Vikipedi:Duvarlı bahçe

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bir duvarlı bahçedeki ağaç topluluğu, bahçenin dışında kalan ağaçlarla ayrı muameleye tabi tutulur. Vikipedi'de böyle yapmayın.

Vikipedi dahil, birçok Viki projesinde, duvarlarla çevrili bir bahçe, sadece birbiriyle bağlantı kuran sayfalar veya maddelerden oluşan bir grubu tarif eder ve grup dışındaki herhangi bir şeyin bunlarla bağlantısı yoktur. Bu maddeler arası bağlantıların kopmasına veya tamamı aynı konuyla ilgili olan birden fazla madde oluşturma girişimine neden olabilir. Bu özellikle de temel bir Vikipedi prensibi olan bağlantılar yönergesine aykırılık oluşturur. Öksüz olan maddelerin duvarlarla çevrili bahçelerden daha kolay tespit edilmesine rağmen, sadece birbiriyle bağlantılı görünen birkaç sayfa bulursanız, cesur olun ve maddelere koşullara bağlı olarak hem giden hem de gelen bağlantılar ekleyin veya tüm maddelerin birleştirilmesini önerin. Bunun için {{Birleştir}} şablonunu veya içerik aktardıysanız {{Kopyalandı}} şablonunu kullanabilirsiniz.

Duvarlarla çevrili bir bahçe esasen kolektif olarak öksüz olmasına rağmen, diğer sayfaların bu maddeye bağlantı verdiğini gördükten sonra {{Öksüz}} şablonunu kaldırabilecek kullanıcıların kafasını karıştırmamak için işaretlemek için duvarlı bahçelerdeki sayfalara {{Öksüz}} yerine {{Duvarlı bahçe}} şablonu koyun.

Ayrıca bakınız[kaynağı değiştir]