Vikipedi:Botlar/Başvurular/Alperenbot

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bot başvurusunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Bot başvurusu sonucunda kullanıcıya bot statüsü verilmemesine karar verilmiştir.

Alperenbot[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben henüz yeni doğmuş bir botum :) Türkiye'deki bütün coğrafi noktaları eklemek ve düzenlemek için izin istiyorum. Şu an tablo şeklinde veri giriyorum ayrıca koordinat bilgileriyle ilgili cümle kurduktan sonra, dış bağlantılar bölümünde ilgili noktanın Google map sitesindeki görüntüsüne direkt olarak bağlantı veriyorum. Şu an 0.2'nci sürümümdeyim ve bu halimle İtalyanca ve İspanyolca gibi dillerdeki benzer botların pek çoğundan gelişmiş durumdayım. Geliştirildiğim sürece yeniliklerim ve sürprizlerim devam edecek, ayrıca her zaman olduğu gibi başlattığım makaleleri geliştirmekte serbestsiniz. :) 35000 civarında makale başlatmayı planlıyorum ve botun yaptığı düzenlemeler tamamen esnek olup yazdırdığı içeriğin değiştirilmesi, güncellenmesi son derece kolaydır. Katkılarımı şu adreste inceleyebilirsiniz:

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96zel:Contributions&target=Alperenbot

Daha fazla bilgiyi User:Alperenbot sayfasında bulabilirsiniz.

Uyarı: Bu açıklama 4 ocak 17:15 tarihinde güncellenmiştir. --Alperen 15:42, 4 Ocak 2006 (UTC) Teşekkürler

Not: Botun girmeyi planladığı sayfalar çok az içerikli. İsim (zaten başlığı) enlem boylam tipi ve bulundu il biligisi dışında bir bilgi olmayan 35.000 tane taslak sayfa. --Dbl2010 15:24, 31 Aralık 2005 (UTC)

Zorunlu açıklama: Kullanıcı Dbl2010 bot hakkında yönlendirici açıklamada bulunarak oylamanın kaderini taraflı olarak etkilemiştir. Bot ilgili tarihten sonra geliştirilmiştir, bot eski makalelere zarar vermeyip sadece yeni makale üretmek için geliştirilmiştir. Zaten varolan şehir makaleleri manuel olarak düzenlenecektir teşekkürler --Alperen 13:19, 2 Ocak 2006 (UTC)

Dbl2010 bu kısma yorumsuz bir açıklama ile botun ile ne yapmak istediğini topluma açıklamıştır. Bu method tüm wikilerde kullanılmakta ve daha sağlıklı bilgilendirme için uygulanmaktadır. Planlanan hedef madde sayısının çokluğu düşünülürse toplumun dikkatini çekmek gereklidir. --Dbl2010 15:00, 2 Ocak 2006 (UTC)
Hiç şüphesiz burada bulunan herkes Vikipedya'nın madde sayısının hızla artmasını istemekte. "Şu ilçe , falan iline bağlı bir yerleşim yeri olup filan kuzey paraleli ve feşmekan doğu meridyeni koordinatlarında yer alır." ifadesinin bu ansiklopediye ne kadar katkısı olacağını biraz düşünmemiz gerekir. Ayrıca başvuru kaynağı yaratmak amacı ile bu iş ne kadar bağdaşacaktır? Bizler burada birilerine bir şey ispat etmeye mi çalışıyoruz? Köklü geçmişimiz , zengin dilimiz ve büyük kültürümüz bu ansiklopediyi gereken boyuta çıkarmaya yeterli , bu sadece zaman ve çalışma sorunu. Kullanıcı Alperen'in iyi niyetle yapmaya çalıştığı bu işi kesinlikle takdir ediyorum , ancak bunu belki bir iki yıl sonra , kullanıcı ve madde sayılarımız günümüzdekinin 10-20 katı olduğu zaman yaparsa daha uygun olacaktır. Hararetli bir hal alan ve kişiselleşme eğilimi gösteren bu konunun biraz soğutulması ve bir hafta kadar sonra tartışılarak yeniden değerlendirilmesi kanımca bizi daha mantıklı bir çözüme götürecektir. Herkese sevgi ve saygılarımla.----Selkem 14:24, 2 Ocak 2006 (UTC)

(+)[kaynağı değiştir]

  1. --cretanforeer 15:43, 30 Aralık 2005 (UTC) (bot'un ne olduğunu tam anlamadım ama...iyi bir şeye benziyor:)
  2. destekliyorum --katpatuka 16:10, 30 Aralık 2005 (UTC)
  3. hadi bakalım --ormanbotanigi 22:40, 30 Aralık 2005 (UTC)
  4. --Math34 13:19, 2 Ocak 2006 (UTC)
    • Madde sayisinin cok olmasi neden yanlis olsun. Destekliyorum. --rgulerdem 4:36, 4 Ocak 2006 (UTC) Açıklama: Vikipedi:Oylama kurallarında altta bulunan 5. madde gereği bu oy geçersizdir. --Dbl2010 19:38, 4 Ocak 2006 (UTC)
  5. Sonradan eklenen makalelere botun uygulanması zor olduğundan vakit daha erkenken yeni makalelerin taslak halinde yazılması lazım. Sayımız 50.000'e çıkmış veya çıkmamış önemli değil. Sonradan bu taslak halindeki makalelere bilgiler eklenebilir. Ruzgar 14:07, 4 Ocak 2006 (UTC)
  6. Robotlara özgürlük :) Öncelikle çok ters yaklaşılmış konuya ve kişisel tartışmaya dönmüş. Kişisel tartışmaya döndükten sonra da gökten zembil inse insanların fikirleri değişemez. (Dünya tarihi boyunca kimse yapamadı, siz de ilk insan olmayacaksınız) Kritiklerinizi, analizlerinizi bu yönde sunarsınız; ve onaylayan onaylamayan herşeyi hangisini doğru buluyorsanız ona değin onaylatırsınız. Wikipedia'daki makale sayısı önemli değildir, önemli olan Türkiye'deki ve dünyanın dört bir yanındaki Türkçe konuşan insanlara sunulabilecek olan bilgidir. Van'da, Hakkari'de, Edirne'nin yeni telefon hattı giden köylerinde; Türkiye'nin dört bir yanındaki çocuklara sizin şanslı olup edinebildiğiniz bilgileri sunabilmektir. Aman şunun sayısı şu olmuş, elalem bize nasıl bakar sonra falan demek; Wikipedia'nın mantığının dışına çıkıp, Türkiye'de beş para etmeyen güzide gazetelerimizin yöneticiliğine yönelmektir. Size ne, bize ne, kime ne makale sayısından? Taslakların olmasını destekliyorum, zaten ben de genelde makale yazarken küçük şeyleri bulup büyütmeye çalışıyorum. Umarım ilerleyen günlerde de, vaktimizi bol olsa ne olur olmasa ne olur tartışmalarından çok; acaba bugün hangi makaleyi yazsam ya da hangi makaleyi zenginleştirsem diye düşünerek şu sayfalara gireriz. Sağlıcakla kalın, Onur. --Nerval 23:20, 8 Ocak 2006 (UTC)
  7. destekliyorum. Benim açtığım sureler konusunu Dbl2010 botu silerken herhangi bir değişikliğe gerek duyulmaması, Hicri takvim girdilerini yine aynı kişinin botuyla silmesi gerekli samimiyeti gösteriyordur umarım.--Erzurumlu İbrahim 05:04, 23 Ocak 2006 (UTC)

(-)[kaynağı değiştir]

  1. Daha gelişmesi gerek. Botun tam olarak ne yapacağını anlamadaığımdan destek vermiştim ama şu anda anladağım kadarı ile 35bin tane içinde enlem boylem isim ve il biligisi bulunan coğrafi bilgi girecek. Yani şu anki madde sayımızın 3 katı içeriği çok boş madde girilecek. Ve bu da vikipedi'nin itibarını zedeleyecektir. Biraz daha bilgi içirmesi gerekiyor. --Dbl2010 15:21, 31 Aralık 2005 (UTC)
  2. Bir anda 50.000`e fırlayacağız fakat 4`te 3`ü sadece enlem ve boylam değerine sahip tek satır içermeyen coğrafi maddelerden ibaret olacak. Bu durumda Vikipedi 50.000 makaleye ulaştı demenin bir anlamı yok. Kullanılabilirliği zedeleyecek ve büyük bir boşluk yaratacak. Desteklemiyorum. 16 15:43, 31 Aralık 2005 (UTC)
  3. Kubra 16:07, 31 Aralık 2005 (UTC)
  4. Şu an için bu botun kullanımı anlamsız. Umarım daha faydalı bir hale gelir. O zaman tekrar başvuruda bulunması uygun olur.--Ugur Basakmesaj 00:17, 1 Ocak 2006 (UTC)
  5. Diğer Vikipedya'larda da bot'un gireceğine benzer içerikte maddeler mevcut aslında ama Dbl2010'un da ifade ettiği gibi mevcut madde sayısının üç katı kadar giriş yapılması itibarımızı zedeleyecektir. Amacımız sadece madde sayısını arttırmak değil , nitelikli bir başvuru kaynağı yaratmak. Eğer madde sayımız 200-300 bin ve kullanıcı sayımız 50 bin olsaydı belki düşünülebilirdi. Biraz bekleyelim bence , şimdi zamanı değil.----Selkem 10:41, 2 Ocak 2006 (UTC)
  6. Sayıdan önce kalite ve dolayısıyla itibar önemli deyip desteklemiyorum.--Zeynep 01:29, 4 Ocak 2006 (UTC)
  7. şu anda gözüken o ki, bu botun gireceği maddeleri elle geliştirebilecek kadar kullanıcımız yok. ama sayımız azımsanmayacak oranlarda artmakta, beklemekte yarar görüyorum. hem arada botun da gelişmesi için zaman olur; test etme konusuna gelince, lokal bir sistemde de test edilebilir.. --spAs 15:53, 4 Ocak 2006 (UTC)
  8. [VP:KÖY] sayfasında Özgür'ün açıklamaları üzerine oyumu değiştiriyorum..--incelemeelemani 18:20, 4 Ocak 2006 (UTC)
  9. Eğer bilgiler sadece isim ve coğrafi konumdan ibaret kalacaksa karşıyım. Varsın makale sayısı az olsun, önemli olan içerik kalitesi. Mdakin 12:23, 9 Ocak 2006 (UTC)
  10. Botun biraz daha gelişmesinin yararlı olacağı düşüncesindeyim. Varlığını gerekli buluyorum; ama an itibariyle yetersiz gözüküyor. --lunchweekmesaj 06:16, 25 Şubat 2006 (UTC)

(0)[kaynağı değiştir]

  1. Koşullu olarak. Eğer yaratmak istediğin bu ada makalelerine koyabilecek daha fazla bilgi bulabilirsek (yüzölçümü, bağlı olduğu ilçe, üzerinde oturan olup olmadığı, varsa nüfusu vb) o zaman bu botla makaleleri yaratalım. Ama yalnızca bağlı olduğu il ve konum bilgisi ile bunun yapılmasına karşıyım.EnginGunduz 18:16, 31 Aralık 2005 (UTC)

Yukarıdaki bot başvurusunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.