Vikipedi:Devriyelik başvurusu/Arşiv/Aralık 2015

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Merhabalar. İlgilendiğim alanlara dair elimden geldiğince katkılarda bulunmaya çalışmaktayım. Katkılarım kişisel profil sayfamdan görülebilir. Zira kendi katkılarımdan öte başkalarının konu alanıma giren katkılarına da önayak olarak, çeşitli yardımlarda bulunmak istemekteyim. Alanımı ilgilendiren çok fazla maddenin beklemede olduğunu gördüğüm için, bu sebeple devriyelik başvurusunda bulunuyorum.

Bununla birlikte @Diyapazon'a devriyelik daveti için kendisine teşekkür ederim. Ahmet Turhan (mesaj) 17:25, 2 Aralık 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Temel içerik politikalarını kavradığını düşünüyorum. Devriye olması yarar sağlayacaktır --Diyapazon (mesaj) 17:31, 2 Aralık 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Yaklaşık 4bin katkısı var. Hepsi çok ince elenip sık dokunulmuş, kaynaklı ve kişisel yorumlardan uzak katkılar. Şuanki titizliğini devriye olduğunda eklenen içerikleri kontrol ederkende devam edeceğine inanıyorum. --Mavrikantmsj 18:34, 2 Aralık 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Katkılarını faydalı buluyorum ve devriye olmasına olumlu bakıyorum. --KediÇobanı🐈 15:21, 3 Aralık 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Etkin ve olumlu katkıları olan bir kullanıcı. Yetkilerin verilmesi yararlı olacaktır. 😊 Maurice Flesier msj 23:48, 3 Aralık 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Ben de destekliyor ve daha önce yorum yapmış arkadaşlara katılıyorum. Ahmet Turhan'ın devriye olması vikipedi için yararlı olacaktır. - OkanfanEvet benim? 15:33, 4 Aralık 2015 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı --kibele 18:24, 4 Aralık 2015 (UTC)


İngilizce ve Fransızca vikilere (ve arada sırada Türkçeye) yıllardır fasılalarla katkıda bulunuyorum, bu aralar Vikipedi'ye ayıracak daha fazla zamanım bulunduğundan, Türkçe Vikipedi'de sürüm kontrolüne de takılmamak için yakın zamanda hesap açtım. Vandalizm gördüğümde geri alıyorum zaten, ancak devriyelik yetkilerim olmadığından, olumlu değişiklikleri onaylayamıyorum, çığ gibi büyüyen bekleyen değişiklikler sorunu herkesin malumu. (Esasen onaylamam teknik olarak mümkün, ilgili değişikliği geri alıp tekrar kendim yaparsam onaylamış oluyorum, ama sayfa geçmişinde kirliliğe yol açmamak için bunu pek tercih etmiyorum.)

Bundan sonra da Vikipedi'ye ayıracak bolca zamanım olacağını garanti edemem, ama zamanım olduğu ve devriyelik yaptığım sürece hatalı değişiklikleri onaylayabileceğimi düşünmek için kimseye sebep verdiğimi zannetmiyorum, kurallara yeterince vakıfım. Eğer zamanım olmazsa da tesadüfen okumakta olduğum sayfalarda bekleyen değişiklikleri inceleyebilirim en azından, Vikipedi için faydadır ve diğer devriyelerin iş yükünü bir nebze azaltmış olur.

Orwellianist (mesaj) 20:22, 6 Aralık 2015 (UTC)

  • Destek Destek Kullanıcının etkinlik ve katkı niteliği, görebildiğim kadarıyla hiçbir şekilde şüpheye yer bırakmıyor. Kendisinin de son cümlesine katılarak devriye olmasını destekliyorum. Dr. Coalmesaj 22:56, 6 Aralık 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Devriye olmasının önünde bir engel yok --Zaitsév 15:10, 7 Aralık 2015 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı --kibele 17:07, 8 Aralık 2015 (UTC)


"Merhaba ben Gizliyedili. 3 senedir Vikipedi'yi kullanıyorum. Değişikliklerim çoğunlukla televizyon, çizgi film üzerinden. Bazen Vikipedi'de bir oyun veya herhangi bir şey için bilgi ararken yanlış bilgiler gördüğüm oluyor, küçük hatalar varsa onları düzeltiyorum. Devriyelik için gerekenlere baktım ve bazılarının bende olduğunu düşünüyorum. Baya önceden bir-iki kez vandalizm yaptığım oldu ama artık hep kesin ve doğru bilgiler koyuyorum. Yalnız şu hep sorun oluyor; dizi hakkında kaynak verme (tarih için) çünkü değişiklik yaptığım dizilerin Türkiye'de internette bilgileri olmuyor, anca televizyondan izleyip bilebiliyorsunuz. Ondan dolayı bazı anlaşmazlıklar oluyor. Hala beklemede değişilik yaptığım sayfalar, kimse kontrol etmiyor. En az 1 ay, en çok 5 ay filan bekliyor ve bende bu yüzden devriyelik için başvurmaya karar verdim. Kararınız ne olursa olsun saygı duyacağım. Bana devriyelik davetini yollayan Turgut46'ya da teşekkür ederim. İyi günler! Gizliyedili (mesaj) 12:56, 19 Aralık 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Çizgi dizilerle ilgili maddelerle ilgilenen kullanıcı sayısı çok az. Değişiklikler uzun zaman geçmesine rağmen hâlâ onaylanmadı. Gizliyedili'nin çizgi dizilerle ilgili maddelerle ilgilenmesinden dolayı bu kategorideki kontrolleri yapabileceğini düşünüyorum. Devriye olmasının bekleyen değişiklikleri azaltacağına inanıyorum. --Turgut46 14:26, 19 Aralık 2015 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı vikipedi politikaları konusunda bilgilenmeyi sürdürün lütfen.. --kibele 22:33, 27 Aralık 2015 (UTC)


"Merhaba, 2007 yılından beri Vikipedi'ye üyeyim. Ancak şimdiye kadar düzenleme gibi işlemlerden ziyade bilgi öğrenme amaçlı kullanıyordum. Son zamanlar aktif olarak düzenleme işlemleri de yapmaya başladım. Özellikle tarihsel konularda ve iş birliği projelerine katkı yapmaya çalışıyorum. Ancak yaptığım ekleme ve düzenlemeler bazen çok geç onaylanıyor bazen de onaylanmıyor. Özellikle iş birliği projelerinde yapılan değişiklikler çok da kontrol edilemiyor. Bu durum içerik ekleme ve düzenlemeler için motivasyon düşürücü olabiliyor. Ayrıca gördüğüm bazı 'hatalı' düzenlemeleri, herhangi bir yetkim olmadığından, onaylayan devriyeler ile ters düşmemek için, geri almak istemiyorum. Hem de daha çok katkı sağlayabilmek hem de gözden kaçırılan, yanlışlıkla onaylanan maddeleri ve bilgileri düzenlemek için devriyelik talep ediyorum. Bu olmazsa bile en azından bir 'Beyaz Liste' üyeliği katkılarım açısından olumlu olacağını düşünüyorum."

Sefa Sungur ✉ Mesaj 16:11, 20 Aralık 2015 (UTC)

Kullanıcı:kibele tarafından 'Beyaz Liste' üyeliği verildi. Teşekkürler Sefa Sungur ✉ Mesaj 16:24, 20 Aralık 2015 (UTC)
rica ederim, kolay gelsin. beyaz liste üyeliğiniz devriye olacağınız ya da olamayacağınız anlamına gelmiyor. kullanıcılar bu konuda yorum yaparlarsa hizmetliler ilgilenir. --kibele 17:12, 20 Aralık 2015 (UTC)
  • Kullanıcının telifli içerikler eklediğini ve bir müddet önce kendisine bir uyarı gönderdiğimi not düşeyim.--RapsarEfendim? 18:06, 20 Aralık 2015 (UTC)
Merhaba Rapsar, Maddenin tartışma sayfasında konuyla ilgili açıklamaları yaptım. Kolay gelsin... Sefa Sungur ✉ Mesaj 18:26, 20 Aralık 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Geçmiş yıllarda birkaç uyarı almış. Onları acemiliğine verelim. Telifli içerikten de ders almıştır diye umuyorum. Bekleyen değişikliklerini kontrol ettim. Ben olumlu bakıyorum --Zaitsév 18:39, 26 Aralık 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Arkadaşımız uyumlu bir kişiliğe sahip. Devriyelik görevini alınca değişiklikleri kontrol etmek oldukça zaman alıyor. Yeni sayfa oluşturma ya da mevcutları düzenleme için de pek vakit kalmıyor haliyle. Bazı arkadaşlar çok şeyler söylüyordu ama devriye olunca wikipediaya girmez oldular, kendisi de böyle olmaz inşallah:). Arkadaşımız heyecanlı görünüyor, bu da benim görüşümde önemli bir unsur. Arkadaşımızın yaşanan telifli dosya ekleme olayından dolayı daha dikkatli olacağını düşünüyorum. Sonuç olarak devriyeliğine olumlu bakıyorum. Özellikle tarihi maddeler konusunda katkılarını bekliyorum. Ama devriyeliği olumlu karşılanmazsa da üzülüp wikipediaya küsmemesini de umuyorum. Hayırlısı olsun...--Muratero 21:59, 27 Aralık 2015 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı --kibele 22:34, 27 Aralık 2015 (UTC)



"Uzmanı olduğum İzcilik konusundaki sayfalarda yer alan bilgilerin güncellenmesi ve yazım kurallarına uygun hâle getirilmesi için devriye olmak istiyorum."

Otaymaz (mesaj) 14:45, 3 Aralık 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Devriyelik başvuru ölçütlerini henüz karşılamıyorsunuz. Hakan·IST 15:27, 3 Aralık 2015 (UTC)
  • İstek yapılmadı Yapılmadı Devriyelik kriterlerini sağlamaya çalışınız --Zaitsév 12:11, 3 Ocak 2016 (UTC)


"2008 yılından beri Vikipedi'ye madde ekleyerek zenginleştirmeye katkıda bulunuyorum ve bu süre içerisinde kuralları ve tecrübelerimle Devriyelik başvurumun kabul edilmesini rica ediyorum"

İbrahimferhadli (mesaj) 22:52, 6 Aralık 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum @İbrahimferhadli Birçok kez uyarı almışsınız. Hatta engellenmişsiniz. | hakları konusunda biraz tecrübe kazanmanız gerekiyor --Zaitsév 22:23, 29 Aralık 2015 (UTC)
  • İstek yapılmadı Yapılmadı Devriyelik kriterlerini sağlamaya çalışınız --Zaitsév 12:19, 3 Ocak 2016 (UTC)


Öncelikle merhabalar...
Yıllardır vikipedi takipçisi olarak özenle aradiğim maddeleri bularak bilgi edinmeye çaliştim.Ancak,gözüme çarpan çok fazla eksik madde olması sebebiyle ve "bizlerin" kaydolup bunları değiştirebileceğimizden bi-haber olduğum için uzun zamandır can sıkıntısı içerisindeydim.
Ancak ve ancak kayıt olmayı başardım ve kısa süre içerisinde de hızlı bir şekilde madde ekleme,maddelere bilgi ekleme,maddelerdeki cümle hatalarını düzeltme ve maddelere kaynak eklemeye başladım (Türkçe,İngilizce,İtalyanca,Kürtçe).Uğraş içerisindeyim çünkü tüm insanliğin ortak bir eseri olan ve kimsenin şahsiyetine arz edilmeyen bir Ansiklopedi'ye katkı sunmanın heyecanı beni daha da sebeplendiriyor.
Vikipedi'nin bu fırsatı bizlere sunması beni gayet memnun ediyor.Ve daha çok katkı sağlayacağimi düşünüyorum çünkü,malesef devriye sayısının azlığından olmalı,yeni açılan maddeler veya değişiklikler uzun süre kontrol edilmeyi bekliyor.Ben de zamanımın 4/2'sini Vikipedi'de harcamaya başlamış biri olarak Devriye olabileceğimi düşünüyorum bu sebeple Devriyelik şartlarımı yerine getirdiğimi saniyorum çünkü bir kaç gün öncesine kadar hararetli bir şekilde katkı sunmaya devam ederken bir türlü devriyelerin yapılan değişikliklere göz atmamasından ötürü başvurmayı düşündüm.Devriye olmayı arz ediyorum..
Teşekkür ederim.

Aamir Khan Lepzerrin (mesaj) 01:27, 8 Aralık 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Son açtığınız maddede resim şablonu ve genel düzenle ile ilgili sıkıntı yaşadığınızı gördüm. Kürtler Listesi gibi bir madde açmışsınız. VP:GGB uyarınca göre bu tarz maddeler açılmıyor. Vikipedi'ye katkı yapmayı sürdürün. Diğer maddeleri inceleyin. Bir devriye katkılarınızı inceleyip size yardımcı oldukça çalışmalarınızdan daha fazla verim alabilirsiniz. Henüz erken. Alexandre M. 01:48, 8 Aralık 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Teşekkür ederim.Ancak o madde propaganda maddesi değildir.Bu listenin diğer dillerde de öğrneği mevcuttur.Bu imzasız yazı Aamir Khan Lepzerrin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Yorum Yorum Bunun için illa ki devriye olmaya gerek yok. Beyaz listeye girerseniz değişiklikleriniz otomatik olarak onaylanır. --Turgut46 16:39, 8 Aralık 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Hiç şüphesiz henüz yeteri kadar tecrübesi olmayanların devriye olmalarına karşıyım.Bu sebeple sizlerin gözünden acemi gözüküyor olabilme ihtimalinden ötürü,başvurumu erteliyorum.Daha fazla tecrübe ile daha iyi bir devriye olabilmek için görüşmek üzere.Dikkate aldiğiniz için teşekkür ederim.Görüşeceğiz ilerde... Bu imzasız yazı Aamir Khan Lepzerrin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


  • Yorum Yorum Açıkçası değişiklikleri biraz etnik yaklaşım kokuyor. ben wikipediada, antik dönemde kurulduğu iddia edilen şehre "Kürt şehri" denilmesini çok tuhaf buluyorum. Aynı şekilde Kayusiler maddesi açarak hanedanlığın açıklanması gereken maddeye Kürt şehri olarak tanım yapmanızda gözden kaçmıyor. Bence hızlı değişiklikler yapmak her zaman iyi değildir. Öyle bir anda wikipedia'ya şekil vermeniz böyle bariz hatalara da sebebiyet verebiliyor. Ayrıca ingilizceden çeviri yapmak ve onların kaynaklarını kullanmakta her zaman pek doğru sonuç vermiyor. Hakikaten Kayusiler maddesinden ders çıkarmalısınız. Devriyelik başvurunuza sadece bu maddeye bakarak olumsuz yaklaşıyorum. Umarım diğer değişiklikleriniz de bu şekilde değildir. Bence beyaz liste üyeliği bile sizin için şanstır.--Muratero 20:17, 10 Aralık 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Malesef sizin gibi arkadaşlarımızda bazen ne demeleri gerektiğini pek bilmiyorlar.Çünkü Kayusi maddesinde geçen Kayusiler ne sizin ne de benim yeni bir tanımlamamız,çünkü söz konusu isim 1.Ardeşir döneminde yazılmış Papag'ın Oğlu Ardeşir destanında Madig adındaki bir Kürt kralın hükmettiği Sasani şehridir.Bilmeden bu şekilde yorum yapmanız sizina aslında ırkçılık potansiyeline sahip olduğunuzu gösterir ama umarım öyle biri değilsiniz dir.Hiç şüphesiz bu asılsız iddianız vandalizmden öteye geçmeyecektir.Değişikliklerim Etnik'tir.Bunu kabul ediyorum.Çünkü henüz 21.yüzyılda hala Varlar mı Yoklar mı tartişmasi yapacak kadar hepimizin aciz olduğu bir Kürt sorunu var ve benim gibi aslında Kürt olmayan birisinin,bu konuya özellikle değiniyor olmasına karşılık sadece teşekkür edilebilir."Beyaz Liste" üyeliğini ben istemedim.Özellikle de herhangi bir listede olmak gibi tek bir iddiam yok.Devriye olmak istedim çünkü malesef yapılan bir değişiklik aylarca kontrol edilmeden orada kalıyor.Bunun farkına varmanız için listeden kontrol edilmeyi bekleyenlere göz atabilirsiniz.Zamanının çoğunu Vikipedi'de geçiren biri olarak bu konuda gayet yardımcı olabileceğimi düşündüm ve başvurdum.Beyaz Liste'ye layık görmüş arkadaşlar ve listeye dahil etmişler.Bunu bir "Şans" olarak görüyorsanız diğer arkadaşların zekalarıyla alay etmiş olursunuz.Vesselam!

— Bu imzasız görüş Aamir Khan Lepzerrin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Yorum Yorum Kayusiler maddesinin tartışma bölümüne görüşlerinizi yazabilirsiniz, bence daha faydalı olur. İki kişi devriyeliğinizi olumsuz bulmuş, sizde "Görüşeceğiz ilerde..." diye cevap vermişsiniz. Diğer yazdıklarınız ise buranın konusu değil.--Muratero 21:24, 10 Aralık 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Görüşeceğiz dediğim olumlu anlamda kullanım.Henüz tecrübe eksiğim var ise tecrübe kazanıp tekrar başvuracağim anlamında!Lütfen çarpıtmayalım.Rica ediyorum.Hepinize tekrar teşekkür ederim.Burada tartişma yaratmak iztemezdim.

— Bu imzasız görüş Aamir Khan Lepzerrin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Yorum Yorum Tarafsızlığınız konusunda şüphelerim var. Katkılarınızda yoğun bir şekilde, kontrol ettiklerim için söylüyorum, kesinlik barındıran, kaynak gerektiren ifadeleri kaynaksız bir şekilde kullanıyorsunuz. Henüz TBA'yı tam kavradığınızı düşünmüyorum. Biraz daha zamana ihtiyacınız var gibi duruyor.--Pinkmlover - mesaj 21:57, 13 Aralık 2015 (UTC)
Benim sizler hususunda Vikipedi'de açılan maddelere karşı tarafsızlık ilkenizde derin kuşkularım var.Sebibini gayet iyi biliyorum.Açtığım maddelerin isimlerinden yola çıkarak bu iddialarda bulunuyorsunuz,özür dilerim ama sizler ideolojilerinizi bir kenara atmanın gayreti içerisinde değilsiniz.Kürt olamayan biri olarak Kürt halkını konu alan maddeler açtım ve açmaya devam edeceğim.Şu andan itibaren başvurumu geri çektiğim bilinsin.Teşekkür ederim,hayatta size başarılar.--Aamir Khan Lepzerrin 22:46, 13 Aralık 2015 (UTC)

Yorum Yorum aramizda hos geldin, burasi türkce wikipedia bu sebeple türk yazarlar katkilarini titizlikle takip ediceklerdir. kendilerini beynelmilel ve ilmi bir ansiklopedi icin didiniyolar ː̠))) Manaviko (mesaj) 19:13, 20 Aralık 2015 (UTC)

  • İstek yapılmadı Yapılmadı Tecrübe kazanıp politikalara hakim olmaya çalışınız --Zaitsév 12:16, 3 Ocak 2016 (UTC)


Herkese merhaba, Tekrar başvurma ihtiyacı hissetim.Kontrol edilmeyi bekleyen maddelerin bir türlü acısına son verilmemesini herhalde devriye sayısının az olmasından kaynaklaniyor diye düşünüyorum.Çünkü bir başka sebep olarak devriyelerin başka kullanıcılara kafayı takip yaptıkları her değişikliği redderek bu sayede işlerini yapmadiği kanısına varmak üzereyim ama umarım yanılıyorum dur.Aktif olarak yaklaşık 10 gündür kullandiğim vikipedi'de küresel hesap göz önüne alırsak 967 (Türkçe dilinde 861) değişiklik yaparak 2'si Seçkin Madde adayı olarak gösterdiğim 22'nin üzerinde madde açtım.Vaktimin çoğunu Vikipedi'de harcayarak bekleyen sayfaları kontrol ederek açığı kapatmak istiyorum.Sizden ricam devriyelik başvurumu şartlara uyuyorsa onaylamanız.Aamir Khan Lepzerrin 19:47, 13 Aralık 2015 (UTC)

Aamir Khan Lepzerrin 19:47, 13 Aralık 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Yukarıdaki başvuru henüz sonuçlanmamış. --KediÇobanı🐈 20:26, 13 Aralık 2015 (UTC)
Evet ama çok tepkisiz kalındı.Bende herhalde sonuçsuz bıraktılar sanarak yeni başvuru oluşturdum.Lütfen bu başvuruyu dikkate alın.Aamir Khan Lepzerrin 20:50, 13 Aralık 2015 (UTC)
Başvurunuz hakkında 3 tane olumsuz görüş bildirilmiş durumda. Wikipedia'da bazen süreç uzun sürebiliyor. Yukarıda göreceğiniz üzere epey zamandır görüş için bekleyen var. Hatta bazıları için olumlu ya da olumsuz yorumda bile bulunulmamış. Hizmetli arkadaşlar müsait olunca görüşlere göre de değerlendirme yapacaktır. ayrıca sol üstte kalem şekli var, ona yazılarınızın sonunda tıklarsanız isim ve zaman otomatik olarak kayda geçiyor. --Muratero 21:43, 13 Aralık 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum@Aamir Khan Lepzerrin İkinci başvuruyu çok çabuk yapmışsınız. İyi niyetli olduğunuzdan hiç şüphem yok. Birkaç uyarı almışsınız. Lütfen katkılarınızı devam ettirin. Bir de tartışma sayfalarında imza atmayı unutmayın --Zaitsév 22:11, 29 Aralık 2015 (UTC)

Irkçılık,Sanayi devriminden sonraki hastaliğimiz...normal şartlarda devriyelik ölçütleri yıkıp geçtim ama nevar ki birilerinin ideolojik duvarlarına denk geldik.O duvarları yıkmasını da biliriz ama bu açtiğim maddeler onlar'a yeterli de artar da.Teşekkür ederim.Devriyelik onların olsun.--Aamir Khan Lepzerrin 01:40, 30 Aralık 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Irkçılık mı? Burda kimsenin ırkçılık yaptığını sanmıyorum. Vikipedi politikalarını bilmiyor olmanızdan kaynaklanan değişikliklerinizden dolayı bazı kullanıcıları ırkçılıkla suçlamak pek hoş bir davranış değildir. --Turgut46 10:24, 30 Aralık 2015 (UTC)

Vikipedi politikaları gereği biri şartları karşiliyorsa ve amacı Vikipedi'yi siyaset sahnesine çevirmek değilse,olumsuz değişiklikler yapmiyorsa mecbursunuz Devriyelik Onayı vermeye.İki kitap açın okuyun ve adalet terazinize el altından baskı uygulayamaya son verin.Anlatabildim mi?--Aamir Khan Lepzerrin 13:01, 30 Aralık 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Sadece şartları karşılamak yetmez, tecrübe de önemli. Zaten beyaz listedesiniz. Eklediğiniz bilgiler için, zayıf olmamak şartıyla, kaynak gösterirseniz onaylamamız daha kolay olur. Hayırlı günler. --Turgut46 14:44, 30 Aralık 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum @Turgut46 Turgut46'nında dediği gibi sadece şartları karşılamamak bence de yetmez. Tecrübeden de ziyade eklenilen veya düzenlenen maddelerin tamamen tarafsız olması gerekmekte. @Aamir Khan Lepzerrin'in kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ancak eklediği bazı maddeler ulaşılabilir ve doğrulanabilir kaynaklardan yoksun. Ayrıca üslup konusunda da düzeltmesi gerek şeyler olduğunu düşünüyorum. Özellikle kendisine karşı yapılan eleştirilerde kullanıcılara ırkçılık imasını fazlaca yapıyor ve bence çok fazla ön yargılı davranıyor. Saygılar... Sefa Sungur ✉ Mesaj 19:23, 30 Aralık 2015 (UTC)

Tecrübe? Tabi,öyle öyle devriyeler var ki subhanallah çok tecrübeliler hatta inanır mısınız gözlerim yaşariyor onları görünce.Kimse nutuk çekmesin.Bu ortamları iyi biliyoruz.En iyisi siyasi parti için hepimiz oy verelim size.--Aamir Khan Lepzerrin 01:25, 31 Aralık 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Kriterleri sağlayan birçok kullanıcı var. Ancak tecrübeli olmadıklarından dolayı başvuruları reddedilmiş ilk kullanıcı değilsiniz. Bu kadar kullanıcı hazır olmadığınızı söylüyorsa oturup bir kendinize bakmanızda yarar var. Kullanıcılar tarafsız veya kaynaksız içerik eklediğinizi söylemiş. Irkçılık içeren bir yorum yok. Sunulan gerekçelere bakarak hatalarınızdan ders çıkarmanız size güzel bir önerimdir. --Turgut46 14:22, 31 Aralık 2015 (UTC)

Kalsın.--Aamir Khan Lepzerrin 06:58, 2 Ocak 2016 (UTC)

  • İstek yapılmadı Yapılmadı Tecrübe kazanıp politikalara hakim olmaya çalışınız --Zaitsév 12:16, 3 Ocak 2016 (UTC)


"Henüz çok fazla değişiklik yapmadım ancak sürekli olarak Vikipedia kullanıyorum. Karşılaştığım yanlış ve abartılı yazıları kontrol ediyorum ve sürekli düzeltiyorum. Bana bu kadar faydalı olan bir ansiklopediye destek vermek çok istediğim bir şey. Yanıtınızı bekliyorum. Teşekkürler..."

Utkuozturk1999 (mesaj) 20:02, 26 Aralık 2015 (UTC)

Yorum Yorum Devriyelik ölçütlerini sağlamıyorsunuz...İyi günler.--GelecekGecmisteGizlidir 📩Mesaj 09:56, 27 Aralık 2015 (UTC)

  • İstek yapılmadı Yapılmadı Devriyelik kriterlerini sağlamaya çalışınız --Zaitsév 12:11, 3 Ocak 2016 (UTC)


"Wikipedia'nın daha guvenilir hale gelmesine katkıda bulunmak istiyorum."

Huseyin185 (mesaj) 18:45, 29 Aralık 2015 (UTC)

  • İstek yapılmadı Yapılmadı Devriyelik kriterlerini sağlamaya çalışınız --Zaitsév 12:02, 3 Ocak 2016 (UTC)


merhaba be kağan devriye olmak istiyorum açıkçası vikipedide bir sürü sayfa gördüm ve bir kaç hata fark ettim bazı sayfalarda bu hataları düzeltirken devriye olarak yanlış yapan kişiyi engeliyebilirim.Ve sitede dolaşırken boşuna yüklenmiş resimler fark ettim bunların silinmesi gerekiyor bu yüzden devriye olmak istiyorum— Bu imzasız görüş KAGAN12 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yorum Yorum @KAGAN12 Kullanıcı engelleme dosya silme gibi işlemleri devriyeler yapamaz. Devriyelik hakkında daha çok bilgi edinmelisiniz --Zaitsév 04:59, 31 Aralık 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Devriyelik aslında tam olarak sandığınız şey değil, burayı okumanızı öneririm. --KediÇobanı🐈 07:01, 31 Aralık 2015 (UTC)

Yorum Yorumaslında ben yanlış bilgi içeren sayıları ve dosyaları, ne olduğu belli olmayan resimleri silinmesi gerektiği kastetmiştim.— Bu imzasız görüş KAGAN12 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yorum YorumDevriyelik Ölçütlerlerini sağlamıyorsunuz. --GelecekGecmisteGizlidir 📩Mesaj 11:57, 3 Ocak 2016 (UTC)

  • İstek yapılmadı Yapılmadı Devriyelik kriterlerini sağlamaya çalışınız --Zaitsév 12:01, 3 Ocak 2016 (UTC)


"Vandalizm ile mücadele etmek istiyorum. Maddelere ve kullanıcı sayfalarına yapılan vandalist faaliyetleri biliyorsunuz, bunlarla elimden geldiğince mücadele etmek, yeni kullanıcıları bilgilendirip uyarmak yardımcı olmak ve bilimum faaliyetlerde etkili olmak amacındayım. Bunu kayıtlı kullanıcı olarak değil devriyelik yetkisiyle yapmanın daha önemli olmasıdır. Teşekkür ederim."

Jumpeax (mesaj) 15:23, 28 Aralık 2015 (UTC)

  • İstenirse gösterebilirim ama katkılara bakılması yeterli. Yoruma dayalı, kaynaksız ve taraflı çok fazla katkılar gerçekleştirdiğinden olumsuz bakıyorum.--RapsarEfendim? 22:130, 29 Aralık 2015 (UTC)

Cevap Cevap Herkesin bir olgunlaşma aşaması vardır değil mi? Buraya hiçbirimiz (hizmetliler de dahil) %100 vikipedi bilgisiyle başlamadık. Ben 3 yıldır vikipediye katkıda bulunuyorum. Beyaz listeye de girdim. Bir şeye olumsuz bakmak yerine onu düzeltmeye çalışmak nezaket örneğidir. Ayrıca bu bir vikipedi politikasıdır. Bilmem anlatabildim mi? Tekrardan teşekkür ederim. Jumpeax (mesaj) 13:44, 2 Ocak 216 (UTC)

Cevap Cevap Jumpeax hepimiz elbette %100 bilgiyle başlamadık.Ama herkesin olumlu yada olumsuz yorum yapma hakkı vardır.İyi günler...--GelecekGecmisteGizlidir☪ 📩Mesaj 20:55, 16 Ocak 2016 (UTC) GelecekGecmisteGizlidir elbette. onda şüphe yok. Ben sadece eğer bazı yanlışlar/faaliyetler gerçekleştirildiyse bunları nezaketle düzeltebiliriz, bunu demek istedim. Sağ olun. İyi geceler. Jumpeax (mesaj) 21:04, 16 Ocak 2016 (UTC)

  • Kullanıcı Jumpeax , başvurusunda; "Vandalizm ile mücadele etmek istiyorum. Maddelere ve kullanıcı sayfalarına yapılan vandalist faaliyetleri biliyorsunuz, bunlarla elimden geldiğince mücadele etmek, yeni kullanıcıları bilgilendirip uyarmak yardımcı olmak ve bilimum faaliyetlerde etkili olmak amacındayım." diyor.
Başvuru sahibi niyetini açıklamış. 'Devriyelik' unsurunun tarifi de bu değil mi? Bildiğim kadarıyla iki yıl veya daha fazla, aralıklarla da olsa kendisini az çok izleme fırsatım oldu burada. Ben, yukarıdaki ifadelerinin gereğini yerine getireceğine inanıyorum, Jumpeax'ın. Daha önce tek sorun; içimizden birilerinin kendisini kabullenmek istememeleri, daha doğrusu ön yargı ile bu arkadaşa karşı tavırlı davranmaları, sorun oluşturdu diye düşünüyorum. Tabi kendisi de bu durum karşısında kendini savunma anlamında biraz fevrî davranışlar sergileyince, ortalık bir anda karışmıştı o zaman. Sonuç; kendisi de zaten bahsetmiş, her şeyin bir başlangıcı var diye. Ben hiç mi hiç Jumpeax'ın devriyelik yapmasında endişe sayılabilecek bir şey yapacağını sanmıyorum. Velev ki olsa bile yetkisinin bir hizmetli tarafından alınabileceğini zaten hepimiz biliyoruz..Devriye olmasından yanayım. Herkese iyi çalışmalar..--Eğitmenmsj 19:32, 26 Ocak 2016 (UTC)
  • @Rapsar Birkaç örnek verebilir misin? --Zaitsév 23:43, 26 Ocak 2016 (UTC)
Vikipedide 3 yıllık bir geçmişi olan vikipedistin yeterince deneyimi olduğunu düşüncesindeyim.Sadece bir şey anlayamadım.Neden bir vikipediste geçmişteki yanlışlarından dolayı bir şey olamayacağını söylüyoruz.Neden güneşte kara lekeler buluyoruz.O bir yanlış anlaşılma olabilir/olur.Biliyorum, bundan sonraki yorum yapanlar kötü olayı ve olumsuz imajı konuşacak ve devriye olamayacağım hatta belki de bu olumsuz yorumlardan sonra hizmetli,devriyeliğimi onaylamayıp 1-2yıl sonra başvurmak zorunda kalacağım. Vikipedi'de yanlış yapanların suçu yok,zamanı gelince sadece o olayı eleştirenlerin, düzelmesine engel olanların yanlışı var. Teşekkür ediyorum. Sevgiler... Jumpeax (mesaj) 00:52, 27 Ocak 2016 (UTC)
  • Rapsar'a katılmakla beraber, daha önce kuklacılıktan ve kişisel saldırı gibi nedenlerden ötürü engellenmiş bir kullanıcının henüz hazır olmadığını düşünüyorum. engellenmek tabii ki devriyelik için bir koşul değil. benim de engellenmişliğim var. 3 senedir üye olan bir kullanıcının yeterince deneyimi olduğunu düşünüyorum demişsiniz, o 3 senenin zaten 1.5-2 senesini engelli geçirmişsiniz. görüşüm olumsuzdur. biraz daha zaman lazım. sevgiler. --Fikirmsj 11:13, 27 Ocak 2016 (UTC)
  • Telif hakkı saklı içerik ekleme, telifli içerik ekleme (+göreceli ve ansiklopedik değer taşımayan yorumlar), telifli içerik vs.--RapsarEfendim? 11:46, 27 Ocak 2016 (UTC)
Syn. Fikir mühendisi ben hiç bir şekilde, her ne amaçla olursa olsun, vikipedi'de kukla kullanmadım. Kesinlikle de kullanmam. Bu ateşe atlamakla eş değer olur. Zamanında ne yazık ki şahsımı kötü duruma düşürmek isteyenler tarafından üslup taklit edilerek açılmıştır o hesaplar. Aguzer kullanıcısın kuklası (kullanıcı kukla hesaplar nedeniyle süresiz engellenmiş, üslubumu taklit ederek bu hesap açılmıştır. bu kişi tarafından açılan diğer kukla hesaplar ise (çoğu kullanıcı adımla benzerlik taşımaktadır) ne yazık ki benim başıma patlamıştır. (kabak benim başıma patladı deyimi vardır ya bilirsiniz). İyi akşamlar. Jumpeax (mesaj) 15:56, 27 Ocak 2016 (UTC)
Ayrıca Syn. Rapsar yaptığınız yorumlarda belki haklısınızdır ama devriye olursam bunlara dikkat edeceğim.Bunun yanında küçük eksikler hatalar olabilir bu karşılıklı anlayış ve iyi niyetle çözülebilir, daha az tecrübeli olanlar tecrübeli hizmetlilerden/denetçilerden/devriyelerden bilgi alışverişi yapabilir. Sonuçta biz bir topluluğuz ve herkes birbirini denetleyebilir/uyarabilir/hatasını söyleyebilir. Tamamen iyi niyetle bu görevi istiyorum çorbada tuzum olsun isteğiyle. Saygılarımla... Jumpeax (mesaj) 16:20, 27 Ocak 2016 (UTC)
Zaten son iki-üç ayda madde bazında 20 kadar değişiklik var, bunların da bir kısmı telif hakkı saklı içerik eklenmesi. Geri alınan değişiklikler ve engellemeleri de hesaba katarsak, devriye olmanız buraya yarardan çok zarar getirecektir, bence.--RapsarEfendim? 16:23, 27 Ocak 2016 (UTC)
Bazı yönergeler ile ilgili sıkıntılarım olduğu iddiaları ve kendi adıma Vikipedi'de bu kadar acımasız ve katı olunmasına karşı olduğumu belirtmek isterim. Politikaların bir an önce gözden geçirilerek verimli bir hal ve şekle sokulmasını umuyorum. Yine de tabi ki var olan kurallara elimden geldiğince uyum göstereceğimi söyleyebilirim. Amacım tamamen yarar sağlamaktır, uygunsuz olabilecek olanları uygun bir şekilde tartışarak temizlemek. Bazen bunu uygunsuz bir şekilde yapıyorsam lütfen tekrardan kusuruma bakmayınız, sanırım doğam gereği. Ama tekrar ediyorum, kendimi törpülemeye gayret ediyorum, edeceğim. Jumpeax (mesaj) 17:11, 27 Ocak 2016 (UTC)
Kesinlikle karşıyım --Kudyaz 00:33, 29 Ocak 2016 (UTC)
Geçmişte olan bir tartışma idi. Engel aldık, tartıştık, barıştık, sorun çözüldü. Herkes aynı tartışmalar içindeydi. Öyleyse mevcut durumdaki herkesin devriyeliği/yetki statüsü sorgulanması gerekecek. Çünkü herkes hata yapıyor, kendini savunma anlamında aceleci, kırıcı, fevri davranışlar sergileyebiliyor. Hal böyleyken herkesin karakteri farklıdır. İyi niyet varsayalım öncelikle. Teşekkür ediyorum. Jumpeax (mesaj) 15:53, 29 Ocak 2016 (UTC)
Yorum Yorum Kullanıcının hatalarından ders aldığını ve daha dikkatli olacağını düşünerek olumlu bakıyorum. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 19:29, 29 Ocak 2016 (UTC)

Jumpeax:::::::::bu yazdıklarını görünce kesinlikle olumsuz karşılıyorum --İnternionmsj 22:04, 1 Şubat 2016 (UTC)

Syn. Vikipedistler. Geçmişteki sonuçlanmış, engel müeyyidesi gerektirmiş tartışmaları/cümleleri öne sürerek bir yere varamayız. Bundan kimse bir fayda sağlayamaz da. Öner sürülen bu sözlerimden pişmanlık duydum ve duyuyorum. O zaman zaten daha yeni kullanıcıydım. Tartışmalarda biraz değil baya bir fevri davrandım. Doğrudur. Kimse kusura bakmasın ve öncelikle bunları iyi niyet varsaysın. Keza kırdığım herkese barış güvercini gönderebilirim. İyi geceler. Jumpeax (mesaj) 22:46, 1 Şubat 2016 (UTC)
@Jumpeax, Sizin şu anki davranışlarınızda kötü niyet olmadığını biliorum yalnız katkılarınızda yeterli tecrübe görmediğim için şu an olumsuz bakıyorum --İnternionmsj 09:26, 2 Şubat 2016 (UTC)
Merhaba @Zaitsév. Kullanıcıya yönelik yakın zamana dair bir örnek veremiyorum çünkü engeli kaldırıldıktan sonra değişiklik geçmişinde çok fazla bir şey birikmemiş. Elbette ki herkes vaktiyle hatalar yapıyor ve geçmişinde yaptıklarından dolayı bugününü yargılamak her zaman bizi doğru bir yere çıkarmaz ancak kullanıcının devriyelik başvurusuna çıkması için biraz daha değişiklik yapması, bizim yazımının, tavrının ya da engellenmesine neden olan şeylerin değişip değişmediğini görmemiz açısından önemli. Saygılar. --Kudyaz 23:41, 1 Şubat 2016 (UTC)
Canınız sağ olsun. Ben gerekli tüm açıklamaları yaptım. Pişman olduğumu söyledim. Devriyeliğe çok istekli olduğum konusunda satır satır yazdım. Fakat bu şekildeki usulsüz/kırıcı yorumların vikipedistlere bir şey kazandırmayacağını, bu duruşun Vikipedi'nin disiplin anlayışı ile bağdaşmayacağını, bu gibi bir takım heves kırıcı/soğutucu yorumların ikna edici örneklerle yetkili konumundaki hizmetlilerce/bürokratlarca çürütülmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim. Unutulmamalıdır ki her başlangıç yeni temiz bir sayfadır. Jumpeax (mesaj) 00:00, 2 Şubat 2016 (UTC)
Merhaba @Jumpeax. Usulsüz, kırıcı ya da heves kırıcı bir şey söylediğimi sanmıyorum. Bence gerekçemden çıkan sonuç bir süre daha katkı yapmanız ve yaptığınız katkılar neticesinde değişebip değişmediğinizin tespiti ile haraket etmekti. Ayrıca hizmetlilerin kullanıcıların görüşlerini nezaket boyutunda ifade etmeleri halinde uygulayabilecekleri bir yaptırım da yok. Geçmişte yaşadığımız sıkıntı ya da bana ettiğiniz hakaretler ve yasal tehdit nedeniyle değil bunların tekrarlanabileceği korkusuyla şu an görüşüm olumsuz. Ancak bu görüşüm elbetteki ilerideki katkılarınız karşısında değişime açık. --Kudyaz 00:09, 2 Şubat 2016 (UTC)
Kudelski Geçmişte uzlaşma sağlanmış bir konuya dikkat çekerek buradan bir şeyler çıkartma çabasının kimseye faydası olacağını düşünmüyorum, o konu o zamanki şartlar dahilinde kişiler arasında konuşup tartışılıp sonuca bağlanmıştır. Eskiyi belli bir konuda değil, genel olarak araştırmak, o kişi hakkında bilgi verebilmesi ve onun hakkında bir intiba oluşturabilmesi için gerekli olabilir. Halen bunlardan bahisle, kişilerin görüşlerini etkileme ve yönlendirmeye çalışma anlayışını doğru bulmuyorum. Ayrıca burada olsun başka yerde olsun ıp ya da nick imi değiştirip farklı amaçlarda hiç kullanmadım buna hiç gerek görmedim burada yapmış olduğum tüm katılımları "Jumpeax" kullanıcı adıyla yaptım, gayrısına hiç tevessül etmedim. Üstelik o dönem, henüz imza kullanmayı bile diğer bir kullanıcıdan öğrenen birisi için, Wikipedia nın bu tür, kullanımlarından bahisle, varsayımlar üretip, şahsımı zan altında bırakma anlayışını, etik bulmuyorum. Kıssadan hisse: Her şeyden önce diyalog, iyi niyet, tarafsızlık, üslup, saygı, sevgi anlayışıyla bir uzlaşma zemini oluşturabilme çabasını ve eğer ortada bir hata varsa da onu anlayışla karşılayabilme hasletini de gösterebilmeliyiz. Nacizane bu kavram ve davranışlara azami yakın olabilmek ve optimum bir çizgi yakalayabilmek gayretini göstermek herkesin önceliği olmalıdır. Ben tüm samimiyetimle, tüm bunları yapmaya çalıştığıma inanıyorum. Saygılarımla. Jumpeax (mesaj) 00:31, 2 Şubat 2016 (UTC)
Başka bir kullanıcıya yönelik yasal tehditinizin ardından uzlaşma sağlamış olabilirsiniz ama şahsıma yönelik yasal tehditiniz için bir uzlaşma sağladığımızı ya da özür dilediğinizi hatırlamıyorum. Ve bunu böyle bir sayfada dile getirmemin de oldukça doğal olduğunu düşünüyorum. Size yazdığım yorumlarda olabildiğince kibar olmaya çalıştım ve bir zeytin dalı uzattım ama anladığım ki siz bunu anlamak yerine savunma refleksine geçtiniz. Her bu mesajıma vereceğiniz yanıt, benim yanıtınıza vereceğim yanıt derken tartışma uzar gider. O yüzden ben bu tartışmanın en azından şu an için bu sayfada yürütülmesi taraftarı değilim. İyi geceler. --Kudyaz 00:45, 2 Şubat 2016 (UTC)
Ayrıca Kudelski ile aramızda geçen göndermiş olduğum şu barış mesajı ve bu nazik mesajı ile aramızdaki buzların eridiğini, barış ortamı sağlandığını, kırgınlıkların giderildiğini de bu başvuru metni altında belirtmek isterim. Jumpeax (mesaj) 13:36, 2 Şubat 2016 (UTC)
Tarafsız Tarafsız kullanıcının şevkini kırmamak için tarafsızım düşünüle bilir şevkini kırmamak için diye konuşmam olumsuz yönde düşündüğüm anlamına gelmesin sadece tarafsız olduğumu ve bu konunun düşünüle bilir olduğu söylüyorum @Jumpeax saygılarrımla --Doruk843 09:45, 3 Şubat 2016 (UTC)
  • @Kudelski'nin, verdiği örneğin üzerinden zaman geçmesine ilişkin yaptığı açıklamaya hak veriyorum. Bununla beraber, onun üzerinden epey zaman geçmiş diyelim, @Rapsar'ın gösterdikleri var bir de. Telif hakları saklı içerik eklemesi veya böyle içerikleri onaylaması oldukça mümkün görünen bir kullanıcının devriye olmasını desteklemediğim gibi, "devriye olursam bunlara dikkat edeceğim" savunmasına da anlam veremiyorum. Devriye olmadan da bunlara dikkat edilebilir zira. Dr. Coalmesaj 21:57, 3 Şubat 2016 (UTC)
@Zaitsév Kullanıcının katkılarını tekrar bir inceledim de 4 Ocak'tan 4 Şubata 60 kadar katkı yapmış ve bunlardan sadece 5 tanesi madde! Geri kalanı tartışma sayfaları, oylamalar ve mesajlar. Vandalizmle mücadele etmek isteyen bir kullanıcının tartışma sayfaları dışında bir katkısı olmadığını üzülerek görüyorum. Tartışmalarda bu denli aktif ama madde düzenlemede aynı emeği göstermeyen bir kullanıcı olarak madde onaylama görevinde de tarafsız olabileceğini düşünmüyorum. O yüzden henüz beyaz liste bile olmayan kullanıcının devriyelik görevini layıkıyla yerine getirebileceğinden şüpheliyim. İyi çalışmalar. --Kudyaz 01:07, 4 Şubat 2016 (UTC)
Dr.Coal'a katılıyorum, kullanıcının daha çok tecrübe kazanması gerek --İnternionmsj 11:28, 4 Şubat 2016 (UTC)
Ben devriyelik başvurusundan çekildiğimi belirtip başvuru metnini arşive kaldırmıştım (değişiklik özetinde ayrıca belirttim). Neden buraya tekrar taşınmış anlayamadım. Benden bu kadar gerekli tüm açıklarımı yaptım. Herkese eyvallah. Jumpeax (mesaj) 13:43, 4 Şubat 2016 (UTC)

Cevap Cevap Jumpeax, başvuru bir hizmetli tarafından kapatılmadan arşivlenemez. Ben bu yüzden geri getirdim. Eğer adaylıktan çekilmek istiyorsanız, bir hizmetliye mesaj atarak başvurunun kapatılmasını isteyebilirsiniz. Hizmetli de isteyiniz üzerine başvuruyu kapatır. İyi çalışmalar - OkanfanEvet benim? 10:06, 7 Şubat 2016 (UTC)

Tamam tamam uzatma. Jumpeax (mesaj) 15:20, 7 Şubat 2016 (UTC)
Şunu da belirtmeden edemeyeceğim. Devriyelik şartlarında kullanıcılarının sıraladığı gibi koşullar gözükmüyor. Yoksa yeni şartlar mı uyduruluyor bazı kullanıcılar tarafından yada yeni şartlar mı geldi benim mi haberim yok? Ha, ne dersiniz? Jumpeax (mesaj) 13:57, 4 Şubat 2016 (UTC)
  • Jumpeax başvurunuzu geri çekmek için başvurunuzu silebilirsiniz.(Ben öyle yapmıştım).Ayrıca yukardada yazdığı gibi Başvuruyu inceleyecek hizmetlilerin, topluluğun görüş belirtebilmesi için makul bir süre beklemeden kullanıcı grubu atamalarını gerçekleştirmemesi önemle rica olunur. yazıyor.Bu demek oluyorki devriye ölçütlerinin yanı sıra topluluğunda görüşü de alınmalıdır.İleriki zamanlarda kendinizi daha da geliştirerek yeniden başvuru yapmanız daha iyi olacaktır.İyi günler--GelecekGecmisteGizlidir 📩Mesaj 17:06, 5 Şubat 2016 (UTC)
  • İstek yapılmadı Yapılmadı --Zaitsév 22:42, 9 Şubat 2016 (UTC)