Vikipedi:Eğitim Programı/Etkinlikler/Çankırı Karatekin Üniversitesi/İİBF-2020

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikipedi Eğitim Programı
Çankırı Karatekin Ün. ULS 102/318
Tarih26 Nisan 2020
Saat13:30
YerÇevrimiçi toplantı
EğitimciSakhalinio
Katılımcı sayısı27
Katılımcılar318, 102


Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri 2019-2020 Bahar döneminde ULS 318 kodlu Ekonomi Politik dersi ile ULS 102 kodlu Uluslararası İlişkiler IIdersi yükümlülüklerinin bir parçası olarak Türkçe Vikipedi'de derslerinin konusu ile ilişkileri maddeler oluşturdular ve geliştirdiler. Vikipedi editörleri, bu ödevi alan öğrencilerle video-konferans yoluyla buluşarak Vikipedi'nin işleyişi konusunda bilgi verildi, soruları cevaplandırdı.

Ders bilgileri[kaynağı değiştir]

Ödevin konusu

Derslerinin konusu ile ilgili olarak Türkçe Vikipedi'de eksik olan, geliştirilmesi gereken maddeler dersi veren öğretim üyesi tarafından belirlendi. Hangi maddeyi hangi öğrencinin geliştireceği de öğretim üyesi tarafından öğrencilere bildirildi. Kaynak olarak öncelikle kendi ders kitapları ve açık öğretim ders malzemelerini kullanmaları ve min. 10bin karakterlik madde oluşturmaları istendi.

Ayrı iki oturumda iki dersin öğrencileri Vikipedi editörleri tarafından madde oluşturma/geliştirme konusunda öğrencileri bilgilendirildi. Öğrencilere bu yapacakları çalışmanın muhtemelen internette o konuda arama yapanların ilk okuyacakları materyal olduğu ve sorumluluk isteyen bir iş olduğu açıklandı. Takip için aşağıdaki gösterge panelleri hazırlandı.

Ders adı

Ekonomi Politik / Uluslararsı İlişkiler II

Disiplin

Uluslararası İlişkiler

Sınıf büyüklüğü

70 / 36

Kişisel ödev

Kişisel

Süre

7 gün