Vikipedi:Devriyelik başvurusu/Arşiv/Mart 2016

Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Sanırım başvuru yapan en yeni üye benim ve bu başvuruyu 2 arkadaşımız İnternion ve Umut Yazici'nın teklifi doğrultusunda yapıyorum. Biraz tedirginim arşive göz attığımda çoğu kullanıcının yeni üye olduğu için tecrübesizlik sebebiyle reddedildiğini gördüm umarım bu başıma gelmez çünkü 2 haftada deneye deneye hata yapa yapa genel işleyişi anladığımı düşünüyorum. 2 hafta kadar kısa bir sürede 51 madde, 274 kategori, 1 şablon, 80 dosya ve onlarca vandal değişikliği geri alarak katkı sağladım. Devriye olursam da devriyeliğin bana verdiği yetkileri en doğru şekilde kullanıp Vikipedi'ye katkı sağlayacağıma eminim. Gelen yorumları dikkate alarak aceleci davrandığımı devriyelik için daha çok çalışmam gerektiğini düşünüyorum adaylıktan kendi rızam ile çekiliyorum. Arşive kaldırabilirsiniz. --Aranan Kan (mesaj) 05:23, 9 Mart 2016 (UTC)"

Aranan Kan (mesaj) 17:10, 8 Mart 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Destekliyorum vikipediye iyi katkılar sağladığını düşünüyorum ayrıca eminim ki devriye olduğu zamanda en iyi şekilde görevini yerine getirecektir.--Krystal (mesaj) 17:20, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Destekliyorum: @Aranan Kan'ın Vikipedi yönergelerine hakim olduğu düşüncesindeyim.--Kingbjelica (mesaj) 17:45, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Açıkçası ben söz konusu kullanıcının katkılarını daha önce incelemiştim. Her ne kadar devriyelik ölçütlerde "En az 15 gün önce oluşturulmuş bir kullanıcı hesabı" olma şartı aranıyorsa da, 2 hafta önce üye olan kullanıcının biraz daha tecrübelenmesinden yanayım. Görüşüm devriyelik konusunda şu an erken olduğu yönünde, ileriki bir zaman zarfında tekrar adaylığını koymasından yanayım. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:47, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Katkıların, "2 hafta" önce oluşturulmuş bir hesap sahibi kullanıcı tarafından yapılabileceği/yapılamayacağı hususunda endişeye sahibim/kapıldım. Görüşüm nötr. Dilerim, yanılıyorumdur..--Eğitmenmsj 19:33, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Olumlu bakıcaktım ama katıldığı zaman içinde pek fazla şey yapmadığını düşünüyorum. 17 gün önce üye olmuş ve 2000'den fazla değişikliğe sahip. Bende tarafsız bakıyorum --İnternionmsj 20:01, 8 Mart 2016 (UTC)
Yorum Yorum Biraz daha tecrübe. Şimdilik Beyaz liste yeterli bence. Ama ilerde olabilir tabi. - — OkanfanEvet benim? 07:46, 9 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcının yaptığı değişiklikleri detaylı bir şekilde inceledim ve devriye olması için teşvik ettim. Bence devriye olması hiçbir sorun yaratmayacaktır. Fakat dediğiniz gibi bende bu tecrübenin 2 hafta içinde oluşmuş olabileceğine inanmıyorum. Bu kullanıcı vikipedi politikalarını iyi bilen tecrübeli bir kullanıcı.--Umut Yazici (mesaj) 08:09, 9 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum olumsuz demiyorum sadece erken olduğunu düşüyorum ama iyi niyetinden şüphem yok --Doruk843 17:47, 9 Mart 2016 (UTC)

" Türkçe Vikipedi'nin gelişiminde 4 engel görüyorum.

  1. inceleme bekleyen maddeler.
  2. Yoğun vandalizm.
  3. Güncelleme bekleyen maddeler.
  4. İnsanların asıl aradıklarını bulamadıkları maddeler.

Vikipedi beyaz liste haklarıyla 3 ve 4. nedenlere sebep olan şeyleri elimden geldiğince en aza indirmeye çalışıyorum. Devriyelik haklarına sahip olarak: yoğun vandal saldırılar ve inceleme bekleyen maddelerde devriye arkadaşlara yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Vikipedi'de bulunma amacım ise Türkçe Vikipedi'nin en az İngilizce ve Almanca Vikipedi standartlarında olmasına yardım etmek. Değerlendirmelerinizi bekliyorum, iyi çalışmalar. "

Kingbjelica (mesaj) 21:18, 3 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Sn.@Kingbjelica, öncelikle adaylığınızı kutluyorum. Sizden öğrenmek istediğim bir husus var, dilerim beni yanlış anlamazsınız: Madem devriye olmak için buradasınız, sizce kullanıcı mesaj sayfalarının önemi nedir? Kullanıcı mesaj sayfaları belirli zamanlarda silinmeli mi yoksa belli bir düzen içerisinde 'arşivlenmeli mi?' Teşekkür ederim..--Eğitmenmsj 21:50, 3 Mart 2016 (UTC)

Merhaba @Eğitmen, bu kişisel bir tercihtir. Sadelikten yanayım, bana mesaj göndereceklerin diğer mesajlarda boğulmasını istemiyorum. Gündelik hayatta arşiv çalışmalarım var fakat bunu Vikipedi mesaj sayfama yansıtmak istemiyorum. Ayrıca bahsettiğimiz şeyin büyük bir sorun teşkil ettiğini düşünmüyorum, ayrıca herkes standart görünüme sahip olmak istemez. Teşekkürler, tekrar görüşmek üzere. --Kingbjelica (mesaj) 22:26, 3 Mart 2016 (UTC)

Konuyu sormaktaki kastım, bu tür başvurularda, ilgili aday hakkında olumlu-olumsuz bilgiye erişmenin/kanaat oluşturmanın en iyi yolu ve aracı, kullanıcı mesaj sayfalarındaki kayıtlardır. Buraya başvuru yapan her kullanıcıyı diğer kullanıcılar tanımayabilirler. O yüzden aday kullanıcıya yapılan uyarılar, methiyeler/övgüler içeren mesajlar burada görüş bildirmenin alt yapısını oluşturur. Sanırım söylemek istediğimi anlatabildim :) Haydı hayırlısı..--Eğitmenmsj 22:34, 3 Mart 2016 (UTC)

Merhaba @Eğitmen yazdıklarınızı haklı bularak önerinizi dikkate alıp mesaj sayfama arşiv şablonunu ekledim. Teşekkürler. --Kingbjelica (mesaj) 20:21, 6 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Öncelikle hayırlı olsun @Kingbjelica. Katkılarınızı bir süredir takip etmekteyim. Burayı geliştirecek her şeye varım. Sizde burayı geliştirecek kişiler arasındasınız. Ben sizi devriye olarak görmek isterim. Herkese iyi çalışmalar, kolay gelsin. --Kür Şadmesaj 21:54, 3 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum kullanıcı telif konusunda bilgi sahibi değil, telifli içerikleri düzenleyip onaylıyor. İnci Okumuş gibi.. diğer vikipedi politikaları konusundaki bilgisini de kestiremiyoruz.şunun ve şunun gibi kaynaksız ve taraflı ve kayda değerliği tartışmalı içeriklere kategori eklemeleri yapıyor. --kibele 22:16, 3 Mart 2016 (UTC)

@Kibele Uğur Akkafa maddesindeki kategori eklemedeki hata nedir tam anlamadım? 1973 doğumlu ve İstanbul doğumlu olmasının kaynağının olmaması mı? Yoksa maddenin kayda değerliğinin şüpheli olması mı? --Zaitsév 00:09, 4 Mart 2016 (UTC)

- Hey @Kibele hata arama gayretine girmen beni sevindirdi. İşbirliği projelerinde kategorisiz maddelere, maddelerde olan bilgiler eşiğinde kategori ekliyor ve sayfayı düzenliyorum. Telif hakkı olan şeyi onaylama yapmadım. Daha önce devriyelerce onaylanan şeylere dayanarak kategori ekledim. Lütfen dikkatli olun. şurayada bakın --Kingbjelica (mesaj) 23:05, 3 Mart 2016 (UTC)

uymamız gereken politikalar arasında VP:İÜYYKÜD ve VP:İNOV'un da önemli bir yeri vardır, aklınızda bulunsun. --kibele 23:20, 3 Mart 2016 (UTC)
  • Yukarıda kibele'nin yorumuna verdiği cevap üzerine katkılarını inceleme ihtiyacı görmedim. Üslup sorunu ve temel politikaların ihlâli dolayısıyla görüşüm olumsuz. Dr. Coalmesaj 23:27, 3 Mart 2016 (UTC)

- Verdiğim cevapta aykırı ne gördünüz? Hey demem mi? Lütfen demem mi? Drcoal katkılara göre değerlendirme yapmanızda fayda olacaktır.--Kingbjelica (mesaj) 23:30, 3 Mart 2016 (UTC)

  • İstek yapıldı Yapıldı --Zaitsév 21:55, 3 Mart 2016 (UTC)
bu ne acele @Zaitsév? daha önce çeşitli nedenlerle konuşulan bir şey bu. lütfen kararınızı geri alıp makul bir süre bekler misiniz topluluğun fikir belirtmesi için.. bu sayfanın başında "Başvuruyu inceleyecek hizmetlilerin, topluluğun görüş belirtebilmesi için makul bir süre beklemeden kullanıcı grubu atamalarını gerçekleştirmemesi önemle rica olunur." diye yazıyor. --kibele 22:05, 3 Mart 2016 (UTC)
Bir acele yok @Kibele, kullanıcı gayet uygun. Nedense Vikipedinin yararına olacak her şeye bir şekilde muhalefetsiniz.--Kür Şadmesaj 22:08, 3 Mart 2016 (UTC)
Beklemekte yarar var, aceleye lüzum yok bence de.--RapsarEfendim? 22:16, 3 Mart 2016 (UTC)
Nereye yetişiyoruz?.. Dr. Coalmesaj 22:35, 3 Mart 2016 (UTC)
  • Bekleyen değişiklikler azaltmak adına devriyelik başvurularını elimden geldiğince hızlı değerlendirmeye/sonuçlandırmaya çalışıyorum. Tabi bu "önüne gelene yetki vermek" anlamına gelmiyor. Bu arada makul bir süre den kasıt nedir? 14 saat mi? --Zaitsév 22:36, 3 Mart 2016 (UTC)
bir saat olmadığı kesin. bekleyen değişikliklerin 'doğru' erimesi önemli, hızlı değil. --kibele 22:42, 3 Mart 2016 (UTC)
@Zaitsév verdiğiniz bağlantıya dün bakamamıştım. tek bildiğim esaslı bir nedeni olmadan ve aradan en az iki gün geçmeden böyle kararlar vermediğimdir. ne benim ne diğer hizmetlilerin.. söz konusu kullanıcı 2012'den beri vikipedisttir ve mesaj sayfasından ve katkılarından da görülebileceği gibi herhangi bir kural ihlali yaşamamıştır. böyle durumlarda beklenmemesi doğaldır. size gelen meseleyle ilgili soruları böyle cevaplandırmak da, arşivlerde kayıt aramak da ilerlemeye katkı yapmaz, kaosu güçlendirir. aşağıdaki kullanıcının yine arşivlerden verdiği örneği cevaplamayı ve kendisiyle ilgilenmeyi de size bırakayım. kendisinin vikipediye katkı yapmayı bana ve tartışma sayfalarında her karşılaştığı kullanıcıya saldırmak sandığı gözünüzden kaçmış olabilir bugüne kadar. kolay gelsin. --kibele 11:12, 4 Mart 2016 (UTC)
    • Kayda değerlik konularında da "Ama o madde duruyor, bu niye..." diye başlayan sorular vardır. Onlara da aynı şeyi söylerim; bir yanlışlık varsa, bunun bir diğerini haklı çıkardığı yorumu son derece yersizdir. Dr. Coalmesaj 22:40, 3 Mart 2016 (UTC)
Zaitsev'in gördüğüm ikinci bariz hatası ve diğerini hakkında açılan şikayet sayfasına da eklemek gerekecek bu durumda. Başvuruyu başka bir hizmetliye bırakması yerinde olmuş. Vitruvian (mesaj) 23:21, 3 Mart 2016 (UTC)
Dr. Coal'a katılarak. Görüşüm olumsuz. Vitruvian (mesaj) 23:30, 3 Mart 2016 (UTC)

  • Yapılan yorumlara binaen kullanıcıyı tekrar beyaz listeye döndürdüm. Başvuruyu başka bir hizmetlinin değerlendirmesine bırakıyorum. --Zaitsév 23:18, 3 Mart 2016 (UTC)

Yetki geri alındığına göre lütfen herkes devriyelik başvurum hakkında görüş belirtsin.--Kingbjelica (mesaj) 23:26, 3 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Tarafımın herhangi bir etkisi olmadan, devriye yetkisi verilmesine kızıp beni ve katkılarımı yok saydınız. Herhangi bir kötü yorumda bulunmadım. Kibele'nin hatalarımı araması beni sevindirir, böylelikle doğrularımın ve yanlışlarımın ben de farkına varırım --Kingbjelica (mesaj) 23:33, 3 Mart 2016 (UTC)

  • Bilakis, siz almış olduğunuz yetkinin rahatlığıyla ilk icraat olarak, @Kibele'ye verdiğiniz cevapta çok temel davranış kurallarını ihlâl ettiniz. Her ne kadar tarafsız olduğuma inansam da bu benim şahsi görüşüm elbette. Yukarıda yazdığınız yorumdan, burada belirttiğiniz anlam da çıkarılabilir elbet fakat biraz zorlamak gerekir açıkçası. Yine de yukarıda sunmuş olduğum görüş kesin hüküm olmadığı gibi, değişmez de değil. Sonuç her ne olursa olsun, Vikipedi için iyi olur umarım. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 23:42, 3 Mart 2016 (UTC)

- Lütfen hangi kelime ile davranış kurallarını ihlal ettiğimi belirtin.--Kingbjelica (mesaj) 23:46, 3 Mart 2016 (UTC)

Başlangıçtan beri olumlu katkılarınızı zaman zaman inceleme fırsatım oldu. Topluluğa ayak uydurmaya çalışma gayretleriniz ve özellikle özverili katkılarınızı da beğeniyordum/beğenmekteyim. Burada yorum yapan bazı kullanıcılar belki biraz bu sayfada gereğinden fazla size yüklendiler/yüklenmekteler. Buna da bir anlam vermiş değilim, doğrusu. Onları da bu vesile ile uyarıyorum. Karşımızdaki üç-beş yıllık bir kullanıcı değil. Yeni bir kullanıcı. Yeni kullanıcıları 'ısırmamak' gerektiği de vikipedi resmi politikası gereğidir.
Sadece başvuru sahibini değil, aynı zaman da kıymetli bir hizmetli de aynı hezimete uğramış durumda. "Bu ne acele", demek ne kelime? Hizmetli takdir yetkisini kullanıp, kararını vermiş. Ne var bunda? Asıl sizin âlel acele, hatta saldırı niteliğinde hem kullanıcıya ve hem de hizmetliye karşı gösterdiğiniz tutum ve davranış uygun değil. Kimse kusura bakmasın, diğer kullanıcıları gruplaşmakla suçlayıp, asıl bu görüntüyü verenler, Vikipediye zarar veriyorsunuz. İmaj zedeliyorsunuz. Nitekim bu konuda buraya akademik bir çalışma dahi getirdim/sundum bu konuda. Lütfen dikkat. Kendi görüş ve fikirleriniz doğrultusunda ve özellikle buradaki gibi ortamlarda kendinizden yana olmayanlara/olmayacağını hissettiklerinize karşı tutum ve davranışlarınızı ben şahsen uygun bulmuyorum. Çok endişe verici bir durumla karşı karşıyayız. Başvuru sahibinin belki ufak tefek kasıtlı olarak yapılmayan eksikleri olabilir. Bunları hatırlatmanın yolu böyle olmamalı. Hepimiz aynı süreci yaşadık. Bize böyle davranılmadı. Herkes hatırlasın lütfen..
Özellikle daha önceden hizmetlilik yapmış olan kullanıcı @Kibele, takdir hakkını kullanarak başvuruyu sonuçlandıran Zaitsév 'e karşı şimdiki ve buna benzer çıkışlarınızı, daha önceden şuradaki başvurunun sonuçlandırılmasında niçin göstermediniz/gösteremediniz? Şayet konu süre ve topluluğun tartışması ise. Bağlantısını verdiğim başvuru işlemi ve sonuçlandırılması ile ilgili benim bir sorunum yok, olmadı da. Şimdiki durum üzerine örnekleme ihtiyacı hissettim. Nitekim ilgili hizmetli/bürokrat takdir hakkı çerçevesinde başvuruyu sonuçlandırmıştı. Sanırım ne demek istediğim anlaşılıyor. Daha dün akşam buradaki başvurusunun kaldırılmasını talep eden diğer bir kullanıcının durumu da sanırım anlattıklarımı doğrular niteliktedir. Yani buraya aday başvurusu yapanlarla ilgili tutumumuzun yanlış olduğunu ifade ediyorum. Özellikle yukarıda yoğun bir şekilde yeni bir kullanıcıya hatta hizmetliye karşı tutum sergileyenler için söylüyorum bunları. Lütfen yapıcı olunuz/olalım..--Eğitmenmsj 09:11, 4 Mart 2016 (UTC)

'bazı' yeni kullanıcılara gösterilen bu yakın ilgi gerçekten göz yaşartıyor. beni hedefe oturtma konusunda yeni kullanıcılara yapılan önderlik de gözden kaçmıyor. ne diyelim hayırlısı.. --kibele 11:03, 4 Mart 2016 (UTC)

@@Kibele , Ben bir insan olarak insanlara yakın ilgi gösterdiğimde, siz ise tam aksine onları hırpaladığınızda/terslediğinizde/yerdiğinizde/üzdüğünüzde mutlu oluyorsunuz. Buradaki bu mesajımı, kendi mesaj sayfanda yaptığın gibi silip süpüremeyeceğin için rahatım ve yazıyorum. İster gözün yaşarsın ister ise kamaşsın, yazdıklarımı iyi okuman gerektiği şüphesiz. Ne mutlu bana ki diğer insanlara yakın ilgi göstermek adına suçlanıyorum. Kibele, uzatmadan sana tekrar söylüyorum: Topluluk olarak seçtiğimiz hizmetli ve bürokratlara karşı zaman zaman saygısızca, topluluğun huzurunda davranışlar sergiliyorsun, onları ve diğer kullanıcıları yeriyorsun. Vikipediyi kendi inanç ve siyasi görüşün çerçevesinde kullanıyorsun. Bütün bunları yapmakla her şeye ve herkese zarar veriyorsun. Topluluk özellikle senin yüzünden gelişmiyor, ilerleyemiyoruz. Ortamı geriyorsun. Yeni gelenleri küstürüp kaçırtıyorsun. Bütün bunları ben tek başıma söylemiyorum. Topluluğun önünde oluyor bütün bunlar.. Şikâyet sayfası senin hakkında bu anlamda adeta haykırıyor. Maddelerin tartışma sayfalarına âlel acele dalıp, kullanıcıları tartışmak adına adeta canından bezdiriyorsun. Bunlardan birisi de benim. Her şeyi bildiğini bir bakıma bu halinle iddia ediyorsun ama kusura bakma durum öyle sandığın gibi değil. Kibele her şeyi maalesef bilmiyorsun. Ben bildiğim konu(larda) tartışırken sen ise her şey üzerine..
Sen bilmiyor musun ki devriyelik ölçütlerini karşılayanların aslında otomatik olarak sistem üzerinden haklarının verileceğini. Burada tartışma amacımızın hizmetli(lerin) gözünden vandallık anlamında kaçan bir şey var ise, onu dile getirmek olduğunu? Böyle bir şey de söz konusu değil. Eğer varsa şikayet başlatırsın ve verilen hak geri alınır. Kimin kimlere önderlik yaptığı da bariz. Çiğ yemedim karnım ağrısın. Gizlim saklım yok.
Sırf kıskançlık yüzünden, devriyelik onayını veren hizmetliyi zorda bırakmak adına burada fırtına kopardın. Bu vesile ile ona da söyleyeceğim tek husus, kararını geri alıp, asıl yapılması gerektiğine kendisinin karar vermesidir. Bu tür spekülatif girişimlerle alınan kararların sabote edilmesine fırsat vermemesidir. İtibar ve otoritesini topluluk adına kullanmaya devam etmesidir.
Kibele, sana bunların dışında şayet söylemem gerekecek diğer hususlar var ise ki, mesela; kendi akrabalarının eski fotoğraflarına varıncaya kadar vikipedi maddelerine içerik olarak eklediğini düşündüğüm ya da en azından bende o intibayı uyandıran bir durumdan tut da, an itibariyle henüz tam netleştiremediğim ama, üzerinde önemle çalıştığım bir kukla durumuna varıncaya kadar v.s., hepsini inşallah yakında açıklayacağım. Yani klevyendeki büyük harf tuşu/Caps Lock tuşunun devreye girdiği anlardan bahsetmek istedim.. Herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Yazmak durumundaydım..--Eğitmenmsj 15:26, 4 Mart 2016 (UTC)

akrabalarımın eski fotoğrafları mı? niye yenileri eklemiyorum ki acaba? durum artık iyiden iyiye komediye dönüyor, vikipedi adına trajedi esasen de.. yıllardır sürdürülmekte olan bu saldırılara sesini çıkartmayanlar da en az bu kullanıcı/lar kadar pay sahibidir. kukla araştırmasında başarılar, kaç gündür bunu söyleyenler kuklacı oldukları için engellenince iş başa düşmüş demek ki..--kibele 15:53, 4 Mart 2016 (UTC)

Kibele, herkesten özür dilerim bunun yeri burası değil ama herkesi kuklacılık ile suçlayan kibeleye 2-3 çift lafım var. Neden durmadan küçük harfle yazdığını çok iyi biliyorum senin kibele, için rahat olsun. Gerekli incelemeleri yapmaktayım senin bir kukla ustası olduğunu topluluğa sunacağım. Toplulukta birçok yancın olduğu için birçok tepki olacak, saldırıya uğrayacak olsam bile denetçiler son sözü söyleyecek. Bu güne kadar elimde bazı kanıtlar olmasına rağmen topluluğu kaosa sürüklememek için sustum. Madem sen susmuyorsun, elinde kanıtı bırak bir kullanıcı adı bile yokken insanlara saldırmaya devam ediyorsun. Çamur at izi kalsın demekten çekinmiyorsun, hadi bakalım. Bundan sonra karşında iyi niyetli, uzlaşmacı bir Kürşad Avan göremeyeceksin! Sen nasılsan aynı şekil karşılık alacaksın benden. Hatta daha fazlası.--Kür Şadmesaj 16:37, 4 Mart 2016 (UTC)
3 hafta önce üye olmanıza rağmen kukla tesbit edecek kadar usta olmuşsunuz. Bir de bir üstteki kullanıcı da büyük harf/küçük harf kullanan usta/kukla diyordu. İncelemeye başlıyorum ben de. --Kudyaz 17:05, 4 Mart 2016 (UTC)
@Kudelski size cevap vermeye gerek duymuyorum çünkü şurada cevap vermişim. Toplulukta birçok yancın olduğu için birçok tepki olacak, saldırıya uğrayacak olsam bile denetçiler son sözü söyleyecek. Haydi kolay gelsin, iyi denetlemeler. --Kür Şadmesaj 17:13, 4 Mart 2016 (UTC)
Bazı kullanıcıların başından beri ne pahasına olursa olsun desteklediği kullanıcılar kuklacılıktan eleniyor sırasıyla. Yıllarını Vikipedi'ye vermiş kullanıcılara ise vandal, kukla yakıştırmalarının ardı arkası kesilmiyor. Varsa bir şeyler ortaya serilsin hepimiz görelim. Yoksa haftalardır aynı cümlelerle algı yaratmaya lüzum yok.

Sayın @Kingbjelica, başvurunuza gelecek olursam, katkı göstermeye başladığınız ilk günlerde sizinle bir paslaşma/yardımlaşma durumu olmuştu. O günden beri katkılarınızı takip ediyor, hevesinizi gördükçe seviniyorum. Şu an için biçem el kitabını gözden geçirip özümsemenizi rica edeceğim. Görüşüm nötr şimdilik, ancak Vikipedi'ye dahil olma hevesiniz buranın ilgili politika ve yönergeleri okuyup özümsemenizle sonuçlanırsa her an olumluya dönebilir. Ek olarak olumlu görüşlerin yanında olumsuz görüşler de gelecektir, sizden ricam böyle durumlarda sakin olup yanlış bir söylemde bulunmaktan kaçınmanızdır. İyi çalışmalar. --Kudyaz 16:27, 4 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Devriyelik başvurumda, tartışılması/değerlendirilmesi gereken kişi olmama rağmen burada kukla ve trollük iddialarının geçmesi ve ciddi savunmalar yapılması benim ve başvurumun hiçe sayıldığı anlamına gelmez mi? Herkes biraz sakin olsa çok güzel olacak. Şahsıma ve katkılarıma yorum yapan arkadaşlara da teşekkürler. --Kingbjelica (mesaj) 17:17, 4 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum @Kingbjelica , devriye olmanızı uygun görüyorum ancak başvurunuzun üst kısımlarında yer alan talebimi acizâne tekrarlıyorum: Lütfen bir kullanıcı mesaj arşivi oluşturunuz. Şayet, bu konuda yardıma ihtiyaç duyuyor iseniz, bildirmeniz halinde size yardımcı olabilirim..İyi çalışmalar..--Eğitmenmsj 19:51, 4 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Dr.Coal'a katılarak olumsuz bakıyorum --İnternionmsj 19:55, 4 Mart 2016 (UTC)

-- Eğitmen'in verdiği adresteki savunmalarıma ve verdiğim delillere bakın lütfen. Tarafıma haksızlık edildi fakat ben gerekli savunmayı yaptım.. Savunmalarıma bakıp şunu sorun kendinize: "HANGİ KULLANICI KUKLA OLDUĞU İDDİA EDİLEN HESABINDAN VİKİPEDİ'NİN ÖNDE GELEN DEVRİYELERİNDEN RAPSAR'A BAHSEDER?" --88.250.138.183 09:47, 5 Mart 2016 (UTC) Lütfen bu yanlış anlaşılmayı giderin. Bakın bu kul hakkıdır. --88.250.138.183 09:47, 5 Mart 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Kukla ustası olmadığım, Bürokrat Elmacenderesi tarafından teyit edilip tarafım ise mail yoluyla bilgilendirilmiştir. --Kingbjelica (mesaj) 12:33, 5 Mart 2016 (UTC)
  • Eski/yeni hesap olayı yasak değil. Farklı kişi gibi davranmadığı sürece kuklacılık yapmış sayılmaz kullanıcılar. Hata olmuş, düzeltilmiş.--RapsarEfendim? 17:34, 5 Mart 2016 (UTC)

AÇIKLAMA: Başvurumdan sonra devriyelik için işbirliği projesi olmasına rağmen, devriyelik başvurumun bekletilmesi büyük bir tezattır. Devriyelik başvurum değerlendirilmekten çok diğer kullanıcılar arasındaki tartışmalarla dolu olması ve aynı zamanda bazı devriye arkadaşlarımızın "kullanıcının katkılarına göz atma gereği duymadım" tarzında görüş belirtmesi gibi nedenlerden dolayı devriyelik başvurumun ve katkılarımın HİÇE SAYILDIĞINI düşünerek ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM. Katkılarıma devam edip kendimin uygun gördüğü bir tarihte tekrar başvurma yoluna gideceğim. Herkese teşekkürler, iyi çalışmalar diliyorum.--Kingbjelica (mesaj) 20:35, 7 Mart 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Arkadaşlarım lütfen sakin olmayı deneyelim. Son günlerde açılan her tartışma polemiğe dönüyor. Birbirimize karşı nazik olsak ne kaybederiz? İBP sorumlusu olarak bu hafta yni devriyeler kazanmak adına proje başlattım. Haliyle pek çok adaylık açılacak. Lütfen kısa ve öz şekilde, birbirimizi kırmadan politikalar ışığında 'sadece' adayları değerlendirelim. Kendinize iyi bakın. --Mecnun (mesaj) 22:39, 7 Mart 2016 (UTC)


Teknoloji gittikçe gelişmekte. Bir çok bilgiyi taeknolojinin büyük nimetlerinden biri olan internet üzerinden sağlamaya başladık. Bu bilgileri edinirken sağlam kaynakları tercih ediyoruz ancak bazen bu bilgiler en güvenilir kaynaklarda bile tahrif edilmiş, bozulmuş veya yanlış anlatılmış olabiliryor. Vikipedi Özgür Ansiklopedisi ihtiyacım olan her bilgiyi kolayca bulabildiğim bir kaynak. Uzmanlık alanıma dahil olan konularla ilgili yazılarda da bazen bilgi noksanlığı veya kelimelerin yanlış kullanılmasıyla ilgili bazı anlam karmaşaları olabiliyor. Bu hataları yazım yanlışlıkları yönünden; Türkçe Dil Anlatım kurallarına uygun olarak düzenlemek ve anlam karmaşalarını; sağlam kaynaklarda yer alan bilgilere ve toplumda kabul görmüş temel fikirler ışığında güncellemek amacıyla Devriyelik başvurusunda bulunmaktayım. Başvurumun kabulünü ve konu ile ilgili gereğinin yapılmasını arz ederim.

Muhammeddogan (mesaj) 10:43, 5 Mart 2016 (UTC)

  • Devriyelik terfi ölçütlerini karşılamıyorsunuz :) Öncelikle ansiklopediye içerik ekleyerek katkı yapmanız gerekiyor..--Eğitmenmsj 11:16, 5 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum olumsuz devriyelik kriterlerini karşılamaya calışınız --İnternionmsj 19:13, 5 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum olumsuz sadece 2 değişikliğiniz var lütfen kriterleri karşılamaya çalışınız sevgiler --Doruk843 17:44, 9 Mart 2016 (UTC)
  • İstek yapılmadı Yapılmadı --Zaitsév 18:38, 9 Mart 2016 (UTC)

"Vikipedi'ye katkıda bulunuyorum, Vandalizmle savaşmak için Vikipedi'ye devriye olarak katkıda bulunmak isterim." Adem20mesaj 13:36, 7 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Kullanıcı, bakım gerektiren kategoriler konusunda düzenlemeler getiriyor, vandalizm yapan kullanıcıları kontrol ediyor ve Vikipedi'ye yeni maddeler kazandırıyor. Bu sebeplerle devriyelik daveti yollamıştım. Devriyeliğini destekliyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:19, 7 Mart 2016 (UTC)
Destek Destek Hayırlı olsun --İnternionmsj 18:19, 7 Mart 2016 (UTC)
Yorum Yorum Olumlu bakıyorum. Aktif devriyelere ihtiyaç var. — OkanfanEvet benim? 15:11, 8 Mart 2016 (UTC)
Yorum Yorum Destekliyorum. Kullanıcı çok çalışkan biri Son değişiklikler kısmına ne zaman baksam adını görüyorum. --Aranan Kan (mesaj) 18:40, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Daha önce Osman4466 kullanıcı adı ile katkılarını izlediğimiz, özellikle ve ağırlıklı olarak ABD ilintili yerleşim yerleri ile ilgili olarak yeni maddeler oluşturan ve geliştiren bir arkadaşımız. Hatta " Uygun olmayan kullanıcı adı " ile hesap oluşturanların amansız takipçisi ve yoğun bir şekilde {{subst:Süresizengelleme-kullanıcıadı}} şablonunu kullanarak onların bertaraf edilmesine yönelik katkıları ile dikkat çeken, yeni kullanıcıları karşılayan ve onları hoşlayan, özetle 'devriyelik' anlamında bugüne kadar ki çalışmaları ile hafızamda müspet olarak tezahür etmiş bir kullanıcı. Devriye olmasının kendisi için hak edilmiş bir nitelik olacağı kuşkusuz. Onu destekliyorum..--Eğitmenmsj 20:03, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Olumlu görüyorum. Devriye olmayı hak ediyor. Sputnik 21:26, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Destek Destek Bende olumlu bakıyor ve destekliyorum --Doruk843 17:41, 9 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Faydalı bir kullanıcı. Devriyeliği için olumlu bakıyorum. Başarılar dilerim. Nukteolog Mesaj 18:01, 9 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kendisini devriyeliğe önermeyi ben de düşünmüştüm. Destekliyorum. --Kudyaz 23:21, 9 Mart 2016 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı --Zaitsév 21:28, 10 Mart 2016 (UTC)

Değerli vikipedistler, Vikipedi de ki vandalizm ile mücadelemizde, sizlerin yükünü bir nebze olsun hafifletmek ve yardımcı olmak amacıyla siz değerli kullanıcıların takdiri ve kanaatleri huzurunda devriyelik başvurusunda bulunmaktayım.

Şimdiden olumlu ya da olumsuz vereceğiniz tüm kanaatleriniz için teşekkürlerimi sunarım.--Merhabaviki (mesaj) 15:34, 7 Mart 2016 (UTC)

Bu görev için baya pişmiş bir kullanıcı, devriyeliğini destekliyorum saygılarımla --İnternionmsj 18:22, 7 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Devriyelik davetimi kullanıcının özenli katkıları ve Viki davranışlarını özümsediğini düşündüğüm için yapmıştım, devriyeliğini destekliyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:29, 7 Mart 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Kendisi iyi niyetli bir kullanıcı. Kriterleri de karşılıyor. Bu yüzde olumlu bakıyorum. — OkanfanEvet benim? 15:12, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Destekliyorum: @Merhabaviki'nin geri alınan değişikliği oldukça az ve taslak denecek birden fazla maddeleri Vikipedi'ye kazandırmış. Devriyelik görevinde başarılı olacağı düşüncesindeyim. Şimdiden hayırlı olsun.--Kingbjelica (mesaj) 17:53, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Olumlu diyorum. Kullanıcının hem şahsi katkıları hem de vandallarla mücadelesi devriyelik için uygun olduğunu gösteriyor. Sputnik 21:21, 8 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Son dönem katkıları vandalizme uğramış sayfalarda geri almalar üzerine yoğunlaşmış. Katkılarına göz attığımda değişikliklerinde özet kısmını kullanıyor ve özetlerde yazdıklarından TBA, biçem ve kaynaklandırma gibi değerleri benimsediğini anlıyorum. Görüşüm olumlu. --Kudyaz 23:30, 9 Mart 2016 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı --Zaitsév 21:29, 10 Mart 2016 (UTC)


"Vikipedi Türkçe portalını daha fazla geliştirmek. Hem düzenli araştırma hem de katkı yapan bir kullanıcı olarak belli haklara sahip olmak. Sonuçta gün içinde en fazla ziyaret ettiğim web sitelerinden birisidir."

Nitro Çocuk (mesaj) 09:06, 14 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Devriyelik kriterlerini henüz karşılamıyorsunuz, ansiklopedide biraz daha tecrübelenmeye gayret edin. Ayrıca Vikipedi'de tüm kullanıcılar teoride aynı haklara sahiptir, yalnızca bazı kullanıcılar bilginin doğruluğunu kontrol ederler. Dolayısıyla hak talebi nedeniyle devriyelik talebi yapılmamalı. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:37, 14 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Devriye başvurusunda kriterler gözden geçirilmeli.  Hasmetlihasmet ✎ Msj  12:58, 15 Mart 2016 (UTC)

  • İstek yapılmadı Yapılmadı --Zaitsév 19:43, 15 Mart 2016 (UTC)


"Ben Devriye Olmak istiyorum Çünkü Wikipedia Hakkında Yeterince Bilgi Bildiğimi Düşünüyorum... Biliyorum siz benim geçmişime bakacaksınız ama bunu da bilmenizi isterim ben daha önce de wikipedia kullanıcıydım ve hesabım 5 aylık ve yaklaşım 50.000 düzenlemem vardı ama şifreyi unuttuğumdan bide yeni bilgisayar aldığımdan o hesaba giremiyorum umarım ki en yakın zamanda bu mesajı okursunuz TmY e12 14.03.2016"

TmY e12 (mesaj) 12:56, 14 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Devriyelik kriterlerini henüz karşılamıyorsunuz, Vikipedi'de biraz daha tecrübelenmeye çalışın, daha sonra yine başvurabilirsiniz. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:11, 14 Mart 2016 (UTC)

Aslında Sizde Haklısınız Kendimi Geliştirdiğimde Tekrar istek atarım İlgilendiğiniz için sapğolun --TmY e12

Olumsuz, devriyelik kriterlerini karşılamaya calisiniz --İnternionmsj 18:19, 14 Mart 2016 (UTC)
Başkasının imzasını kullanarak kendi devriyelik başvurusuna şöyle olumlu yorum yazma hareketinden sonra devriyelik kriterlerini karşıladıktan sonra da kesinlikle karşıyım. Bu not burada dursun. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:34, 14 Mart 2016 (UTC)
Yorum Yorum 50.000 üzeri katkı yapan kullanıcıların kim oldukları açıkça belli. İçlerinden birisi olduğunuzu hiç sanmıyorum. Görüşüm Ahmed Turhan'ın gerekçesine ek olarak sunduğum gerekçeyle kesinlikle olumsuz. --Kudyaz 18:37, 14 Mart 2016 (UTC)
Şimdi baktım zaten kriterleri karşılamıyormuş. --Kudyaz 18:38, 14 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum olumsuz henüz kriterleri karşılamıyorsunuz malesef --Doruk843 13:11, 15 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Ahmet Turhan'a katılarak olumsuz --Krystal ?

  • İstek yapılmadı Yapılmadı --Zaitsév 19:44, 15 Mart 2016 (UTC)

"Ahmet Turhan davetiyesiyle şansımı denemek istedim önceden de başvurmuştum ancak biraz daha beklemem gerektiği söylenmişti şimdi eğer uygun görülürsem son değişiklik devriyesi olmayı düşünüyorum..."

Krystal (mesaj) 16:52, 7 Mart 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Destekliyorum. Kadın üyelerin artması istediğimiz bir şey kadın devriyelere bir yenisinin eklenmesi de buna dahil. 6 ay gibi kısa bir sürede 180 küsür madde ile katkı sağlamış diğer katkılarını saymıyorum bile.--Aranan Kan (mesaj) 18:22, 7 Mart 2016 (UTC)
Olumsuz, daha öncede başvruda bulunmuş lakin yapılmamıştır, lütfen daha fazla tecrübe kazanın saygılarımla --İnternionmsj 18:28, 7 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Ben Vikipedi'de kendi ilgi alanı dahilinde veya bilgisi olduğunu düşündüğü konularda katkı yapan kullanıcıların düzgün katkı yapmasını beğeniyor ve destekliyorum. Her Vikipedist her konuda doğal olarak katkı yapamaz, belli bir birikim olması gerek. Söz konusu kullanıcı gördüğüm kadarıyla müzik konularında kaliteli katkılar yapmakta, oluşturduğu maddelere kaynakları güzel bir şekilde yerleştirmekte ve madde dizaynı konusuna dikkat etmekte. Yeni ve tecrübesiz kullanıcıların bu konularda yaptığı eksik/hatalı düzeltmeleri onaylayabilir. Destekliyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:46, 7 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum İstekli bir kullanıcı. Katkılarını bir süre daha inceleyip daha net bir yorumda bulunacağım. --Mecnun (mesaj) 22:41, 7 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum @Anyela23'ün katkılarına bakarak Vikipedi'ye hakimiyeti konusunda net bir izlenim bırakmadığı için devriyelik görevine biraz erken diye düşünüyorum.--Kingbjelica (mesaj) 17:47, 8 Mart 2016 (UTC)
@Kingbjelica bir başka kullanıcı için 'Vikipedi yönergelerine hakim olduğu düşüncesindeyim.' diye yorum yapmışsınız. katkı sayıları ve devriyeliğe ilgileri de yaklaşık aynı görünmekte iken burada bu kullanıcı hakkında net bir izlenim edinememeniz ve olumsuz yorum yapmanızın nedenini merak ettim. --kibele 18:53, 9 Mart 2016 (UTC)

@KibeleKendisinin hizmeti Zaitsev ile olan bir diyaloğu (6 aylık bir kullanıcı) ve oluşturduğu bazı maddelerde çevirileri yarım bıraktığı veyahut aynı şekilde ilgili maddenin başka bir Vikipedi sayfasından direk alınıp biçem açısından eksikler olduğunu saptadım. Oluşturduğu birden fazla madde ise silinmiş. Yorum yaptığım diğer kullanıcı ise son derece iyi çalışıyor, biçem konusunda iyi. Bilgi kutularına Commons'tan veya telifli olmayan fotoğraflar yüklüyor. Bunlar görsellik açısından bende iyi bir izlenim bıraktı. Ayrıca verdiğin linkteki diğer yorumdaki kişiyi son değişiklikler sayfasında çok görüyorum. Anyela23 kullanıcısına haksızlıkta etmek istemem tabi.. Bu arada verdiğin linkteki arkadaş hakkında bazı endişelerimde var fakat yeri burası değil. Görüşmek üzere iyi çalışmalar.--Kingbjelica (mesaj) 19:15, 9 Mart 2016 (UTC)

@Kibele Kullanıcı Anyela23'e görüş bildirmekten çok benim görüşlerimi kıyaslama yapmanız da beni merak ettirdi. Bu karşılaşmayı yapmaya iten şeyi şuradan yazabilirsin. Teşekkürler.--Kingbjelica (mesaj) 19:18, 9 Mart 2016 (UTC)

eş zamanlı iki devriyelik başvurusunda yaptığınız yorumlar elbette göze çarpıyor. önemli olan bu başvurulardaki yorumların yol gösterici olması. sözünü ettiğiniz konuların hiçbiri doğrudan vikipedi politikalarına ilişkin değil ve devriyeliğe de engel değil (biçem, çeviri yarım bırakmak, aktiflik vb.) olumsuz yorum yaparken beraberinde politika ihlallerini göstermek gerekiyor, yoksa yorumlar kişisel oluyor ve havada kalıyor. teşekkürler açıklama için. --kibele 19:33, 9 Mart 2016 (UTC)

@Kibele Daha önce Vikipedi'de var olan maddeye göre kategori eklemiş olmamı ve daha önce var olan içeriği benim onayladığımı öne sürerek hiçbir kanıt göstermemiş olmanız da havada kalıyor sn. kibele. Üstelik bu tezatta hizmetli Zaitsev bile anlam veremedi. Arşivlerde duruyor. Ek bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Görüşmek üzere iyi çalışmalar. --Kingbjelica (mesaj) 19:40, 9 Mart 2016 (UTC)

kişisel yorumlarımızı kendimize saklıyor, konular üzerinde gerekli yerlerde fikir belirtiyor, başkaları adına da konuşmuyoruz mümkünse. kolay gelsin. --kibele 19:45, 9 Mart 2016 (UTC)

Bunu sizden duymak güzel iyi çalışmalar diliyorum.--Kingbjelica (mesaj) 19:55, 9 Mart 2016 (UTC)

iğnelemelerinizi de kendinize saklayın, gerekçesiz olumsuz yorum yapmaktan kaçının yeter. --kibele 20:29, 9 Mart 2016 (UTC)

2 aydır buradayım şunu fark ettim: siz ne zaman yorum yapsanız olaylar büyüyor. Hakkınızdaki şikayetlerden haberiniz vardır elbet. Ben artık bir şey söylemeyeceğim çünkü kullanıcı kibele her zaman haklı?? Bu gereksiz tartışmayı da bitirelim lütfen başvuruyu yapan arkadaşımıza haksızlık ediyoruz. İyi çalışmalar. --Kingbjelica (mesaj) 21:53, 9 Mart 2016 (UTC)

  • Öneri Kullanıcıların başka durumlarla ilgili yorumları ve bunlara dair tespitler, Anyela23 adlı kullanıcının katkılarını ikincil olarak ilgilendiriyor. "İkincil ilgilendirme" tespiti bilimsel bir durum, hatta tıp dilinde "sekondar etken" olarak da geçer örneğin. Unutmayalım biz kullanıcılar hatalı yorumlamalarda da bulunabiliriz, bunu gözden kaçırmayalım, bunlar suç değil, sadece yorum. Katılmayız olur biter. Anyela23 adlı kullanıcının olumlu ya da olumsuz katkılarını tartışalım, ikili atışmalar veyahut diğer yorumlamalarla olan kıyaslamalar buraya ait değil. İleride bu yorumlamalar arşivlendiğinde aylar sonra bu yazıları okumak hiç de hoş olmayacak bir durum kanımca. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:21, 9 Mart 2016 (UTC)
  • Daha önceden katkılarını bildiğim bir kullanıcı. Görüşüm olumlu.--RapsarEfendim? 22:40, 9 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Aktif bir kullanıcı, kendisini son değişikliklerde de görüyorum. Vandalizmle mücadele ettiği de katkılarından görülebiliyor. Olumlu bakıyorum. --Kudyaz 23:24, 9 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum 6 aydır Vikipedi'de aktif olan ve toplam 180 yeni madde oluşturmuş bir kullanıcı. Toplam 1.918 katkısı var ve 229 silinmiş değişikliği var. 200 civarında değişliği olan, şartları daha yeni karşılamış kullanıcıları devriye yaptık. Anyela23'ün olmaması için bir neden görmüyorum. Devriye olmasını destekliyorum. --Mavrikantmsj 16:20, 10 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Yukarıda ilk yorumu yapan kullanıcı Aranan Kan 'ın adaylığı hakkında duyduğum endişeleri, maalesef bu adaylık için de duyuyorum. Dilerim yanılıyorumdur. Oyum nötr. ..--Eğitmenmsj 21:43, 10 Mart 2016 (UTC)
  • @Eğitmen Tam anlayamadım. Aranan Kan'ın başvurusuna Katkıların, "2 hafta" önce oluşturulmuş bir hesap sahibi kullanıcı tarafından yapılabileceği/yapılamayacağı hususunda endişeye sahibim/kapıldım. Görüşüm nötr. Dilerim, yanılıyorumdur yazmışsınız. Anyela23 6 ay önce kaydolmuş. 6 ayı kısa mı buldunuz yoksa başka bir şey mi kast ettiniz? --Zaitsév 21:27, 12 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Bende olumlu düşünüyorum. Sizlerden önemle rica ediyorum lütfen adaylık sayfalarında polemik oluşturabilecek durumlardan kaçınalım, sadece ve sadece 'aday' üzerine yorum yapalım. Böylece yetkiyi tanımlayacak hizmetli arkadaşımızın da işini zorlaştırmamış oluruz. --Mecnun (mesaj) 21:48, 10 Mart 2016 (UTC)
  • İzleme listeme takılan birtakım olumlu katkılarından biliyorum kullanıcıyı. Devriyelik için uygun. Vitruvian (mesaj) 15:28, 12 Mart 2016 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı --Zaitsév 19:46, 15 Mart 2016 (UTC)

Uzun sayılabilecek bir süredir elimden geldiğince ve ilgimi çeken konularda Vikipediye katkıda bulunmaya çalışıyorum. Uygun görülmesi halinde fırsat buldukça devriyelik bakımından da katkıda bulunmak isterim. BabatolianİLETİNİZ... 20:38, 17 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Kullanıcıya devriyelik davetini Viki kültürüne hakim olması sebebile yapmıştım. Ve ayrıca kullanıcı tarafından oluşturulan Suudi Arabistan'ın birleşmesi maddesi, maddeyi oluşturma biçimi incelendiğinde Vikipedi yönergelerine hakim olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla görüşüm olumlu. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:46, 17 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Kullanıcının devriye olmasında fayda görüyorum.-- Hakan·IST 23:05, 17 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Ansiklopedik dil ve düzene gayet uygun düşen biçimde önemli katkılar yapabilen, tecrübesi olan bir insan Babatolian. Sadece burasının değil, bir başka projenin de gelişimi için çaba gösterdi. Her açıdan ve her zaman destekliyorum. Vitruvian (mesaj) 03:17, 18 Mart 2016 (UTC)

Vikisöz'de hizmetlilik görevi yapıyor. Tarafsız olacağı hakkında bir şüphem olmadığı için görüşümü olumlu yönde kullanıyorum --İnternionmsj 09:01, 18 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum İyi bir devriye olacağını düşünüyorum görüşüm olumlu --Krystal ?

  • İstek yapıldı Yapıldı --Zaitsév 21:36, 18 Mart 2016 (UTC)


"Devriye Haklarına sahip olupta, denetlenmeyi bekleyenler can çekişirken, görevini yapmayıp kullanıcıları bezdirenlerin yığınla olduğu bu Türkçe Vikipedi'de başvuru yapmamak elde değil. Yapilan başvurularada yine çoğunlukla olumlu-olumsuz kararının Onlar'a kalıyor olmasıda ayrica; "nerede diğer devriyeler?", demeden edemiyor insan.Devriyelik başvurumu yapiyorum.Vesselam."

Aamir Khan Lepzerrin 20:28, 28 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Vikipedi:Direksiyon savaşları benzeri bir amaçla devriyelik talep etmek, bana çekimser olmamı söylüyor. Katkı sağlamak ve onları doğru olanları onaylamaktan çok "devriyeler ile mücadele edeceği için" devriye olacağı öngörülüyor. Bence bu durum şüpheli. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:44, 28 Mart 2016 (UTC)

Yorum Yorum Kullanıcının Vikipedi yönergeleriyle ilgili ciddi sıkıntıları mevcut. Vandalizm, şablon çıkarma, "Vikipedi:Nezaket" ihlali --Ahmet Turhan (mesaj) 21:26, 28 Mart 2016 (UTC)

"Devriyeler ile mücadele" nerede o günler ...--Aamir Khan Lepzerrin 20:59, 28 Mart 2016 (UTC)
Sadece söz konusu adaylık durumundaki maddede geçenleri referans almayın, zira orada haklsızlığa uğrayan benim.--Aamir Khan Lepzerrin 07:14, 29 Mart 2016 (UTC)
Yorum Yorum olumsuz bakmaktayım;
  1. VP:TBA'ya dikkat etmeli
  2. VP:İÜYYKÜD'e dikkat etmeli
  3. Vandallıkla mücadeleye girmeli
  4. Kürtlerin kökeni sayfasındaki VP:N ihlali
  5. Direksiyon savaşı adına devriyelik başvurusu yapmak

Görüşüm olumsuzdur --İnternionmsj 07:18, 29 Mart 2016 (UTC)

"Direksiyon Savaşı" deyip duruyorsunuzya amma korkmuşsunuz. Demekki Devriyelik haklarını kötüye kullanıyorsunuz ve denetleme mekanizması da kötü olduğundan benim gibi dikkat edecek biri sizin için bir tehdit.Ayrica aday olan maddenin isminde geçen "Kürt" kelimesinin de bu kararlarınızda etkin rol oynadiğini düşünmekteyim.--Aamir Khan Lepzerrin 07:29, 29 Mart 2016 (UTC)
Devriyelik başvurusu benim için çokta önemli değil. Burada kalıp adını bile duymak istemediğiniz maddeleri açmaya da devam edeceğim.--Aamir Khan Lepzerrin 07:30, 29 Mart 2016 (UTC)
Adaylığa görüş belirten birisi olarak, şahsen benim "Kürt" kelimesi, ya da Kürt halkıyla ilgili "hiçbir" sorunum yok. Sorunu geçtim, ufak bir önyargım bile yok. Ayrıca neden olsun? Bir öncelik yada ayrıcalık değil ama, size görüş bildiren kişilerin de Kürt olabileceğini bir düşünün, belki de vardır, bu biraz düşünmeye sevk edebilir. Irkçılık, Vikipedi yönergelerine göre bir suç. Asıl sorun yukarıdaki hiddetli hitapları, nezaketsiz sözcükleri, "daima haklı olma" isteğini ve "vandalizm" öğelerini "Kürt" kelimesinin içine sokmaya çalışmak ve sanki bu halkın hep böyle hitap ettiği izlenimini yaratmak. Nitekim Kürtler dahil olmak üzere hiçbir halk bu betimlemelere nazır bir halk değil. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:08, 29 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Yukarıda diğer kullanıcıların yaptığı açıklamalar ve verilen cevaba bakarak, benim görüşümde "Olumsuz"--Muratero 07:34, 29 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Size karşı yapılan her türlü olumsuz görüşe ırkçılık yapılıyormuş gibi yaklaşmaktan vazgeçin artık. Önceki başvurunuzda da bunu yaptınız zaten. Burada birisi size "Kürtlükle ilgili maddeler açtığınız için devriye olamazsınız" gibi bir ifade mi kullandı? Ammenna o bahsettiğiniz maddeleri açarsanız Vikipedi'ye yaptığınız katkılardan dolayı mutluluk duyarız. Ki verilen 6 saatlik engel yeterli olmamış gibi görünüyor. Zira engelin bitmesinin hemen ardından kullanıcılara suçlayıcı ifadeler kullanmaktan geri durmuyorsunuz. Size yapılan görüşleri dikkate alarak kendinizi düzeltmeye çalışınız. Başkalarının hatalarına dikkat etmekten kendi hatalarınızı göremiyorsunuz. Bir özeleştiri yapmalısınız ve kendinizde de hata olduğunu kabul etmelisiniz. --Turgut46 09:05, 29 Mart 2016 (UTC)
Malesef, bu tür karar alma mekanizmasının devriyelerinin hep aynı isimler olması ve diğerlerinin de bu tür kararalmalara katılmamasından ötürü yapilan her başvuru aynı kişilerce istenildiği gibi bir araya gelinip, kulis oluşturulup yine istedikleri şekilde "olumsuz" karar aldırtabiliyorlar.Böyle bir durumda başvurumu çekmek zorunda kalıyorum.Dikkate aldiğiniz için teşekkür ederim.--Aamir Khan Lepzerrin 16:09, 29 Mart 2016 (UTC)
Cevap Cevap Kişisel olarak, ben sizi ve adaylığınızı ilk defa görüyorum ve sizin katkılarınıza ve adaylığınıza dair gün olarak ilk defa bir yorum yapıyorum. Ayrıca Vikipedi "kulis" örgütü değil, özgür bir ansiklopedi. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:14, 29 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Yukarıdaki arkadaşların, özellikle Turgut46'nın söylediklerine katılarak ve daha önceki devriye başvuruları ile seçkin madde adaylar sayfalarındaki üslup ve ağır ithamlarından dolayı olumsuz buluyorum. Ayrıca tarafsız bir bakış açısına sahip olmadığını düşünüyor, en ufak eleştirileri bile "ırkçı saldırı" olarak algılamaktadır. Saygılar Sefa Sungur ✉ Mesaj 07:23, 1 Nisan 2016 (UTC)
Bütün samimiyetimle söyleyebilirim ki şayet gerçekten bir "Devriye" olmaya çalişsaydım bunu elde edene kadar diğer herkes gibi bende şirinlik yapardım."Şirinlik yapmak" diyorum çünkü devriye olupta görevini kötüye kullanan 4 kişi sayabilirim.Bu 4 kişiden 2 tanesinin özellikle Kürtlerle ilgili her maddenin içini boşaltıp, tahrip edilmesine müsade etmektedir.Yapilan şikayetleri de özellikle dikkate alınmaması için çalişmaktadir.

Zaten başvurumu geri çektim. Normal şartlarda sakin ve sabırlı bir insanımdır. Tarafsızlık ilkesine sahip olmadiğimi düşünüyorsunuz (açtiğim maddelerden yola çıkarak) , ama yanılıyorsunuz. Asıl Tarafsız Olmayanalar sizlersiniz. Bu eleştiriyi de kaldıramayarak hemen "Nezaketten uzak" ve "vandalizme" yormaktasiniz. Asıl vandallarda oralarda bir yerde. Kaliteli Madde Adayı olarak sunduğum maddelerin altına normalde "Şu şu yapılmalı" demek yerine direkt olarak "Karşı" gösterip bir kenara çekilenlerden, "Bu kadar kaynak görseli bozmakta" diyenlerden, Devriye iken farklı İP'lerle saldıranlar vs. Neyse dediğim gibi başvurumu geri çektim.Hayırlı uğurlu olsun.Teşekkür ederim ilginiz için.Şimdi üzerinde çalişmam/açmam gereken onlarca madde var.--Aamir Khan Lepzerrin 07:43, 1 Nisan 2016 (UTC)