerin) yanına yerleştirdiği kısa iletilerdir. (Bağlama bağlı olarak, düzenlemelere bazen belirli bir maddededeğişiklikler veya belirli bir düzenleyicinin katkıları denir.) Değişiklik etiketleri geçmişler, son değişiklikler ve bazı özel sayfalar da görülebilir.

Değişiklik etiketleri, zararlı olabilecek düzenlemeleri veya yazılım hatalarını algılamak için kullanılabilir. Etiketler ayrıca birisinin mobil cihaz aracılığıyla nasıl düzenleme yaptığını Görsel Düzenleyici'yi belirlemek için kullanılır.

Kullanım ve biçimlendirme[kaynağı değiştir]

Her etiket için ilgili görünüm ve açıklama sistemi iletlerine Özel:Etiketler'den erişilebilir ve hizmetliler tarafından değiştirilebilir. Etiket(ler): öneki otomatik olarak MediaWiki tarafından eklenir. Etiket görünümü, değişiklikler listesinde nasıl okunduklarını belirtir. Etiket açıklaması yalnızca Özel:Etiketler sayfasındaki bilgi amaçlı kullanılır.

Etiket yönetimi[kaynağı değiştir]

5000 altında olan ve uzantılar tarafından kullanılmayan etiketler, hizmetliler tarafından silinebilir (silme bağlantısı görünmüyorsa, silinebilir tüm etiketler zaten silinmiştir). Bu işlem geri döndürülemez, bu yüzden dikkatli olunması önerilir. Bir etiketi silerken, beraberindeki MediaWiki sayfaları (etiket açıklaması ve etiket adı) da silinmelidir.

Ayrıca bakınız[kaynağı değiştir]